Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@03:02:03 GMT

اولویت اول برنامه مسکنی رییسی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۴۰۴۰

اولویت اول برنامه مسکنی رییسی اعلام شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، افشین پروین‌پور توضیحاتی درباره محور اول برنامه‌های 8گانه بخش مسکن دولت رییسی یعنی تکمیل و راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان ارائه کرد.

وی دراین‌باره اظهار کرد: تکمیل و راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان در اولویت برنامه‌های بخش مسکن دولت رییسی قرار دارد و اصولاً برنامه‌ریزی برای تأمین مسکن بدون داشتن اطلاعات دقیق و بِروز از وضعیت مسکن امکان ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متأسفانه تا امروز علی‌رغم تکلیف قانونی دولت که وزارت راه و شهرسازی را ملزم به ایجاد این سامانه کرده است، این سامانه تشکیل نشده است و منشأ مشکلات و بی‌برنامگی‌ها در این است که سیاستگذاران بخش زمین و مسکن از وضعیت تعداد املاک، صاحبان و مالکان آنها و وضعیت مالکیت و سکونت و تعداد معاملات صورت‌گرفته به‌صورت دقیق و بِروز اطلاعی ندارند.

کارشناس سیاستگذاری مسکن گفت: تنها آمار قابل اتکا برای برنامه‌ریزی اطلاعات سرشماری است که هر 5 سال یک‌بار انجام می‌شود که آن هم به‌صورت دستی جمع‌آوری می‌شود و دقت لازم را ندارد درحالی که وضعیت بخش زمین و مسکن هر روز با روز قبل متفاوت است.

پروین‌‌پور تأکید کرد: مسئول بخش مسکن باید روزانه از درصد مالکیت، استیجار، خانه‌های خالی، تعداد معاملات صورت‌گرفته، تعداد واحدهای مسکونی تخریب‌شده، تعداد اضافه‌شده، متراژ واحدهای مسکونی، تعداد متقاضیان، ساکنین سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده، قیمت واحدهای مسکونی در سراسر کشور و پارامترهای اقتصادی مؤثر در بخش مسکن مطلع باشد تا بتواند تصمیمات درست را متناسب با شرایط اتخاذ کند، همچنین میزان پراکنش واحدهای مسکونی در کل کشور برای برنامه‌ریزی آمایشی و تعادل‌بخشی به توزیع آنها در پهنه سرزمینی از دیگر اطلاعات ضروری برای مسئولین است.

وی اضافه کرد: بیش از 70 سال است که در دنیا سامانه‌های اطلاعاتی دیجیتال در بخش مسکن ایجاد شده‌اند و آخرین آمار را به‌همراه تحلیل آنها در اختیار مدیران قرار می‌دهند. اگر این سامانه در کشور ایجاد شود با توجه به اینکه تمام تغییرات در آن ثبت خواهد شد مانند این است که در هر لحظه سرشماری جدید نفوس و مسکن انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به جمع‌آوری به‌صورت دستی و هر 5 سال یک‌بار وجود ندارد و شاهد تحول شگرفی در نظام اطلاعاتی در کشور خواهیم بود که این خود پایه و اساس دولت الکترونیک در کشور خواهد بود.

این تحلیلگر اقتصادی روش دولت فعلی برای جمع‌آوری اطلاعات املاک و اسکان را غلط و بی‌نتیجه خواند و گفت: روش دولت فعلی که بر مبنای خوداظهاری مالکین و ساکنین بنا نهاده شده است هیچ وقت به نتیجه نخواهد رسید و روش درست از طریق تقاطع‌گیری سامانه‌های اطلاتی موجود پیگیری خواهد شد. در زمان حاضر در کشور سامانه‌های مختلف در دستگاه‌های اجرائی مثل آب، برق، گاز، تلفن، کد پستی، پلاک ثبتی سامانه رفاه ایرانیان و... وجود دارد و هرکدام به‌صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند و به یکدیگر اتصال ندارند. با اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر، هم‌افزایی بین سامانه‌های مختلف صورت می‌گیرد و اطلاعات دقیق مالکیت و سکونت تمام افراد به‌دست خواهد آمد.

وی یادآور شد: با داشتن اطلاعات بِروز و صحیح و همچنین به دست آوردن روندهای دقیق از رفتار بخش مسکن در آینده و بازخوردگیری از اجرای سیاستها می‌توان به‌صورت مؤثر برای تأمین مسکن برنامه‌ریزی کرد و مشکلات بخش مسکن را برطرف کرد.

پربیننده ترین توییت عجیب محسن رضایی چند ساعت مانده به مناظره آخر انتقاد دختر و برادر سردار سلیمانی از کاندیداتوری نرجس سلیمانی اولین واکنش ایران به خارج شدن برخی اسامی از لیست تحریم‌ ها فرصت ۸ دقیقه اى دولت براى دفاع از خود در برابر سخنان نامزدهاى انتخابات تغییر رتبه گوگل نامزدهای انتخاباتی + عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات ۱۴۰۰ واحدهای مسکونی برنامه ریزی بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۴۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در گفت و گو با خبرنگار قدس اظهار کرد: در دو قانون بالادستی کشور یعنی قانون برنامه هفتم توسعه پنج ساله کشور و هم قانون جهش تولید مسکن شرایط عرضه زمین به مردم توسط دولت را فراهم کردیم تا دولت، زمین را یک عامل اصلی در قیمت مسکن است بطور رایگان در اختیار مردم قرار دهیم و در کنار آن بانکها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: هر میزان دولت در زمینه عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم جلو برود؛ مشارکت مردم در ساخت مسکن افزایش خواهد یافت.

دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرها اضافه کند

زنگنه افزود: در مورد در اختیار زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: ما در قانون برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم که بالغ بر 300 هزار هکتار به زمین های قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر و روستاها اضافه کند که باعث افزایش افقی زیست بوم شهری و روستایی می شود و این بند از برنامه هفتم توسعه عملا در راستای هدف قانون جهش تولید مسکن هست که زمین را در اختیار مردم قرار می دهیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: برخی بانک ها امسال به وظایف خود عمل کردند و بعضی از بانکها نیز تخطی های جدی از قانون داشتند. ما می توانیم به منابع مالی دیگر هم فکر کنیم که در قانون تامین مالی که اخیرا شورای نگهبان هم تصویب کرد و ابلاغ می شود مقداری مباحث را گذاشتیم و همچنین صندوق مسکن می تواند موثر باشد.

دولت باید افزایش سرمایه بانکهای همسو با سیاست تسهیلاتی مسکن را تقویت کند

عضو کمیسیون برنامه،‌ بودجه و محاسبات تاکید کرد: قطعا افرادی که قدرت دریافت تسهیلات 400 میلیونی یا یک میلیاردی را ندارد با بالا رفتن قیمت مسکن دچار مشکل می شوند. اما این افراد می توانند در صندوق های سرمایه گذاری مسکن به میزان سرمایه ای که دارند در ساخت مسکن و متراژ سهیم شوند که این برای آنها ارزش افزوده دارد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: دولت باید افزایش سرمایه بانکهای همسو با سیاست تسهیلات ساخت مسکن را تقویت کند که آنها توان وام دهی شان افزایش پیدا کند و هم منابع تامین مالی را برایشان فراهم کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز بازگردانده می‌شوند
  • تخصیص ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل ۲ طرح بازآفرینی شهری در نجف آباد