Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@21:27:00 GMT

روایت وزیر اقتصاد از پشت پرده ریزش بورس

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۳۷۱۵

روایت وزیر اقتصاد از پشت پرده ریزش بورس

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه اظهار کرد: اواخر سال ۹۸ درست زمانی که مشخص شد میزان تقاضا به سمت بازار سرمایه افزایش یافته در شورای عالی بورس نکته‌ای مطرح شد تا بنگاه‌هایی که تعهد خود را نسبت به شناوری عمل نکردند، تنبیه شوند، بعضی از اعضا معتقد بودند که این امر لازم است صورت گیرد، برخی از افراد هم خلاف این اظهار نظر را معتقد بود و می‌گفتند نباید چنین بحثی رخ دهد که سر همین موضوع هم با آقای شاپور محمدی رئیس اسبق سازمان بورس کمی بحث شد که در نهایت جمع بندی آن جلسه این شد که فعلا تنبیه شرکت‌ها به تعویق بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دژپسند گفت: در هیئت سازمان بورس تصمیم بر آن شده بود تا برای جلوگیری از شدت رشد شاخص کمی دامنه نوسان را محدود کنند، اما از آنجایی که بنده با برخی از اعضای شورای عالی بورس مشورت کردم، دیدم اینکه بخواهیم دامنه را به منفی و یا مثبت ۲ تغییر دهیم به صلاح بازار سرمایه نیست.

او بیان کرد: ذات بورس نقد شوندگی بالا است، اگر دامنه منفی یا مثبت ۲ می‌شد دیگر نقدینگی باقی نمی‌ماند، اما بنده به سبب در نظر داشتن برخی ابعاد رای خود را منوط به جمع بندی شورای عالی بورس کردم.

وزیر اقتصاد گفت: از اوایل خرداد سال گذشته شیب شاخص تند شد، در حالی که یکی از دلایل اصلی افزایش تقاضا بحث کاهش نرخ بهره بین بانکی بوده است.

او بیان کرد: طی چند روز گذشته نمودار روند نرخ بهره بین بانکی با نمودار خروج نقدینگی از بورس منتشر شد که نشان می‌داد وقتی که نرخ سود بین بانکی یک دفعه از ۸ درصد یا ۱۰ درصد به ۱۸ می‌رسد سرمایه‌ها از بازار سرمایه به خاطر دلایل مشخص به سمت بانک‌ها روانه می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: ما برای هدایت و کنترل بازار آمدیم از دولت، مجلس و شورای هماهنگی اقتصاد مصوبه‌ای را گرفتیم، اما بعدش شاهد بودیم که نرخ بهره بین بانکی به شدت افزایش یافت.

وزیر اقتصاد گفت: بنده ضمن اینکه معتقدم بازار سرمایه بهترین محل برای حفظ ارزش سرمایه‌ها است، اما تاکید داشتم و مراقبت می‌کردم که تقاضای کاذب ایجاد نشود، عده‌ای می‌گفتند که شما چرا اصرار دارید که بازار سرمایه بهترین محل برای نقدینگی است؛ چندین بار گفته‌ام باز هم می‌گویم به سبب آنکه بورس یک منبع کاملا مناسب برای تامین مالی به منظور ارتقا سطح تولید کشور است.

دژپسند بیان کرد: در بازار سرمایه اعم از سهام یا بدهی یک فضایی برای تامین مالی فراهم می‌شود به طور مثال ما سال گذشته از طریق بازار بدهی با انتشار اوراق به تامین مالی پرداختیم.

او گفت: ما سال گذشته برای آنکه بتوانیم افزایش سرمایه را در بازار سرمایه تقویت کنیم، رفتیم قانونی را تصویب کردیم که آن بخش را از مالیات معاف کنیم.

وزیر اقتصاد گفت: ما مصوبه‌ای را تصویب کردیم تا شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی، سهام شناور را تا سقف ۲۵ درصد افزایش دهند.به گفته این مقام مسئول، عده‌ای می‌گفتند دولت به درستی عرضه سهام را انجام داده در حالی که دولت تمام عرضه‌های خود را در چهارماه نخست سال انجام داد، پالایش یکم هم به سبب بحث افزایش تقاضا در اوایل شهریور رخ داد.

وزیر اقتصاد گفت: بنده پیگیر بودم که تمام عرضه‌ها به سبب شفافیت باید در بازار سرمایه رخ دهد، به همین خاطر آمدیم و تبلیغ کردیم که تقاضاها برای خرید این سهام افزایش یابد.

وزیر اقتصاد گفت: در زمانی که شاخص بورس رشد کرد، شاهد بودیم عده‌ای آمدند و گفتند که چنین وضعی سبب افزایش تورم خواهد در حالی که از تاریخ ۱۹ مرداد سال ۹۹ که ریزش شاخص شروع شد، نرخ ارز رشد کرد.

او بیان کرد: بنده مخالفم که اعضای شورای عالی بورس نامه نگاری کنند، اگر فردی صحبتی دارد باید مستقیم بیاید و بحث خود را مطرح کند.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1524532

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بورس بورس کالا شاخص سهام وزیر اقتصاد گفت شورای عالی بورس بازار سرمایه بین بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای هفته جاری به‌دنبال کاهش تنش‌های نظامی در منطقه، شاخص کل بورس تهران وارد یک روند صعودی شد و از ابتدای هفته تا روز دوشنبه نزدیک به ۱۱۰هزار واحد معادل ۵درصد رشد کرد. با این حال دیروز شاخص کل بازار سهام ۱۳هزارو ۴۲۵واحد کاهش یافت و در محدوده ۲میلیون‌و ۳۰۳هزار واحد قرار گرفت. با وجود این میزان نزول، دیروز ارزش کل معاملات که نماگر مهمی برای بازار سهام است دست‌کم ۱۰۰میلیارد تومان افزایش یافت و در عین حال بیش از ۵۵میلیارد تومان نقدینگی تازه وارد بازار سهام شد.

دیروز همچنین نسبت ورود پول سهامداران حقیقی به ارزش کل معاملات خرد هم به ۱.۳درصد رسید که نشان می‌دهد با وجود نزول شاخص، شتاب ورود پول به بازار سهام افزایش یافته است. در چنین شرایطی اگرچه ممکن است شاخص کل بورس تهران امروز چهارشنبه اندکی عقب‌نشینی کند، اما با توجه به آنکه این شاخص توانسته ظرف روزهای گذشته از محدوده کلیدی ۲میلیون‌و ۳۰۰هزار واحد عبور کند، انتظار نمی‌رود نزول بورس خیلی دامنه‌دار باشد.

از نظر تکنیکی چنانچه شاخص کل بورس تهران بتواند موقعیت خود را در این محدوده حفظ کند، احتمال رشد شاخص بورس افزایش خواهد یافت؛ ضمن اینکه تازه‌ترین خبرها حاکی از آن است که احتمالا فرمول جدید برای قیمت‌گذاری شرکت‌های خودروسازی‌ از سوی وزارت صنعت تعیین خواهد شد که این موضوع می‌تواند منجر به رشد قیمت سهام شرکت‌های خودروساز شود و با توجه به اثرگذاری این گروه بر بازار سهام می‌توان انتظار داشت کلیت بازار سهام در موضع صعودی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید

واگذاری پرسپولیس به بانک ها قانونی نیست | فروش سرخ پوش ها به بانک ها چه آثاری دارد؟ مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه | چه دارایی‌هایی شامل این نوع از مالیات می‌شوند؟ پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟ | گام تازه برای برتری در مسابقات

آمارها همچنین نشان می‌دهند که نرخ دلار نیمایی نیز به محدوده ۴۱هزار تومان رسیده است که این موضوع نیز می‌تواند ظرف روزهای آینده اثر مثبتی بر معاملات بورس داشته باشد. به‌طور کلی ارز حاصل از صادرات شرکت‌های بورس با نرخ دلار نیمایی تسعیر می‌شود و هر نوع افزایش قیمت دلار نیمایی می‌تواند منجر به رشد درآمد شرکت‌های بورس و افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها شود.

با همه این توضیحات، می‌توان گفت شاخص کل بورس تهران اکنون در محدوده حساسی قرار گرفته است که درصورت تثبیت در این موقعیت می‌تواند با رشدهای بیشتری مواجه شود.

ضمن اینکه باید توجه کرد حتی با فرض نزول شاخص در هفته‌های آینده، این نزول نمی‌تواند خیلی دامنه‌دار و عمیق باشد؛ به‌طوری که شاخص کل بورس تهران به زیر مرز ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد سقوط کند؛ چراکه قیمت سهام شرکت‌ها به پایین‌ترین حد خود رسیده‌ و این محدوده نوعی حمایت تکنیکی برای شاخص کل محسوب می‌شود.

انتظار می‌رود حتی درصورت نزول شاخص ظرف چند هفته آینده وضعیت بازار سهام با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع در تیرماه متعادل شود و تقاضا برای خرید سهام افزایش یابد.

کد خبر 846776 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازار سرمایه سهام عدالت بورس تهران بورس - فرا بورس خودرو سهام شرکت‌ها سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • پشت پرده مقاومت رئیسی برای عزل وزیر اقتصاد /همین افاضات برای برکناری آقای وزیر کافی نیست؟
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری