Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@07:00:18 GMT

کنترل نقدینگی در جامعه راهکار مقابله با تورم

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۰۳۳۳

کنترل نقدینگی در جامعه راهکار مقابله با تورم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ساختار اقتصادی کشور را تورم زا دانست و گفت: رابطه سیاست‌های مالی با سیاست‌های پولی، کسری بودجه و کاهش درآمد‌های نفتی تورم زا است و ما باید هنرمان این باشد که بتوانیم نقدینگی را در جامعه کنترل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالناصر همتی با حضور در برنامه انتخاباتی خود در شبکه خبر و در پاسخ به این پرسش که چه توانایی در خودتان دیدید که وارد این میدان شده اید؟ افزود: به خاطر اینکه فکر می‌کنم مسئله مهم اساسی کشورمان الان اقتصاد، معیشت مردم رشد و رفاه کشور است و شاید بشود گفت که یک فرصت تاریخی است که ما نیاز داریم کشورمان را بسازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اضافه کرد: متاسفانه به خاطر تحریم‌های ظالمانه کشور آسیب جدی دیده و من فکر می‌کنم به هر حال تجاربی که در صحنه اقتصادی داشتم می‌توانم برای مردم عزیز کار‌های بهتری انجام بدهم فکر می‌کنم الان وقتی است که دیگر اقتصاددانان تعیین کننده باشند برخلاف چند دهه گذشته که معمولا سیاستمداران اقتصاد را طراحی و اداره می‌کردند.

 

همتی گفت: اقتصاد ما مسیر خوبی رفته است ما فرصت زیادی نداریم، فکر کردم من این توانایی را دارم و ایده‌هایی دارم برای درست کردن این شرایط و تغییر ریل اقتصاد کشور، به همین خاطر هم آمدم به صحنه و ان شاءالله برنامه‌هایی که اعلام می‌کنم، مردم توجه بفرمایند و اگر این تحقق پیدا کند و بتوانم براساس انتخاب مردم عزیز مسئولیت اجرایی بگیرم برنامه‌هایی دارم که ان شاءالله بتوانیم بخش مهمی از این معضلاتی را که در واقع رشد پایین اقتصادی کشور و روند بسیار نامطلوب اقتصادی است بتوانیم برای مردم کار‌های اساسی در صحنه اقتصادی کشور بکنیم.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره انتخاب اعضای کابینه اش گفت: داریم روی آن فکر می‌کنیم، من هم با دوستان مشورت می‌کنم به نظر من هنوز یک مقدار زود است. با دوستان مشورت می‌کنیم که در تدوین برنامه هایمان کمک کردند، ان شاءالله بتدریج اگر فرصتی بشود خدمت مردم عزیز اعلام خواهیم کرد.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه را در اردیبهشت ماه ۴۱ درصد و نقطه به نقطه در همین ماه را ۴۶ و ۹ دهم درصد اعلام کرد اگر شما رئیس جمهور شوید ۶ ماه یا یکسال بعد چقدر این را کاهش می‌دهید گفت: اولاً نرخ تورم به دو عامل به طور جدی وابسته است یکی ساختار اقتصادی ماست که تورم زاست، در طول سه دهه گذشته نگاه کنید به طور میانگین ما یک نرخ متوسط ۲۰ درصد تورم داشتیم این هم برای این است که ما یک مشکل ساختاری داریم این را باید ما حل کنیم.

 

همتی افزود: به نظر من راه حل دارد و راه حلش هم دقیقاً مشخص است در واقع رابطه سیاست‌های مالی با سیاست‌های پولی است مشکل کسری بودجه است و رابطه دولت با بانک مرکزی. این مهمترین اصل است که باعث شده تا حالا این ریشه تورم در کشورمان خشکانده نشود. همواره ما این مشکل را داریم.

 

وی اضافه کرد: الان ۱۳۹ کشور در دنیا تورم شان را تک رقمی کردند، ما هنوز نتوانستیم، پس بحث اول این است؛ بحث دوم هم تحریم هاست که به نظر من با توجه به اینکه احتمال برداشته شدنش حتی در این دولت اگر هم نشود در اولویت‌های دولت بعد خواهد بود آن هم مسیر تورم را تغییر خواهد داد.

 

همتی گفت: یکی از دلایل تورم در یکی دو سال گذشته کاهش درآمد‌های نفتی و در واقع ارزی کشور بود که در بودجه ما اثر خود را گذاشت وقتی بودجه ما کاهش پیدا می‌کند طبیعی است که آثار تورم می‌آید یعنی چاره‌ای نیست که بالاخره بودجه را از منابعی تامین می‌کنند که تورم زا است. ما باید هنرمان این باشد که بتوانیم نقدینگی را که در جامعه می‌آید، خنثی کنیم.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: این دو عامل تعیین کننده است، آن چیزی که من خودم پیش بینی کردم برای ۴ سال آینده اگر در مقام اجرا باشم، تورم ما باید بین ۸ تا ۱۲ درصد باشد و ان شاءالله پایان دوره ۴ ساله دیگر باید پایدار باشد، مسئله استقلال بانک مرکزی را باید حل کنیم من الان رئیس بانک مرکزی نیستم، ولی این قول را می‌دهم اگر مسئولیت اجرایی کشور را به دست بگیرم حتماً​ استقلال بانک مرکزی را به طور جدی به رسمیت خواهم شناخت.

 

همتی درباره مقابله با گرانی‌ها نیز گفت: در واقع گرانی یعنی همان تورم که عرض کردم در سوال قبلی که چگونه باید کنترل شود بنابراین باید بین گرانفروشی و گرانی تفکیک قائل شویم، اینکه ما فکر کنیم همه افزایش قیمت‌ها گرانفروشی است، اشتباه است، یعنی وقتی که انتظارات تورمی در کشور وجود دارد و نرخ ارز به خاطر فشار‌های تحریم و فشار حداکثری جهش پیدا کرده اینکه شما بتوانید نرخ‌ها را پایین نگهدارید عملاً یعنی سرکوب قیمت. این در دنیا نشان داده و در ایران هم نشان داده که هیچ وقت موفق نبوده است.

 

وی اضافه کرد:، ولی نکته دوم اینکه ما مشکل توزیع هم در کنار انتظارات تورم داریم. توزیع ما واقعاً خیلی اشکال دارد، اولاً دولت بیخودی خیلی نقش دارد اصلا دولت باید از توزیع کالا و تهیه نهاده‌ها و وارد کردن کالا‌های مورد نیاز اصلا از این‌ها باید کنار برود. اصلا دولت، دولتی نباید باشد که در امور اقتصادی که مردم می‌توانند انجام بدهند و بخش خصوصی می‌تواند انجام بدهد وارد شود.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نکته دوم نظارت بر توزیع است، که متاسفانه ما نداشتیم. الان شما نگاه کنید دانه‌های مربوط به نهاده‌های تولید کشاورزی وقتی وارد می‌شود سیکلش که از گمرک آغاز می‌شود تا به دست مصرف کننده برسد مثلاً مرغ بشود؛ می‌بینید دلار ۴ هزار و ۲۰۰ را می‌دهند نهاده یا دان مرغ وارد می‌شود، ذرت وارد می‌شود کنجاله وارد می‌شود، ولی به مسیر که می‌رسد مرغ کیلویی ۴۰ هزار تومان می‌شود، یعنی حدود یک و شش دهم دلار برای هر کیلو مرغ. در حالی که تمام دنیا قیمت همین است یعنی یک و شش دهم دلار، دلاری ۲۳ تومانی در می‌آید.

 

وی گفت: بنابراین ما مشکل مان در توزیع است، اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم مشکل گرانفروشی حل خواهد شد، با گرفتن و رفتن و ۴ تا مغازه را جریمه کردن نمی‌شود مشکل را حل کرد. اصل گرانفروشی در سیستم توزیع ما است، در جایی است که مثلا دیدید شب عید چه اتفاقی افتاد که میوه کشاورزان که مثلا ۲ هزار تومان می‌خریدند در بازار ۱۵ هزار تومان شده بود.

 

همتی اضافه کرد: اصلا باید تمرکز کنیم در روستا‌ها در جا‌هایی که محصولات کشاورزی ما بدست می‌آید و ببینیم چرا نمی‌توانیم از کشاورزان خرید کنیم. الان می‌گوییم قیمت تضمینی در حالی که ما از کشاورزان باید خرید تضمینی بکنیم نه قیمت تضمینی. قیمت را باید به روز به کشاورزان بدهیم مشکل آن حل شود، پس بنابراین ما می‌توانیم.

 

وی تصریح کرد: مشکل کشور ما مشکل ساختاری است و این جزو اختیارات و توانایی‌های دولت است، متاسفانه ما در این زمینه عملکرد خوبی نداشتیم، من فکر می‌کنم اگر این سیستم توزیع حل شود و از تولید به مصرف کننده راهکار‌هایی برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها پیدا کنیم مطمئن هستم هم به نفع کشاورزان و هم به نفع مردم است.

 

رئیس جمهور شوم وضع بازار بورس را یک ماهه خوب خواهم کرد 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در صورتی که رئیس جمهور شوم وضع بازار بورس را در یک ماه بعد از آن خوب خواهم کرد و برای آن برنامه دارم.

 

همتی در ادامه سخنان خود در برنامه انتخاباتی شبکه خبر، با بیان اینکه نرخ بیکاری در کشور ظاهرا حدود ۹/۵ درصد است افزود: در واقع فرصت‌های اشتغال کاهش یافته و رقم واقعی آن حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد است.

 

آقای همتی با تاکید بر اینکه ما باید فرصت اشتغال ایجاد کنیم که راه آن افزایش تولید است تاکید کرد: ما باید به سمت تولید پایدار برویم.

 

وی با بیان اینکه در یک دهه گذشته رشد اقتصادی کشور سالانه نیم درصد بوده است که با آن نمی‌توان اشتغال ایجاد کرد گفت: متاسفانه بعد از کرونا نیز بخش خدمات آسیب جدی دید و حدود یکی دو میلیون نفر کار خود را از دست دادند که ما باید سریعتر واکسیناسیون را تمام کنیم و اجازه گردشگری بخصوص گردشگری خارجی را بدهیم تا مشاغل خدماتی راه بیفتد.

 

همتی با بیان اینکه بخش خدمات ۵۵ درصد ارزش افزوده دارد تصریح کرد: من در صورت پیروزی در انتخابات به آی تی، فضای مجازی و استارتاپ‌ها حتما توجه ویژه خواهم کرد.

 

وی در پاسخ به این سوال که برای بخش مسکن چه کار خواهید کرد؟ گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم قیمت مسکن مربوط به زمین است و دولت نیز اراضی مجانی زیادی دارد که می‌تواند در اختیار سازندگان قرار دهد، بنابراین با این تمهید سالانه ۶۰۰ هزار واحد مسکن ملی بوجود خواهیم آورد.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: همچنین برای جوانان مسکن اجاره‌ای درست خواهیم کرد تا بعد از آن که توانستند شغل پیدا کنند خود خانه بخرند و این مساکن به زوج‌های جوان دیگر اجاره داده شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با نظارت هیئت مستقل بر وعده‌های نامزد‌های ریاست جمهوری موافقید؟ گفت: حتما من این پیشنهاد را قبول دارم، اما معتقدم در همه زمینه‌ها باید از جمله در مسائل سیاسی و فرهنگی باشد.

 

همتی گفت: برخی نامزد‌ها که می‌گویند اینترنت نباید فیلتر باشد خودشان دنبال فیلتر بودند و برخی که حالا می‌گویند به آزادی خانم‌ها چه کار داریم قبلا خودشان مخالف این موضوع بودند همچنین خیلی‌ها که می‌گفتند به ارتباطات با کشور‌های خارجی نیاز نداریم، الان می‌گویند به گسترش این روابط احتیاج داریم.

 

وی درباره بازار بورس هم گفت: مطمئنا در صورتی که رئیس جمهور شوم وضع بازار بورس را در یک ماه بعد از آن خوب خواهم کرد و برای آن برنامه دارم.

 

همتی با تاکید بر اینکه دولت تا می‌تواند نباید در این بازار دخالت کند و من قیمت گذاری دستوری را لغو می‌کنم گفت: اشتباهات زیادی در فراخواندن مردم به بازار سرمایه شد، ولی معتقدم الان این بازار پتانسیل رشد خوبی دارد و من به آن توجه جدی می‌کنم.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا به میان مردم هم خواهید رفت یا خیر؟ تاکید کرد: ماهی دو بار در صورت پیروزی بین مردم می‌روم و قول می‌دهم که شبکه خبر هم همراه من باشد و با دوربین شما به نقاط محروم سرکشی می‌کنم.

 

همتی با بیان این که الان هم بدون دوربین و شو به میان مردم می‌روم گفت: برخی از قبل می‌دانستند که می‌خواهند رئیس جمهور شوند و از یک سال قبل شروع به این حرکت‌ها و شو‌ها کرده بودند، اما من قبلا هم می‌رفتم و می‌دانم که مردم چه می‌کشند و می‌دانم که خیلی از خانواده‌ها برای خرج روزانه دستشان تنگ است.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: معنا ندارد در استان‌هایی که زبان غیرفارسی دارند نتوانند در مدرسه یا رسانه‌ها به این زبان صحبت کنند و این به خاطر آن است که مسئولی که بین مردم رفته تشریفاتی بوده و پای درددل واقعی مردم ننشسته است.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره مافیای واردات و قاچاق هم گفت: این از ضعف نظارت و کنترل است و البته معتقدم ما نباید فقط به معلول بپردازیم و باید به ریشه اصلی بپردازیم.

 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه مافیای واردات سم تولید است گفت: یکی از چیز‌هایی که رانت و مافیا تولید می‌کند اختلاف ارز آزاد و ۴۲۰۰ تومانی است که مافیای واردات را گسترش داد و ما سعی می‌کنیم همه این‌ها را از بین ببریم.

 

همتی در ادامه گفت: من در بانک مرکزی اختیارات محدودی داشتم و اگر رئیس جمهور شوم اختیارات لازم را برای این موضوع خواهم داشت.

 

با منطق و عقلانیت می‌توان مشکلات را حل کرد 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه از طریق رسانه‌ها به همدیگر پاسخ دهیم مشکل حل نمی‌شود و معتقدم اگر منطق و عقلانیت باشد می‌توان مشکلات را حل کرد.

 

آقای عبدالناصر همتی در ادامه سخنانش در برنامه انتخاباتی خود در شبکه خبر؛ در پاسخ به سوالی درباره لزوم پرهیز از اشرافی گری مقامات ارشد کشور تصریح کرد: از نظر روحی ساده زیست هستم و مثل مردم متوسط جامعه زندگی می‌کنم. به نظر من رئیس جمهور روحیه اش باید غیراشرافی باشد، من ۴۰ سال مدیر عالی اقتصادی در کشور بودم و سطح زندگی من متوسط به خوب است، اما اگر رئیس جمهور باشم باید روش، رفتار و کردارم طوری باشد که مردم احساس کنند که نماینده آن‌ها هستم.

 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه به جز ۲۰ درصد مردم جامعه که زندگی مطلوبی دارند، ۸۰ درصد زندگی جامعه ما متوسط به پایین است گفت: ما باید الگوی همه مردم باشیم و البته امیدوارم همه مردم به سطح زندگی مطلوب و خوب برسند که اگر این گونه نشود دولت موفقی نبوده ایم.

 

وی با بیان اینکه مردم می‌خواهند که جیب شان پر باشد گفت: اگر هر روز از مردم صحبت و فقط ظاهرسازی کنیم فایده‌ای ندارد، زیرا مردم می‌گویند به عنوان مثال شما بنز سوار شوید، اما به مردم برسید.

 

همتی در ادامه گفت: اینکه ما ماشین سطح پایین سوار شویم، اما تحریم نگذاریم حل شود و مردم له شوند، این راه حل نمی‌شود.


وی با بیان اینکه من سه فرزند دارم که اولین آن‌ها متخصص کودکان است و پسرم استاد دانشگاه و آرشیتکت و دختر دیگرم دانشجوی معماری است گفت: در زندگی ما اصلا بحث‌هایی نظیر رانت وجود نداشته است.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین با بیان اینکه همسر بنده معلم بوده و دکترای مدیریت استراتژیک دارد و الان بخاطر کار من در چند سال اخیر در خانه است گفت: بعنوان مثال پسرم فقط یک بار برای رساندن قرص هایم در مدتی که من رئیس کل بانک مرکزی بوده ام به بانک مرکزی آمد و در هیچ مورد دیگری مراجعه نکرد و همه آن‌ها تمایل به اینکه از رانت استفاده کنند ندارند و اگر رئیس جمهور شوم این حواشی را که متاسفانه برای اطرافیان برخی از مقامات مطرح می‌شود، نخواهید دید.

 

همتی درباره مقررات دست و پا گیر اداری و بهبود کسب و کار گفت: فضای کسب و کار ما واقعا افتضاح است و ما در ادارات امضا‌های طلایی داریم.

 

وی با بیان اینکه اگر گواهی تخصصی به کسانی که آموزش لازم را دیده اند بدهیم و او بتواند با همین گواهی بدون نیاز به اجازه دولت کار خود را شروع کند فضای کسب و کار بهبود بسیار خواهد یافت گفت: طرحی دارم که در ماه‌های اولیه استقرار در این باره آن را اجرا خواهم کرد.

 

وی درباره حاشیه‌های مقامات ارشد کشور نیز گفت: شعارم تعامل از خانه تا جهان است و معتقدم باید بین گروه‌های سیاسی و قوای سه گانه تعامل وجود داشته باشد.

 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه البته رئیس جمهور در مقابل همه مردم و قول‌ها و تعهداتی که داده باید پاسخگو باشد گفت:، ولی معتقدم راه آن بگو مگو نیست و راهش تعامل با دیگر نهادهاست و البته در آخر اگر نهاد‌های دیگر اجازه کار به رئیس جمهور ندادند و در کار او دخالت کردند رئیس جمهور باید صریح با مردم صحبت کند.

 

وی گفت: اینکه از طریق رسانه‌ها به همدیگر پاسخ دهیم مشکل حل نمی‌شود و معتقدم اگر منطق و عقلانیت باشد می‌توان مشکلات را حل کرد و اگر با این وجود مشکل وجود داشت با مردم آن را مطرح کرد.

 

همتی همچنین بر توسعه دانشگاه‌ها تاکید کرد گفت: ما باید بعد از توقف تحریم‌ها با کشور‌های پیشرفته از نظر علمی ارتباط برقرار کنیم تا به پیشرفت علمی کشور منجر شود.

 

وی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه احساس می‌کنم شرایط اقتصادی برای طبقات پایین و شرایط اجتماعی برای طبقات متوسط و شهری بسیار سخت است گفت: متاسفانه انسداد اجتماعی در جامعه وجود دارد و جوانان و دختر خانم‌ها و مردم در زندگی مشکل دارند و تفریح مردم کم است و من به آن توجه خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه سه کار اساسی شامل خارج شدن از انزوای خارجی، از بین بردن انسداد داخلی و ایجاد شرایط مطلوب اجتماعی در کشور را باید به سرعت ایجاد کنیم گفت: از برخی که رای نمی‌خواهند بدهند اگر بپرسیم چرا نمی‌خواهید رای بدهید می‌گویند چه فایده‌ای دارد که من به آن‌ها می‌گویم که اگر شما رای ندهید شرایط از این که هست بدتر می‌شود.

 

وی گفت: من با علم به همه مشکلات آمده ام تا بتوانم موانع زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم را حل کنم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: همتی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامزد انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور شوم همتی در ادامه اقتصادی کشور وارد می شود بانک مرکزی ان شاءالله بازار بورس فکر می کنم نظر من شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟

 در معنای اردیبهشت، درستی و راستی و پاکی و تقدس و همچنین شبیه بهشت را گفته‌اند و چه تناسب زیبایی دارد تشکیل و تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نخستین روز‌های این ماه و هفتادمین روز پیروزی انقلاب و همین عدد هفتاد هم جالب توجه است، به هر روی، نیرویی عظیم با ریشه در اعتقادات و ایمان و تکیه بر ظرفیت مردم تشکیل شد، شاید هیچ فردی (خارج از مرز‌های تفکر انقلاب اسلامی) فکرش را نمی‌کرد روزی ابرقدرت‌ها را به زانو درآورد و محبوب دل‌های آزادگان جهان باشد.

مرحوم سید علی اکبر پرورش، شهید سیدمحمد حجازی، شهید خلیفه سلطانی، سرلشکر رحیم‌صفوی و حجت الاسلام سالک از نخستین اعضاء سپاه پاسداران اصفهان بودند که پس از تبدیل کمیته دفاع شهری به شورای فرماندهی سپاه به عضویت آن درآمده و سپاه اصفهان را تاسیس کردند، همچون شمعی پرفروغ، ۲۳ هزار پروانه را به دور خود جمع کردند و به میعادگاه نظر به وجه الله رساندند.

همیشه در کنار مردم

کمتر کسی سپاه را به عنوان یک نیروی نظامی صرف می‌شناسد و خدمات گوناگون این نهاد الهی در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی در راستای اعتلا، گسترش و حراست از آرمان انقلاب اسلامی از همان روز‌های نخست، برای همه آشکار و روشن بوده و هست، نیرویی مردمی که از دل حوادث خون‌بار دهه شصت، ترور، غائله‌های کردستان و آمل و سیستان و خوزستان و ... و همچنین دفاع مقدس، سازندگی، خدمات بهداشت و درمان، آموزش، حوادث طبیعی، چون سیل و زلزله، حراست از مرزها، حفاظت پرواز، دفاع از حرم، امنیت داخلی کشور، دفاع از مظلومان عالم و مقابله با مستکبران سربلند و پیروز بیرون آمده است.

لباس سبز زیبای پاسداری قوت قلب دوستان و آزادگان جهان و مایه یأس و وحشت ظالمان است، لباسی که برقامت رشید حاج همت و حسین خرازی و سپهبد سلیمانی‌ها بوده و می‌خواهیم بشنویم و بخوانیم و بدانیم از شروع و کارکرد‌ها و توانایی‌های این لشکر خدایی از زبان سردار مجتبی فدا، فرمانده سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) استان اصفهان.

اصلا چه نیازی به تشکیل سپاه پس از انقلاب بود؟

سردار فدا: پس از شکل‌گیری انقلاب، یک دگرگونی در کشور به وجود آمد، بواسطه نهضت حضرت امام خمینی (ره) مفهوم هندسه و جغرافیای قدرت را در کشور و منطقه جابجا کردند، یکی از ظرفیت‌هایی که در راستای قدرت نرم جمهوری اسلامی فراهم شده، نقش‌آفرینی مردم در حفظ و حراست از جمهوری اسلامی است، جوانان متدین و دینداری که در دامان پدران و مادران متدین و با اعتقاد پرورش یافته بودند، بواسطه شرایط انقلاب در عرصه‌های مختلف وارد شده و فعالیت‌های بسیاری را بر عهده گرفتند.

ساختار حکومت موروثی پهلوی سرنگون شده و نیاز بود در ابتدای انقلاب، توجه به مردم و قشر مستضعف سرلوحه کار قرار گیرد، بر همین اساس نخستین کاری که سپاه درآن برهه انجام داد، دستگیری سران خائن و فراری رژیم گذشته بود، بچه‌های سپاه و جوانانی که به عشق انقلاب و امام (ره) به این راه قدم گذاشته بودند، سران وابسته به رژیم گذشته را دستگیر و ظرفیت برقراری امنیت را فراهم کردند، امنیت پایداری که مردم در ابتدای انقلاب بتوانند در آرامش و آسایش زندگی کنند.

قدم‌های بزرگ برای تثبیت انقلاب

باتوجه به حجم توطئه‌های دشمن و اقداماتی که از ابتدا علیه انقلاب اسلامی صورت گرفت، مقابله با توطئه گروهک‌ها واقدامات مسلحانه آنها در دستور کار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و از بهمن ۵۷ سپاه شروع به جذب نیرو، استخدام و بکارگیری جوانان از خودگذشته و فداکار مورد نیاز انقلاب اسلامی کرد، اما سپاه در ابتدای کار، اساسنامه، ساختار و چارچوب نداشت بلکه جمعیتی با روحیه جهادی، آماده به کار، ایثارگر و با قابلیت‌ها و توانمندی‌های مختلف از اقشار گوناگون در این قالب گرد هم آمدند و قدم‌های بزرگی را برای تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی برداشتند.

بعد‌ها سپاه اساسنامه پیدا کرد و به تناسب آن و تصدیق شورای انقلاب اسلامی، وظیفه و ماموریت حفظ و حراست از انقلاب و نگهداری و نگهبانی از دستاورد‌های آن را برعهده گرفت، سپاه در راستای نقش‌آفرینی اقشار مختلف مردم در ابعاد مختلف جامعه، اداره، سازماندهی، گسترش، حمایت و پشتیبانی بسیج را بر عهده گرفت؛ از نیرو‌های پادگان رفته و آموزش دیده برای اعزام به کردستان و برقراری امنیت پایدار درمنطقه کردستان، مقابله با نقش‌آفرینی دشمن در ترور مسؤولان و شخصیت‌های کشور، کشف خانه‌های تیمی و اشراف اطلاعاتی کمک گرفت.

شروع گسترش حدود فعالیت سپاه را تشریح کنید.

سردار فدا: با شروع جنگ تحمیلی و تجاوز دشمن، بخشی از ماموریت سپاه به حفاظت و حراست از مرز‌ها و مقابله با دشمن متجاوز منتهی شد و درمدت جنگ اتفاقات مختلفی صورت گرفت، منافقین دنبال انحراف و بهره‌برداری از انقلاب بودند، اما دین و اعتماد مردم و اسلام ناب اجازه بهره برداری عناصر خود فروخته را فراهم نکرد، در آن زمان سپاه به دستور امام خمینی (ره) ماموریت حفاظت و حراست از شخصیت‌ها را بر عهده گرفت و هیچ شخصیتی دیگر ترور نشد و پاسداران ما در برابر حفظ و حراست از جان شخصیت‌ها در راه شهادت و جانبازی پیش قدم بودند.

سپس در راستای دفاع از انقلاب و جنگ، تشکیل بسیج و مقابله با دشمن متجاوز در دستور کار قرار گرفت، حفاظت و جلوگیری از ربایش هواپیما‌ها در داخل کشور کار بعدی سپاه بود که از این ماموریت هم سربلند بیرون آمد و کماکان این ماموریت ادامه دارد؛ با گسترش نقش‌آفرینی مردم، حجم و تعداد توطئه،‌های دشمن، ساختار سپاه سازماندهی وسیع‌تری گرفت و در مناظق عملیاتی جنگ حضور یافتند؛ سلاح، تجهیزات و امکانات مورد نیاز جنگ را در روز‌های ابتدایی جنگ تحمیلی از نیرو‌های ارتش تحویل گرفتند، اما با انجام عملیات‌های متعدد بخشی از تجهیزات و امکانات را از دشمن به غنیمت گرفتند.

برقراری امنیت از مرز تا محله‌ها

با سازماندهی سپاه، گردان‌ها و لشکر‌هایی تشکیل شد که تا الآن هم برقرار هستند و در ماموریت‌های مختلف از ظرفیت آنان استفاده می‌شود، سپاه در کمک به فراجا و نیروی انتظامی در برقراری امنیت محلات و جلوگیری از سرقت و اتفاقات مختلف نقش عمده‌ای دارد، با فعال شدن پایگاه بسیج در مساجد، بکارگیری جوانان، آموزش و توانمندسازی آنان، امنیت عمومی در محلات هم برقرار شد که امروزه این امنیت در قالب گشت‌های بسیج در سطح استان در حال اجراست.

سپاه در عملیات‌های بزرگی در دفاع مقدس نقش ویژه و عمده‌ای داشت؛ ابتکارات، اختراعات، تنوع، تحول در جغرافیای ماموریت و بکارگیری تجهیزات و امکاناتی که با توانمندی‌های داخلی فراهم شد، شرایطی را رقم زد که بچه‌های بسیجی تا سطوح بالای فرماندهی آمدند و تحولات و عملیات‌هایی را در طول ۸ سال دفاع مقدس انجام دادند که مراکز آموزشی و تخصصی جنگ، تا امروز از تجربیات سپاه استفاده می‌کنند.

مبارزه با جدایی‌طلبان

سپاه در مقابله با توطئه گروهک‌های کومله و دموکرات در منطقه کردستان و شمال‌غرب در راستای برقراری امنیت پایدار، پاکسازی مناطق، جداسازی مردم از صف ضدانقلاب، خدمت‌رسانی و توسعه برای حضور دستگاه‌های دولتی نقش مهمی ایفا کرد، در سیستان و بلوچستان، ترکمن صحرا و خوزستان هم نقش‌آفرینی سپاه در مقابله با توطئه گروهک‌ها چشمگیر و زبانزد خاص و عام است، در دوران سازندگی هم پاکسازی مناطق عملیاتی از مین و مواد منفجره سرلوحه کار سپاه قرار گرفت.
همچنین سپاه در پروژه‌های عمرانی که بواسطه جنگ دچار خسارت و آسیب شده بود، شرکت فعالی داشت، سپاه در کمک به دولت برای ریشه‌کنی فلج اطفال و تقویت بهداشت و درمان، خدمت رسانی به مردم و محرومین و بسیج سازندگی کار‌های موثر و مفیدی انجام داده است، سپاه با تقویت و توسعه سازمانی، ظرفیت تشکیل ۵ نیروی مقاومت بسیج، زمینی، دریایی، هوایی و قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را فراهم کرد که هریک از این نیرو‌ها به تناسب شرایط و اقتضای ماموریت و تهدیدات دشمن، شروع به برنامه‌ریزی، تجهیز، آموزش و توانمند‌سازی یگان‌های خود کرده‌اند.

امروز که جنگ نداریم، کارکرد سپاه چیست و چقدر لزوم دارد؟

سردار فدا: امروز جمهوری اسلامی ایران هم در هوا و دریا و زمین کشور و مرز‌ها و هم در منطقه از عزت، اعتبار و اقتدار بسیاری برخوردار است تا جایی‌که به هنگام تجاوز دشمن، ملوانان دریایی انگلیس و آمریکا را با اقتدار و قدرت دستگیر می‌کنند، وقتی پهباد آمریکایی و هواپیمای شناسایی دشمن به خاک ما تجاوز می‌کند یا بوسیله رزمندگان هوا فضا سرنگون یا کنترل شده و نحوه بکارگیری آنها در اختیار بچه‌های سپاه قرار می‌گیرد، در مقابله با توطئه‌ها و فتنه‌های مختلفی که دشمن از سال‌های دهه ۷۰ در سطح کشور طراحی کرده هم سپاه با بکارگیری و جذب جوانان این مرز و بوم با بخش اعظمی از این توطئه‌ها مقابله کرده است.

هنگام افزایش تحریم‌ها و فشار به کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی و نامگذاری سال‌های مختلف در راستای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، با حضور و مشارکت مردمی، سپاه در آموزش و توانمندسازی و ظرفیت‌سازی جهت ایجاد اشتغال، پرکردن اوقات فراغت جوانان، کمک به دولت در امر سازندگی و نقش‌آفرینی در طرح‌های نیمه تمام فعال بوده، از سال ۷۹ مجموعه بسیج سازندگی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راه اندازی شد که در این مجموعه‌ها جوانان و نوجوانان عاشق کار و محرومیت زدایی و خدمات متقابل به مردم، پای کار آمدند و در قالب گروه‌های جهادی سازماندهی شدند.

نقش سپاه در طرح‌های زیربنایی

سپاه در طرح‌های زیربنایی مثل پالایشگاه نفت خلیج فارس، احداث جاده‌های مواصلاتی و اتوبان‌ها، گازرسانی به مناطق محروم، فراهم‌کردن ظرفیت توسعه و خدمت‌رسانی در مناطق مرزی و کم برخوردار سراسر کشور هم فعال بوده است همچنین در امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برنامه راهیان نور را در مناطق عملیاتی با حضور دانش‌آموزان و نوجوانان برگزار کرده، از طرفی به منظور تقویت بعد آگاهی و بصیرت‌افزایی مردم، تبیین مسایل جامعه، روشنگری و اطلاع رسانی توسط مجموعه نخبگان و اعضای سیاسی سپاه، روحانیون، علما و ائمه جمعه و جماعات، برنامه‌هایی در سطح استان اجرا می‌شود.

سپاه بحث تفحص و شناسایی پیکر شهدای گمنام و مفقود را هم در دستورکار خود قرار داده که تا به حال نقش مهم و موثری در این زمینه ایفا کرده است، امروز سپاه خودکفا است و با تولید مهمات اعم از موشکی، پهبادی و همچنین ظرفیت‌های نظارت و کنترل هوایی، اقدامات بسیار خوبی انجام داده که حمله اخیر وعده صادق، کار ترکیبی از دستاورد‌ها و موفقیت‌های نظام و دانشمندان و جوانان این مرز و بوم بود و در قالب یک حمله پهبادی، موشکی و رسانه‌ای و به صورت جنگ ترکیبی در منطقه ایجاد شد.

سپاه در کمک به حفظ و حراست از ظرفیت‌های کشور، مسؤولیت حفاظت از تأسیسات هسته‌ای را بر عهده دارد و در راستای مقابله با تهدیدات دشمن در امر تولید موشک‌های مورد نیاز، گام‌های موثری برداشته و اختراعات بسیاری دارد، در این راستا شهر‌های موشکی و انبار‌های نگهداری موشک را سازماندهی کرده و از این ظرفیت استفاده می‌کند.

کمی بیشتر از خدمات اجتماعی سپاه بگویید.

سردار فدا: ساخت اتوبان‌های مورد نیاز مردم، آبرسانی به مناطق خشک و بی‌آب روستایی با تانکر و گازرسانی به مناطق روستایی از طرح‌های عام المنفعه سپاه است، دردوران کرونا هم نقش سپاه زبانزد عام و خاص بود، هم در کمک به کادر درمان و حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و هم در تولید و تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز مثل ماسک و لوازم اولیه برای حفظ جان مردم نقش مهمی داشت، در تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و تامین مواد و مایحتاج غربالگری و جداسازی بیماران کرونایی با فعال کردن خیریه‌ها، امکانات خوبی برای مردم فراهم کرد.

سپاه در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، چاپ کتاب‌هایی همچون تاریخ شفاهی یگان‌های عملیاتی استان، تاریخ شفاهی مردم اصفهان در ۸ سال دفاع مقدس و ثبت و ضبط خاطرات و انتشار آنها را بر عهده دارد، کنگره سرداران و ۲۴ هزار شهید استان اصفهان هم امسال اجرا خواهد شد، در بخش راهیان نور اعزام مردم، دانش‌آموزان، دانشجویان و نخبگان در قالب اردوی راهیان نور انجام می‌شود که هر ساله ۵۰ هزار نفر به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام می‌شوند و امکانات و تجهیزات لازم برای آنها را سپاه فراهم می‌کند.

مقابله با فساد‌های سازمان‌یافته

کمک به دستگاه قضایی برای نظارت در برخی از مجموعه‌ها از اقدامات در این مورد است، در راستای برنامه‌های سازماندهی شده و هدفمندی که دشمن در فضای مجازی و فضای حقیقی در ترویج فساد دارد، نقش سازمان اطلاعات در کمک به سایر دستگاه‌ها ویژه است و مقابله، برخورد و دستگیری افرادی که با پشتیبانی خارج از کشور در راستای ترویج فرهنگ فساد، فحشا و بی‌بندوباری و ترویج آسیب‌های اجتماعی به صورت سازماندهی شده گام بر‌می‌دارند، از دیگر اقدامات سازمان اطلاعات است.

فعالیت‌های سپاه در قالب سازمان بسیج چیست؟

سردار فدا: سپاه در قالب بسیج ده‌ها میلیونی، طرح‌های اطلاعات سند ۱۰ ساله تحول بنیادین در بسیج را دارد که ۱۱ قرارگاه برای این منظور راه اندازی کرده است، قرارگاه‌های تحقق، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و سازندگی، مقاومت و امنیت مردمی، فرهنگی اجتماعی، مجازی، زن و نقش‌آفرینی زنان در جامعه، علمی پژوهشی، تعلیم و تربیت، تعالی و سازمانی که در راستای سند اعتلای بسیج و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی مقام معظم رهبری در حال انجام هستند.

سپاه برای نقش‌آفرینی در جامعه و بکارگیری مردم در دفاع از انقلاب اسلامی، ۲۰ قشر راه اندازی کرده است، اقشار بسیج دانش‌آموزی، دانشجویی، کارگران، کارمندان، جامعه زنان، طلاب و روحانیون، حقوقدانان، اساتید، جامعه پزشکی، ورزشکاران، عشایر، مهندسان صنعت، مهندسان کشاورزی، مهندسان عمران، مداحان و هیات‌های مذهبی و اصناف که در تعامل با افراد مختلف جامعه نسبت به شناخت معضلات، نارسایی‌ها و موانع پیش پای نظام اقدامات موثری را انجام می‌دهند.

مسایل مردم در مناطق مختلف را با تشکیل هیات‌ها و مجامع بسیج شهرستانی و جامعه بسیج اقشار و مجمع بسیج استان بررسی و حل و فصل می‌کند و در تعامل با دولت و نمایندگان، گام‌های موثری برمی‌دارند، سپاه در کمک رسانی حوادثی مثل سیل، زلزله، تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و غربالگری اقداماتی انجام می‌دهد و در امر احتکار با مفاسد اقتصادی مبارزه می‌کند، سازمان اطلاعات سپاه در مقابله با توطئه‌های دشمن و درگیری با نفوذی‌ها و خنثی سازی فساد‌های اقتصادی در جامعه نقش موثر و مفیدی ایفا می‌کند و در ایجاد آمادگی‌های دفاعی برای دانش‌آموزان و در پدافند غیرعامل هم نقش آفرینی می‌کند.

 نیروی محرک سپاه را چه می‌دانید؟

سردار فدا: امروز شاهدیم نهالی هستیم که به دست حضرت امام خمینی (ره) در کشور بنیان نهاده شد و منشا خیرات و برکات بسیاری است، هیچ ارگان و سازمانی همانند سپاه نداریم که رضایتمندی از عملکرد آن بالا باشد، جمله معروف «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» امروز مصداق بیشتری پیدا کرده و «ای کاش من هم یک پاسدار بودم» جمله معروف حضرت امام (ره) ما را در ادامه راه، پرشوق و باانگیزه نگه می‌دارد، حضرت آقا هم جملات جالب توجهی در وصف سپاه و عملکرد آن دارند، ایشان می‌فرمایند: «سپاه عمود خیمه انقلاب است».

همه اینها ما را بر آن می‌دارد که از تمامی ظرفیت‌های جوانان این مرز و بوم استفاده کنیم تا بتوانیم در راستای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی که همانا تمدن نوین اسلامی و جامعه اسلامی و ترویج فرهنگ مشارکت مردم در اداره حکومت است، مجاهدت کنیم.

ویژگی‌های یک پاسدار را چه می‌دانید؟

سردار فدا: از ویژگی‌های مهم و شایسته پاسداران می‌توان به این موارد اشاره کرد: ولایتمداری و سربازی حضرت آقا که مهمترین سرمایه پاسداران است و با چیزی عوض نمی‌کنند، همچنین معنویت، اعتقاد و ایمان که سرچشمه حضور در ماموریت‌ها و خستگی‌ناپذیری آنان است، مردمی بودن که همواره کنار مردم با مردم و برای مردم هستند، ایثارگری و از خود‌گذشتگی و فداکاری برای حفظ اسلام، انقلاب، نظام و کشور، توانمندی و قابلیت انعطاف‌پذیری و ساختار چابک و پرتحرک، روحیه شجاعت، ایثار و خودباوری تا جایی‌که برای پاسداران، کار، نشد ندارد، خسته و ناامید نشدن، ارتباط با بسیج و حضور در مساجد، تعبد، شب‌زنده داری، دعا، ارتباط با روحانیت و غیره.

سپاه و خودکفایی کشور

همکاری و هماهنگی بین نهاد‌های نظارتی دارای مراکز آموزشی خوب، مجهز و پیشرفته‌ای هستند و جوانان را ضمن استخدام در راستای اهداف سپاه، در نیرو‌های ۵ گانه بکارگیری می‌کند، سپاه با استفاده از ظرفیت نخبگان و فن‌آوری، به خودکفایی در نیازمندی‌های تسلیحاتی کشور رسیده و امروز به برکت توانمندی و بهره‌گیری از جوانان این مرز و بوم، موشک‌ها و تجهیزات مورد نیاز، پهپاد و انواع تجهیزات کنترلی و سامانه‌های قراردادن ماهواره در مدار زمین را تولید و در راستای کمک به دولت بهره‌برداری می‌کند.

 توان موشکی سپاه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

سردار فدا: قدرت بازدارندگی و توان موشکی نیرو‌های مسلح به چنان بالندگی رسیده که امروز بخش اعظمی از تهدیدات در سراسر کشور را همین قدرت دفع می‌کند، در برقراری امنیت دریایی به قدرتی دست یافته‌ایم که وقتی کشتی‌های ما را در سایر نقاط جهان توقیف می‌کنند ما نیز کشتی‌های آنان را با مقابله به مثل توقیف می‌کنیم و آنان را مجازات می‌کنیم، در نیروی مقاومت کمک مستشاری ما زبانزد است و شهدای حرم ما گواه این امر هستند، فرمانده عزیز ما حاج قاسم سلیمانی، سرلشکر پاسدار محمد حجازی و سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی در مقابله با رژیم صهیونیستی نقش مهمی ایفا کردند.

اولین بار هست که کشوری مثل ایران، قوی و قدرتمند با اقتدار می‌تواند از منافع مردم و کشور خود دفاع کند و ضربه هوشمندانه و قدرتمندانه را به رژیم صهیونیستی در مقابله با به شهادت رساندن مستشاران نظامی و حمله به مقر کنسولی کشور خود در راستای منشور ۵۱ سازمان ملل انجام دهد، بزرگترین عملیات پهپادی را در این راستا انجام دهد که بی‌نظیر بوده، تنها جمهوری اسلامی ایران است که با توانمندی و پیشرفته بودن تجهیزات خود می‌تواند از سامانه چندین لایه پدافند هوایی دشمن عبور کند و به اهداف از پیش تعیین شده که همانا ضربه زدن به مراکز و اهداف اصلی نظامی رژیم صهیونیستی است برسد.

ارتباط مردم با سپاه چگونه است و این ارتباط چطور ایجاد شده است؟

سردار فدا: بخش زیادی از کار سپاه بواسطه اداره و پشتیبانی از بسیج، در ارتباط با مردم است، بنابراین سپاه در این تعامل، ارتباط ویژه و عاطفی با مردم پیدا می‌کند که همین علاقه دو جانبه، محبوبیت و مقبولیت سپاه را در دل مردم زیاد می‌کند و ما را بر آن می‌دارد که هیچ‌وقت از مردم جدا نشویم.

مردم ذخیره پایان‌ناپذیر و استراتژیک کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، این مردم هستند که ۴۵ سال انقلاب را نگه‌داشته‌اند، هر کجا از ظرفیت‌های مردم استفاده شد، جهش‌ها و گام‌های بزرگی برداشته شد و امروز هم در راستای تحقق شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم است»، امیدواریم با بکارگیری مشارکت مردم، گام موثری را در رفع و قطع وابستگی کشور به بیگانگان و تقویت خوداتکایی و استقلال برداریم.

سپاه در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و مسایل مربوط به تهاجم فرهنگی دشمن اقداماتی از قبیل ایجاد مراکز ترک اعتیاد، برنامه‌هایی در راستای جوانی جمعیت و بی‌اثرکردن اقدامات دشمن انجام داده است، سپاه براساس ماموریتی که در قانون امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده، اولویت اول را تذکر لسانی می‌داند، سپس آموزش در زمینه ایجابی و فرهنگی و همچنین فراهم کردن شرایط برای ایجاد کارگاه‌های توجیح و آموزش و سازماندهی جوانان برای نقش‌آفرینی در امر به معروف و نهی از منکر را سر لوحه کار خود می‌داند.

شهدا، اوج قدرت ایران
اوج قدرت ایران نترسیدن و صلابت است، مظهر قدرت ایران شهدا و مقام معظم رهبری هستند که جسارت و شجاعت را در دل مردم ایران تزریق کرده و امروز ما شاهد شور و نشاط و عزت و بزرگی و شرافت مردم ایران هستیم که با تجمعات خود از اقدام نیرو‌های مسلح و نظام مقدس جمهوری اسلامی و فرزندان این مرز و بوم دفاع کردند، آینده سپاه قوی، مقتدر، با مهارت، آموزش‌دیده، توانمند و آماده مقابله با هرگونه تهدیدات دشمن است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سردار رادان: مقابله با بی‌حیایی و بی‌عفتی در جامعه امری خطیر، حساس و غیرقابل بازگشت است
  • کنایه سنگین همتی به سخنان قالیباف/ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: با علل تورم که موجب سفته بازی است مقابله کنید/ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود