Web Analytics Made Easy - Statcounter

عیسی کلانتری امروز در مراسم رونمایی از سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست که به‌صورت آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: انسان برای ادامه حیات خود به طبیعت نیازمند است. مقام معظم رهبری نیز فرموده‌اند که محیط زیست مسئله این دولت و آن دولت و این نسل و آن نسل نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور اهداف کوتاه مدت بر منافع بلند مدت غالب شده است و ما حاضر هستیم که برای تولید چهار کیلو مواد غذایی محیط زیست را قربانی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آخرین گزارش‌های سازمان زمین‌شناسی بیانگر این است که به‌طور متوسط کشور سالانه ۲۵۰ میلیمتر نشست می‌کند، گفت: این مشکلات ناشی از تصمیم‌گیری‌های غلط است.مسائلی ازجمله کاهش منابع آب، فرسایش خاک، فرسایش ژنتیک و... غیرقابل جایگزین هستند.

وی در ادامه گفت: زمانی بیرجند شهر تمیز کشور بود اما الان مشهد و تبریز نیز به جمع شهرهای تمیز اضافه شده است. این مسئله نشان می‌دهد که توسعه فرهنگ عمومی در مسائل محیط زیستی اثرگذار است.

معاون رییس جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه کاش همانگونه که مردم از راهنمایان محیط زیست تبعیت می‌کنند، سیاستگذاران نیز این گونه باشند، اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه آمده است که کشور ۹۵ درصد در تولید محصولات کشاورزی خودکفا باشد. این یعنی بیلان منفی آب سه برابر امروز شود.

کلانتری افزود: از این‌رو ما نیاز داریم که به موازات فرهنگسازی برای مردم برای سیاستگذاران و تصمیم‌گیران هم فرهنگسازی کنیم. در سال ۱۹۷۰ غرب تصمیم گرفت که صنایع آلاینده را برای حفظ محیط زیست خود به کشورهای شرقی ارجاع دهد. در این زمان ایران نیز به‌دنبال مهد توسعه صنعت شدن بود.

وی با اشاره به اینکه در این جریان از این نکته غفلت شد که محیط زیست کره زمین به هم پیوسته است و اگر مزرعه‌ای در عراق رها شود، گرد و غبار آن تا ایران خواهد آمد و از ایران به سمت چین خواهد رفت، گفت: از سوی دیگر آب شدن یخ‌های قطبی کشورهای ساحلی را زیر آب خواهد برد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست  با تاکید بر اینکه ما جزو ۱۰ کشور اول تولید کننده گازهای گلخانه‌ای هستیم و اجلاس پاریس را نیز نپذیرفته‌ایم، تصریح کرد: رهبر انقلاب از ۲۵ سال پیش در سخنرانی‌های خود بر این موضوع تاکید کرده‌اند که شدت انرژی باید در کشور کاهش یابد. این یعنی انرژی کمتری باید در کشور مصرف شود و از آلودگی کره زمین جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم فرهنگی که برای عموم مردم در حفاظت از محیط زیست را در نظر گرفته‌ایم در سر سیاست‌گذاران هم فرو ببریم و بگوییم که بدون حفظ محیط زیست کشور قادر به ادامه حیات نخواهد بود.

کلانتری در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه ۴۰ سال پیش ۱۳۲ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم و اکنون ۴۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر کشور کاهش یافته است، اظهار کرد: این یعنی توجهی به توسعه پایدار نداریم و توسعه پایدار را شوخی گرفته‌ایم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: مردم متوجه می‌شوند که باید برای ادامه زندگی فرزندانشان در این سرزمین به حفظ محیط زیست توجه کنند. ما نیاز داریم که این توجه را به تصمیم‌گیران نیز منتقل کنیم تا منافع بلند مدت کشور قربانی نشود.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1524818

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عیسی کلانتری محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۲۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا در جلسه شورای‌ عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز پنجشنبه به ریاست حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

رئیس جمهور در این جلسه، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاورد‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکار‌های حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیرو‌های نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیس جمهور از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفاً سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

وی با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوز‌ها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود