Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@20:55:02 GMT

متهم ردیف اول در سردی فضای انتخابات

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۹۰۶۳

متهم ردیف اول در سردی فضای انتخابات

با پایان یافتن مناظره تلویزیونی سوم  نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این پرسش شکل گرفته است که آیا این مناظره ها توانسته اند اثری را که مناظره های دوره گذشته در گرم کردن تنور انتخابات داشته است داشته باشند یا اساسا ماجرای انتخابات این دوره را باید فارغ از کم و کیف مناظره ها تحلیل کرد؟!

 واقعیت این است که علیرغم کیفیت پایین مناظره ها، سردی تنور انتخابات این دوره را نمی توان به مناظره ها فروکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اتفاقا برخی شگردهای موجود در مناظره  های انتخاباتی قبلی نظیر استفاده از کلیدواژه های طراحی شده  و تلاش برای قطبی سازی در این دوره نیز حضور داشت و حتی برخی از همان چهره های حاضر در مناظرات قبلی نیز در این دوره حاضر بودند اما باز هم این مناظره ها قدرت چندانی در گرم کردن فضای انتخاباتی نداشت .

 بدون شک می توان گفت در صورت حضور برخی چهره های دیگر در این مناظره ها که صلاحیت شان احراز نشد این ماجرا اندکی تغییر می کرد اما در اینکه حتی با حضور این چهره ها نیز آن اتفاقی که باید رخ می داد رخ بدهد تردید بسیار هست. 

بر اساس یک نظرسنجی تازه حتی شیوع ویروس کرونا و ترس و احتیاط ناشی از آن نیز تاثیر چندانی در این سردی فضای سیاسی ندارد .

 بنابراین متاسفانه بخش زیادی از سردی انتخابات را باید به نا کارآمدی ها و نوعی افسردگی اجتماعی ناشی از سرخوردگی از ایجاد تغییرات اساسی مربوط دانست که البته سهم بزرگ دولت دوازدهم و ناکارآمدی اش در گسترش آن غیر قابل انکار است اما این سرخوردگی عمیق تر از آن است که محدود به دولت دوازدهم شود. 

دستکم از سال 84 و با ظهور محمود احمدی نژاد وعده اصلاح برخی ساختارهای غلط اقتصادی به مردم داده شده که به دلایل مختلف از جمله تغییر ریل گذاری و جهت گیری  تصمیم گیری ها در سال 92 و با روی کار آمدن دولت یازدهم ناتمام مانده و بلکه متوقف شده است. 

 حساسیت های سیاسی ایجاد شده برای نخستین دولت مدعی تغییرات بزرگ( دولت نهم)  که برخی از آن ها خود ناشی از حاشیه پردازی های بی پایان این دولت بود  و البته ز خم کاری حوادث 88 نوعی خستگی سیاسی مزمن را  به موازات سرخوردگی از ایجاد تغییرات اساسی به نفع کارامدی و عدالت پبش برد  و از شور و نشاط سیاسی مردم کاست تا جایی که در یکی از آخرین نظرسنجی ها درصد نسبتا بالایی از پاسخ دهندگان اعلام کرده اند حتی مناظره دوم نامزدها را ندیده اند و البته 

 انگیزه سایر کسانی که مناظره ها را دنبال کرده اند نیز قابل بررسی است. 

هر چند هنوز باید منتظر روز انتخابات ماند و آرزو کرد که شور و نشاط سیاسی پیشین با معجزه ای به جامعه بازگردد اما در صورت  رخ ندادن چنین اتفاقی بسیار مهم است که جامعه نخبگانی سیاست و حکمرانی دلایل آن را چگونه تفسیر می کند و چه راهکارهایی را برای آن می اندیشد.

منبع: الف

کلیدواژه: مناظره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی گفت: در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دور دوم حدودا ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای داریم.

محمدکمال سرویها صبح امروز ششم اردیبهشت در حاشیه ضبط مناظره دو نامزد انتخابات مرحله دوم مشهد در صداوسیما و در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: مناظرات تلویزیونی یک فرصت بسیار ارزشمند برای مردم است تا بهتر با برنامه‌های نامزدها آشنا شوند.

وی با بیان اینکه همچنین این یک فرصت بسیار مغتنم برای نامزدهاست، افزود: اگر نامزدی بخواهد در کلانشهر مشهد تبلیغات شهری داشته باشد، باید بسیار هزینه کند. اما در مناظره تلویزیونی می‌تواند تجربیات و برنامه‌های خود را به راحتی با مردم در میان بگذارد.

رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی تاکید کرد: بی‌شک اگر افرادی کارآمد به مجلس راه یابند، مشکلات مردم حل می‌شود. به همین منظور صداوسیما در انتخابات مجلس دوازدهم فرصت مناظره تلویزیونی را برای نخستین بار فراهم کرد و اکنون در مرحله دوم انتخابات چون تعداد نامزدها بسیار کمتر است و در مشهد تنها دو نامزد با یکدیگر رقابت می‌کنند، مناظرات تلویزیونی از کارآمدی بسیار بالایی برای شناساندن نامزدها به مردم برخوردار است.

سرویها در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص تعداد شعب اخذ رای مرحله دوم، گفت: در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در این دور حدودا ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای داریم که تقریبا ۶۰۰ عدد کمتر از تعداد شعب مرحله اول انتخابات است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان
  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد
  • آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت