Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - پهپاد جدید بوئینگ MQ-25A استینگ‌ری به تازگی آزمایشی کلیدی را پشت سر گذاشته و موفق شده است تا عملیات سوخت‌رسانی هوایی به یک هواپیمای سرنشین‌دار F/A-18F سوپر هورنت را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پهپاد MQ-25A به گونه ای طراحی شده است که در درجه نخست به عنوان یک تانکر سوخت‌رسان هوایی عمل کرده و به دیگر هواپیماهای مستقر در ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا امکان پروازهایی طولانی‌تر و دورتر را بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز آزمایش دو هواپیمای MQ-25A و F/A-18F از فرودگاه میدامریکا در ماسکوتا، ایلینوی پرواز کردند و عملیات سوختگیری هوایی را انجام دادند.

دو روش سوخت گیری هوایی وجود دارند. روش "بوم پرنده" شامل استفاده از یک تانکر بزرگ، مانند KC-135 استراتوتانکر، KC-10 اکستندر یا KC-46 پگاسوس می شود که در آن یک میله سوخت‌رسان که یک بوم در انتهای آن قرار دارد از هواپیمای تانکر خارج می شود. هواپیمای دریافت کننده سوخت به طور معمول دارای یک بخش ورود سوخت در دماغه یا بال خود است. پس از اتصال بوم به این قسمت، عملیات سوخت گیری آغاز می شود. نیروی هوایی آمریکا در درجه نخست از این روش استفاده می کنند.

اما هواپیماهای نیروی دریایی و سپاه تفنگداران دریایی آمریکا نمی توانند هواپیماهایی مجهز به بوم های بلند را از یک ناو هواپیمابر به پرواز درآورند، از این رو، سامانه دیگری به نام "لوله لاستیکی و مهار چتری" برای آنها بیشتر کاربرد دارد. پهپاد استیگ‌ری از این روش برای سوخت‌رسانی به هواپیمای سوپر هورنت استفاده کرده است.

پهپاد MQ-25A می تواند عملیات سوخت‌رسانی به 44 فروند جنگنده سوپر هورنت، و همچنین پنج فروند هواپیمای جنگ الکترونیک EA-18 Growler و چهار فروند هواپیمای E-2D Advanced Hawkeye که به طور معمول در یک ناو هواپیمابر حضور دارند را انجام دهد.

به طور خاص، توانایی سوخت‌رسانی به هواپیمای E-2D بسیار مهم است زیرا این هواپیما به نوعی چشم و گوش خدمه ناو هواپیمابر محسوب می شود و تهدیدهای موجود را می تواند زودتر از آنچه رادارهای کشتی نشان دهند، تشخیص دهد. هرچه هواپیمای E-2D بتواند بیشتر به گشتزنی بپردازد، محافظت از ناو هواپیمابر در برابر تهدیداتی که در ارتفاع پایین قرار دارند نیز بهتر صورت می گیرد.

همچنین، پهپاد MQ-25A قادر خواهد بود به جای هواپیماهای سوخت‌رسان سوپر هورنت مورد استفاده قرار بگیرد. در حال حاضر، هواپیماهای سوپر هورنتی که برای انجام ماموریت سوخت‌رسانی هوایی استفاده می شوند نمی توانند موشک یا بمب حمل کنند که تعداد هواپیماهای موجود برای انجام ماموریت های تهاجمی در یک ناو هواپیمابر را کاهش می دهد.

همچنین، تمرین ماموریت سوخت‌رسانی ساعات پروازی زیادی را به ناوگان سوپر هورنت اضافه می کند، در شرایطی که ساعات آموزش خلبانان برای نبرد واقعی را کاهش می دهد. یک تانکر اختصاصی این مشکلات را برطرف خواهد کرد.

افزون بر سوخت‌رسانی، پهپاد MQ-25A می تواند به عنوان یک پهپاد اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی (ISR) استفاده شود. این پهپاد به دوربین الکترو-اپتیکال داخلی مجهز خواهد بود که به اپراتور اجازه جاسوسی از اهداف در فاصله دور طی شب و روز را می دهد. دو نقطه اتصال خارجی نیز می تواند برای حمل تجهیزات جمع آوری اطلاعات استفاده شوند که به هواپیما امکان دریافت سیگنال های رادیویی و راداری دشمن، استفاده از رادار روزنه مصنوعی برای تصویربرداری از اهداف زمینی در صورت وجود مه یا موانع دیگر یا حتی استفاده از پهپادهای شناسایی نفوذی کوچک‌تر را می دهد.

همچنین، این احتمال وجود دارد که پهپاد MQ-25A به یک پهپاد تهاجمی تبدیل شود. در ماه مارس، یک مقام نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که استینگ‌ری با توانایی حمل تسلیحات نظامی طراحی شده بود. به عنوان مثال، دو نقطه اتصال خارجی این پهپاد می توانند به بمب های هدایت شونده ماهواره ای JDAM یا بمب های هدایت شونده لیزری Paveway مجهز شوند. از تسلیحات دیگر می توان به موشک های ضد کشتی، محفظه های حمله الکترونیک و مین های دریایی کوئیک استرایک اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

*GLAUS؛ پهپاد جدید ارتش آمریکا و شلیک از نارنجک انداز! (+تصاویر) *کلاشنیکف پرنده؛ بازگشت فناورانه یک سلاح کلاسیک!(+تصاویر) *سیستم دفاع هوایی قابل حمل توسط انسان! (+تصاویر)

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ناو هواپیمابر عملیات سوخت سوپر هورنت سوخت رسانی پهپاد MQ 25A سوخت رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقص فنی در پرواز هواپیمای مشهد-تهران

مدیر روابط عمومی شرکت فرودگاه‌های خراسان رضوی گفت: پرواز هواپیمای شرکت آتا از مشهد به تهران، دقایقی پس از پرواز به دلیل نقص فنی به فرودگاه مشهد بازگشت.

به گزارش مشرق، حسن جعفری افزود: پرواز شماره ۵۶۲۰ شرکت هواپیمایی آتا به تهران، ساعت ٢٣ و ۴٠ دقیقه فرودگاه مشهد را به مقصد تهران ترک کرده بود.

وی اضافه کرد: این پرواز به علت نقص فنی با تصمیم خلبان و با رعایت مسائل ایمنی و استاندارد پرواز، به مشهد بازگشت و به سلامت بر زمین نشست.

جعفری افزود: این پرواز با ۲۷۴ دقیقه تاخیر در ساعت سه و ٣۴ دقیقه بامداد امروز انجام شد.

فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی نژاد مشهد با گستره ۵۴۰ هکتاری پس از فرودگاه مهرآباد تهران، دومین فرودگاه پرترافیک کشور است که به طور میانگین روزانه ۱۸۰ پرواز ورودی و خروجی در آن انجام می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق از ۷۶ تانکر سوخت‌رسان
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد
  • نقص فنی در پرواز هواپیمای مشهد-تهران
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • توقیف ۳ تانکر حامل سوخت قاچاق در هرمزگان 
  • اولین جایگاه سوخت هیدروژن برای کامیون ها افتتاح شد
  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک پرویزخان
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد