Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود پزشکیان در پیش بینی میزان مشارکت مردم در انتخابات، گفت: فکر می کنم درصد مشارکت پایین خواهد بود حالا هرکسی به هر کاندیدای می خواهد رای بدهد.


نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصر ایران اظهار داشت: قدم اول برای اینکه همه مردم پای صندوق های رای حضور یابد این بود که اجازه می دادند افرادی که ثبت نام کردند در صحنه حضور یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای نگهبان با افرادی که به عنوان رجل سیاسی معرفی کرد کاری کرد که جمعیتی پای صندوق ها نیایند و طبیعتا سهمی از افراد جامعه را حذف کرد. اینکه این بخش از جامعه را چگونه می توان دوباره به صحنه کشاند بستگی به مناظرات و نحوه گفت وگوی کاندیداهایی دارد که آنجا نشسته اند و باهم گفت وگو می کنند. اگر بتوانند خودشان را صادقانه به عنوان نماینده مردم نشان بدهند آنوقت می‌توانند مردم را به صحنه بکشانند.

وی ادامه داد: بخش هایی از مناظره ها را دیدم و چنگی به دل نمی زند. با سه دقیقه وقت از کاندیدا می پرسند که مملکت را چگونه درست می کنید؟ هم صداوسیما شوخی کرده و به تمسخر گرفته است و هم معلوم نیست افرادی که با توضیح سه دقیقه ای می توانند مملکت را درست کنند تا الان کجا بودند که در حال حاضر می خواهند راه حل بدهند.

 پزشکیان در پاسخ به انتقادات نمایندگان مبنی بر اینکه کشور ۳۲ سال در دست اصلاح طلبان بوده است و نتوانسته اند کاری کنند گفت: من الان یک طبیب و جراح قلبم، کارگری کردم در بیمارستان کار کردم و با همان کاری که کردم در انتخابات مجلس، علی رغم اینکه خیلی از مردم انتخابات را تحریم کرده بودند، اما آمدند و به من رای دادند، نه دنبال پول نه پست و نه قدرت بودم و تا الان هم از هیچ مریضی پول نگرفتم و نمی گیرم ، صادقانه برای مردم کار کردم.

اینها خودشان بگویند که کجا بودند و برای این مملکت چکار کردند ، فرهنگ جامعه دست کیست؟ چه کسی در مسجد و مدرسه و دانشگاه دین درس می دهد؟ چرا دین ما اینگونه شده است؟ چهل سال است که این انقلاب دست روحانیت است چرا جوانان ما اینگونه شده اند؟

 وی ادامه داد: همه ما در شکل گیری شرایط موجود نقش داریم باید نشست و اختلافات را حل کرد و صادقانه براساس علم و‌نه براساس شعار عمل کرد.

برای اینکه ۱۱نفر را در میدان بازی بدهند "کی‌روش" را می آورند و نتیجه می گیرند در حالی که ما کلی مربی در کشور داریم اما چندین میلیون پول به آن فرد می دهند که یازده نفر را در میدان مدیریت کند و این یعنی استفاده از علم؛ چطور است که ما در کشور با این همه مشکلات خودمان را عقل کل می دانیم اما علمش را هم نداریم. حاضر نیستیم بگوییم ما عالم این رشته نیستیم. فردی که کشاورزی بلد نیست برای کشاورزی طرح و برنامه می دهد؛ کسی که صنعت بلد نیست برای صنعت طرح می دهد؛ تا زمانی که اینگونه مردم را فریب می دهیم مشکل حل شدنی نیست.

وی در مورد اینکه آیا مشکل بحث نظارت استصوابی است گفت: من با نظارت استصوابی مشکل ندارم ، اما معتقدم کسی که می خواهد نظارت استصوابی داشته باشد باید ابزار درستی برای این کار داشته باشد. اگر ابزار درستی در دستش باشد که مشکلی ندارد.

سوالی که من از آنها دارم این است که ابزار، کتاب و میزان تان را برای این نوع نظارت بگوید تا همه بدانند و بعد هم اینکه این ابزار قابل سنجش باشد. اگر صدنفر دیگر بسنجند همان دربیاید. شما اگر بچه یا بزرگسال، مسلمان یا غیر مسلمان باشی و بروی بگویی یک کیلو پنیر می خواهم یک کیلو پنیر به شما می دهند، نیم کیلو نمی دهند؛ ابزار و وزنه هست و قابل اندازه گیری است. ما ابزار نظارت استصوابی را چه تایید و رد افراد را باید داشته باشیم و آن را به همه معرفی کنیم.

پزشکیان تصریح کرد: در قرآن تاکید شده است که ذره ای در اندازه گیری طغیان نکنید، افرادی را که تجربه و علم ندارند حاکم می کنیم اما عده ای عالم را حذف می کنیم. خیلی ها چون جایی در این مملکت برایشان وجود ندارد می روند، حالا هی ما شعار بدهیم.

وی در مورد اینکه آیا دلایل رد صلاحیت تان را به خودتان اعلام کرده اند گفت: هیچ دلیلی به من اعلام نشده است من عملا توضیح خواستم ولی کسی پاسخ نداد، کسی با ما حرف نزد، البته ما خوشحالیم و معتقدم کسی که در این شرایط می خواهد بیاید و مشکل مملکت را حل کند باید فردی شجاع باشد که می خواهد با این مشکلات دربیفتد و دنبال منافع شخصی نیست.

پزشکیان در پاسخ به اینکه آیا کاندیداهای فعلی این شرایط را دارند گفت: من در مورد این افراد قضاوتی نمی کنم اما آنچه مشخص است این است که دعوا دعوای قدرت است و دعوای خدمت نیست.

وی در پاسخ به اینکه "برخی معتقدند تمامی این روند و سازوکارها برای این است که یک نفر خاص رئیس جمهور شود و آیا این را قبول دارید؟" گفت: تصورم این است که اینها سیستم را طوری چینش کرده اند که یک نفر خاص از صندوق بیرون بیاید. در همین مجلس ۲۲۰ نفر امضا کردند که آقای رئیسی کاندیدا شود ،افرادی که امضا کردند جز اینها هستند و آقای جلیلی هم جز افرادی بود که می گفت اگر آقای رئیسی بیاید کنار می کشد، اینها همه با هم هماهنگ هستند و رقابتی وجود ندارد.

وی در مورد اینکه آیا این دوره از انتخابات شور و حرارتی در جامعه ایجاد کرده است گفت: وقتی یک گروه،جناح ،دسته و یک نوع تفکر می آید و حالا دونفر هم که معلوم نیست در آن جریان های دیگر بودند یا نبودند تایید می شوند، قطعا آن شور و حرارت ایجاد نمی شود. همه افراد اصلی را حذف می کنند و دو نفر را نیز برای خالی نبودن عریضه می آورند این را مردم می فهمند و نمی توانیم تصور کنیم که مردم نمی فهمند این نوع رفتار به ضرر مملکت است.

وی ادامه داد: اینها می گویند اصلاحات بد و دولت بد کار کرده است تلویزیون این را می گوید و خودشان هم این را می گویند تریبون هایشان هم این را تاکید می کند؛ خوب اجازه دهید که نماینده اصلاحات بیاید و خود را در معرض رای مردم قرار دهد و اگر بد کار کرده باشند اجازه دهید مردم رای ندهند چرا حذفش می کنید؟ شما که می گویید اینها بی عرضه هستند و می گویید اینها نتوانستند و خراب کردند و همه گناهان را گردن اینها می اندازید پس چرا می ترسید یکی از اینها بیاید؟ اگر ریگی در کفش‌تان نیست پس چرا می ترسید .

وی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات شرکت می کنید گفت: بالاخره این انقلاب مال ماست و به هر شکلی که شده است و هر اتفاقی که بیفتد باید آنرا حفظ کنیم. بحث ما این بود که دیگران را به صحنه بکشانیم با این اتفاقات خیلی سخت است و حتی آدم در خانواده اش نمی تواند به زور بگوید بیاید رای بدهید من با تمام وجودم برای این انقلاب و مملکت کار کردم، قرار نیست با این انقلاب قهر کنم .

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه آیا کاندیدایی را برای رای دادن انتخاب کرده اید گفت: نه هنوز هیچ کس را انتخاب نکرده ام.

نایب رئیس مجلس یازدهم راجع به سخنان مقام معظم رهبری در مورد جبران حق یکی از کاندیدای ریاست جمهوری گفت: جز عجایب بود وقتی رهبری مطلبی بیان می کند و یا مطالبه ای دارد نمایندگان خودشان را به آب و آتش می زنند که چرا حرفشان زمین ماند ولی این بار هیچ واکنشی نداشتند.

رهبری گفتند حتما باید احقاق حق شود شورای نگهبان هیچ کاری نکرد و گفتند کار ما درست است. این هم جز آن بحث های است که باید شفاف کنند که آیا اطلاعات غلط به رهبری داده اند که می گویند باید جبران شود یا اینها اصلا حساب کتاب را هم قبول ندارند، کلمه جبران را شورا ی نگهبان تفسیر کند، هرکسی می داند معنای جبران چیست و قطعا شورا جبران نکرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مورد اینکه آیا نظارت استصوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، حتی اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با 50 یا 60 هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • ببینید | پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • (ویدئو) چرا خانم‌ها عضو شورای نگهبان نیستند؟
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی