Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@18:42:43 GMT

آسیب شناسی مقررات مدیریت شهری

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۴۵۹۲

آسیب شناسی مقررات مدیریت شهری

مشهد- «محمد مالوف» کارشناس ارشد حقوق خصوصی و وکیل پایه یک دادگستری برای ششمین دوره انتخابات شورای شهر مشهد نامزد شده که در گفت و گویی با وی سوابق حقوقی و برنامه هایش برای اصلاح قوانین شهری را بررسی کرده ایم.

از نخستین دوره شورای شهر مشهد خلأ حضور افراد حقوق خوانده در شورای شهر احساس می شد. به ویژه که مدیریت شهر با شبکه پیچیده ای از قوانین و مقررات درگیر است که به نظر می رسد به جز افراد آشنا به ادبیات حقوقی نتوانند از پس آن بربیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد مالوف یکی از این افراد است که برای ششمین دوره انتخابات شورای شهر مشهد نامزد شده است. در گفت و گویی با وی سوابق حقوقی و برنامه هایش برای اصلاح قوانین شهری را بررسی کرده ایم.

خود را معرفی کرده و سوابق خود را بفرمائید

من محمد مالوف هستم کارشناس ارشد حقوق خصوصی و وکیل پایه یک دادگستریو من همچنین وکیل بسیاری از مجموعه های ورزشی شهر مشهد مانند چند پارک آبی بوده ام.

آقای مالوف چند سال است که در حوزه حقوقی مشغول هستید؟

بنده ۱۰ سال است که در حوزه وکالت مشغول هستم و در این مدت پرونده های زیادی درباره مشکلات شهری برخورد کرده ام.

مثال می زنید؟

بله ما پرونده های متعددی در بحث تخلفات کارکنان شهرداری داشتیم. مثلا با پرونده ای برخورد کردم که یک باند کارکنان شهرداری به صورت غیرقانونی اقدام به صدور مجوز ساخت برای ساختمان ها می کرد. پس از این که شهرداری از این ماجرا مطلع شد، شکایت کرد. با رسیدگی های من، افرادی که در این مسئله سوء نیتی نداشته و از ماجرا مطلع نبودند، تبرئه شدند و کارکنان خاطی نیز به اتهام رشوه محکوم شدند.

به نظر می رسد یکی از بسترهای فسادزا قوانین موجود در مدیریت شهری باشد، نظر شما دراینباره چیست؟

موافقم. در یک مورد مطالعه می کردم که یک پژوهش در مدیریت شهری تهران درباره سرچشمه‌های فساد، به شناسایی ۳۶ منشأ بروز فساد در شهرداری تهران منجر شده است. این پژوهش که مبنای تدوین سند راهبردی مبارزه با فساد در شهرداری قرار گرفته، نشان می‌دهد توافقاتی که برای صدور مجوزهای ساختمانی در شوراهای معماری مناطق شهرداری انجام می‌شود و همچنین مجوزهای کمیسیون ماده ۵، دو زمینه اصلی بروز فساد شهری است. نتایج این بررسی تاکید می‌کند، شفافیت در شهرداری و انتشار عمومی اطلاعات مربوط به مجوزها و معاملات در شهرداری می‌تواند به کاهش فساد بینجامد.

باید بگویم که قوانین شهری در موارد متعددی زمینه تفسیر یا دور زدن را دارد که این مسئله باید اصلاح شود. مثلاً یکی از تمرکزهای من درباره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها بوده است. در این بند اشاره دارد که اگر فردی در ملکی مستأجر است و قصد فعالیت تجاری دارد، باید تجاری موقت بگیرد اما اگر مالک است نیازمند پروانه تجاری نیست. مسلم است که این مسئله ظلمی به قشر مستأجر هست که باید اصلاح شود.

برای مقابله با این مشکل چه باید کرد؟

دراینجا دو بحثِ اصلاح قوانین و نظارت وجود دارد. اولاً قوانین باید در برخی موارد اصلاح شوند. مثلاً در حال حاضر یک فعال اقتصادی با ماهی ۵۰ میلیون تومان حقوق و یک کارگر حاشیه شهر با ماهی ۲ میلیون تومان حقوق هر دو یک میزان عوارض یا خلافی می پردازند که این مسئله باید اصلاح شود، من چون قوانین شهری را آسیب شناسی کرده ام می دانم که می توان با این مسئله مقابله کرد. در بحث نظارت هم معتقدم می توان با نظارت جدی تر از مسئله فساد جلوگیری کرد. الان در کمیسیون ماده ۱۰۰ به راحتی می شود با تفسیر قوانین رأی به قلع و قمع داد یا مسئله را به جریمه مالی کشاند. برای همین در یک پرونده ممکن است فردی که منزل خود را به خیال پرداخت خلافی ساخته، با رأی تخریب مواجه شود و یا برعکس فردی که از قانون تبعیت کرده و منزلی را نساخته از مزیت داشتن چند طبقه اضافه محروم شده است.  

شورای شهر در موضوع اصلاح قوانین در شرایط کرونایی چه وظیفه ای دارد؟

در شرایط کرونایی که ورود زائر به مشهدالرضا (ع) کاهش یافته و در حالی که بسیاری از مغازه ها و پاساژها مستأجر شهرداری هستند، شهرداری باید با مردم راه بیاید مخصوصاً در این ایام که به خاطر عللی خارج از کرونا مانند مسئله قطعی برق، کسب وکار مردم تحت الشعاع قرار گرفته است. یا در مسئله بافت فرسوده نیاز هست که اقداماتی انجام شود.

مثلاً چه اقداماتی؟

در تغییر بافت اطراف حرم، حقوق سکنه و کسبه آن منطقه رعایت نشد. من معتقدم که در عین حال که حقوق شهرداری باید تأمین شود باید حقوق مردم نیز حمایت شود. بخشی از مردم آن منطقه حقوق مکتسبه ای داشتند که باید تأمین شود. 

در صورت حضور در شورای شهر، کدام کمیسیون را برای خدمت انتخاب خواهید کرد؟

من در صورتی که فضای خدمت مهیا شد، کمیسیون حقوقی را که محل تنظیم قراردادها و مسئله اصلاح قوانین است، برای خدمت انتخاب می کنم

آقای مالوف، در حوزه های دیگر چه برنامه هایی برای مدیریت شهری در مشهد دارید؟

مثلاً حوزه ورزش. من خودم ورزشکار هستم و می دانم که اهمیت ورزش همگانی چیست. در شهر مشهد اماکن زیادی وجود دارد که با یک تجهیز ساده قابلیت تبدیل شدن به زمین ورزشی را دارند. وقتی می گوییم تجهیز ذهن شما نباید سمت هزینه های گزاف برود. در برخی موارد با یک آسفالت مختصر یا یک چمن مصنوعی ساده امکان ایجاد یک مجموعه ورزشی را دارید. خب، وقتی شما مکانی برای ورزش نوجوانان در نظر گرفتید ناخواسته از آسیب های اجتماعی چند سال دیگر جلوگیری کرده اید. در حال حاضر در مسئله دوچرخه سواری اقدامات خوبی انجام شده اما کافی نیست. به نظر من اگر فردی از منطقه طلاب مشهد قصد داشت با دوچرخه به پارک ملت بیاید، باید بتواند در یک مسیر جدا بدون این که با اتوبوس یا عابر پیاده تداخلی داشته باشد باید بتواند این مسیر را بیاید.

در حوزه فرهنگی و هنری چه برنامه ای دارید؟

مشهد قطب فرهنگ کشور است و تولیدات فرهنگی زیادی در آن صورت می گیرد. رسالت مدیریت شهری است که از کالاهای فرهنگی تولید شده که فاخر هم هستند، حمایت کند. در استان ما فعالان فرهنگی نقش مهم و موثری در نهادینه سازی فرهنگ حمایت از تولید ملی دارند. به همین دلیل وظیفه شورای شهر و کمیسیون فرهنگی است که از این جریانات حمایت کند.

در پایان اگر نکته یا سخنی درباره انتخابات پیش رو دارید، خدمت شما هستیم.

من می خواستم درباره مسئله مشارکت نکته ای مطرح کنم. در حال حاضر تبلیغات سوء زیادی انجام می شود و جریان های زیادی برای رأی ندادن تبلیغ می کنند. اما من مطمئن هستم که مردم عزیز مشهد، مثل همیشه با مسئولیت اجتماعی بالا در انتخابات شرکت می کنند و چه بسا حضور مردم کماً و کیفیتاً نسبت به دوره های قبل بیشتر باشد. اگر رأی مردم بر این تعلق گرفت که من خدمت شهروندان مشهدی باشم، حتماً تمام تلاشم را خواهم کرد تا آرامش را به شهر مشهد برگردانم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شورای شهر مشهد نامزد انتخاباتی اصلاح قوانین قوانین شهری مدیریت شهری مدیریت شهر شورای شهر شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۴۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است،گفت: ۴۶۰ روز به پایان دوره کاری مدیریت ششم شهری باقی مانده و این زمان کوتاهی نیست و می‌توان به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در ساختمان تالار اجلاس شورای شهر تهران آغاز شد.

جلسه امروز پس از حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران در فضایی آرام و بدون حاشیه آغاز شد و در ادامه برخی از اعضای شورای شهر تهران موضوعات مختلفی را در مواردی مطرح کردند.

علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران به عنوان اولین تذکردهنده با اشاره به دیدار مجازی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس و تاکید بر دقت در اعلام نظرات اظهار کرد: در این بیانات آمده است: «یکی از آسیب‌ها بی‌احتیاطی در استفاده‌ از تریبون و بلندگویی است که در اختیار شما است. فرمایشات شما به طور مستقیم پخش می شود در کشور، یا بعداً به وسیله رسانه‌ها منتشر می‌شود؛ این امکان در اختیار همه نیست، در اختیار نماینده است؛ مراقب باشید که در استفاده‌ از این امکان بی‌احتیاطی نشود و در [ارائه‌ی] نقدهای خود، نظرات خود [دقّت کنید]. گاهی انسان نظرات تندی هم دارد که این نظرات را می شود در یک جلسه‌ی دونفره، سه‌نفره، پنج‌نفره گفت امّا اگر این را در سطح عموم مردم گفتید، ممکن است به جای فایده ضرر داشته باشد. بعضی خیال می کنند که هر نظر انتقادی‌ نسبت به هر جایی دارند باید این را اعلان کنند و به اطّلاع عموم برسانند، در حالی که به اطّلاع عموم رساندن، گاهی فایده ندارد و گاهی علاوه‌ بر نداشتن فایده ضررهای فراوانی دارد. بنابراین در استفاده‌ی از این رسانه‌ها بایستی مراقبت بشود و بی‌احتیاطی نشود.»

وی با بیان اینکه ما وقتی انقلابی هستیم که انقلابی عمل کنیم، افزود: امیدواریم انقلابی عمل کنیم. کارمندان محکم بایستند و کارهای خود را با انسجام و استحکام انجام دهند و ما به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم.

نادعلی با اشاره به سالروز درگذشت کیومرث صابری «گل آقا» گفت: این هنرمند فقید انتقادات طنز و گزنده‌ای داشت و هیچ مسئولی از این انتقادات در امان نبود؛ امیدواریم این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.

در ادامه جلسه احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکری در خصوص عدم بارگذاری برخی از املاک شهرداری تهران در سامانه شفافیت گفت‌: برای چندمین بار است که بنده این تذکر را می‌دهم و امیدوارم شهرداری تهران نسبت به بارگذاری املاکی که در اختیار افراد حقوقی و حقیقی است در سامانه شفافیت عمل کند.

وی تصریح کرد: هیچ محرمانگی در این باره وجود ندارد و شهرداری ملزم به بارگذاری اطلاعات افراد حقوقی و حقیقی در قالب این املاک است.

مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا به بخشی از بیانات آیت‌الله مطهری اشاره کرد.

محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است، گفت: به سهم خودم از همکارانم در شورای شهر، کارشناسان در مجموعه شورا و همچنین پرسنل شهرداری تهران که در این مدت تلاش کردند تا به وظیفه خود عمل کنند قدردانی می‌کنم.

وی افزود: همچنین به سهم از کوتاهی‌هایی که در انجام وظیفه‌ام داشته‌ام در محضر خداوند طلب مغفرت و همچنین از مردم عذرخواهی می‌کنم.

آخوندی با بیان اینکه تا پایان این دوره از مدیریت شهری 460 روز باقیمانده است، تصریح کرد: این زمان کوتاهی نیست و امیدواریم در عمر باقیمانده از شورا به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم.

به گزارش تسنیم، زهرا شمس‌احسان؛ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تبریک روز کارگر و هفته معلم؛ اظهار کرد: در بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع جامعه کارگری، ایشان بر نقش محوری و تاثیرگذار این قشر زحمتکش در بهبود اوضاع کلی جامعه تاکید فرمودند. توجه به این رهنمود رهبر فرزانه انقلاب، از ضروریات غیرقابل انکار در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین ارائه‌دهنده خدمات شهری، بخش عمده‌ای از نیروی انسانی خود را از میان جامعه کارگری تامین می‌کند، افزود: گزارشات موجود حاکی از آن است که بسیاری از این عزیزان زحمتکش به دلیل پایین بودن دریافتی، با مشکلات معیشتی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مسئله علاوه بر تضعیف روحیه و انگیزه کاری کارگران، موجب کاهش بهره‌وری و در نتیجه افت کیفیت ارائه خدمات خواهد شد.

شمس‌احسان ادامه داد: حضور برخی شرکت‌های پیمانکاری مابین کارگران و مجموعه شهرداری نیز نباید تاثیری در میزان توجه و حمایت از نیروی کار داشته باشد. شهرداری تهران باید با حفظ مسئولیت اجتماعی و انسانی خویش، تمامی امکانات و منابع در دسترس را برای تامین رفاه و ارتقای معیشت کارگران صرف کند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، انتظار می‌رود شهرداری تهران در اسرع وقت، اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت معیشت کارگران به انجام رساند. این اقدامات می‌تواند شامل افزایش مستمرهای کارگری، بازنگری مزایا و پاداش‌ها و ارائه تسهیلات رفاهی باشد.

بررسی بهای خدمات فرهنگی در کمیسیون‌های شورای شهر تهران

وی ادامه داد: مدیریت شهری تهران باید اهتمام ویژه‌ای در جهت حفظ کرامت و منزلت کارگران داشته و با برقراری ارتباط مستقیم و شفاف، زمینه را برای رفع مشکلات و دغدغه‌های این قشر فراهم آورد.

شمس‌احسان در پایان با تاکید بر اینکه رهنمودهای گهربار رهبر معظم انقلاب در این زمینه، نقشه راهی برای بهبود معیشت و رفاه کارگران است که مدیریت شهری موظف است تمامی تلاش و همت خود را صرف تحقق آن کند، افزود: انتظار می‌رود گزارشی از اقدامات صورت گرفته و نتایج حاصله در این خصوص ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • اغلب تخلفات در بین کارمندان ناشی از جهل به قوانین است