Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:55:34 GMT

«تنبور لَکستان» خواندنی شد/ توضیحات مشروح نویسنده

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۱۱۰۸

«تنبور لَکستان» خواندنی شد/ توضیحات مشروح نویسنده

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «تنبور لَکستان؛ آوانویسی و بررسی تحلیلی» تألیف رامتین کاکاوندی نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی از سوی انتشارات عارف پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

رامتین کاکاوندی درباره این اثر تالیفی گفت در این کتاب به مبحث موسیقی مقامی تنبور لکستان و قوائد چگونگی طرز تنبورنوازی دوره مذکور اشاره شده و با شیوه نواختن امامقلی امامی که یکی از برجسته‌ترین نوازندگان تنبور و میراث‌دار فرهنگ موسیقایی آن حوزه بوده‌اند مقام‌های آن دوره را تجزیه و تحلیل و وضع و حالت پیدایش مقام‌ها را با طرز رسم ایشان آوانگاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انگیزه های خود برای انتشار این کتاب تاکید کرد: بنده با الهام از شیوه نوازندگی شاگردان آقاسید نصرالدین، مصمم به آوانگاری این نوع شیوه شدم و با گردآوری آثار ضبط شده استادان مطرح و با جمع‌آوری تاریخ پیدایش و خلق مقامات تصمیم به انتشار این مجموعه گرفتم.

کاکاوندی در ادامه درباره محتوای این اثر پژوهشی توضیح داد: مقام‌های آوانگاری‌شده این مکتوب، به سه دلیل برداشتی از شیوه مقام‌نوازی امامقلی امامی است، نخست اینکه، چون ذات موسیقی مقامی براساس بداهه است و تمامی مقام‌ها به صورت سینه‌به‌سینه منتقل شده‌اند و طبیعتاً به موسم انتقال، دخل و تصرف نوازنده نیز میسر بوده آنها نیز از این حاجت مستثنا نبوده‌اند و پس از احاطه پیداکردن در این امور، بیانگر روایت خویش شده‌اند. دومین دلیل این است که اساس موسیقی مقامی تنبور، تکرار، دوباره‌گفتن یا به دفعات انجام‌دادن است؛ خواه، تکرار در گردش ملودی و نغمات باشد، خواه در ریتم، ضرب یا ادوار؛ بر همین اساس با بررسی آثار امامی ملتفت خواهیم شد که او نیز در اجرای مقام‌ها از عامل تکرار، در ملودی و ریتم، به دفعات استفاده کرده‌اند. سومین عاملِ تفاوتِ بارزِ میانِ منطقۀ لکستان و دیگر مناطق رواج تنبور هم وام‌گیری از مجموعه ابزارهایی چون آوایی، ملودیک، نغمگی، ضربی، فواصلی و ریتمیک موسیقی فولکلوریک منطقۀ لکستان است، که قالب ارائۀ آن ابزارها توسط سازهای سورنا، کمانچه، تمبک، دهل و سازهای دیگر بوده است . این نگرش، به‌وفور در مقام‌های نواخته‌شدۀ امامی دیده می‌شود که همان بهره‌گیری از فواصل، ریتم و تکنیک‌های سازهای اجراکنندۀ موسیقی فولکلوریک لکستان و ادغام آن ابزارها با موسیقی مقامی تنبور است.

رامتین کاکاوندی زاده ۲۵ مرداد ۱۳۶۹ کارشناس آهنگسازی، نویسنده و نوازنده تنبور. از نسل چهارم مقام‌نوازان پس از آقاسیدنصرالدین خاموشی جیحون‌آبادی، تعدادی از مقام‌های تنبور را بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ خورشیدی از استاد سیدخلیل عالی‌نژاد فرا گرفته و مابقی مقام‌ها را نزد عبدالمحمد شربتی از شاگردان آقاسیدنصرالدین خاموشی تلمذ نموده است.

تاکنون آلبوم‌های «پلی به سوی خورشید، در چارچوب موسیقی مقامی تنبور»، «آمد ندید برفت، در چارچوب موسیقی سنتی، دونوازی سه‌تار و تمبک»، «یادگار روزگار تار، در چارچوب موسیقی سنتی، دونوازی تار و تمبک»، «آلبوم مَرنو، در چارچوب موسیقی کلاسیک، آهنگسازی»، «آلبوم ضرب‌آهنگ، در چارچوب موسیقی مقامی دف» و کتاب‌های «شیوه نوین آموختن دف، از دوره مقدماتی تا متوسطه»، «مروارید مست بیداری ۱۰ قطعه برای تار و سه‌تار»، «خوف دره خاموش ۷ قطعه برای سه‌تار»، «هفتاد و دو مشق تنبور، برای آموزش دوره مقدماتی»، «همزاد همرنگ هراس، دونوازی دف، دوره عالی در ژانر وحشت»، «هفتاد و دو مقام تنبور، آوانویسی مکتب تنبور صحنه برای آموزش دورخ متوسطه»، «هفتاد و دو مبنای تنبور، مبنای نظری موسیقی مقامی تنبور، برای آموزش دوره پیشرفته» از وی منتشر شده است.

کد خبر 5233507 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی ایرانی موسیقی نواحی معرفی کتاب انتخابات 1400 فیلم کوتاه مناظره انتخاباتی شبکه پنج سیما تئاتر ایران برنامه تلویزیونی مهران مدیری فیلم سینمایی سینمای مستند نقاشی شبکه دو سیما شبکه سه سیما موسیقی ایرانی علی مرادخانی موسیقی مقامی تنبور چارچوب موسیقی مقام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات «زاکانی» درباره قرارداد خرید واگن مترو از چین

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) هیأت دولت در حضور خبرنگاران درباره قرارداد خرید واگن مترو از چین و برخی شائبه‌هایی که مطرح شده است، گفت: یک عده نمی‌خواهند مردم سود کنند. قبلاً هم گفته‌ام برخی علاقه دارند که یک عده خاصی در این کشور سود و عموم مردم ضرر کنند و این خوب نیست.

در حال تکمیل

کد خبر 6086790

دیگر خبرها

  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • ببینید | اولین توضیحات مادر یسنا درباره مفقود شدن دخترش
  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • توضیحات وزیر کشور درباره نیکا شاکرمی
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • توضیحات وحیدی درباره طرح تقسیم استان تهران
  • توضیحات «زاکانی» درباره قرارداد خرید واگن مترو از چین
  • دوازدهمین دوره المپیاد دادرس دختران در شهرستان لنگرود
  • برگزاری نهمین دوره مسابقات روباتیک دانش‌آموزی