Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نائب رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه «مرز دوغارون و گمرک اسلام‌قلعه روزانه ظرفیت فعالیت حدود ۱۰۰۰ کامیون در خروجی و ١٠٠٠ کامیون ورودی را دارد»، گفت: هرقدر روان‌سازی بیشتری در تردد مرزی انجام شود به همان میزان شاهد پویایی، رشد و توسعه محموله‌های صادراتی، ترانزیتی و روابط تجاری در دو کشور خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمود امتی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص چگونگی وضعیت فعالیت‌های صادراتی در مرز دوغارون اظهار کرد: تا قبل از حادثه آتش‌سوزی اسلام قلعه در بهمن ماه سال ۹۹، در گمرک اسلام‌قلعه تقریبا ورودی و خروجی‌های قابل قبولی جریان داشت و فعالیت‌ها روان صورت می‌گرفت. در آن زمان حدودا روزانه ۵۰۰ دستگاه ورودی و  ۵۰۰ دستگاه خروجی از پایانه دوغارون، منطقه ویژه و بازارچه وجود داشت.

وی افزود: پس از حادثه آتش سوزی اسلام قلعه، برای مدتی فعالیت‌ها در مرز کاهش یافت و محموله‌ها در پشت مرز متوقف شد. 

نائب رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان‌رضوی دلیل توقف و کندی فعالیت‌های اخیر در مرز دوغارون را محدودیت ستاد ملی کرونا در خصوص کرونای هندی بیان کرد و خاطر نشان کرد: از چندوقت قبل ستاد ملی کرونا به دلیل مبارزه با کرونای هندی، مرزها را محدود کرد و در مرز از رانندگان افغان که وارد ایران می‌شدند تست کرونا می‌گرفتند به همین دلیل شاهد کاهش ورود کامیون‌ها از کشور افغانستان به ایران شدیم که البته پس از مدتی با انجام مکاتبات و مذاکرات این مشکل حل شد. ازحدود یک ماه قبل، فعالیت‌ها دوباره شروع شده است و ورود کامیون‌ها تقریبا به ۲۰۰ الی ۳۰۰  مورد رسیده است. 

امتی با ارائه آمار کامیون‌های ورودی و خروجی افزود: در شرایط فعلی، با آماری که از گمرک و سازمان‌حمل‌ونقل دریافت کرده‌ایم، حدود ۴۰۰ خروجی از مرز دوغارون داریم و ۴۰۰ الی ۴۵۰ ورودی کامیون‌ها به مرز دوغارون از سمت افغانستان است. روند فعالیت‌ها نسبت به روزهای گذشته بهتر شده است و همکاری چشم‌گیر کنسولگری ایران در هرات، ناظر گمرکات استان، مدیر گمرک و سازمان حمل‌ونقل مستقر در مرز دوغارون در بهبود عملکرد فعالیت‌های مرزی موثر بود. اما با پتانسیل موجود و توافقنامه حمل و نقلی دو کشور که حداقل ٦٠٠ کامیون ورودی و ٦٠٠ کامیون خروجی تعریف شده همچنان فاصله دارد.

وی عنوان کرد: اگر ساعت کاری در مرز افزایش یافته و به این مسئله اهمیت بیشتری داده شود و برنامه‌های دیگر از جمله ایجاد آسفالت میان دو مرز صورت بگیرد، دروازه پایانه مرزی به چندین گیت با تفکیک محمولات صادراتی، ترانزیتی، سوختی و مسافری تفکیک و تعریض گردد شاهد افزایش خروجی و ورودی‌ها کامیون‌ها در مرز خواهیم بود. 

نائب رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان‌رضوی گفت: مسئولین در هر دو طرف باید این نکته را در نظر داشته باشند که مرز دوغارون و گمرک اسلام‌قلعه روزانه  ظرفیت فعالیت حدود ۱۰۰۰ کامیون در خروجی و ١٠٠٠ کامیون ورودی را دارد. هرچقدر  روان سازی بیشتری در تردد مرزی انجام شود به همان میزان شاهد پویایی، رشد و توسعه محموله‌های صادراتی، ترانزیتی و روابط تجاری در دو کشور خواهیم بود. 

امتی بیان کرد: در مرز دوغارون شاهد مزیت‌های برجسته و اساسی هستیم و به همان نسبت نیز  موانع و مشکلات پیچیده‌ای پیش رو داریم. اگر بتوانیم موانع و مشکلات حاضر در این مرز را کاهش دهیم، به همان میزان به مقدار مزیت‌ها خواهیم افزود. طبیعتا با افزایش ساعت کاری، تسریع در کنترل اسناد و مدارک، تفکیک محموله های تجاری و مسیر مسافری ، شاهد کاهش توقف مرزی و کاهش سرمایه تجار، شرکت‌ها و رانندگان  و به تبع آن کاهش هزینه‌ها و کاهش کرایه حمل خواهیم بود که نهایتاً افزایش مبادلات تجاری و ارتقای تراز  تجاری دو کشور را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مرز دوغارون مرز دوغارون خراسان رضوی اسلام قلعه کامیون ها فعالیت ها محموله ها حمل ونقل شرکت ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۸۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم

استاندار هرمزگان در دیدار با مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی، با تبیین ظرفیت‌های همکاری هرمزگان از گسترش روابط با چین خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در دیدار با چای‌لی، مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور ایران و چین، اظهار داشت: روابط دیرینه دوستی میان ایران و چین در دولت سیزدهم گسترش یافته و هرمزگان هم به دنبال توسعه روابط در زمینه‌های مختلف است. 

وی با تشریح زمینه‌های همکاری‌های گسترده دو جانبه و تبادلات مختلف اقتصادی، افزود: معتقد هستیم مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه بصورت ملموس مشاهده کنند. 

استاندار هرمزگان ظرفیت‌های هرمزگان در حوزه پالایشگاهی را آماده همکاری دانست و گفت: هرمزگان پالایشگاه‌های متعدد با ظرفیت یک میلیون بشکه را در دست اجرا دارد که زمینه استفاده از کمک‌های فاینانسی و سرمایه گذاری کشور چین برای تکمیل وجود دارد.

وی با تاکید بر شناخت کامل ایران از توانمندی‌های چین در حوزه پتروشیمی تصریح کرد: بستر لازم برای بهره‌مندی از این توانمندی در طرح‌های توسعه پالایشگاه بندرعباس وجوددارد و آماده‌ی دریافت مشاوره فنی از جانب چین هستیم.

دوستی با اشاره به سیاست دولت در تکمیل زنجیره‌های شیمی - معدنی در کشور با هدف کاهش خام فروشی، گفت: ایران کشوری است که علاوه بر ذخایر خوب معدنی، در حوزه ذخایر نفتی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، برای ایجاد زنجیره‌های ارزش و تکمیل زنجیره شیمی - معدنی کشور با توجه به تجربیات کشور چین خواستار دریافت مشاوره از طریق انعقاد قرارداد هستیم. 

وی استفاده از تجربیات چین در حوزه شور ورزی را مهم دانست و با تاکید بر ظرفیت ویژه جزایر استان، گفت: توسعه کشاورزی با آب دریا مورد توجه ماست و پتانسیل بسیار بالایی هرمزگان برای جذب گردشگر که سالانه میلیون‌ها نفر فقط از جزایر استان بازدید می‌کنند، آماده‌ایم در این جزایر با سرمایه‌گذاری چین بخشی از زیرساخت‌های گردشگری و هتل احداث شود. 

دوستی با اشاره به لزوم تکمیل کریدور شمال جنوب نیز گفت: در حوزه پس کرانه بندر شهید رجایی برای همکاری حاضریم همچنین در زمینه توسعه سیستم‌های کنترل خطوط ریلی و استفاده از تجربیات خوب کشور چین در ترکیب ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای حوزه بنادر و خطوط ریلی آمادگی همکاری وجود دارد. 

وی با اشاره به توسعه صنعت فولاد ایران، چالش اصلی را سنگ آهن و راه نجات را ذخایر هماتیت دانست و گفت: ما در دیپلماسی با دوستانمان صریح حرف می زنیم و با غربی ها شطرنج بازی می کنیم در همین راستا ذخایر خوب هرمزگان ما را در مسیر فعال‌سازی این پتانسیل قرار داده و برای شروع کارهای مشترک با کشور چین و سرمایه‌گذاران این کشور لازم است کارگروه‌هایی را تعیین و طبق برنامه زمان‌بندی مشخص عمل کنیم.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • عبور سنگ ترانزیتی افغانستان به ترکیه از گمرک دوغارون
  • پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ سه شنبه چهارم اردیبهشت