Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  دوباره روز‌های انتخابات و وعده‌های رنگارنگ؛ بکارگیری جوانان و زنان در جایگاه‌های مدیریتی موضوعی‌ است که سالیان گذشته هم آن را شنیده بودیم، اما نکته مهم این است که با وجود موافق بودن مسئولان برای استفاده از توان جوانان و زنان چه مانعی بر سر راه تحقق این امر وجود دارد؟

زمانی که صحبت از انتصاب زنان و جوانان در سطوح مختلف مدیریتی کشور می‌شود همه از این پیشنهاد استقبال می‌کنند و خودشان را حامی و طرفدار سمت دادن به زنان و جوانگرایی می‌دانند، اما وقت عمل که می‌رسد معمولا از انجام آن شانه خالی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بتوان گفت یکی از مشکلات مهم کشور فرصت ندادن به جوانان تحصیل کرده و متخصص برای پر کردن فضای مدیریتی کشور و استفاده نکردن از ایده‌های تازه و خلاقانه آن‌هاست. اینجاست که نشان می‌دهد این وعده‌ها و شعار‌های به‌کارگیری جوانان آن طور که باید معنای پیشرفت در این زمینه را ندارد.

بکارگیری جوانان و زنان در مناصب ارشد مدیریتی نیازمند قانون است؟

البته همین که در حد حرف و وعده هم گفته می‌شود می‌توان گفت خوب است و کور سوی امیدی به ما می‌دهد، اما تا قانون و طرح مصوبی به طور خاص برای آن وجود نداشته باشد که مسئولان را به انتخاب جوانان برای سمت‌های بالای مدیریتی اجبار کند، راه به جایی نخواهیم برد.

در بین هزاران طرح و لایحه‌ای که در دولت برای بهبود شرایط و پیشرفت کشور برنامه ریزی می‌شوند و راه مجلس را برای نهایی شدن در پیش می‌گیرند تنها یک طرح وجود دارد که به ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان و جایگزینی نیرو‌های جوان در پست‌های مدیریتی می‌پردازد. زحمت این طرح را دولت دوازدهم کشیده، اما جز یک وزیر جوان دهه شصتی در بدنه اصلی دولت، مورد دیگری به چشم نمی‌خورد.

مسئولان هم دلایل و بهانه‌های خود را برای عدم انتصاب جوانان دارند. آن‌ها بی تجربگی آنان را مهم‌ترین عامل موثر در این امر می‌دانند. طبیعتا وجود افراد با تجربه در یک پست حساس و مهم و استفاده از تجربه آن‌ها در موضوعات و مسائل مختلف نتایج خوبی را به دنبال دارد، اما نباید قدرت، تخصص و پویایی جوانان کشور را نادیده گرفت و به راحتی از آن عبور کرد.

باید جوانانی که بی‌وقفه درس می‌خوانند و تلاش می‌کنند سطح علم و دانش خود را بالا ببرند به امید آن که هم خودشان موفق شوند و هم کشورشان را به سربلندی برسانند، اما در نهایت با این حقیقت رو به رو می‌شوند که سمت‌های بالای مدیریتی جایی برای آن‌ها و اجرای ایده‌ها و طرح‌های آن‌ها ندارد.

زنان یک سوی دیگر این ماجرا هستند، زنانی که وقتی در خانه هستند یک خانواده را با تمام مسئولیت‌هایش به بهترین شکل مدیریت می‌کنند قطعا با تحصیلات، تخصص و توانمندی‌های منحصر به فردشان در سمت‌های بالای مدیریتی بسیار موفق خواهند بود که تعدادشان کم هم نیست.

حالا در روز‌های نزدیک انتخابات چشم امید نامزد‌های انتخاباتی به رأی جوانان و شاید در کنار آن زنان جوان است. آن‌ها در صحبت‌های خود وعده وزیر و معاون زن را می‌دهند، اما باید دید در دولت جدید این امر محقق خواهد شد یا نه.

مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان از جوانگرایی تقدیر کرد و گفت: مدیران کشور باید جوان شوند و این تنها راه نجات کشور است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره سن مدیران معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: تمام مدیران این معاونت دهه شصتی هستند و نمی‌توانید در این معاونت مدیری را پیدا کنید که دهه شصتی نباشد.

تندگویان با بیان اینکه اجرایی شدن جوانگرایی نیز می‌تواند به قانون نیازی نداشته باشد، افزود: باید توجه داشت که شایسته سالاری باید بین جوانان و بزرگسالان صورت گیرد.

او ادامه داد: شایسته سالاری یعنی جوانی بر سر کار آید که حداقل تخصص پایه، تجربه و توانایی‌های آن سمت را داشته باشد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: با درخواست دولت، معاونت جوانان آماده معرفی جوانان تحصیل کرده و با تخصص به حوزه‌ها و سمت‌های اجرایی مختلف است.

با همه‌ این‌ها اگر نخواهیم منفی نگری داشته باشیم، باید گفت جوانگرایی و حمایت از ظرفیت‌های جوانان توانای کشور در کنار استفاده از تجربیات افرادی که سال‌های زیاد مدیریت مجموعه‌ای را به عهده داشتند می‌تواند به پیشرفت‌های روزافزون در زمینه‌های مختلف کمک زیادی کند.

بیشتر بخوانید

جوان‌گرایی در نهادها یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور است مهارت آموزی بهترین عنصر برای اثرگذاری شغل بر زندگی افراد جامعه

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جوانگرایی قانون منع بکارگیری بازنشستگان سازمان جوانان جوانان وزارت ورزش و جوانان جوانان و زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۷۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان

ایسنا/گلستان استاندار گلستان با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان گفت: در دولت سیزدهم ۱۳۸ واحد اقتصادی راکد در گلستان به چرخه تولید برگشت.

 علی‌محمد زنگانه روز شنبه در همایش تجلیل از شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گلستان اظهار کرد: در تعطیلات نوروز امسال ۷۵ هزار گردشگر از جزیره آشوراده دیدن کردند که این آمار باید به ۷۵۰ هزار نفر برسد.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌گذاریم مصوبه رییس جمهور برای اجرای طرح طبیعت‌گردی و گردشگری جزیره آشوراده روی زمین بماند، افزود: اجرای طرح طبیعت‌گردی و گردشگری آشوراده در ۲۲ هکتار و احیای ۱۹ هکتار از روستای آشوراده در دستور کار قرار دارد.

استاندار گلستان در ادامه به جایگاه شوراها اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی متکی بر آرای عمومی است. زمانی نماینده مجلس شورای ملی به صورت فرمایشی انتخاب می‌شد اما به برکت انقلاب اسلامی انتخاب رییس جمهور و نمایندگان مجلس و اعضای شوراها با انتخاب مردم است.

زنگانه به گلایه برخی اعضای شوراها مبنی بر طولانی شدن روند انتصاب شهرداران اشاره کرد و گفت: مجموعه معاونت عمرانی و اداره‌کل امور شهری و شوراهای استانداری گلستان موظف است روند انتصاب شهردار را در دو تا سه هفته مشخص کنند.

وی خواستار تشکیل نظام رصد تخصصی ویژه شوراهای شهر و روستا در استان گلستان شد و افزود: معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و همچنین شورای استان باید مطالبه‌ها و مشکل‌های شوراها را پیگیری کنند.

استاندار گلستان با بیان اینکه افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع اعتباری در پایان فروردین وارد استان شد، گفت: از این مبلغ دو هزار میلیارد ریال برای حل مشکل آب آشامیدنی و دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به سد نرماب اختصاص پیدا کرد.

زنگانه گفت: از آغاز فعالیت به عنوان استاندار تاکنون در ۳۴ شهر حضور پیدا کردم که این رخداد در تاریخ استان بی‌سابقه بود. همچنین در ۱۴ شهرستان شورای اداری تشکیل دادم و نظام مسائل و مشکلات شهرستان‌ها، پیش از سفر بررسی و پیش‌نویس مصوبات تدوین شد و در نشست مشترک مسئولان در سطوح استانی و شهرستانی نیز در باره نظام مسائل مصوبه تعیین شده است.

وی با تاکید بر اینکه مصوبات سفر به شهرستان‌ها تشریفاتی نیست و تک‌تک آنها را تا حصول نتیجه پیگیری خواهم کرد، افزود: برخی شهرستان‌ها بیش از ۱۰۰ مصوبه داشتند و همه این مصوبات پیش از پایان دولت سیزدهم عملیاتی خواهد شد.

استاندار گلستان با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۱۳۸ واحد اقتصادی راکد در گلستان به چرخه تولید برگشت، گفت: صادرات غیرنفتی در کل تاریخ گلستان رکورد زد و از یک میلیون و ۳۵ هزار تن گذر کرد، همچنین سهم صادرات گلستان از کل کشور ۹ درصد بود که در دولت سیزدهم به ۲۶ درصد رسید.

زنگانه با بیان اینکه ابرچالش استان گلستان خشک‌شدن خلیج گرگان بود، یادآور شد: در صورت وقوع تراژدی تلخ و دردناک خشک شدن خلیج گرگان، خطرهای بزرگی گلستان را تهدید می‌کرد و محیط زیست و سلامت مردم را به چالش می‌کشاند.

این مقام مسئول با اشاره به همت دولت برای راه‌اندازی منطقه آزاد اینچه‌برون گفت: ده‌ها سرمایه‌گذار منتظر سرمایه‌گذاری در این منطقه آزاد هستند.

وی بیان کرد: خط انتقال برق از نیروگاه به شهرک هزار هکتاری اترک اقدام مثبت دولت در گلستان بود، ما این پروژه را با چنگ و دندان پیگیری کردیم تا زودتر به ثمر بنشیند.

زنگانه به تنش و خشکسالی شدید در کلاله اشاره کرد و توضیح داد: طرح آب‌رسانی کلاله قرار بود سال ۱۴۱۴ به سرانجام برسد اما با اقدامات جهادی دولت سیزدهم، هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافت.

استاندار گلستان با بیان اینکه دولت برای سد نرماب به عنوان اولین سد با کاربری آب آشامیدنی استان تا اردیبهشت ماه بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار تزریق کرد، گفت: همچنین اعتبارات برای کنترل تنش آبی شدید و بهبود وضعیت آب شرب در گرگان ۳۷ برابر شد.

وی به موفقیت گلستان در بخش‌های مختلف در کشور اشاره کرد و از کسب رتبه سوم استان در حوزه اشتغال، رشد بیش از هشت درصدی در حوزه اقتصاد، رتبه ۱۵ در سرمایه‌گذاری خارجی، رتبه دهم کشور در کنترل تورم و رتبه هفت کشور در طرح رضایت‌سنجی از عملکرد کارکنان، رتبه دوم کشور در اجرای مصوبات سفر رییس جمهور و رتبه سیزدهم در تبیین هنرمندانه دستاوردهای دولت خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • تاج طلسم تاریخی علیه فوتسال زنان را شکست؛ دلتنگی برای جام ملت ها به پایان رسید
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • طلسم پرسپولیس بعد از ۸ سال شکسته شد!
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند 
  • واکنش وزارت ورزش به تغییرات مدیریتی در استقلال و پرسپولیس
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند