Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-29@10:48:28 GMT

تجارت هفت میلیارد دلاری در اردیبهشت ماه

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۱۳۰۵

سخنگوی گمرک گفت: تجارت خارجی غیر نفتی کشور در اردیبهشت ماه به ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن و به ارزش هفت میلیارد و ۸۳ میلیون دلار رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: تجارت خارجی غیر نفتی دو ماهه کشور به ۲۲.۲ میلیون تن کالا و به ارزش ۱۲.۸ میلیارد دلار رسید که ۱۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیون تن، به ارزش هفت میلیارد و ۸۳ میلیون دلار آن مربوط به اردیبهشت ماه است.

لطیفی افزود: از این میزان تجارت خارجی در ماه اردیبهشت، هشت میلیون و ۵۷۹ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۳۵۲ میلیون دلار مربوط به صادرات کالا‌های ایرانی است و مابقی آن به وزن سه میلیون و ۳۲۱ هزار تن، به ارزش سه میلیارد و ۷۳۱ میلیون دلار مربوط به واردات کالا به کشور است.

لطیفی توضیح داد: با وجود رشد ۴۸ درصدی صادرات از لحاظ ارزش در مجموع دو ماه ابتدایی سال نسبت به این مدت در سال قبل، در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه با ۲۷۷ هزارتن کالای بیشتر و ۳۸۴ میلیون دلار فروش بیشتر، رشد ۳.۳ درصدی در وزن و ۱۳ درصدی در ارزش را شاهد بودیم و در واردات نیز یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن کالا با ارزشی بیشتر از ۹۳۷ میلیون دلار نسبت به فروردین ماه، واردات قطعی بیشتری داشتیم که این میزان، رشد ۶۲.۵ درصدی در وزن و ۳۳.۵ درصدی در ارزش واردات نسبت به فروردین ماه به شمار می‌آید.

لطیفی در خصوص تجارت کشور در اردیبهشت ماه افزود:در ۳۱ روز اردیبهشت امسال در رویه صادرات، نسبت به سال ۹۹، ۷۲۰ میلیون دلار کالا بیشتر صادر شد که معادل رشدی ۲۷.۵ درصدی است و در همین مدت نسبت به اردیبهشت سال قبل در رویه واردات، ۵۹۵ میلیون دلار کالا بیشتر وارد شده که ۱۹ درصد بیشتر بوده است. البته در وزن در هر دو رویه کاهش ۵۳۱ هزار تنی و ۶۱۲ هزار تنی را شاهد بودیم که منفی ۶ درصد وزن صادرات و منفی ۱۵.۵ درصد وزن واردات است.

سخنگوی گمرک در خصوص مقاصد صادراتی کالا‌های ایرانی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ گفت: در دومین ماه سال، چین با دو میلیون و ۳۹۹ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۸۹ میلیون دلار، عراق با یک میلیون و ۵۸۶ هزار تن به ارزش ۵۲۵ میلیون دلار، اماران با یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن به ارزش ۴۳۲ میلیون دلار، ترکیه با ۱۹۳ هزار تن به ارزش ۲۱۱ میلیون دلار و افغانستان با ۴۵۹ هزار تن به ارزش ۱۹۰ میلیون دلار، پنج مقصد اول کالا‌های صادراتی کشور در اردیبهشت ماه بودند.

وی افزود: امارات با ۹۵۳ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۵ میلیون دلار، چین با ۲۴۰ هزار تن به ارزش ۸۳۲ میلیون دلار، ترکیه با ۴۰۹ هزار تن به ارزش ۳۹۵ میلیون دلار، سوئیس با ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۲۲۷ میلیون دلار و آلمان با ۱۱۸.۵ هزار تن به ارزش ۱۷۱ میلیون تن، پنج شریک کشورمان برای تامین کالا‌های مورد نیاز کشور بودند.

لطیفی در پایان افزود: ترانزیت کشور در اردیبهشت ماه مانند فروردین روند خوبی دارد و ۹۳۳ هزار تن کیلومتر، میزان کالا‌های عبوری از کشورمان در این ماه بوده است.
وی در پایان گفت:علاقمندان به حوزه تجارت خارجی می‌توانند برای مشاهده جزییات تجارت کشور در دو ماه ابتدایی سال به لینک https://irica.ir/web_directory/74026 مراجعه کنند. برچسب ها: گمرک ، تجارت خارجی ، کالا ، صادرات غیر نفتی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: گمرک تجارت خارجی کالا صادرات غیر نفتی کشور در اردیبهشت ماه هزار تن به ارزش میلیون دلار تجارت خارجی تن کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • بسته تسلیحاتی 6 میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین