Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@03:39:33 GMT

یک پیشنهاد درباره دورکاری صنعتی معلولان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۹۳۱۰

یک پیشنهاد درباره دورکاری صنعتی معلولان

حضرت آیت ا...... خامنه ای(مدّ ظلّه العالی)، مقام معظّم رهبری، در پیام نوروزی خود، سال 1400 را سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نام نهادند. اساساً فلسفه نامگذاری سال‌ها تعیین خط‌مشی نظام و جامعه در سال مورد نظر و اهتمام نهادهای اجتماعی و آحاد اعضای جامعه به حرکت در مسیر تعیین شده و رشد و اعتلای کشور در حوزه مربوطه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالیانی است که رهبر معظّم انقلاب، عناوین اقتصادی را جهت نامگذاری سال‌ها به کار می‌برند که این امر، نشان از نیاز مبرم کشور به اهتمام و مجاهدت در حوزه اقتصاد و کوشش در راستای ارتقاء عوامل موجده نظام اقتصادی و رشد شاخص‌های اقتصادی کشور دارد. مقام معظّم رهبری، یگانه راه حفظ استقلال کشور و نومیدی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا از نفوذ مجدّد به میهن اسلامی و تسلّط بر مقدّرات سیاسی و اجتماعی کشور را در خودکفایی اقتصادی به واسطه توصعه صنعتی و حمایت از بخش تولید می‌دانند. بر این اساس، معظّمٌ له امسال را که مصادف با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستاست، به نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نام نهادند. یک معنای این نام‌گذاری این است که دولت‌های آتی که در آینده با انتخاب ملّت، عهده‌دار مدیریت دستگاه اجرایی کشور می‌شوند و ایضاً شوراهای اسلامی شهر و روستا و شهرداران و دهیارانی که از انتخاب آنها سربرمی‌آورند، باید در جهت حمایت و پشتیبانی از تولید داخل و حذف موانع موجود بر سر راه فعّالیت واحدهای تولیدی اقدام نمایند.

در هر نظام اقتصادی، یکی ار شیوه‌های ارتقاء بازده اقتصاد، رشد منابع انسانی و افزایش شمار نیروی فعّال در موسّسات تولیدی و خدماتی می‌باشد. این امر، به معنای افزایش تعداد شاغلان در واحدهای اقتصادی است. در این میان، بخشی از اقشار جامعه، با توجیه وجود برخی از نارسایی‌ها و ناتوانی‌های جسمانی، از چرخه اقتصاد کشور کنار گذارده می‌‌شوند، و به تمامی ابعاد وجودی آنان، از جمله، استعدادهای خدادادی آنان توجّهی نمی‌شود. معلولین، از جمله این اقشار می‌باشند. این قشر آسیب‌پذیر و در عین حال دارای توانایی‌ها و قوای اعجاب‌آور، علیرغم برخی محدودیت‌ها در زندگی، از استعدادها و توانایی‌های سرشاری برخوردارند. معلولی که از ناحیه پا با ناتوانی و اختلال مواجه است یا از حس شنوایی محروم است، ممکن است دستان توانایی داشته‌باشد که از عهده مشاغل فنّی و مکانیکی بر آید. بدین لحاظ، توجّه به اشتغال معلولین می‌تواند علاوه بر گشودن درهای یک زندگی فردی و اجتماعی سالم به روی این افراد، جامعه را نیز از خدمات آنها بهره‌مند نماید.

تعاریف متعددّی از معلولیت به عمل آمده است. بنا به یک قول، معلول کسی است که یک یا چند قسمت از اندام‌های بدنش (جسمانی، ذهنی، حرکتی و حسّی) آسیب دیده و زندگی عادّی و روزمرّه او مختل شده است. از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت، معلولیت مجموعه‌ای از اختلالات جسمانی یا ذهنی است که فرد را از ادامه زندگی مستقل فردی و اجتماعی باز می‌دارد، و در نتیجه، جهت تداوم زندگی، به توانبخشی در زمینه‌های مختلف نیاز دارد.

یکی از شیوه‌های اشتغال معلولین، گماردن آنها به تولید قطعات کالاهای صنعتی در منزل و انتقال این قطعات به خطّ تولید می‌باشد. در این روش، واحدهای تولیدی قطعه‌‌سازی، عامل کلیدی اجرای برنامه تلقّی می‌شوند، بدین ترتیب که معلول، به عنوان بخشی از نیروی کارخانه، در منزل خود، به تولید قطعات مورد نیاز کارخانه مبادرت می‌نماید، و قطعات تولیدشده توسّط معلول، به وسیله خودروی کارخانه، به واحد تولیدی منتقل می‌شود. مأمور کارخانه، در زمان تحویل قطعات تولید‌شده، از محلّ کار معلول بازدید نموده و صحّت فعّالیت وی را بررسی می‌کند، و مشاهدات خود را به مدیر کارخانه گزارش می‌دهد در این نوع اشتغال، کارخانه به معلول، مطابق با قانون تأمین اجتماعی، حقوق ماهیانه پرداخت می‌نماید، وی را بیمه می‌کند و از تمامی مزایای کارگران حاضر در خط تولید بهره‌مند می‌سازد. در مقابل، واحدهای تولیدی قطعه‌سازی، معلولین را به عنوان نیروی شاغل در کارخانه می‌پذیرند، و در مقابل، از افزایش چشمگیر تعداد قطعات تولیدشده بهره‌مند می‌شوند. علاوه بر آن، دولت می‌تواند از طریق معافیت‌های مالیاتی، اختصاص سهمیه ویژه مواد اوّلیه، ترغیب کارخانه‌ها به خرید قطعه از این واحدهای تولیدی و معرّفی مدیران این واحدها در رسانه‌های جمعی به عنوان دوستداران و حامیان معلولین،‌ آنها را تشویق نمایند. حتّی سازمان بهزیستی می‌تواند لوح تقدیر و نشان ملّی حمایت از معلولین را به مدیران این واحدهای تولیدی اعطا نماید.

 این نوع اشتغال، شامل معلولینی می‌شود که قادر به حرکت و رفتن به محلّ کارخانه نیستند و منزل آنها از کارخانه فاصله قابل توجّهی دارد. به این شیوه، اشتغال در منزل گفته می‌شود. این راهکار را می‌توان دورکاری صنعتی نیز نام نهاد. جهت موفّقیت روش اشتغال در منزل، توجّه به این موارد ضروری است:

1) مواد اوّلیه، در زمان مناسب، در دسترس شاغلین معلول که در خانه کار می‌کنند قرار گیرد؛

2) شاغلین معلول، به طور مستمر، توسّط سرپرستان فنّی تحت نظارت و راهنمایی قرار گیرند؛

3) نوع قطعاتی که معلول باید تولید نماید، با توجّه به نوع معلولیت و شرایط جسمانی وی تعیین شود؛

4) حقوق و مزایای شاغلین معلول، مطابق با قانون تأمین اجتماعی، به طور کامل پرداخت شود.

شاغلین معلول که در خانه کار می‌کنند، در برنامه‌های فرهنگی و فوق برنامه کارخانه شرکت داده شوند. استفاده از استعدادها و توانایی‌های اقشار دچار پاره‌ای از محدودیت‌ها تحوّل عظیمی در تمامی حوزه‌های اداره کشور به ارمغان می‌آورد، و علاوه بر ایجاد حس نشاط و مفید بودن در این اقشار، به واسطه ذهن بکر و آزاد بسیاری از این افراد، دریچه‌های نوینی در جهت رفع بسیاری از مشکلات دیرپای کشور می‌گشاید.

*دانشجوی مقطع دکترای رشته مشاوره و راهنمایی

منبع: الف

کلیدواژه: واحدهای تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود

آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در نشست مشترک اعضای هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهره‌گیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهم السلام در گره‌گشایی و خدمت به مردم تاکید کرد.

رئیس جمهور ضمن تاکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در بالاترین رده‌ها و جزو قدرت‌های مطرح قرار داد، صرفا با اتکال به خدا انجام شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزه‌ای تاثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاس‌آفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاه‌های اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانه‌روزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار می‌کند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گره‌گشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدی‌های احتمالی را نیز به گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز می‌پسندند.

بانک ها در تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌کنند

رئیس جمهور ضمن تقدیر و قدردانی از همه حافظان امنیت در کشور خاطر نشان کرد: دشمنان به دنبال موج سواری هستند تا در گوشه وکنار کشور ناامنی را ایجاد کنند. امنیت را به عنوان یک موهبت الهی و یک‌ضرورت بدانیم. همه اقدامات در گرو امنیت است‌ و ان شاءالله روز به روز ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به نقش واحد های تولیدی در تحقق شعار سال بیان کرد: همه ی بخش ها برای تحقق شعار سال باید برنامه داشته باشند. هیچ بخشی از تولید اعم از کارخانه های بزرگ وکارگاه ها نباید در سال جهش تولید بی برنامه باشند، استان ها باید برای جهش تولید برنامه کلان و استانی و اقلیمی داشته باشند. بانک ها باید در زمینه تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌ کنند.

شاهد انتخابات با شکوه در میان دوره ای مجلس خواهیم بود

رئیسی گفت: باید با عموم‌مردم سخن‌گفت، ارتباط با مردم را همواره به استانداران و مدیران تاکید کرده ام. در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد. ان شاءالله در انتخابات میان دوره ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد تا شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

تشکیل کارگروه‌ویژه برای استان‌هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند 

رئیس جمهور در ادامه پرداخت تسهیلات برای واحد های تولیدی، پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال را از موضوعاتی دانست که دولت همواره نسبت به آن دغدغه دارد و خطاب به بانک‌مرکزی وبانک های عامل تاکید کرد: باید این‌موضوعات در اولویت قرار بگیرد .پرداخت تسهیلات برای ازدواج و اشتغال ومسکن بسیار مهم است‌.

رئیسی با تاکید بر اینکه آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها کاهش یافته است، بیان کرد: استان هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند سریعا کارگروهی را تشکیل دهند تا از این وضعیت خارج شوند. باید فکر ویژه برای این استان ها داشت و باید کار جدی در این زمینه کرد.

موانع تولید برطرف شوند

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: همه ارکان دولت برای توانمندسازی شرکت‌ها، تولیدی‌ها و کارخانجات تلاش کنند. وقتی برای رفع موانع تولید جلسه‌ای برگزار می‌شود، باید نتیجه این جلسات، رفع موانع تولید باشد.

رئیسی یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند در جهش تولید نقش ایفا کند، را تعاونی‌ها برشمرد و گفت: از همین امروز به تعاونی‌ها نقش داده شود.در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها می‌توانند تولید ثروت کنند. اقتصاد کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد چون می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.

اقتصاد روستا، مانع مهاجرت

وی با بیان اینکه بخش های مختلف دنبال تولید ثروت بدون فشار آمدن بر مردم باشند، گفت: مثلا دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان می توانند تولید ثروت کنند؛ جوانان عزیز ما در شرکت های دانش بنیان با کار خودشان می توانند تولید ثروت کنند. فعال شدن معادن برای کشور ثروت ایجاد می کند؛ کشور ما در برخی بخش ها معروف به بهشت معادن است که باید این معادن فعال شوند.

رئیس جمهور بیان کرد: مسأله صرف کردن کشاورزی برای کشاورز و اقتصاد کشاورزی بسیار مهم است؛ در روستاها برق و آب و گاز و جاده و خانه بهداشت داریم اما چرا روستایی رها میکند و به شهر می آید؟ چون می‌گوید اقتصاد روستا و کشاورزی باید صرف کند و قابل پیش بینی باشد؛ تضمین شود که محصولش خریداری می شود. باید از  محصولات روستایی ها حمایت کنیم ومحصولاتشان  به موقع خریداری شود؛ این می شود اقتصاد روستا که روستایی را به ماندن در روستا امیدوار می کند.

رئیسی خاطر نشان کرد: بخش هایی هم که بالفعل نیستند و بالقوه اند و شما استانداران می توانید آنها را شناسایی کرده و بالفعل کنید؛ یکی از کارهای دولت فعلیت دادن به توانایی های بالقوه در دانشگاه ها، بازرها و سایر حوزه های اقتصادی است که زمینه فعالیت ندارند و باید زمینه را برای آنها فعال کرد.آن روز که رهبر انقلاب فرمودند که باید شرکت های دانش بنیان دو برابر شود، ۵ هزار شرکت بود که امروز به ۱۰ هزار شرکت رسیده است؛ ایشان به خوبی چیش بینی کرده اند که جوانانی هستند که در حوزه های دانش بنیان می توانند در بخش های تولیدی فعال شوند و این کار با اراده و پیگیری ایشان اتفاق افتاد الان هم در کشور زمینه برای فعالیت و رشد بسیار زیاد است.

باید میزان بهره وری را بالا ببریم

رئیس جمهور با اشاره به افزایش بهره وری تاکید کرد: به دوستان گفته ام در شورای معاونان وزارت خانه ها و استانداری ها جلسه بگذارید و بهره وری را بررسی کنند که چه کار کنیم تا بهره وری در یک کارخانه یا اداره سازمان افزایش یابد.میزان بهره وری ما پایین است باید آن را بالا ببریم؛ به نهادهای فرهنگی اشاره می کنم؛ در مسأله نهادهای فرهنگی یک سری مسائلی را که دولت خدمت رهبر انقلاب رسید، بیان کردم؛ باید در یک سری مسائل کار فرهنگی کنیم وزارت خانه های  فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش، سازمان صداوسیما، چهره ها و ... باید تلاش کنند.

رئیسی بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر، قانون مداری و ... را از نکاتی برشمرد که باید نهادهای فرهنگی تبلیغ کنند؛ و تاکید کرد: هر چه قانون مداری را در جامعه بالا ببریم، پرونده های قضایی کمتر می شود؛ هر چه انضباط اجتماعی افزایش یابد، شاهد نظم اجتماعی و پیشرفت امور خواهید بود؛ جلوگیری از اسراف و تبذیر هم همین است؛ این الگوهای مصرفی که در جامعه باید نسبت به مصرف آب و برق و گاز و انرژی نیاز است، باید تبلیغ شود.  زمانی رهبر انقلاب در یکی از خطبه های نمازجمعه نسبت به مصرف در کشور آمار دادند که مصرف ما با برخی کشورهای پر چمعیت جهان قابل مقایسه است یا برخی اوقات حتی قابل مقایسه هم نیست؛ اینها باید فرهنگ سازی شود با بخشنامه حل نمی شوند. این کارهای فرهنگی اساسی در جامعه باید نهادینه شود.

این اجلاس، اولین نشست مشترک هیأت دولت به ریاست رئیس جمهور با استانداران در سال جاری است. سال گذشته نیز دو بار این نشست برگزار شده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل