Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@16:33:04 GMT

مستندهای انتخاباتی در تغییر رأی مردم چقدر اثرگذارند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۰۲۴۹

مستندهای انتخاباتی در تغییر رأی مردم چقدر اثرگذارند؟

مهدی مطهر مدیر «خانه مستند» با اشاره به مستندهای انتخاباتی امسال به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: در دوره‌های قبل برخی کاندیداها سراغ چهره‌های شناخته شده فیلمسازی مثل رسول ملاقلی‌پور، کمال تبریزی، جواد شمقدری، ضیاءالدین دری و احمدرضا درویش می‌رفتند اما در این دوره نسل دیگری از فیلمسازان اقدام به ساخت مستند تبلیغاتی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در این دوره، اکثر فیلم‌های مستند به مستندسازان سپرده شد و غیر از فیلم یکی از کاندیداها که باید دید تعمداً به این شکل ساخته شده بود یا خیر، باقی موجه بودند.
تهیه کننده مستند «ایران‌زاد» با تاکید بر این که مناظره‌ها برای مردم اهمیت بیشتری دارد و معمولاً مستندهای انتخاباتی در قالب همان گزیده‌های یک یا دو دقیقه‌ای در فضای مجازی دیده می‌شود، تصریح کرد: تمام مستندهای انتخاباتی که تا به حال به شکل متنوع و در قالب‌های مختلف ساخته شده‌اند، هیچ گاه عامل تأثیرگذاری روی تصمیم‌گیری مردم برای رأی دادن نبوده اند. اگر مستندی هم دیده شده پس از رأی آوردن یا نیاوردن کاندیدا بوده است، مانند مستند انتخاباتی احمدی‌نژاد که جواد شمقدری ساخته بود یا فیلمی که کمال تبریزی برای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ساخت.
وی پرتره ساختن از فردی که انگیزه یا سودای انتخاباتی ندارد را بسیار متفاوت از ساخت فیلم از یک کاندیدای ریاست جمهوری دانست و ادامه داد: هدف‌گذاری در انتخابات فضای مستندسازی متفاوت‌تری را ایجاد می‌کن،د من در این زمینه تجربه کوچکی چند دوره قبل دارم. مستندهای این چنینی باید بسیار احساسی باشد و هواداران را به انتخابی که دارند امیدوار کند.
مطهر با بیان این که تابه حال فیلمی ندیده است که هواداران رقبا را جذب کند، خاطرنشان کرد: با ساخت مستند انتخاباتی اتفاق عجیب و غریبی رخ نمی‌دهد، به همین دلیل شاید بسیاری از کاندیداها لزومی برای ساخت مستند حس نمی‌کنند و ساخت چند فیلم کوتاه درباره بیوگرافی و آثارشان برایشان جذاب‌تر است، حتی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم من مستند انتخاباتی خاصی ندیدم. 

 

 

* اهمیت بیشتر مستند انتخاباتی در دور دوم ریاست‌جمهوری
وی افزود: برای رئیس جمهور مستقر در دور دوم انتخابات، مستند انتخاباتی معنا دارد، چون عملکردی داشته و تنوع بصری وجود دارد اما برای کاندیدایی که در مجلس یا نهاد دیگری بوده تنها می‌توان مستندی در حد بیوگرافی و معرفی ساخت.
تهیه کننده مستند «مهین» در پاسخ به این پرسش که بیان مسائل خانوادگی و ورود به حریم شخصی افراد در مستندهای انتخاباتی تا چه میزان مجاز است، گفت: از دوره اول آقای روحانی قصه خانواده جدی شد. پرداختن به خانواده به نوعی مانوری است که خانواده ها دیده شوند که مخاطبان ببینند که این افراد دارای زندگی لاکچری و اشرافی نیستند. معرفی خانواده کاندیداها در کل دنیا متداول است و البته به لحاظ روانی هم نشان دادن رفتار انسان با انسان دیگر معرف خوبی محسوب می‌شود. در نتیجه پرداخت به خانواده در مستندها اتفاق بدی نیست. به لحاظ دیپلماتیک هم همسران روسای جمهور اهمیت بسیاری دارند.
وی با اشاره به این که دیالوگ‌های شعاری، هم له، هم علیه کاندیداست، گفت: مستندهای انتخاباتی معمولا شتاب‌زده ساخته می‌شوند، در حالی که ذات مستند پژوهش است. در این گونه مستندها با تصویربرداری‌های مختلف قصد مخفی‌کردن خلاء‌های پژوهشی را دارند. اگر کاندیداها زمان بیشتری را برای تولید مستند در اختیار مستندساز قرار دهند و با او بیشتر همراهی کنند شاید این مستندها اثرگذاری بیشتری روی مخاطبان داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انتخابات فضای مجازی مهدی مطهر مدیر خانه مستند مستند انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری مستندهای انتخاباتی مستند انتخاباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۰۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند

نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان با تاکید بر لزوم ثبات مدیریت در شهر گفت: بر اساس فرمایشات مقام‌ معظم رهبری مبنی بر ثبات مدیریتی، تغییرات بسیار در مدیریت شهری آسیب جدی به توسعه شهرها وارد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، حجت‌الاسلام سید محمدنبی موسوی فرد _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش روز ملی شوراها که در استانداری خوزستان اظهار کرد: در بعضی استان‌ها اقدامات خوبی صورت گرفته است که انتظار می‌رود به همین نسبت در شهرهای استان خوزستان نیز کارهای مؤثری انجام شود.

وی افزود: مسئول هر منطقه شهرداری نباید منتظر بیان مشکلات از سوی مردم باشد، بلکه خود باید نقاط بحرانی را شناسایی و رفع کند؛ حداقل کاری که فرمانداران، بخشداران و شوراها می‌توانند انجام دهند، کاهش مشکلات مردم است.

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان بر ضرورت حل مشکلات شهرها و روستاهای استان تاکید کرد و ادامه داد: لازم است که در هر شهری یک یا دو خیابان اصلی به عنوان الگو، زیباسازی شود تا مردم متوجه اقدامات شهرداران شوند.

موسوی‌فرد تصریح کرد: به عنوان مثال در کوی علوی اهواز که ۱۹ خیابان اصلی و ۶۱ خیابان فرعی دارد، ابتدا مشکلات و نقاط ضعف این منطقه شناسایی و بخشی از کار توسط دستگاه‌های موجود در استان انجام شد.

وی با اشاره به ثبات مدیریتی در شهرداری‌ها گفت: کسانی که شهردار را انتخاب می‌کنند از ابتدا باید صلاحیت فرد را بررسی کنند، بعضی شهرها در سه تا چهار سال اخیر چند شهردار انتخاب کردند که یک اشکال بر عملکرد شورای شهر است، بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ثبات مدیریتی، تغییرات بسیار در مدیریت شهری آسیب جدی به توسعه شهرها وارد می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان اضافه کرد: ما مسئولان باید در فرصت باقیمانده به نحوی کار کنیم تا مورد رضایت خدا و مردم قرار گیرد و حق‌الناس بر گردن ما نباشد.

کد خبر 748780

دیگر خبرها

  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • رقم پرداختی ما به حوزه حمل و نقل ۳۴ همت است
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس