Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمانه قهرمان پوری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و درمان غیر جراحی بیماری های عضلانی اسکلتی و ستون فقرات، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد توانبخشی فیزیکی بیماران مبتلا به کرونا اظهار کرد:  بیماران مبتلا به کرونا پس از بهبودی، دچار ضعف و کاهش عملکرد می‌شوند که این حالت در بیمارانی که بستری بوده اند، شدیدتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ضعف و بیحالی تا چند هفته پس از بهبودی نیز ممکن است در بهبودیافتگان از بیماری کرونا ادامه پیدا کند.

قهرمان پوری ادامه داد: برای شروع فعالیت بدنی در این بیماران چند نکته مهم باید توسط بیمار رعایت شود. اولین نکته مناسب بودن محیط ورزش است. گرما یا سرمای بیش از اندازه می‌تواند به بیمار آسیب بزند. تهویه اتاق ورزش باید مناسب باشد، یا در صورت ورزش در هوای آزاد محیط خیلی گرم یا سرد نباشد. بهتر است بیمار لباس مناسب و کافی به تن داشته باشد که مانع تعریق بدن نشود. قبل ورزش آب کافی نوشیده باشد و حداقل یک ساعت قبل از شروع ورزش غذا نخورده باشد.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ادامه داد: شروع ورزش باید تدریجی باشد. از گرم کردن بدن در شروع ورزش و سرد کردن بدن در انتهای ورزش نباید غافل شوید. در حین ورزش به ندای بدن گوش دهید به این معنی که در صورت بروز علائمی مانند سرگیجه، درد قفسه سینه، عرق سرد، تنگی نفس یا خستگی بیش از حد ورزش باید متوقف شود و به پزشک مراجعه کنید.

و افزود: ورزش حرفه‌ای در یک ماه اول بعد از بهبودی نباید انجام شود.ورزش هوازی در یک ماه اول بعد از بهبودی یکی از بهترین انتخابها برای بیمار است. شدت ورزش باید در حد کم تا متوسط باشد و به تدریج بر مدت و شدت آن افزوده است. به این صورت که ضربان قلب بیمار در حین ورزش به ۶۰ درصد حداکثر ضربان برسد یا اینکه بیمار حین ورزش بتواند به راحتی یک جمله کامل را بیان کند بدون اینکه جمله قطع برای نفس گرفتن شود.

قهرمان پوری بیان کرد: این ورزش‌ها باید هفته‌ای پنج بار و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انجام شود. پیاده روی بهترین انتخاب برای ورزش‌های هوازی است، اما باید در محیط‌های مسطح و بدون خطر انجام شود و بیمار نیز توان کافی برای خروج از منزل داشته باشد. در جا زدن در منزل یا بالا رفتن از پله در منزل، نیز جزو ورزش‌های هوازی است که در بیمارانی که هنوز توان برای خارج شدن از منزل را ندارند، گزینه مناسبی است. در کنار بیمار باید یک صندلی باشد که در صورت بروز خستگی روی آن بنشیند.

او گفت: ورزش‌های تقویتی نیز گزینه دیگری از نوع ورزش در فاز بهبود پس از کرونا هستند. این ورزش‌ها سه بار در هفته انجام می‌شوند و بهتر است سه ورزش انتخاب شود و هر ورزش ده بار تکرار شود و سپس به تدریج بر تعداد دفعات و نوع ورزش افزوده شود. از یک بطری آب در دست به عنوان وزنه می‌توان استفاده کرد.

به گفته این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، ورزش‌های تقویتی شامل موارد زیر است:

۱. در حالی که روی صندلی نشسته و تکیه داده اید، بازو را به بدن بچسبانید و آرنج را خم کنید و بطری آب را بالا بیاورید و سپس دست را پایین آورده به طوری که ساعد دست موازی با سطح زمین قرار بگیرد و ۱۰ بار تکرار کنید. ورزش باید به آرامی صورت بگیرد.

۲. در حالی که ایستاده اید و پا‌ها را به اندازه عرض شانه باز کردید، بطری‌های آب را در دست بگیرید و بازو‌ها را از پهلو باز کرده تا حد شانه‌ها بالا بیاورید. آرنج نباید خم شود و ۱۰ شماره نگه داشته و به آرامی به وضعیت قبل بر گردید.

۳. در حالی که بر روی صندلی نشستید و پا‌ها به اندازه عرض شانه باز است دستان را بر روی قفسه سینه قرار داده، به آرامی از روی صندلی بلند شوید، چند ثانیه بایستید و دوباره بنشینید.

۴. در حالی که بر روی صندلی نشستید یک بالش یا توپ ورزش بین زانو‌ها قرار داده و محکم زانو‌ها را بهم بفشارید و تا ده شماره نگه دارید.

۵. در حالی که در وضعیت نشسته بر روی تخت قرار دارید، پا‌ها را صاف کرده و از ناحیه زانو ۳۰ درجه خم کنید، سپس زیر زانو ملحفه قرار دهید و زانو را به تخت فشار دهید، ۱۰ شماره نگه داشته، سپس رها کنید.

۶. در حالی که پشتتان به دیوار تکیه دارد، پا‌ها را به اندازه عرض شانه باز کنید و به آهستگی پایین بیاید به طوری که دیگر نوک انگشتانتان مشاهده نشود. تا ۱۰ شماره در این وضعیت بمانید و دوباره به حالت قبل برگردید.

۷. در حالی که روی صندلی نشستید به آرامی پای خود را با صاف کردن زانو بالا آورده و ۱۰ شماره نگه دارید این حرکت را برای پای مقابل تکرار کنید.

۸.در حالی که پشت صندلی ایستاده اید و پشتی صندلی را با دست نگه داشتید روی پنجه پا‌ها بلند شده و تا ۱۰ شماره نگه داشته و دوباره به حالت قبل برگردید.

بیشتر بخوانید

توانبخشی ریوی، درمان موثری برای کرونا

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا در ایران توانبخشی جسمی ریه های تنفسی روی صندلی ورزش ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • ادامه دوری حسن یزدانی از اردوی تیم ملی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • حسن یزدانی از اردوی بعد به جمع آزادکاران اضافه خواهد شد
  • حسن یزدانی به اردوی تیم ملی نرفت
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟