Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی به تحلیل مناظره سوم پرداخت و گفت: مردم بهتر از هرکسی می دانند که مسببان گرانی و تورم در مملکت چه کسانی هستند و با رای خود در 28 خرداد با تغییر وضعیت فعلی به کاندیداهای روکشی و مسببین عقب ماندگی کشور پاسخ خواهند داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام مجتبی عرب تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو  با سبلان ما ، به بررسی سومین مناظرات کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و گفت: با اینکه مناظره سوم به طرح دغدغه های مردم پرداخت و تا حدودی کاندیداهای ریاست جمهوری به بیان مباحث و مشکلات مردم پرداختند اما همچنان طبق روال مناظرات قبلی برخی از کاندیداها با تداوم بی اخلاقی ها سعی در به حاشیه بردن مناظره داشته و به جای پاسخ به سوال خود به طرح سوال بی ربط از  رقبای خود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به سخنان کاندیدای نماینده دولت فعلی  اشاره کرد و گفت: در کل مناظرات جناب آقای همتی هرچقدر تلاش کرد نتوانست فاصله منطقی بین اندیشه های خود و دولت فعلی ایجاد کند چراکه با کوبیدن بر طبل توخالی برجام که 8 سال کشور را معطل کرد سعی در به حاشیه بردن مناظره و طفره رفتن از اعلام برنامه های خود کرد.

عرب به سخنان مهرعلیزاده  کاندیدای موسوم به جریان اصلاحات نیز اشاره کرد و گفت: این کاندیدای ریاست جمهوری که سواد علمی خود را متذکر می شد فقط از روی کاغذ به بیانیه خوانی پرداخت و با حمایت از همتی به جای اعلام برنامه کابردی و اساسی به تخریب رقیب خود پرداخت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه رقبای جریان اصلاحات و دولت این بار نمی توانند با ایجاد دوقطبی و تخریب رقبا به اهداف خود برسند، گفت: برخلاف این دو کاندید 5 کاندید دیگر با برنامه و دغدغه ظاهر شدند.

وی به سخنان آیت الله رئیسی نیز اشاره کرد و گفت: این کاندید ریاست جمهوری با اینکه بیشتر وقت خود را صرف رفع ابهام از خود و رفع تهمت های وارده از سوی دو کاندید جریان اصلاحات و نماینده دولت کرد اما توانست در فضای منطقی و عقلانی با منطق به ارائه برنامه های خود بپردازد.

این مربی دوره اسلام ناب با بیان اینکه آیت الله رئیسی برخلاف سایر کاندیداها که تنها به ارائه برنامه های مد نظر می پرداختند ، به ارائه گزارش عملکرد خود در زمینه های مختلف و مورد سوال مجری پرداخت که این موضوع از نقاط قوت ایشان بود و نشان داد که وی نه تنها دارای برنامه منسجم برای اداره کشور است بلکه در مسئولیت هایی که بر عهده داشته نیز مرد میدان بوده و با درک و لمس دغدغه های مردم به رفع مشکلات مردم در حد توان و مسئولیت خود پرداخته است.

وی به تحلیل سخنان دو کاندیدای جریان اصلاح طلب و نماینده دولت در جمعبندی مناظرات پرداخت و گفت: امروز مردم بدون واسطه  و بصورت روشن دیدند که مسببین وضع فعلی در تلاش بودند تا ضمن تبرئه خود و پوشش اقدامات خود با تداوم ماندن در قدرت، منافع خود  و اطرافیانشان را تضمین کنند  چراکه  اتهام و تخریب تنها برنامه ای بود که از روی کاغذ در مناظرات انجام دادند.

حجت الاسلام عرب در پاسخ به سوال خبرنگار سبلان ما که به طرح دغدغه معیشت مردم اشاره کرده بود گفت: موضوع تورم و نرخ دلار و بالا رفتن قیمت بنزین موضوع قابل کتمانی نیست  و این در کف جامعه وجود دارد و مردم با تمام وجود درک کرده اند و لذا خود مردم بهتر از هرکسی می دانند که مسببان گرانی و تورم در مملکت چه کسانی هستند و با رای خود در 28 خرداد و تغییر وضعیت فعلی به کاندیداهای روکشی و مسببین عقب ماندگی کشور پاسخ خواهند داد. 

 

انتای پیام/ج

منبع: دانا

کلیدواژه: ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۸۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد

محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست.

به گزارش ایلنا، وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!