Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@18:12:37 GMT

یک سوم روان آب های خراسان جنوبی از مرز خارج می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۷۶۲۷

یک سوم روان آب های خراسان جنوبی از مرز خارج می شود

علیرضا نصرآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار و ۱۵۳ سازه آبخیزداری در استان وجود دارد که از سال ۸۴ تا ۹۹ ساخته شده‌اند.

وی اعتبار مصوب برای ساخت این سازه‌ها را ۱۷۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: این سازه‌ها ظرفیت ذخیره سازی حدود ۸۱ میلیون متر مکعب رواناب را دارد.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۷ میلیون و ۵۰۰ هکتار حوزه آبخیز در استان داریم، ادامه داد: برای مساحت یک میلیون و ۷۸۱ هکتار از این حوزه‌ها مطالعات انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصرآبادی عنوان کرد: در یک میلیون و ۱۶۵ هکتار نیز عملیات آبخیزداری اجرا شده و در باقی مانده مساحت‌ها نیاز داریم سازه آبخیزداری را اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه رواناب‌ها به طور کلی در سطح استان از سرشاخه‌های حوضه آبریز نشأت گرفته و به سمت اکوسیستم‌های پایین دست که عموماً اراضی پست و کم ارتفاع تالاب‌ها و شوره‌زار ها می‌باشد، هدایت می‌شود، گفت: در طول مسیر اکوسیستم‌های متنوع از جمله مراتع، جنگل‌ها و اراضی کشاورزی از آن منتفع می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی عنوان کرد: سالانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب روان آب در استان داریم که حدود یک سوم آن به سمت نواحی مرزی استان جریان می‌یابد.

احیا ۲۹۱ قنات با اجرای سازه های آبخیزداری

وی تعداد سازه‌های اجرا شده در آبخیزهای مرزی استان را ۱۸۷ مورد اعلام کرد و گفت: این سازه‌ها در شهرستان‌های زیرکوه درمیان سربیشه به نهبندان قاین وجود دارد و ۷۱۹ هزار و ۶۲۸ متر مکعب سازه خاکی و سنگی را شامل می‌شود.

نصرآبادی با بیان اینکه برنامه‌ها و اقدامات آبخیزداری مبتنی بر کنترل سیلاب و مهار روان آب‌ها و تغذیه منابع آب زیرزمینی است، اضافه کرد: این اقدامات به طور غیر مستقیم پس از تغذیه قنوات و منابع آب زیرزمینی منجر به تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و دامداری می‌شود.

به گفته وی به ازای هر هکتار اجرای طرح آبخیزداری بین ۵۰۰ تا هزار متر مکعب رواناب و نزولات ذخیره می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی تصریح کرد: با جهش خوب در اجرای پروژه‌های آبخیزداری که از سال ۹۷ آغاز شده ۲۰۴ روستا و آبادی با جمعیت ۲۷ هزار و ۹۸۲ خانوار از احداث سازه‌های آبخیزداری منتفع شده‌اند.

به گفته وی با اجرای طرح‌های آبخیزداری در سه سال اخیر ۲۹۱ قنات احیا شده است.

کد خبر 5232567

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی خراسان جنوبی پروژه آبخیزداری خشکسالی بحران آب انتخابات 1400 ویروس کرونا سیدابراهیم رئیسی کرمانشاه مشارکت مردم در انتخابات بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه اردبیل انتخابات ریاست جمهوری عکس استانها ایلام انتخابات شورای شهر و روستا خراسان جنوبی متر مکعب سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۷۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در خراسان جنوبی سیلاب به راه انداخت

فعالیت سامانه بارشی جدید از عصر سه شنبه در خراسان جنوبی آغاز شد و امروز در برخی مناطق استان شدت گرفت.

گزارش‌های دریافتی حاکی است بارش‌های رگباری باعث جاری شدن روان آب در معابر شهری و روستایی شهرستان‌های طبس، بشرویه و زیرکوه شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بارندگی‌های امروز به بخش‌هایی از راه‌های روستایی در مناطق غرب استان خسارت زد.

محمدعلی آخوندی  افزود: اکنون در طبس، دیهوک و خوسف سیلاب جاری بوده و خسارت‌ها در حد معمول است.

وی با بیان اینکه برخی آبنماهای طبس از سیلاب آسیب دیده، عنوان کرد: در زمان حاضر مسیر اسفدن به حاجی آباد زیرکوه دچار سیلاب و صاعقه شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: هشدار هواشناسی سطح نارنجی از دیروز در استان صادر شد و بارش‌ها تا اواخر وقت فردا ادامه دارد.

وی اظهار کرد: تمامی دستگاه‌های امدادی با محوریت فرمانداری‌ها در آمادگی کامل به سر می‌برند.

سرپرست اداره‌ کل هواشناسی خراسان جنوبی هم امروز گفت: ناپایداری‌ جوی تا روز جمعه در استان ادامه دارد و با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها وقوع روان آب، آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن برخی مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی قابل پیش بینی است.

جواد نخعی افزود: براساس الگوی نقشه‌های هواشناختی با تقویت و گسترش ناپایداری‌های جوی تا روز جمعه گاهی وزش باد شدید و گرد و خاک، رگبار و رعد و برق، در مناطق مستعد بارش تگرگ و برخورد صاعقه پیش‌ بینی می‌شود.

فرماندهی پلیس راه طبس - یزد هم اعلام کرد: با توجه به بارش باران و جاری شدن روان آب در محورهای منطقه، رانندگان سرعت مطمئنه و فاصله طولی مناسب را رعایت کنند و تا فردا از سفرهای غیر ضروری خودداری شود.

۲ جاده اصلی در خراسان جنوبی مسدود شد

رییس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: ۲ محور اصلی استان در بخش غربی به علت بارش شدید باران و وقوع سیلاب مسدود شده است.

همچنین محورهای روستایی خرو طبس و غنی آباد به نیگنان بشرویه نیز مسدود است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • بارش باران در خراسان جنوبی سیلاب به راه انداخت + فیلم
  • بارش باران در خراسان جنوبی سیلاب به راه انداخت