Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-03-19@02:45:39 GMT

صادرات بخش معدن 193 درصد صعود کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۰۱۶۰

صادرات بخش معدن 193 درصد صعود کرد

بررسی آمارهای رسمی حاکی از صادرات بیش از ۶۶۷ میلیون دلاری محصولات حوزه معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه سال ۱۴۰۰ است که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۱۹۳ درصدی نشان می‌دهد.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از ایرنا، در نخستین ماه سال جاری بیش از چهار میلیون و ۳۹۳ هزار تن انواع محصولات حوزه معدن و صنایع معدنی به ارزش ۶۶۷ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۳۴۷ دلار صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیشترین میزان صادرات در این مدت مربوط به زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط با ۴۰۶ میلیون و ۳۴۸ هزار دلار بود که ۶۰.۸ درصد صادرات را به خود اختصاص داد.

صادرات زنجیره فولاد در مقایسه با فروردین‌ماه پارسال رشد ۲۰۳ درصدی داشته است.

رتبه دوم صادرات در این مدت به مس و محصولات پایین‌دستی رسید. کارخانجات ایرانی در فروردین‌ماه بیش از ۵۵ میلیون و ۶۸۰ هزار دلار مس و محصولات پایین‌دستی صادر کردند که حاکی از رشد ۱۷۷ درصدی است.

همچنین «سایر معدن و صنایع معدنی» با ۵۴.۸ میلیون دلار (رشد ۲۵۶ درصدی)، زنجیره سیمان با ۴۴.۵ میلیون دلار (رشد ۶۵ درصدی)، زنجیره آلومینیوم و محصولات با ۲۷.۵ میلیون دلار (رشد ۲۴۸ درصدی)، زنجیره روی با ۲۴ میلیون دلار (رشد ۲۷۷ درصدی)، آهن اسفنجی با ۱۵.۷ میلیون دلار (رشد ۲۹۲ درصدی)، سنگ آهن دانه‌بندی با ۱۴.۶ میلیون دلار (رشد ۶۰۲ درصدی)، انواع سنگ و محصولات مرتبط با ۱۱.۲ میلیون دلار (رشد ۲۳۰ درصدی) و زنجیره سرب با ۳.۴۸ میلیون دلار (رشد ۴۶۱ درصدی) در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین بیشترین میزان رشد صادرات با ۲ هزار و ۳۸ درصد متعلق به انواع محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی بود. در فروردین‌ماه امسال بیش از چهار هزار و ۱۷۱ تن از این محصولات به ارزش ۲.۵ میلیون دلار صادر شد.

ایران از نظر ذخایر شناسایی شده که سابقه آن مربوط به نیم قرن گذشته است، در بین ۱۵ کشور شاخص جهان جای دارد و نزدیک به ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی که نزدیک به ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است، شاخصی که به عنوان یک کشور معدنی محسوب می‌شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: محصولات فولادی صادرات فولاد پول نیوز بخش معدن سرب میلیون دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ جواز تأسیس در استان مرکزی صادر شد

مدیرکل صمت استان مرکزی با بیان اینکه میزان صادرات استان مرکزی در ۱۱ ماهه یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلار است، گفت: امسال ۳۵۰ جواز تأسیس در استان مرکزی صادر شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سال 1400 حقوق وصولی معادن  337 هزار میلیارد تومان بود، اما امروز حقوق وصولی معادن به یک هزار و 200 میلیارد تومان رسیده است؛ این درحالی است که تعداد معادن استان افزایش نداشته است، اما اصلاح شیوه قیمت‌گذاری سبب افزایش وصولی حقوق دولتی معادن شده است. 

وی افزود: بررسی وضعیت معادن یکی از مباحث جدی است که در حال پیگیری است، امسال برای نخستین بار دو پهنه بزرگ ایجاد شد و دو مرتبه مزایده برگزار شد تا افراد فعال در این حوزه بدانند که مزایده در شفاف ترین حالت برگزار می‌شود.  از تاریخ یکم فروروین ماه سال آینده به هر واحد معدنی که مسئول فنی خود را معرفی نکرده باشد اجازه بهره‌برداری داده نمی‌شود. 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی در حوزه صنعت با مشکلاتی مانند زیرساخت مواجه است، با توجه به اینکه تقاضای سرمایه‌گذاری در استان بالاست به همین جهت به طور طبیعی باید زیرساخت‌های لازم فراهم باشد، اما متأسفانه زیرساخت‌های استان دچار اشکال است. توسعه حوزه صنعت در استان مرکزی هم پای سازمان نبوده است و با وجود اینکه سازمان توانسته سرمایه‌گذار جذب کند، اما زیرساخت‌ها فراهم نبوده است، در شهرستان‌های ساوه، زرندیه و اراک که مشکل تأمین زمین وجود دارد؛ با پیگیری‌های انجام گرفته مقرر شد زمین‌هایی را به این امر اختصاص دهیم. 

جودکی با در ارتباط با ناترازی انرژی در کشور گفت: ناترازی تولید برق در کشور وجود دارد که در استان مرکزی باید مدیریت مصرف انرژی اعمال شود. بزرگترین واحد تولید پنل خورشیدی در استان مرکزی است و ما الان انرژی خمین فرایند تولید پنل خورشیدی را به صورت صفر تا 100 انجام می‌دهد. همچنین ظرفیت تولید برق سی اچ پی در استان وجود دارد و در صدد رفع ناترازی هستیم. امسال استان مرکزی جزو استان‌هایی بود که گاز صنایع استان قطع نشد اما مصرف آنها کنترل شده بود. 

وی با اشاره به میزان واردات و صادرات استان بیان کرد: طبق آمار گمرکات استان، میزان صادرات استان مرکزی در 11 ماهه سال 1402 نیز یک میلیارد و 56 میلیون دلار است که نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشته است. همچنین واردات 11 ماهه استان 854 میلیون دلار است که نسبت به سال گذشته 47 رصد رشد داشته است. این میزان رشد در کالاهای وارداتی مربوط به کالای لوکس نیست بلکه تمام مواد وارداتی کالاهای اولیه واحدهای تولیدی یا ماشین آلات خط تولید و کالاهای واسطه خط تولید است که نشان می‌دهد توسعه استان به سمت تکنولوژی محور پیش می‌رود. میانگین ارزش صادراتی کالاهای استان هر تن 615 دلار است در حالی که این امر در کشور 315 دلار است. 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: اولویت نخست سازمان صمت حل مشکلات واحدهای تولیدی فعال است و اولویت بعدی رفع مشکلات واحدهای راکدی هستند که بنا به دلایل مختلف مانند مشکلات نقدینگی، مشکلات حوقی شرکا، مشکلات تأمین اجتماعی و مالیاتی از چرخه واحدهای فعال خارج شدند، امسال در بحث نقدینگی بخشی را به این واحدها اختصاص دادیم و سعی شد احیای واحدهای راکد را در دستور کار قرار دهیم این در حالی است که در طرح‌های جدید استان به دنبال تکمیل زنجیره تولید هستیم.

جودکی عنوان کرد: اجازه واردات ماشین‌آلات مشروط بر اینکه به تولید داخل آسیب وارد نشود‌ نیز وجود دارد اما اجازه نمی‌دهیم معدن ما به جهت استفاده از برند خاص دچار چالش شود. در حوزه فرآوری، به منظور تولید فلزات با کیفت مانند مس از بهترین ماشین آلات استفاده می‌شود. 

وی ادامه داد: در استان مرکزی 56 درصد تقاضا برای هنرستان‌ها وجود داشته است که در این زمینه 3 تفاهم‌نامه با همکاری آموزش و پرورش، فنی و حرفه‌ای و تشکل‌های صنعتی منعقد شده است. امسال برای نخستین بار دانشگاه نسل پنجم راه‌اندازی شد و 50 دانشجو در کنار تولید واحدهای درسی خود را می‌گذارنند. 

مدیرکل صنعت، معدن  و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: امسال 350 جواز تاسیس در استان صادر شده است و یکی از برنامه‌های سال جدید این است که سیستم جوازدهی را به سمتی هدایت کنیم که واحد تولیدی سال آینده به بهره‌برداری برسد، هیچ زنجیره تولیدی در کشور وجود ندارد که بخشی از آن در استان مرکزی وجود نداشته باشد به همین منظور برنامه دیگر تکمیل زنجیره تولید است. 

جودکی بیان کرد: هدف‌گذاری سال آینده رشد صادرات است و نگاه این است که بازارهای هدف را گسترش دهیم، واردات سال 2023 در 15 کشور همسایه 1200 میلیارد تومان بوده اما کل صادرات کشور ما به کشورهای همسایه 2 درصد است در حالی که ظرفیت صادرات کشور 10 درصد است. همچنین برنامه دیگر این اداره کل استفاده از ظرفیت‌های خالی معدنی است. جذب اعتبار تبصره 18 در استان مرکزی امسال 156 درصد بوده است، امسال 599 مصوبه ستاد تسهیل وجود داشته که 82 درصد مصوبات ستاد تسهیل اجرایی شده است. 
انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ جواز تأسیس در استان مرکزی صادر شد
  • افزایش ۱۱ درصدی صادرات از گمرک‌های استان بوشهر
  • ارزش صادرات تخم مرغ به ۱۷۰ میلیون دلار رسید
  • رشد ۳۰ درصدی سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن خراسان جنوبی
  • صادرات ۱۷۱ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات خراسان جنوبی/احیای ۴۶ معدن و واحد صنعتی
  • افزایش ۴۰ درصدی اشتغال در معادن آذربایجان‌غربی
  • رشد ۱۸ درصدی ارزش کالاهای صادراتی استان یزد
  • صادرات ۴۵ میلیون دلاری غیرنفتی/ چین و امارات اولین شرکای تجاری ایران
  • کاهش قیمت جهانی نفت بعد از تجربه یک صعود باورنکردنی