Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فقر و محرومیت در بسیاری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد موج می‌زند به گونه‌ای که در دو دهه اخیر ۵۰۰ آبادی خالی از سکنه شده است‌. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج ، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای بیش از 1700 روستا است که بعد از گذشت چهار دهه از عمر پر برکت انقلاب اسلامی، فقر و محرومیت در اکثر این روستاها موج می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستاهایی که هر روز از تعداد سکنه آنها به دلیل نبود امکانات کاسته می‌شود و جمعیت مهاجر آن به حاشیه شهرها به ویژه حاشیه شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد پناه می‌آورند.

با توجه به پیگیری‌های تسنیم اغلب مشکلات در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به خدمات عمومی نظیر برق، آب، گاز، فضاهای ورزشی و آموزشی و مشکلات مربوط به حوزه کشاورزی می‌باشد.

مهدی روشنفکر نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از مدیران استانی و شهرستانی از روستاهای بخش پاتاوه بازدید کرد و از نزدیک پای درد دل مردم نشست.

در این بازدید مردم روستاهای باگ، شترخون، تنگ رواق، تمنک، شبلیز و عشایر منطقه جلاله مطالبات خود را با مسئولان استانی و شهرستانی در میان گذاشتند و خواستار رفع مشکلات موجود شدند.

نخستین مقصد نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی و شهرستانی روستای باگ بود، آبدار دهیار روستای باگ عمده مشکلات روستا را کمبود آب آشامیدنی، نبود روشنایی در معابر، عدم بهسازی کانال‌های آب کشاورزی، نبود فضای ورزشی، نبود دبیرستان در روستا و غیره برشمرد.

دهیار روستای باگ عدم توجه به اشتغال‌زایی در روستا را نیز از دغدغه‌های مهم جوانان روستا عنوان کرد و گفت: روستای باگ با برخورداری از نیروی توانمند انسانی متأسفانه دارای تعداد زیادی از جوانان تحصیل کرده بیکار است.

یکی از اهالی روستای باگ نیز عدم وجود فضای ورزشی را از معضلات اساسی روستا عنوان کرد و گفت: سالن ورزشی روستای باگ چندین سال است که منتظر کفپوش و شبکه گاز، برق و آب است و عدم توجه به تکمیل این سالن و ایجاد فضاهای ورزشی دیگر باعث شده تا سرگرمی‌های کاذب و آسیب‌زا در کمین نوجوانان و جوانان این روستا باشد.

مردم روستای تنگ‌رواق دومین میزبان هیأت مسئولان استانی و شهرستانی بودند، مردمی که از کمبود آب، عدم بهسازی معابر روستایی و عدم اجرای طرح هادی روستایی گلایه مند بودند.

رحیم صالح‌نژاد از اهالی روستای تنگ‌ رواق گفت: مشکل آب آشامیدنی روستا با بهسازی چشمه نزدیک روستا قابل حل است و بیش از 50 نفر از سرپرستان خانواده در روستا خواستار استفاده از این چشمه آب برای تأمین آب روستا هستند.

کهگیلویه و بویراحمد| بیداد فقر و محرومیت در جلاله؛ روستانشینانی که در نبود خدمات به حاشیه شهرها پناه می‌برند حکم‌فرمایی شدید "فقر و محرومیت" در شادگان / روزگار سخت ‌مردمانی که قلب نفت ایران زندگی می‌کنند / اینجا خبری از عدالت نیست + فیلم نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان: "فقر و محرومیت" از چهره هرمزگان زدوده شود

وی گفت: یکی از عمده‌ترین مشکلات روستا مربوط به عدم اجرای طرح هادی روستایی به دلیل وجود معارضات با شرکت گاز می‌باشد.

مردم روستای شترخون و تمنک نیز مشکلاتی مشابه مشکلات روستای تنگ‌ رواق و باگ را مطرح کردند و به شدت از مشکلات به وجود آمده از طریق شرکت گاز در روستاهای خود معترض بودند.

اهالی  روستای شبلیز نیز از مشکلات مربوط به آب آشامیدنی و گاز و نبود اینترنت در روستای خود ابراز نگرانی کردند.

یکی از اهالی روستا گفت: در شرایطی که کرونا فرصت حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس را محدود کرده‌ است ضعف اینترنت در روستا باعث شده تا دانش‌آموزان با مشکلات عدیده روبرو باشند.

آخرین مقصد مسئولان منطقه عشایری جلاله بود، منطقه‌ای با شور و اشتیاق غریب با زندگی مدرنیته، مردمی که چهره‌هایشان از شدت گرما سوخته بود اما هنوز صفا و صمیمیت در زندگی‌شان رنگ نباخته بود.

عشایر وفادار و کم توقع جلاله مهمترین دغدغه خود را کمبود آب آشامیدنی و نامناسب بودن جاده ارتباطی عنوان کردند و خواستار رفع این مشکلات بودند.

مهدی روشنفکر نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: مشکلات و مطالبات روستاهای باگ، تنگ‌رواق، شترخون، تمنک، شبلیز و منطقه عشایری جلاله در حضور مسئولان شناسایی و مکتوب شد و مدیران مربوطه موظف به پیگیری و تلاش حداکثری برای حل این مشکلات هستند.

وی با اشاره به اینکه مردم ولی نعمت انقلاب و نظام هستند، گفت: مسئولان و مدیران در هر سطحی موظف به خدمت‌رسانی به مردم هستند.

مهدی روشنفکر بیان کرد: مدیر موفق زمانی می‌تواند مشکلات مردم را پیگیری و حل کند که شناخت کافی داشته باشد و هدف از همراهی مدیران استانی و شهرستانی در این سفر انتقال مشکلات از طرف مردم به صورت مستقیم است و معتقدم این روش می‌تواند علاوه بر تقویت اعتماد مردم نسبت به نظام، زمینه گسترش خدمات را نیز فراهم کند.

انتهای پیام/541/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محرومیت زدایی محرومیت زدایی کهگیلویه و بویراحمد استانی و شهرستانی فقر و محرومیت آب آشامیدنی روستای باگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۰۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد منتخب مجلس دوازدهم گفت: در صورتی که به قرآن توجه شود شاهد خیلی از مسایل و مشکلات امروزی جامعه نخواهیم بود و به دادگاه و پاسگاه نیاز نخواهیم داشت.

محمد بهرامی چهارشنبه شب در یک محفل قرآنی و در جمع برخی از فعالان قرآنی شهر یاسوج افزود: در خصوص مشارکت همه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در انتخابات ۱۱ اسفند به خصوص مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون که در سطح کشور بالاترین مشارکت را داشتند، تقدیر و تشکر می کنم.

وی اظهار کرد: امیدوارم برخی از مسئولان این مردم را که با انگیزه بالا و اعتماد پای کار آمد و مشارکت بالایی را رقم زدند، پشیمان نکنند.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون به نمایندگی بعنوان قدرت نگاه نکردم، خاطرنشان کرد: یک خوشنامی قبل از مجلس دارم امیدوارم خداوند کمک کند که این خوشنامی که خدمت به مردم است، بماند.

بهرامی تصریح کرد: در مسیر خدمت به مردم نیاز به حمایت همه دارم، این جریان مربوط به قومیت، جریان سیاسی و گروه خاصی نیست بلکه جریان مردمی و متعلق به همه مردم است و تاکنون سعی کردم نگاه و رفتار ما مردمی باشد.

وی ادامه داد: خیلی از مشکلات در حوزه فرهنگی و نرم است که اگر از قرآن مجید الگو بگیریم بهترین الگو برای ماست.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون عنوان کرد: دو موضوع که دنیا بعنوان فرهنگ غنی به آن توجه کرده انسان محوری و علم محوری است و در این زمینه باید از همه داشته های که داریم استفاده کنیم.

بهرامی تاکید کرد: مشکل جامعه ما اینست که کمتر به مسایل قرآنی توجه می شود و در صورتی که به قرآن توجه شود شاهد خیلی از مسایل و مشکلات امروزی جامعه نخواهیم بود و به دادگاه و پاسگاه نیاز نخواهیم داشت.

وی اظهار کرد: در گذشته ارزش‌های بین شورا و شهرداری بود که الان یا گیر نمی آیند و یا کم رنگ شده اند.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس دوازدهم گفت: چرا اگر مسئولان و دستگاه‌ها ناکارآمد هستند به پای دین نوشته می شود، باید برای جوانان و نسل امروزی تشریح و تبیین شود که راه خیر و صواب همین راه قرآن و دین است.

بهرامی افزود: طی کردن راه توسعه ناشی از حوزه فرهنگی است و در این حوزه اصل قرآن و مسایل قرآنی است.

همچنین سید الیاس چراغ زاده از فعالان قرآنی در این نشست با بیان اینکه دغدغه اصلی مردم هم اکنون معیشت است، گفت: از آنچه ضربه می خوریم تهاجم فرهنگی غرب است که آثار مخربی را برجای گذاشت و یکی از دلایل این مسأله فاصله گرفتن از قرآن است.

وی خطاب به منتخب شهرستانهای بویراحمدی دنا و مارگون افزود: در مجلس شورای اسلامی روحیه فرهنگی خود را حفظ کرده و قرآن را یاری کنید.
علی نسب یکی دیگر از فعالان قرآنی نیز گفت: تقاضای فعالیت های قرآنی در سطح ملی داریم و نیاز است که مدیران بیشتر به قرآن توجه داشته باشند.
جلالی از فعالان قرآنی در ادامه با بیان اینکه دغدغه های قرآنی، فرهنگ قرآنی و خدمت به مردم باید مدنظر مسئولان باشد، گفت: خدمت به مردم دغدغه قرآن و فرهنگ قرآن است.

وی افزود: تا چشم بر هم بزنیم چهار سال دوره نمایندگی مجلس تمام می شود بنابراین آنچه می تواند در راستای اشاعه و توسعه فرهنگ قرآنی انجام دهید.
جلالی بیان کرد: اگر به قرآن و فرهنگ قرآنی توجه می شد این همه مشکلات بخصوص مشکلات معیشتی، مسایل اجتماعی و فساد اقتصادی در جامعه نداشته ایم.

این فعال قرآنی تصریح کرد: همه ما مسئول هستم و وظیفه داریم در حوزه قرآنی کار کرده و در اشاعه فرهنگ قرآنی بتوانیم ادای دین کنیم.

حسنی یکی دیگر از فعالان قرآنی نیز گفت: هر که می‌گذرد از قرآن عقب تر می مانیم و باید طوری عمل کنیم که این عقب ماندگی را جبران کرد. بهترین جا برای ترویج فرهنگ قرآنی مدرسه است و باید جلوی بی سوادی و ضعف قرآنی در مدارس گرفته شود و آموزش و پرورش تلاش ها و فعالیتهای بیشتری در این زمینه داشته باشد.

وی بیان کرد: مجلس دوازدهم می تواند به آموزش قرآن توجه بیش از پیش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین گودرز خلفی از دیگر فعالان قرآنی با نامید بر عملکرد آموزش و پرورش در سطح کلان گفت: باید به رشته های فنی و مهندسی و علوم انسانی بیشتر توجه شود مدرک گرایی در دانشگاه‌ها کنترل شود.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • تدوام بیمه رایگان ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت