Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@00:14:51 GMT

جانی تازه بر تن عروسک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۶۵۱۵

به گزارش جام جم انلاین اصفهان ؛«مد پایدار» عنوان رویدادی بود که با محوریت دبیرخانه آن در مرکز تخصصی بانوان آفتاب وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و با همکاری کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دفتر امور بانوان و خانواده شهرداری اصفهان، اتاق بازرگانی، اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان پسماند شهرداری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این رویداد سال گذشته با رویکرد صنایع‌دستی و ساخت عروسک‌های ایران و ملل با تن‌پوش‌های سنتی، مدرن و خلاق با استفاده از مواد دور ریختنی و قابل بازیافت آغاز به‌کار کرد که در نهایت میزبان هزار و صد عروسک دست‌ساز هنرمندان سراسر کشور شد؛ عروسک‌هایی که هرکدام داستانی داشتند و ما را به دنیای شیرین کودکانه می‌بردند.
شادی فضلی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان در اختتامیه رویداد مد پایدار یاد و خاطره مدیرکل فقید میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان را گرامی داشت و برگزاری این رویداد ملی را حاصل همکاری بین‌بخشی و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان دانست و صحبت‌های خود را با تشکر از حمایت محمد عیدی معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان از برگزاری رویداد مد پایدار به پایان رساند.
رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: حفاظت از محیط زیست یکی از ارکان مهم توسعه پایدار است، در حالی که صنعت مد و پوشاک یکی از مهم‌ترین صنایع آلاینده‌‌های محیط زیست است. روزانه 40 تا 50 تن پسماند منسوجات در اصفهان تولید می‌شود که بازگشت آنها به طبیعت سالیان سال طول می‌‌کشد؛ بنابراین یکی از اهداف رویداد مد پایدار، طراحی مد با استفاده از موادی است که بازگشت سریع‌تری به طبیعت دارند.
فریده روشن افزود: در رویداد مد پایدار استفاده از سرقیچی‌ها و خرده‌پارچه‌هایی که معمولاً دور ریخته می‌شود برای ساخت عروسک استفاده شده که هدف زیست محیطی این رویداد را تحقق می‌بخشد.
او با بیان اینکه پیشنهاد برگزاری رویداد مد پایدار حدود یک سال و نیم پیش به شورای شهر اصفهان ارائه شد، گفت: پس از برگزاری جلسات گوناگون، با همت استانداری اصفهان کارگروه مد پایدار در شورای مهارت استان تشکیل شد که امیدوارم با همت سایر دستگاه‌های متولی، این کارگروه در آینده مسبب فرهنگ‌سازی در خصوص مد پایدار و حفظ محیط زیست شود.
روشن با بیان اینکه عروسک‌های صنعتی رویکرد محیط زیستی ندارد، اضافه کرد: این صنعت آلایندگی زیادی برای محیط زیست دارد. همچنین عروسک‌های وارداتی فرهنگ بومی و اصیل ایرانی و ذهن کودکان و نوجوانان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، در حالی که عروسک‌های بومی می‌توانند سفیران فرهنگی آداب و رسوم شهر و سرزمین‌مان و پیام‌آور صلح و دوستی میان کودکان ملل گوناگون باشند.
او بیان کرد: اصفهان به‌عنوان شهر دوستدار کودک شناخته شده و برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند اهداف ما در این زمینه را بهتر محقق کند. همچنین عروسک‌سازی و سایر رشته‌های هنری می‌تواند از بعد اقتصادی به کمک زنان سرپرست خانوار بیاید.
در ادامه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان مد پایدار را رویدادی بسیار ارزشمند دانست و اظهار داشت: ایجاد ارزش افزوده با خلق این اقلام بسیار مهم است و از طرف دیگر، در ساخت این عروسک‌ها از مواد بازیافتی استفاده شده که اهمیت زیست محیطی دارد.
سیدحسن قاضی‌عسگر تصریح کرد: از ابتدای آغاز کارم در استانداری اصفهان مد، لباس و توسعه صنایع‌دستی را در دستور کار قرار دادیم چون معتقدیم زنجیره ارزش از تولید نخ و پارچه تا لباس باید در اقتصاد استان نقش ویژه‌ای داشته باشد، چون صنعتی سبز و کم‌آب‌بر است و در صورت توجه ویژه به آن می‌توان حتی به صادرات مطلوب دست یافت.
او اضافه کرد: مقدمات ایجاد شهرک پوشاک، کیف و کفش و ناحیه صنفی آن در استان اصفهان انجام شده و این مجموعه اصفهان را به استانی تبدیل می‌کند که از تولید نخ تا پوشاک و صنایع‌دستی در آن انجام می‌شود. امیدوارم اصفهان که در گذشته نه‌چندان دور به منچستر ایران معروف بود دوباره در صنعت منسوجات و پوشاک به وضعیت آن زمان برگردد.
عروسک ابلاغی و توصیه‌ای پایدار نمی‌ماند
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز مادران را نخستین هنرمندان ساخت عروسک در ایران و جهان دانست و گفت: عروسک‌ها راوی فرهنگ ملی هستند و در جوامعی در حال نابودی‌اند که مردم و مسئولان آن عروسک را صرفاً ملعبه‌ای برای بازی کردن می‌دانند در حالی که عروسک در طول تاریخ جایگاه اسطوره‌ای داشته و عملاً برای آموزش بسیاری از آداب و رفتارهای اجتماعی از آن استفاده می‌شده است.
مهدی تمیزی ادامه داد: نگاه من به عروسک هیچ‌گاه به‌عنوان یک اسباب‌بازی نبوده بلکه به‌عنوان سفیر فرهنگی برای ایران و سایر کشورها بوده است.
او با اشاره به عدم اقبال به عروسک‌های دارا و سارا تصریح کرد: عروسک‌ها چون برخاسته از دل فرهنگ هر جامعه هستند نمی‌توانند توسط نهادها و مسئولان توصیه و ابلاغ شوند و باید از دل جامعه برخیزند تا پایدار بمانند. در این میان، وظیفه مسئولان بسترسازی برای تولید عروسک‌ها و حمایت از طراحان و تولیدکنندگان است و نه ابلاغ آنها. امیدوارم رویداد مد پایدار در آینده نزدیک رسماً به‌صورت رویدادی بین‌المللی برگزار شود.
اصفهان نیاز به موزه عروسک دارد
آفاق امیریان، موسس و صاحب‌امتیاز برند مدیافت نیز در این مراسم با اشاره به آغاز فعالیت این برند از 5 سال پیش گفت: خوشبختانه با فرهنگ‌سازی که انجام شد هم‌اکنون بسیاری از طراحان لباس به این حوزه وارد شده و خودشان صاحب برند شده‌اند.
او با اشاره به برگزاری رویداد مد پایدار به‌صورت ملی ادامه داد: امیدوارم مسئولان با تأسیس موزه عروسک‌ها در اصفهان رویداد مد پایدار که میزبان عروسک‌های فراوانی از سراسر کشور شد را به نتایج درخشان‌تری نیز برسانند که در صورت تأسیس این موزه، اصفهان نخستین استان پس از تهران است که موزه عروسک دارد.
این مدرس رشته‌های هنری افزود: تمام هزار و صد عروسکی که در رویداد مد پایدار شرکت کردند از پارچه و مواد بازیافتی ساخته شده و هیچ‌کدام پلاستیکی نیستند تا هدف رویداد که حفاظت از محیط زیست بود را تحقق بخشند.
امیریان عروسک‌ها را سفیران فرهنگی نامید و بیان کرد: عروسک‌ها فرهنگ گذشته ما را به آینده انتقال می‌دهند. عروسک‌های بومی بسیار باارزش و جزء میراث ناملموس کشورمان هستند. بسیاری از عروسک‌های بومی که به دست دبیرخانه رویداد مد پایدار رسیده می‌توانند تجاری‌سازی شده و به تولید انبوه برسند و سایر عروسک‌ها نیز می‌توانند در موزه قرار گیرند.
موسس و صاحب‌امتیاز برند مدیافت درباره ملاک‌های داوری عروسک‌ها در رویداد مد پایدار اظهار داشت: کپی نبودن و غیر تکراری بودن، زیبایی و تمیزی دوخت از جمله ملاک‌های داوری بود، همچنین پوشاندن لباس اقوام و ملل به عروسک به‌تنهایی 30 امتیاز داشت.
رئیس مرکز تخصصی بانوان آفتاب و دبیرخانه رویداد مد پایدار گفت: هزار و یکصد اثر از سراسر کشور به صورت مجازی و در قالب عکس به دبیرخانه رسید که پس از داوری اولیه، 287 اثر از 300 اثر پذیرفته‌شده و به دبیرخانه ارسال شد که شامل 67 عروسک بومی و 220 عروسک سنتی و مدرن بوده است.
لیلا لندی افزود: هیئت‌داوران اثری را شایسته مقام اول ندانسته و فلورا اشرفی و رقیه یعقوبی (به عنوان مشترک دوم) و سپیده فولادگر و سمانه نجاتی (به عنوان مشترک سوم) را در بخش عروسک‌های سنتی به عنوان برگزیده اعلام کردند.
وی خاطرنشان کرد: مهناز زیادی، پروین بهرام‌پور و زینب عرفانی‌نیا نیز در بخش عروسک‌های مدرن به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عروسک مد اصفهان شهرداری اصفهان صنایع دستی محیط زیست عروسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۶۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به گردشگری غذا در جشنواره‌های فرهنگی تبریز

 اسبقی در جلسه تکمیل پرونده‌های ثبتی و تقویم رویداد‌های گردشگری تبریز گفت: رویداد‌ها و جشنواره‌هایی که به گردشگری غذا مرتبط است امسال حائز توجه ویژه‌ای است چون شهر تبریز از نظر تنوع خوراکی‌ها، غذا‌ها و شیرینی‌های سنتی با فرهنگ و تاریخ دیرینه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه تاکنون تعداد ۳۴ رویداد مختلف در شهر‌ها و بخش‌های مختلف آذربایجان‌شرقی در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور به ثبت رسیده است اظهار کرد: ۱۳ مورد از این رویداد‌ها مربوط به شهرستان تبریز است که با توجه به تعدد این موضوع لازم است تا پرونده‌های جدیدی برای ثبت در تقویم گردشگری کشور تنظیم و تکمیل شود.

اسبقی افزود: برنامه ها، رویداد‌ها و جشنواره‌های یاد شده با مشارکت ارگان‌های مختلف شهرستانی اعم از فرمانداری، شهرداری، جهادکشاورزی، ورزش و جوانان و صمت شهرستان تبریز برگزار می‌شود که با توجه به ظرفیت‌های این شهرستان در عرصه‌های هنری، تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی و غذایی باید اقدامات کافی برای افزایش این رویداد‌ها به انجام برسد.

وی اهمیت مشارکت دستگاه‌ها و ادارات مختلف در ثبت ملی و منطقه‌ای رویداد‌ها و جشنواره‌ها را مهم خواند و گفت: در این زمینه تلاش داریم تا رویداد‌ها و جشنواره‌های مختلف که توسط فرمانداری، شهرداری، جهادکشاورزی، ورزش و جوانان و صنعت، معدن و تجارت شهرستان تبریز برگزار می‌شوند شناسایی و مستندنگاری شده و با تکمیل فرم‌های مربوطه توسط ادارات متولی انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • میدان امام (ره) اصفهان جمعه میزبان همایش بزرگ «پهلوان ایرانی»
  • برگزاری رویداد «چهارباغ جان اصفهان» در گذر فرهنگی چهارباغ
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری همزمان با رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرا شد
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرایی شد
  • توجه به گردشگری غذا در جشنواره‌های فرهنگی تبریز