Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@04:21:00 GMT

دوئل با صدا

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۸۳۱۰

اگرچه کلاب‌ هاوس یک سال قبل برای کاربران آیفون ساخته شده‌بود اما مدتی قبل با حضور ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا در این پلتفرم، یکباره در جهان مورد استقبال زیادی قرار گرفت.

به‌طوری که خیلی زود در ایران و روسیه نسخه غیررسمی آن برای کاربران اندروید هم تولید شد. گفته می‌شود اوایل سال 2021 کلاب‌ هاوس بیش از پنج‌میلیون بار تنها از طریق گوشی‌های آیفون دانلود شده و ارزش سهام این شرکت به بیش از یک‌میلیارد دلار رسیده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلتفرم‌های مطرح جهان هم بعد از دیدن این استقبال به کلاب‌ هاوس فورا به فکر ایجاد یک استیج زنده در اپلیکیشن‌ های خود افتادند.

ابزار صوتی فیسبوک، دستیار صوتی در تلگرام سپس اسپیس در توییتر رقبای اصلی این روزهای کلاب‌هاوس هستند.

تا جایی که اخیرا یکی از مدیران داخلی توییتر اعلام کرد به زودی در اسپیس توییتر، امکان زیرنویس صحبت‌ها به صورت آنلاین فراهم می‌شود تا افراد کم شنوا یا ناشنوا هم بتوانند از این ابزار استفاده کنند.

شرکت توییتر با این کار خود یک یادآوری جدی درباره افراد کم‌شنوا کرد که هنوز در خیلی از مطالعات و پیشرفت‌های پلتفرم‌ها نادیده گرفته می‌شوند.

طبق اعلام سازمان‌بهداشت‌جهانی، حدود 430میلیون نفر از جمعیت جهان کمتر از 50درصد حد معمول، شنوایی دارند و برای جلوگیری و پیشرفت این کم شنوایی نیاز به خدمات توانبخشی دارند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2050، از هر 10نفر یک نفر دچار اختلالات کم‌شنوایی شود. در نتیجه مورد مطالعه قرار دادن این قشر از جامعه نیز کم کم به دغدغه اصلی شرکت‌ها تبدیل می‌شود.

رقابت فیسبوک و Reddit با پلتفرم‌های صوتی 


همان‌طور که اشاره شد، فیسبوک هم درحال کار روی محصولی است که بتواند با توییتر و کلاب‌هاوس رقابت کند و به نظر می‌رسد خدمات صوتی دهه‌های آتی به بخش غیرقابل حذف شبکه‌های اجتماعی تبدیل خواهدشد. اپلیکیشن Reddit هم این روزها در حال کار روی یک ابزار قدرتمند برای گفت‌وگوهای صوتی آنلاین است.

ناشنواها ناراضی از دستیارهای صوتی

توجه به دنیای ناشنواها به همین‌جا ختم نمی‌شود. اخیرا اینستاگرام نیز برای استوری‌های خود که بعد از 24 ساعت حذف می‌شوند این امکان را قرار داده تا ویدئوهای آن به صورت زیرنویس پخش شوند البته دو ماه پیش که اینستاگرام در یک استوری تبلیغاتی برای تمام کاربران خود از این ویژگی رونمایی و اعلام کرد به زودی تمامی کاربران به آن مجهز خواهندشد، تنها تیک‌تاک بود که ویژگی زیرنویس آنلاین را برای استوری‌های خود فعال کرده‌بود. همین موضوع نشان می‌دهد خیلی زود این ویژگی و ابزارهای مشابه آن، در تمام شبکه‌های اجتماعی فعال و قابل استفاده خواهندشد.

البته یک نظرسنجی از افراد کم‌شنوا نشان می‌دهد زیرنویس هم چندان بدون اشکال سخنرانی‌های آنلاین را پخش نمی‌کند اما با این حال افراد رغبت بیشتری به استفاده از این پلتفرم‌ها پیدا می‌کنند.

جالب است بدانید سال گذشته وقتی توییتر، امکان ارسال پیام صوتی را در قالب یک توییت فعال کرد، با واکنش‌های تندی از سوی اقشار کم‌شنوا یا ناشنوا در جهان روبه‌رو و خیلی زود ناچار به عذرخواهی از آنها شد.

افراد ناشنوا بر این باروند که هنوز هم توییتر به عنوان پلتفرمی که بیشتر محتوای متنی را دارد، فرصتی را برای دسترسی این قشر به محتوا فراهم می‌کند درحالی‌که این افراد به‌ندرت می‌توانند از دیگر شبکه‌های اجتماعی بهره کافی ببرند.

پیچ و خم استفاده از کلاب‌ هاوس

از رقابت پلتفرم‌ها برای ارائه ابزارهای صوتی که بگذریم. نحوه استفاده از آنها نیز موضوعی است که همواره جای صحبت دارد.

گفت و شنود در کلاب‌هاوس در اتاق یا همان روم‌هایی با ظرفیت 8000 نفر برگزار می‌شود. در کلاب‌هاوس کاربر روش‌های مختلفی برای برقراری ارتباط صوتی دارد؛ حتی کاربر می‌تواند ظرفیت اتاق را محدود و به فضایی برای گفت‌وگوهای دونفره تبدیل کند.

البته کاربر می‌تواند یک اتاق اجتماعی (اتاق‌هایی با تعداد بیشتر از یک نفر) بسازد تا کاربران بیشتری از مخاطبانی که دنبال می‌کند بتوانند به فضای گفت‌وگوی آنها وارد شوند. اما جذاب‌ترین آنها ایجاد اتاق باز است که هر کاربری امکان ورود به آن را داشته باشد. این دقیقا همان چیزی است که این روزها هنرمندان و سیاستمداران زیادی وقت‌شان را در آنجا می‌گذرانند.

امکان دیگری که کلاب‌هاوس در اختیار کاربران قرار داده، ساخت Event یا همان رویداد است. حتی اگر کاربر نخواهد یک اتاق گفت‌وگو داشته‌باشد، امکان ایجاد رویداد یا Event را دارد؛ مثلا ممکن است کاربری بخواهد رویدادی در رابطه با مشکلات نرم‌افزاری گوشی‌های اندروید برگزار یا راجع به آسیب‌های حوزه آی‌تی صحبت کند.

برای این کار لازم است در بخش بالای صفحه اصلی، تاریخ و عنوان رویدادهای پیش رو را پیدا کنید. برای تنظیم رویداد، کاربر باید آیکون تقویم را لمس کرده تا به پنجره‌ای هدایت شود.

همچنین می‌توان عنوان، مهمانان و تاریخ و زمان رویداد مورد نظر خود را همراه کلوب میزبان و توضیحات رویداد ایجاد کرد. اگر خودتان در کلاب‌هاوس صاحب یک کلوب باشید، افراد عضو کلوب از رویداد شما با‌خبر می‌شوند. کلوب‌ها، گروه‌هایی بر مبنای علاقه‌مندی‌های مختلف هستند که کاربران می‌توانند در آنها عضو شوند. ناگفته نماند هر شخص تنها دو کلوب را می‌تواند راه‌اندازی کند.

در اسپیس توییتر چه خبر است؟

توییتر اسپیس هم درست مانند کلاب‌ هاوس، به کاربران این امکان را می‌دهد که بتوانند با فرد یا تعدادی زیادی از کاربران وارد گفت‌وگوی زنده شوند.

برای این‌که بتوانید یک اسپیس ایجاد کنید کافی است دکمه Compose توییتر یا همان دایره آبی پایین، سمت راست را نگه‌دارید و سپس آیکون New Spaces را در سمت چپ لمس کنید.

همچنین می‌توانید روی عکس پروفایل فلیت خود کلیک کرده، صفحه را به سمت راست بکشید و آیکون Spaces را لمس کنید.

با ورود به این فضا و با استفاده از گزینه Speaking privileges می‌توان مشخص کرد چه کسانی وارد اسپیس شما بشوند: همه کاربران، مخاطبانی که دنبال می‌کنید یا فقط کسانی که دعوت می‌کنید. همچنین می‌توانید هر زمان که بخواهید کاربری را از اسپیس خود حذف کنید.

در حال حاضر حداکثر 10کاربر می‌توانند به طور همزمان در این فضا صحبت کنند؛ البته محدودیتی برای تعداد شنوندگان وجود ندارد.

نگین مرادی - خبرنگار فناوری / ضمیمه کلیک روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کلاب هاوس توییتر پلتفرم ها کلاب هاوس کم شنوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۸۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش افزایش صدای تلویزیون بدون استفاده از ساندبار یا سیستم صوتی

تلویزیون‌های امروزی تنها یک نمایشگر ساده نیستند و می‌توانند با سیستم عامل هوشمند خود، دنیایی از سرگرمی را برایتان فراهم کنند. در این بین برای تماشا یک فیلم و یا داشتن تجربه یک بازی عالی، بهره‌مندی از صدای مناسب و فراگیر یکی از ضروریات به‌شمار می‌رود. از این رو برخی برای حل این مورد به دنبال گزینه‌هایی مانند ساندبارهای گران قیمت و یا سیستم‌های صوتی حرفه‌ای می‌روند.

افزایش کیفیت و صدای تلویزیون تنها با انجام چند ترفند ساده

به گزارش گجت نیوز، به‌طور کلی ترفندهای ارائه شده در این مطلب راهنمایی، تنها در صورتی جواب می‌دهند که تلویزیونتان واقعا یک سیستم صوتی مناسب داشته باشد. بنابراین در غیر اینصورت هیچ چیزی به غیر از ساندبار و یا سیستم‌های صوتی حرفه‌ای نمی‌تواند کیفیت و بلندی صدا تلویزیون شما را افزایش دهد.

افزایش بلندی و کیفیت صدا تنها با چند تغییر در منو تنظیمات!

تلویزیون شما ممکن است قدرت صوتی بالاتری از آنچه فکر می‌کنید، داشته باشد. به همین خاطر بررسی تنظیمات صدا آن می‌تواند خیلی از مشکلات را حل کند. به‌طور کلی اکثر تلویزیون‌ها تنظیمات اولیه‌ای برای مدیریت باس و صدای زیر دارند و شما می‌توانید برای تلویزیون‌های قدیمی‌تر با بلندگوهای کوچک‌تر، باس را کاهش دهید تا صدای خفه شده کمتر شود. برعکس، افزایش صدای زیر هم می‌تواند بیان دیالوگ‌ها را تا حد نسبی واضح‌تر کند.

اما در تلویزیون‌های امروزی ماجرا تنها به این دو مورد ختم نشده و اغلب دارای حالت های صوتی متنوعی هستند که به‌طور خاص برای انواع مختلف محتوا طراحی شده‌اند. برای مثال در تنظیمات صدا می‌تواند پخش موسیقی، ورزش و یا سینمایی را ببینید که با انتخاب هر کدام به‌صورت خودکار باقی تنظیمات حرفه‌ای صدا نیز تغییر می‌یابد.

علاوه‌بر این موارد، برخی تلویزیون‌های هوشمند مانند محصولات سامسونگ و ال‌جی قابلیت تنظیم صدا به‌صورت خودکار را هم دارند تا با تغییر ناگهانی صدا از یک گفتگوی آرام به یک تبلیغات پر سروصدا جلوگیری شود.

محل قرارگیری تلویزیون

فضایی که تلویزیون را در آن قرار می‌دهید، به حد موثری می‌تواند در پخش و کیفیت بلندی آن تاثیر داشته باشد. بنابراین اگر با مشکل صوتی تلویزیون مواجه هستید، بهتر است چند دقیقه وقت گذاشته و با بررسی این موضوع به دنبال تعیین مکان بهینه برای یک تجربه صوتی فراگیر باشید.

در تلویزیون‌های قدیمی که بلندگوها به سمت پایین قرار دارند، این مشکل بیشتر دیده می‌شود؛ چراکه صدا برای رسیدن به مخاطب به‌جای اینکه از تلویزیون پخش شوند، از زمین پخش می‌شوند. اما در تلویزیون‌های امروزی این مشکل کمتر دیده شده و علت آن در قرارگیری بلندگوها در سراسر قاب است. به همین دلیل قرارگیری تلویزیون روی یک سطح صاف تا حد زیادی می‌تواند به رفع مشکل کمک کند.

در تلویزیون‌های امروزی به‌دلیل قرارگیری بلندگوها روی قاب برای نصب در دیوار مناسب‌تر هستند؛ چراکه با پخش یکنواخت صدا از روی دیوار عمودی می‌تواند تجربه حس فراگیرتری را القا کند.

محیط اطراف تلویزیون؛ عامل موثر دیگری در کیفیت صدا پخش شده

چیدمان اتاق تلویزیون می‌تواند به‌طرز شگفت‌انگیزی بر نحوه انتقال صدا تأثیر بگذارد. این امر به‌ویژه برای تنظیمات سینمای خانگی اختصاصی با آکوستیک دقیق برنامه‌ریزی شده مهم است. بنابراین کاربران خانگی می‌توانند با مدیریت نحوه بازتاب صدا تا حد قابل توجهی مشکل خود را حل کنند.

در مورد بازتاب بهتر است در ابتدا به این مورد اشاره کنیم که اشیایی که در زیر تلویزیون شما قرار دارند، می‌توانند با افزایش و یا کاهش کیفیت صدا، در بلندی آن تاثیر داشته باشند. این افزایش و یا کاهش بیشتر وابسته به جنس آنان است که آیا صدا را به‌طور کامل بازتاب می‌دهند و یا بخشی از آن را جذب می‌کنند.

به‌همین خاطر در فضاهای باز تماشای یک فیلم به‌خاطر صدا گل‌آلود مانند آن نمی‌تواند جذاب باشد و متهمین ردیف اول این اتفاق نیز دیوارها و کف‌های خالی از هر چیزی هستند. آنها باعث می‌شوند تا صدا به اطراف پرتاب شده و به‌طور بالقوه دیالوگ را خفه می‌کنند.

برای مقابله با چنین انعکاس‌های زننده‌ای به‌طور خیلی ساده می‌توانید با پوشاندن فضاهای باز بوسیله فرش، موکت و حتی گیاهان آپارتمانی صداهای اضافی و یا زننده را جذب کنید.

داشتن تجربه یک صدای فراگیر و باکیفیت از لحاظ علمی واقعا کار دشواری بوده و در هر فضایی امکان فراهم کردن آن وجود ندارد. اما انجام این ترفندهای ساده خالی از لطف نبوده و تا معقولی می‌توانند با افزایش کیفیت و یا جذب نویزهای اضافی به داشتن یک صدای خوب کمک کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • گوگل ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • آموزش افزایش صدای تلویزیون بدون استفاده از ساندبار یا سیستم صوتی
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • مرد سال آسیا شاید به دوئل با رونالدو برسد
  • جلالی - آلوز: دوئل سال برای یک عنوان ارزشمند
  • تراکتور - استقلال؛ دوئل جذاب هفته با انگیزه‌های متفاوت
  • دوئل کارلتو و توخل در مونیخ برنده نداشت / سرنوشت صعود به مادرید کشیده شد!
  • بایرن مونیخ - رئال مادرید؛ حماسی‌ترین دوئل فوتبالی در اروپا / فیلم