Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  کامبیز بازرگان، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشاورزی ایران در نشست با معاون امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی اظهار کرد: خراسان شمالی، استان بهره وری در بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید 

۴۰ درصد مزارع کلزای خراسان شمالی از بین رفت

او گفت: هر چند که تعداد پرسنل و کارشناسان شاغل در حوزه اجرایی جهاد کشاورزی خراسان شمالی کافی نیست، با این وجود، شاهد هستیم که خراسان شمالی از جمله استان‌های بهره ور در تولید محصولات کشاورزی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  با یادآوری این مطلب که ارتقای بهره وری به انجام تحقیقات و پژوهش‌ها نیازمند است، تصریح کرد: این مهم باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد و منابع مالی آن تامین شود.

او  در بخش دیگری از سخن خود به کشت گیاه کم آب طلبی به نام کاملینا به چرخه کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: از کشت این گیاه، محصول روغن تولید می‌شود.

بازرگان با بیان اینکه امسال کشت این گیاه در مزرعه الگویی مرکز تحقیقات کشاورزی سیساب خراسان شمالی اجرایی شده و نتایج خوبی را به همراه داشته است، اعلام کرد: تولید بذر این گیاه از این مزرعه الگویی، مبنای توسعه کشت کاملینا در سطح کشور خواهد بود.

او گفت : کشت این گیاه روغنی کم آب طلب در کشور چشم انداز خوبی خواهد داشت.

افزون بر این، وی به اهمیت جایگاه تولید محصولات سالم در کشور نیز اشاره و عنوان کرد: سازمان تحقیات کشاورزی کشور با دانشگاه شهید بهشتی که مطالعات سلامت غذایی را در دست دارد، تفاهم نامه‌ای را منعقد کرده است تا در راستای تولید محصولات سالم در مناطق هدف همکاری کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه خراسان شمالی دارای دیم زار‌هایی است که در بخشی از آن‌ها محصولات بدون استفاده از کود و سم کشت می‌شوند و به بار می‌نشینند، سازمان تحقیقات کشاورزی کشور بر ظرفیت تولید محصولات سالم در دیم زار‌های خراسان شمالی اذعان می‌کند.

او در ادامه بیان کرد: تقاضا می‌شود که خراسان شمالی مطالعات کاملتری را در زمینه کشت محصولات سالم در دیم زار‌های خود انجام دهد که وزارت جهاد کشاورزی از انجام و گسترش تولید محصولات سالم حمایت خواهد کرد.

او گفت : تولید محصولات سالم مورد تقاضای بازار‌های بین المللی است.

بازرگان در خاتمه به محدودیت‌های پیش روی مراکز تحقیقات کشاورزی کشور نیز اشاره و اظهار کرد: از سال مالی ۹۵ تا سال مالی ۹۹ میزان منابع اعتباری برای انجام تحقیقات و پژوهش‌ها در بخش کشاورزی از ۳۰۰ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

او افزود: این در حالی است که برای کارشناسان این مراکز هر ساله باید تور‌های آموزشی و انجام ماموریت‌های خارجی برگزار و تجهیزات مورد نیاز این مراکز نیز وارد شوند.

افزون بر این، وی به بازنشستگی سالانه نیرو‌های این مراکز نیز اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های بسیار مجوز جذب ۷۵۰ نیروی جدید برای مراکز تحقیقات کشاورزی استان‌ها از سازمان استخدامی کشور اخذ شد، با این وجود، سازمان برنامه و بودجه کشور فقط با جذب ۳۰۰ نفر از آن‌ها موافقت کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: به زودی آزمون استخدامی جذب این ۳۰۰ نفر برگزار خواهد شد.

انتهایی پیام/ه 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خراسان شمالی تولید محصولات سالم تحقیقات کشاورزی محصولات سالم جهاد کشاورزی کشاورزی کشور خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ در این گلخانه ها، انواع صیفی جات، درخت و گل و گیاه پرورش داده و نهال، بوته و محصول آن عرضه می‌شود.

محصولات این گلخانه ها، مشتری‌های مشتاق و ثابت خود را هم دارد.

اکنون در استان گلستان بیش از ۱۰۰ هکتار گلخانه در حال بهره برداری است که ۴ هکتار آن با ۲۱۰ بهره بردار، کوچک مقیاس و خانگی است.

در گلخانه‌های استان گلستان سالانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تُن سبزی، صیفی و میوه، ۱۱ میلیون گلدان گل و ۱۸ میلیون نشا تولید می‌شود.

برنامه ریزی شده است که تا سال ۱۴۰۵ وسعت گلخانه‌ها در استان به ۲۲۰ هکتار برسد و میزان تولید، تا ۲ و نیم برابر افزایش یابد.

افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق ارزش افزوده در بخش کشاورزی، از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

تسریع و تسهیل در روند صدور مجوز‌ها و پرداخت تسهیلات بانکی تا ۸۰ درصد هزینه‌های طرح، از اقدامات حمایتی و تشویقی جهادکشاورزی برای توسعه کشت گلخانه‌ای است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم