Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:20:33 GMT

حسین سرشار؛ بازیگر و فعال در عرصه موسیقی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۶۷۴۶

حسین سرشار؛ بازیگر و فعال در عرصه موسیقی

«بالاخره غولی به اسم سرشار شکست!» این جمله ای است که وقتی سر قطعه «ایران» در تالار وحدت دیالوگش را فراموش کرد، خیلی از همکارانش گفتند. او در ۶۰ سالگی کم کم به آلزایمر مبتلا شد و مردی که روی صحنه ستاره‌ای بی بدیل و بدون اشکال بود، حالا دیالوگ‌ها را فراموش می‌کند و گاهی وسط اجرا ریتم صدایش را گم می‌کند؛ مردی به نام حسین سرشار که خواننده اپرا بود و شهلا میلانی در مورد او می گوید: «سرشار کودک بود، مثل بچه ها بود، بزرگ نشد که حیله گر شود که بتواند سَیاس و با دیپلماسی رفتار کند، وقتی ما بزرگ می شویم، یاد می گیریم حیله‌گر شویم، دروغ می گوییم، حقه باز می شویم و چون سرشار این ویژگی ها را نداشت، تافته جدا بافته از دیگران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهل مطالعه بود، شعورِ اجتماعی داشت. بلد نبود مثل آفتاب پرست به هر رنگی در بیاید، برای همین ارتباطش با دیگران آسان نبود. انسانِ ساده و صادقی بود».

تولد و تحصیلات

حسین سرشار در ۲۲ خرداد ۱۳۱۳ خورشیدی در تهران به دنیا آمد. پدرش حیدر و مادرش منور نام داشتند. حسین از کودکی به موسیقی علاقه‌ مند و از صدایی رسا و خوب برخوردار بود و هنوز خیلی جوان بود که شروع به پیش پرده‌خوانی نمایشات کرد و پس از چندی، چند قطعه سرود رادیویی نیز اجرا کرد.

ثبت‌نام در هنرستان عالی موسیقی

سرشار برای پیشرفت در فن و هنر خوانندگی در هنرستان عالی موسیقی ثبت نام کرد و در آنجا آواز را زیر نظر خانم اِولین باغچه‌بان پایه‌گذار اپرا در ایران و لیلی بارا، معلم اتریشی فرا گرفت. او در فاصله سال‌های ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۴ خورشیدی به عنوان خواننده سولو در کنسرت‌های ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری شرکت کرد.

تحصیل موسیقی در خارج

سرشار پس از پایان دوره‌ هنرستان عالی موسیقی، به توصیه‌ اساتید فن برای گذراندن دوره‌ کنسرواتوار بدون استفاده از بورس تحصیلی که سایر هنرآموزان دریافت می‌کردند، عازم ایتالیا شد. پس از ورود به رم، خود را برای کنکور کنسرواتوار «سانتاچچیلیا» آماده کرد و از این کنکور دشوار با موفقیت بیرون آمد.

او از این زمان به بعد، پل‌های موفقیت یکی پس از دیگری طی کرد و در پاریس در کلاس استاد سرشناس آواز خانم هلن بوریه شرکت کرد و در مسابقه بین‌المللی آواز که با شرکت خوانندگان: آمریکایی، روسی، فرانسوی و ایتالیایی در ونیز برگزار شده بود، شرکت و مقام اول را به دست آورد.

پس از این موفقیت سرشار از سال ۱۳۴۱ خورشیدی به مدت یکسال بورسی از طرف دولت ایتالیا به وی اهدا شد تا یک دوره‌ عالی اپرا را پشت سر گذارد و در این مدت در چند برنامه‌ رادیو، تلویزیونی شرکت و یک‌بار هم در ارکستر سمفونیک میلان برنامه‌ مستقلی اجرا کرد.

روی آوردن به کار دوبلاژ

سرشار هنگامی که در ایتالیا بود در آنجا مرتضی حنانه و جمعی از هنرمندان ایرانی از جمله آلکس آقابابیان، رضا کسایی، بهمن محصص، فهمیه راستکار و نصرت کریمی در صدد برآمدند که فیلم‌های ایتالیایی را به فارسی برگردانند و چون از صدای خوب سرشار مطلع شده بودند به سراغش رفتند و او هم هنگام فراغت از تحصیل به دوبلاژ هم روی آورد و از همان ابتدای کار یک «تُن عالی» برای هر یک از پرسناژهای مشهور انتخاب کرد.

بازگشت و فعالیت در ایران

این خواننده اپرا پس از پایان تحصیلات به وطن بازگشت و از بدو تأسیس و تشکیل تالار رودکی، با این مرکز هنری فرهنگی همکاری کرد و در اپراهای «ریگو لتو، توسکا، دون ژوان، قدرت سرنوشت، لابوهم و یل ترو واتوره» و چند برنامه‌ موفقیت‌آمیز دیگر شرکت کرد.

فعالیت‌های بعد از انقلاب

سرشار بعد از انقلاب اسلامی به بازیگری در سینما و خواندن سرود پرداخت. قطعه «فروغ عشق» ساخته حسین دهلوی، «ایوان مدائن» ساخته آقای عالمی، «عالم قدوس» ساخته دکتر ریاحی، «سرود میلاد» ساخته آقایان ریاحی و کلهر، «شوریده دل» ساخته ارسلان کامکار و «ایران» ساخته ارسلان کامکار از جمله کارهای موسیقایی سرشار در سال‌های بعد از انقلاب است. آخرین کار هنری سرشار، اجرای حماسی و پرطنین سرود میهنی «ای ایران» است که در تیر ۱۳۶۷ خورشیدی در تالار وحدت تهران اجرا شد.

بازیگری در فیلم

سرشار بعد از مدتی به سینما رفت تا در نقش‌های درجه دو و سه بازی کند. رفاقت قدیمی‌ای که با مهرجویی داشت، باعث شد که در فیلم‌های هامون و اجاره نشین ها بازی کند و بعد از آن هم در چند فیلم دیگر با ناصر تقوایی و علی حاتمی همکاری داشت.

بیماری آلزایمر

در سال ۱۳۷۰ خورشیدی، سرشار به یک بیماری مبتلا می شود، نزدیکانش می‌گویند از وقتی اپرا تعطیل شده حال روحی‌اش به طور کلی دگرگون شده است. هر روز ساعت ۹ صبح از خانه به تالار رودکی می‌رود و دم تالار اشک می‌ریزد، خیلی از روزها یادش می‌رود که چگونه باید به خانه برگردد راه خانه تا تالار را بلد است اما راه برگشت به خانه را فراموش کرده است.

دوستانش در ارکستر سمفونیک با شنیدن خبر مریضی اش به عیادت او می روند، بیماری آلزایمر هنوز برای آدم‌ها ناشناخته است، مدام او را سؤال جواب می‌کنند تا بلکه چیزی یادش بیاید، یادش نمی‌آید. شروع می‌کند به خواندن قطعه‌ای از اپراهای قدیمی بعضی قسمت‌ها فراموش می‌کند و همکارانش با هم همراهی‌اش می‌کنند تا بتواند قطعه را کامل کند، این آخرین باری است که صدای آواز سرشار شنیده می‌شود.

خواننده سال‌های دور اپرا دیگر حافظه‌اش را از دست می دهد و یک پرستار برایش می‌گیرند که مراقبش باشد در غفلت پرستار، اتوبوسی سوار می‌شود که او را به آبادان می‌برد، آنجا بی نام و نشان در خانه سالمندان زندگی می کند، خانه سالمندان آتش می‌گیرد و سرشار به بیمارستان منتقل می‌شود. بعد از آن در یک مرکز درمانی روان‌پزشکی در آبادان بستری می‌شود.

خاموشی

این خواننده اپرا در فروردین ۱۳۷۵ خورشیدی در حالی که به دلیل برخورد با اتومبیل جانی در پیکر نداشت، در پزشکی قانونی پیدا می شود و پیکر وی در ۲۵ فروردین از تالار وحدت تشییع شد و در بهشت زهرا در قطعه‌ هنرمندان و نویسندگان به خاک سپرده می شود تا صدای منحصر به فرد او برای همیشه خاموش شود. برپایه آنچه که بر سنگ مزارش نوشته، این هنرمند در ۲۶ اسفند ۱۳۷۴ خورشیدی درگذشته است. 

شهلا میلانی در مورد او می گوید: «به همه چیز با ظرافت نگاه می‌کرد، فقط به کارش فکر می‌کرد. رفتار سیاستمدارانه نداشت که بتواند از پس دیو و ددها بر بیاید، برای همین همه توی حرفه‌اش به کارش کار داشتند! نمی توانست خودش را همرنگ جماعت کند. برای خودش دیدگاه فلسفه و مَنِش داشت ...مردی بود، بسیار مهربان با روح بزرگ و بسیار کودک، روحیه یک کودک را داشت اما در آواز به پختگی یک استاد بود».

برچسب‌ها بهمن محصص ارسلان کامکار پاریس آبادان ایران موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهمن محصص ارسلان کامکار پاریس بهمن محصص ارسلان کامکار پاریس آبادان ایران موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب یک تالار به دلیل تیراندازی و لغو پروازهای فرودگاه خرم‌آباد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی حسنوند در سخنانی با اشاره به تیراندازی در مراسم‌های عروسی در تالار «افلاک» خرم‌آباد، اظهار داشت: این تیراندازی‌ها موجب اختلال در روند پروازهای فرودگاه خرم‌آباد و همچنین لغو برخی از پروازهای این فرودگاه شده است.

وی در ادامه با اشاره به چندین بار تذکر به مدیر این تالار در راستای جلوگیری و ممنوعیت تیراندازی در تالار، گفت: با وجود این تذکرات، اما موضوع مورد بی‌توجهی مدیر تالار قرار گرفت که در این راستا با دستور دادستانی تالار پلمب شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان با اشاره به‌رسم تیراندازی هوایی در برخی مراسم‌های شادی و عروسی، گفت: این امر موجب نارضایتی مردم و همچنین وقوع حوادث ناگوار می‌شود که در این راستا برای حفظ امنیت و نظم عمومی با خاطیان دراین‌رابطه برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

کد خبر 6096425

دیگر خبرها

  • پلمب‌ تالاری که باعث لغو پروازهای خرم‌‌آباد شد
  • پلمب یک تالار به دلیل تیراندازی و لغو پروازهای فرودگاه خرم‌آباد
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان