Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:01:04 GMT

تظاهرات سراسری علیه راست گرایان افراطی در فرانسه

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۱۰۱۳

تظاهرات سراسری علیه راست گرایان افراطی در فرانسه

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند،  بنابر اعلام مقامات رسمی، بیش از ۳۷ هزار نفر در اعتراض به نقض آزادی ها و راست افراطی در ۱۴۰ شهر فرانسه از جمله ۹ هزار نفر در پاریس به خیابان ها آمدند. این درحالی است که طبق گفته برگزارکنندگان این تظاهرات، شمار معترضان در سراسر فرانسه ۱۵۰ هزار نفر از جمله ۷۰ هزار نفر در پاریس بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوموند افزود: معترضان فرانسوی، احزاب راست گرا  و دولت این کشور را متهم به ترویج راست افراطی و تصویب قوانین ناقض آزادی از جمله قانون جامع امنیتی کردند.

به نوشته این روزنامه فرانسوی، بنوا امون نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از اینکه تجمعات اعتراضی به سازمان های راست گرایان افراطی محدود نباشد و ایده ها و افکار راست افراطی را نیز در برگیرد، ابراز امیدواری کرد و گفت: درحال حاضر، ایده های راست افراطی تنها در انحصار احزاب راست نیست و به تمام طبقه سیاسی جامعه تعمیم یافته است.

ژولین بایو، فعال شماره یک حزب سبزها در گفت و گو با فرانس انتر، جنبش خودجوش مردم را ضروری خواند و گفت: آزادی های ما به معنای واقعی کلمه در خطر هستند.

لوموند در ادامه نوشت: در شهر نانت فرانسه، نزدیک به ۹۰۰ نفر راهپیمایی کرده که صد نفر از حزب چپگرای تندرو با نیروهای پلیس درگیر شدند.

آردپاشی به ژان لوک ملانشون، رهبر حزب چپ گرای فرانسه

خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد: در جریان این تظاهرات، فردی ناشناس به ژان لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم ناپذیر»  و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه هنگام گفت و گو با خبرنگاران، آرد پاشید.

منابع پلیس از بازداشت فردی که به ملانشون آرد پاشیده بود، به اتهام اعمال خشونت عمدی علیه مقام مسئول این کشور خبر دادند. دادستانی فرانسه همچنین اعلام کرد که تحقیقات در حال جریان است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ملانشون با محکوم کردن این اقدام، آن را بزدلانه، عبور از آستانه تحمل مردم فرانسه و حاکی از تنش زیاد در این کشور دانست.

اما این نوع شیوه اعتراض در فرانسه مسبوق به سابقه است؛ هفته گذشته سیلی فرد ناشناس به امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور در جریان بازدید وی از دبیرستانی در شهر «دروم» واکنش ها و جنجال های زیادی را در محافل و رسانه ها به دنبال داشته؛ اگرچه طبقه سیاسی فرانسه اعم از مخالف و موافق این حادثه را محکوم کرده اما برخی آن را اعتراض به دموکراسی بیمار و متزلزل این کشور دانسته اند.  

«امانوئل والس» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه در جریان سفر به «استراسبورگ» توسط یک مرد جوان با آرد مورد حمله قرار گرفت تا داستان پاشیدن آرد به سمت نامزدهای ریاست جمهوری این کشور پس از حدود پنج سال بار دیگر تکرار شود.

«فرانسوا اولاند» رئیس جمهور سابق فرانسه در بهمن سال ۹۰ در یکی از برنامه های عمومی خود با پرتاب کیسه آرد از سوی یک زن، مورد حمله قرار گرفت اما آسیبی به وی وارد نشد. پیشتر نیز «نیکلا سارکوزی» رییس جمهوری سابق فرانسه در یک برنامه عمومی، مورد حمله فردی قرار گرفت، اما توانست با مداخله محافظانش نجات یابد.  در گذشته نیز مقامات بلند پایه فرانسوی از جمله «ژاک شیراک» در سال ۲۰۰۲ میلادی هدف چنین حملاتی قرار گرفتند.

برچسب‌ها فرانسه امانوئل مکرون پاریس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه امانوئل مکرون پاریس فرانسه امانوئل مکرون پاریس راست افراطی هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه‌شناسی محیط‌زیست

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ظهور آکادمیک جامعه‌شناسی محیط‌زیست به اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی برمی‌گردد. با ظهور حرکت‌های محیط زیستی بزرگ مانند جنبش حقوق محیط زیست و روز جهانی محیط‌زیست، اهمیت محیط‌زیست به عنوان یک موضوع اجتماعی و سیاسی اهمیت روزافزون پیدا کرد.

علی‌یار احمدی (دانشیار جامعه‌شناسی و برنامه‌ریزی اجتماعی) در مقاله‌ای با عنوان «مروری بر تحول و ویژگی‌های جامعه‌شناسی محیط‌زیست و مطالعات زیست محیطی در ایران» به این موضوع اشاره می‌کند که جامعه‌شناسان برای حل مسائل محیط‌زیستی نیاز به درک عوامل اجتماعی و فرهنگی دارند و بنابراین شروع به بررسی تعاملات اجتماعی و محیطزیستی در جوامع انسانی کردند.

* جامعه‌شناسی محیط‌زیست

این پژوهشگر می‌نویسد به طور خلاصه جامعه‌شناسی محیط‌زیست یکی از زیر مجموعه‌های جامعه‌شناسی است که به بررسی رابطه بین جوامع انسانی و محیط زیست می‌پردازد. این رشته سعی دارد تا به شناخت فرآیندها، الگو‌ها و تداوم تعاملات اجتماعی در قبال محیط‌زیست بپردازد و نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی در تشکیل و تحول مشکلات محیط زیستی را بررسی کند.

جامعه‌شناسی محیط‌زیست به شناخت فرآیندها، الگو‌ها و تداوم تعاملات اجتماعی در قبال محیط‌زیست بپردازد

این پژوهش بیان می‌کند که تغییرات سریع در حوزه‌های مختلف جمعیتی و اجتماعی یکی از زمینه‌های شکل‌گیری این حوزه از جامعه‌شناسی بوده است. رشد سریع جمعیت، به ویژه از زمان انقلاب صنعتی، منجر به  چالش‌های اجتماعی، فعالیت‌های اقتصادی  و زیست‌محیطی بزرگی شده است مانند شیوه‌های تولید صنعتی بی‌احتیاط از یک سو، مسئول گرمایش جهانی و تخریب منابع طبیعی بوده‌اند و از سوی دیگر نابرابری اقتصادی را در بخش‌های مختلف جامعه ایجاد کرده‌اند.

* اثرات بی‌توجهی به محیط زیست

به زعم احمدی بی‌توجهی مصرف‌کنندگان نسبت به اثرات زیست‌محیطی، اجتماعی و فرهنگی مصرف‌گرایی رو به رشد، مشکلات را بزرگتر کرده است 
و کمبود منابع طبیعی به زودی تأثیر قابل توجهی بر ظرفیت تولید ما خواهد داشت و پایداری اقتصادی نسل‌های آینده را به خطر می‌اندازد؛ بنابراین، یک تغییر عمده در شیوه‌های مصرف و تولید فعلی و به‌طور کلی در نوع تعامل انسان با محیطزیست لازم است.

علاوه بر این از اواسط دهۀ ۱۹۸۰، دانشمندان و رسانه‌ها تلاش کرده‌اند تا خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی بشر ساخت را به مردم منتقل کنند.  نحوه انتقال موضوعات محیط زیستی و مسأله‌سازی آن نیز ضرورت توجه به جامعه‌شناسی محیط زیست را افزون کرده است.

واقع‌گرایان ترجیح می‌دهند حقیقت مادی مشکلات زیست محیطی را برجسته کنند و ساخت‌گرایان بر خلق معانی تأکید دارند

* زیست‌محیط نوظهور

این پژوهشگر توضیح می‌دهد در طول دهه‌های اول ظهور و رشد جامعه‌شناسی زیست محیطی محققان که بیشتر آنها در ایالات متحده و اروپای غربی بودند عمدتاً بر روی همان موضوعاتی تمرکز کردند که جنبش زیست‌محیطی نوظهور برجسته کرده بود، از جمله آلودگی هوا و آب، تخلیه زباله‌های جامد و خطرناک زباله، پوسیدگی شهری، حفظ مناطق وحشی و حیات وحش، و وابستگی به سوخت‌های فسیلی.

در این سال‌های اولیه این رشته فرعی، برخی از جامعه‌شناسان محیط زیست بین واقع‌گرایان که ترجیح می‌دهند حقیقت مادی مشکلات زیست محیطی را برجسته کنند و ساخت‌گرایان که بر خلق معانی تأکید داشتند، تمایز قائل شدند.

حرف آخر اینکه ساخت‌گرایی اجتماعی بر فرآیندی که از طریق آن مفاهیم و باور‌ها در مورد جهان شکل می‌گیرند و از طریق آن معانی به چیز‌ها و رویداد‌ها متصل می‌شود همیشه بخش بزرگی از جامعه‌شناسی بوده است و تعدادی از جامعه‌شناسان محیط‌زیست از این چارچوب برای درک مسائل محیطی استفاده کرده‌اند. واقعگرایان نگران بودند که تمرکز بر معنا، توجه را از آن چه به عنوان تخریب واقعی و نگران کننده محیطی می‌دیدند، منحرف کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم
  • خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف جهان برای حمایت از فلسطین
  • دانشجویان فرانسه به دنبال گسترش تظاهرات ضد صهیونیست
  • خیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه
  • بحران دولتی در اسپانیا در سایه اتهام فساد علیه همسر سانچز
  • برخورد پلیس فرانسه با شرکت‌کنندگان در تظاهرات ضدصهیونیستی
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • علی‌اف: فرانسه، هند و یونان در حال تسلیح ارمنستان علیه آذربایجان هستند
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند
  • اعمال محدودیت در برگزاری تظاهرات حامی فلسطین در فرانسه و ایتالیا