Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد یک بانوی یزدی موفق در طرح توسعه مشاغل خانگی، نوآوری‌ و ابداعات جدید را سرلوحه و از عوامل موفقیت فعالیت‌های خود عنوان و با بیان این ثبات قیمت‌ها از بایسته‌های اولیه فعالیت های اقتصادی نوپاست، نوسانات عجیب قیمت مواد اولیه زا مشکلات بسیار چالش برانگیزی در مشاغل خانگی ذکر کرد.

امروزه مشاغل خانگی در کشورهای توسعه یافته نقش بسزایی در فعالیت‌های اقتصادی کشورها ایفا کرده و توانسته تولیدات ناخالص ملی را با رشد چشمگیری مواجه کرده و اقتصاد محلی را با تحول شگفتی روبرو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه مشاغل خانگی نه تنها سبب افزایش اشتغال در بسیاری از جوامع شده بلکه به عنوان ماندگارترین شغل‌ها در جوامع قلمداد شده و بالاترین نرخ بقا را داراست.

در این نوع از مشاغل، سود خلاقیت و کارآفرینی بدون واسطه نصیب فرد تولیدکننده می‌شود و ساعات کاری انعطاف‌پذیر در این حوزه موجب افزایش کیفیت زندگی با سپری کردن اوقات بیشتر در نزد خانواده می‌شود.

در همین راستا نیز طرح ملی توسعه مشاغل خانگی پس از آسیب‌شناسی طرح‌های قبلی و انجام مطالعات داخلی و خارجی در دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصویب و به منظور اجرای و پیاده سازی، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای، واسطه‌ای و تسهیلگر مکلف به شناسایی، توانمندسازی علاقمندان و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار با بهره مندی از شبکه‌های افقی و عمودی شد.

این طرح ملی در استان یزد نیز به هت جهاددانشگاهی دنبال شده و در بخشی از فعالیت‌های آن از تعداد زیادی از بانوان علاقه‌مند به صنایع دستی ثبت‌نام شده که در حال آموزش و توانمندسازی برای تولید کالای باکیفیت جهت ارائه به بازار هستند. در این میان برخی از بانوان خلاق از دیگران پیشی گرفته و در حال تولید محصولات متنوع، با کیفیت و ارائه آنها به بازار هستند.

«شهناز کریمی» یکی از این بانوان یزدی موفق در عرصه مشاغل خانگی است که در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: جرقه‌ی امیدم از فراخوان جهاددانشگاهی یزد در مورد طرح مشاغل خانگی و مشاهده خبر آن در سایت ایسنا خورد و باعث شد تا در این طرح شرکت کنم و با آموزش‌های گروه خوب جهاددانشگاهی و گرفتن راهکارهای مناسب از سوی مسئولان مربوطه، امیدوارتر و با انگیزه‌تر این راه را در پیش بگیرم.

وی ادامه می‌دهد: با رشته‌ی کاربافی از قبل آشنا بودم و پس از شرکت در جلسات مشاوره طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، پیگیر اخذ مجوز از اداره میراث فرهنگی شدم ولی  عمده فعالیتم با توجه به این که هنوز فضای مناسبی نداشته و درگیر مسائل زندگی شخصی نیز بود، درون منزل انجام می‌شود.

این کارآفرین صنایع دستی اظهار می‌کند: با توجه به مواردی که در کلاس‌های آموزشی و مشاوره انجام شده بود، به این نتیجه رسیدم که سرلوحه کار و فعالیت اقتصادی ارائه نوآوری‌ها، ابداعات جدید و بروز است لذا با توجه به رقبای زیاد در حوزه کاربافی، فعالیتم را محدود به حوله و دستمال نکردم و بیشتر با فکر و ایده‌های جدید، نوآوری و ابتکاراتی را در این زمینه چاشنی کار کردم که باعث شد در مدت کوتاهی نسبت به دیگر دوستانم در این زمینه پیشی بگیرم.

وی افزود: لازم به ذکر است که با توجه به اینکه به اهمیت برند، لوگو و بسته‌بندی به عنوان مهمترین عوامل تبلیغات و فروش محصول اشاره و بیان می‌کند: بر همین اساس نیز قبل از این که اولین محصول خود را تولید و عرضه کنم، در این رابطه اقدام کردم و اکنون موفق شده‌ام کاربافی جیوک میبد را تا حدودی بر سر زبانها بیاورم.

کریمی در رابطه با مشکلات کارآفرینی در این حوزه می‌گوید: در ابتدای هر کاری، مشکل تقابل‌ها و منفی‌نگری‌ها وجود دارد و من هم با کمال احترام، بی‌نصیب از آن نبودم و از شروع کار تا به اینجا بیشتر به روی دوش خودم بوده است.

وی با بیان این که هزینه اولیه فعالیتم را از تسهیلات دریافتی از سوی بسیج سازندگی شهرستان میبد تامین کردم، ادامه می‌دهد: با وجود استقبال نکردن مردم از این کار،  اندک بافنده‌ی فعال در این بخش با همت مثال زدنی و رقابتی سالم و ستودنی در تلاش هستند و تلاش آنها من را هم بیشتر مصمم به انجام کارهای جدید و نو می‌کند.

این کارآفرین در حوزه مشاغل خانگی در مورد بازار نیز خاطرنشان می‌کند: با وجود رکود بازار و زمینه‌ی نامناسبی که برای شناسایی و استفاده عموم فراهم نیست، این حوزه در بستر فضای مجازی می‌تواند رشد کند و با وجود این که فضای حقیقی و دیدن محصولات با چشم اثربخشی بیشتری بر روی خرید محصولات دارد ولی با توجه به فضای حاکم بر کشور و شیوع ویروس کرونا، فضای مجازی تا حدی می‌تواند برای معرفی محصولات و فروش اثرگذار باشد.

کریمی عنوان می‌کند: نوسانات عجیب قیمتی مواد اولیه از دیگر مسائل و مشکلات بسیار چالش برانگیزی در تولید است و با توجه به این که ثبات قیمت از بایسته‌های اولیه فعالیت اقتصادی نوپاست، مشکلات زیادی را برای فعالان این بخش ایجاد کرده است.

وی با گلایه از نبود حمایت‌های لازم از سوی مسئولان، می‌گوید: متاسفانه حمایت مسئولان استان و شهرستان تنها از یک شخص و گروه خاص در تمام زمینه‌های کاربافی باعث بروز دل‌سردی‌هایی در این رقابت شده ولی امیدواریم سایه‌ی حمایت مسئولان بر سر همه تولیدکنندگان افکنده شود.

کریمی همچنین ابراز امیدواری می‌کند با انجام طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و همراهی مسئولان استانی و شهرستانی و دوستان دلسوز، کاربافی یک روزی در دنیای مجازی و حقیقی حرفی برای گفتن داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی طرح توسعه مشاغل خانگی کارآفرینی يزد هنر كاربافي نوسانات قیمت توسعه مشاغل خانگی اولیه فعالیت طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین نمایشگاه گردشگری،صنایع دستی و مشاغل خانگی در محمدآباد جرقویه برپا شده است

جام جم آنلاین اصفهان؛ محمد اسماعیل زاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد:در سال گذشته نیز برخی پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید.
وی افزود:  ساخت پارک‌های محلی، احداث میدان «نماز» و یادمان شهید گمنام، اصلاح هندسی برخی معابر، لکه‌گیری و آسفالت و بهسازی شماری از مسیرها از جمله این طرح‌هاست.
شهردار محمدآباد تصریح کرد:بهره برداری از پارک کوهستانی، اصلاح و تعبیه روشنایی میدان ورودی شهر از سمت اصفهان، احداث میدان خروجی شهر به سمت شهرضا و تکمیل آزادسازی برخی خیابان‌ها از جمله دیگر پروژه‌های مورد اشاره محسوب می‌شود. 
وی اضافه کرد: مرمت آثار تاریخی و گردشگری، تکمیل پد(محل استقرار و پرواز) بالگرد و تکمیل استخر ذخیره آب‌های سطحی از جمله پروژه‌هایی دیگری است که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 
اسماعیل زاده با بیان اینکه سومین نمایشگاه گردشگری، صنایع دستی و مشاغل خانگی را در ارگ تاریخی این شهر افتتاح کردیم، گفت: بالغ بر ۳۰ غرفه از برخی شهرهای استان‌ اصفهان و مناطق دیگر مانند آذربایجان شرقی و کرمان در این نمایشگاه حضور دارند. 
وی با اشاره به اینکه گردشگری از جمله مباحث با اهمیت این خطه به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم زیرساخت‌های مرتبط با این صنعت را ارتقا بخشیم می‌توانیم محمدآباد را به خطه‌ای مسافرپذیر تبدیل کنیم. 
اسماعیل‌زاده گفت: نمایشگاه نامبرده از لحاظ کمی و کیفی نسبت به سال‌های قبل بهبود یافته است و امیدواریم این روند رو به رشد در سال‌های آینده نیز تداوم یابد. 
وی اضافه کرد: شهر محمدآباد و به طور کلی شهرستان جرقویه از منابع طبیعی و محیط زیست زیبا و بکر سود می‌برد و بی‌شک گردشگری طبیعی بویژه با توجه به مجاورت آن با پارک ملی کلاه قاضی قابلیت پیشرفت دارد.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • برپایی جشنواره بیتا در یزد
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران سنندج برپا شد
  • سومین نمایشگاه گردشگری،صنایع دستی و مشاغل خانگی در محمدآباد جرقویه برپا شده است
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟
  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • راه اندازی بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود