Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین کمالی دبیر جمعیت فرهنگیان جوان استان اردبیل، معلم و کارشناس مسؤول گزینش آموزش و پرورش این استان در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس درباره وضعیت فعلی آموزش و پرورش، اظهار کرد: وضعیت فعلی آموزش و پرورش چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی قابل رضایت نیست؛ هر چند پیشرفت بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و در مقایسه با دوران طاغوت اصلا قابل مقایسه نیست ولی انتظاراتی که امامین انقلاب و مردم ایران عزیز از تحول در این رکن رکین جمهوری اسلامی به عنوان سکوی پرتاپ انقلاب به تمدن نوین اسلامی داشتند، برآورده نشده است و دولت‌ها نتوانستند به آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت که اولویت اصلی تحول در تمام نظام‌های جهان به خصوص نظام اسلامی است، اهتمام و اهمیت لازم را بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هرچند معتقدیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در حال حاضر جامع‌ترین و اصل‌‌ترین برنامه برای قرار گرفتن آموزش و پرورش در مسیر اصلی خود به سمت حیات طیبه است، اما متأسفانه عدم تدوین برنامه عملیاتی آن در کنار عدم به‌روزرسانی، باعث شده است که در کارایی این سند ارزشمند نیز خلل وارد شود.

* مشکل سیاسی‌کاری در فضای آموزش و پرورش

 کمالی با اشاره بیشترین مشکلات آموزش و پرورش، گفت: اولین مشکل، نگاه نادرست مدیران ارشد و میانی کشور به آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان مصرف کننده و ندادن اولویت اول به این نهاد مقدس است؛ دومین مورد، سیاسی کاری شدید در فضای آموزش و پرورش کشور و خروج این وزارتخانه از یک نهاد تخصصی به یک نهاد سیاسی صرف است.

وی ادامه داد: به دلیل کثرت نیروی انسانی و تنوع پست‌های سیاسی در این وزارتخانه، متأسفانه همیشه مورد توجه سیاستمداران کشوری و محلی بوده است و اعمال نفوذهای گسترده در این نهاد روز به روز بر ناخالصی‌های آن اضافه می‌کند.

دبیر جمعیت فرهنگیان جوان استان اردبیل اضافه کرد: مورد سوم، عدم توجه آموزش و پرورش به گسترش برابری در کنار عدالت آموزشی همه جانبه است، که سبب شده است بسیاری از استعدادهای موجود در اقصی نقاط میهن عزیزمان بر اثر عدم شناسایی تا آخر مورد غفلت قرار بگیرد.

وی درباره ویژگی‌های وزیر آموزش و پرورش دولت آینده، گفت: وزیر آموزش و پرورش دولت آینده حتما باید از بدنه آموزش و پرورش باشد. فردی که در رأس کار بزرگترین و مهم‌ترین وزارتخانه جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد باید مدارج موفقیت در این نهاد را با توان و شایستگی خود طی کرده باشد؛ به عبارت بهتر، این فرد باید سابقه تدریس و حضور در روستا، حاشیه و مرکز شهر در کنار کارهای ستادی را داشته باشد تا بتواند نگاه روشنی از اوضاع قسمت‌های مختلف داشته باشد.

وی تصریح کرد: نگاه مثبت وی به جوان‌گرایی و استفاده از فرهنگیان جوان در عرصه مدیریت‌های میانی از اصلی‌ترین ویژگی‌های وزیر آینده است.

* لزوم عملیاتی کردن و به روزرسانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

کمالی راهکارهایی برای بهبود شرایط آموزش و پرورش عنوان و اظهار کرد: عملیاتی کردن و به روزرسانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تقویت دانشگاه فرهنگیان و جذب نیرو فقط از طریق این مرکز تخصصی، تقویت مدارس دولتی برای گسترش برابری و عدالت آموزشی و تحقق آموزش و پرورش رایگان به عنوان یکی از اصول مندرج در قانون اساسی، بازنگری و اجرای کامل طرح رتبه‌بندی معلمان و توجه ویژه به مشکلات معیشتی و صنفی فرهنگیان از جمله راهکارهاست.

وی افزود: از دیگر راهکارها می‌توان به توجه ویژه به نخبگان با تقویت و اصلاح قانون مدارس استعدادهای درخشان و نمونه مردمی، لزوم رسیدگی به مدارس مناطق محروم کشور، اجرای سازوکارهای تخصصی برای حذف کنکور و سنجش دانش‌آموزان به روش‌های روز موجود در دنیا و تقویت مدارس فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش ذکر کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امین کمالی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۹۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش