Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید شیخی با بیان این که گفت: راه مبارزه با فساد و به ویژه مصیبت بزرگ خلق اعتبار، تورم و خلق دلال بازی در اقتصاد انتخاب رئیس جمهور اصلح است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: طبق قانون تجارت، دلال حق مشارکت در معامله را ندارد و از آن سود نمی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همینطور طبق قانون تجارت دلال واسط و واصل بین خریدار و فروشنده است و حق ندارد در معاملاتی ورود پیدا کند که غیر قانونی هستند..


وی با بیان این که دلال حق ندارد طرف خریدار و فروشنده را بگیرد، افزود: دلالی یک شغل قانونی و یک کار تجاری است. دلالان باید دفتر قانونی ثبت شده داشته باشند، قانون تجارت، در بازار سرمایه، دلال همان کارگزار بوده که در بورس واسطه بین خریدار سهام و فروشنده سهام است.

این کارشناس گفت: مشکلات نظام اقتصادی در وهله اول حاصل سوء مدیریت و حاکمیت یک قوه مجریه ناکارآمد و غرب زده بر کشور است که از جمله عوارض این سوء مدیریت می توان به تورم افسار گسیخته واسطگی و دلالی در تمام بازارها اشاره کرد، افت تولید و حبابی شدن بخش مجازی پولی و رشد عظیم نقدینگی و فقدان جاذبه در قسمت حقیقی به دلیل سرکوب شدن تولید، باعث رونق فعالیت های دلالی و واسطگی شده است.
 
تنگنای همه جانبه فضای کسب و کار

وی ادامه داد: مشکل بزرگ اقتصاد را به می توان دو بخش فقدان جاذبه در بخش حقیقی و جاذبه عظیم در بخش مجازی تقسیم کرد که در قسمت حقیقی سوء مدیریت اقتصاد توسط دولت غربگرا، نالایق و بی مسئولیت، واردات بی رویه، قاچاق، افزایش هزینه های تولید، به‌ ویژه هزینه های ارزی، عدم حمایت از تولید و مانع تراشی های شبکه بانکی و دستگاه بوروکراتیک کشور و تنگنای همه جانبه فضای کسب و کار، تولید را سرکوب کرد.

شیخی اذعان کرد: با وجود این موانع سرمایه در گردش از بخش حقیقی خارج و به بخش مجازی وارد شده و می شود و روز به روز نیز در سال های اخیر از حجم بخش حقیقی کاسته و بر بخش مجازی افزوده شده و بخش حقیقی تبدیل به یک بخش راکد، پر دست انداز، با حاشیه سود کمتر از 10 درصد تا حد صفر، پر ریسک و خطر شامل ریسک سرمایه گذاری، عدم تامین مالی و عدم دسترسی به سرمایه در گردش ریسک هزینه ها و درآمد، از دست دادن بازار با هجوم کالاهای وارداتی، قاچاق ورودی و خروجی، عدم تنظیم بازار، نرخ های تصاعدی مالیات بر درآمد و دسترسی به مواد اولیه و غیره شده است.

به گفته وی، در مقابل بخش مجازی تبدیل به یک بخش فرّار از مالیات، حاشیه سود بادآورده بی حد و حصر، برخوردار از حمایت شبکه بانکی، سیّال، موج آفرین، با قدرت بسیار پول شویی، مستظهر به پشتوانه های قاچاق، مسلح به ابزار احتکار کالا و کنز مال با ضریب فزاینده و فوق العاده که عدد آن نه تنها بیشتر 5.8، بلکه در برخی از فعالیت ها به عدد دقیقه در سال نیز می رسد.

این استاد دانشگاه اذعان کرد: این اقتضای تقلید از نظام اقتصادی سرمایه داری بر پایه ربا و غصب دارایی مردم است که افزایش حجم نقدینگی بی حساب توسط دولتی بی تدبیر و غرب زده اصلاح طلبان با عاملیت حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی و مجلس دهم و اذناب آنها و بانک مرکزی و شبکه بانکی متمرد از نظام بانکداری اسلامی به بخش مجازی تزریق شد، به اجبار وقتی به بخش حقیقی تزریق نشود، سر از بخش مجازی (با هیبت دلالی و سفته بازی) در می آورد.

وی اضافه کرد: در مقام مقایسه باید دو بخش حقیقی و مجازی را دو کفه رقیب ترازو دانست، سبک شدن یک کفه مساوی با سنگین شدن کفه دیگر است. در کفه بخش مجازی در چند سال اخیر دو جولانگاه جریان رقیب بانک و بورس نیز به سیالیت این جریان مانند یک ساعت شنی کمک به سزایی کرده اند. به این معنی که هر وقت نرخ سود بانکی بر متوسط احتمالی بازدهی سهام برتری داشت، منابع از بورس به بانک ها سرازیر شد و بر عکس هر وقت نرخ سود بانکی کاهش یافت و از متوسط احتمالی بازدهی سهام کمتر شده منابع از بانک ها به بورس سرازیر شده، مانند یک ساعت شنی با اتمام محتوای یکی فرآیند معکوس جریان پیدا کرده است.

 طعمه نرخ سود تعیینی در شبکه بانکی

شیخی تصریح کرد: با طعمه نرخ سود تعیینی در شبکه بانکی و در مقابل با حاشیه سود حبابی قیمت کاذب سهام، نقدینه و دارایی مردم را بین خود دست به دست کرده اند که در نتیجه خلق اعتبار اقتصاد را مالی پولی کرده است. بخش مجازی ابتدا محصول و معلول حاکمیت نظام خلق اعتبار و نقدینگی و ربا است.
 
به گفته وی، پولی شدن اقتصاد مولد طبقه ای از افراد پر درآمد و ثروتمند شده که لحظه به لحظه بر مال شان افزوده و فاصله آنها را از دهک های پایین بیشتر و بیشتر می کند. ویژگی این بخش فرار مالیاتی است که به شدت بر رشد حبابی ثروت این افراد موثر بوده است. این قشر مرفه از یک طرف نجومی بر مالشان افزوده می شود و رشد تکاثری دارند و از طرف دیگر به صورت تکاثری از پرداخت حقوق عمومی فرار می کنند.
 
این کارشناس اقتصادی گفت: پس آن ها از دو سو چاق و در مقابل عموم مردم، به ویژه فعالان در بخش حقیقی از دو سو فقیرتر و لاغرتر می شوند. در واقع در مقابل اقشاری قرار دارند که در بخش حقیقی نان دسترنج و مزد فعالیت حقیقی خود را به سختی می توانند تامین کنند. اما سرکوب شدن بخش حقیقی علت ممده و معده ورم کردن این بخش و در مرتبه دوم قرار دارد.

تاثیر ایجاد انحصار در تولید طبقه پردرآمد و ثروتمند
 
وی افزود: ایجاد انحصار نیز در تولید طبقه پردرآمد و ثروتمند موثر بوده و عامل دیگر افزایش فاصله طبقاتی و تولید طبقه مرفه است. کار اصلی عوامل فعال در بخش مجازی نیز سرگرم شدن با خرید و فروش اوراق، سفته بازی، فعالیت های واسطگی و به طور کلی «دلالی» است. اما عارضه دلالی در بازار کالاها و خدمات نیز وجود دارد. یعنی اینکه مرز بخش حقیقی و مجازی یک مرز فیزیکی مکانی نیست. بلکه دلالی مرزی نمی شناسد و در اقتصاد در همه جا حضور دارد و متاسفانه در بخش حقیقی بد جوری نفوذ کرده و قدرت خرید مردم را خواسته یا نا خواسته غصب می کند.
 
این استاد دانشگاه اظهار کرد: بخش حقیقی نیز از هجوم این «ملخ های غارتگر بخش مجازی» در امان نیست، ثمره هجمه طبقه ثروتمند تولد یافته در قسمت مجازی در بخش حقیقی نظام دلالی مشکلاتی را دنبال کرده، از جمله این که دلالی یک موقف و محل کنز و حبس کالا شده است.
 
وی ادامه داد:  احتکار سه زیان را به دنبال دارد، یکی تاخیر زمانی و تورم، دوم کمبود کالا و سوم کنز مال و رکود است و دلال از محل خرید یا فروش، سود غیر قانونی و غیر متعارف می برد. دلال به جای شفاف سازی قیمت عامل توهم قیمت و گرانی بوده و دلالی تبدیل به معامله کالی به کالی شده است. دلالان بعضاً مجوز قانونی و دفتر ثبت شده تجاری ندارند،جزو فراران بزرگ مالیاتی هستند و انحصار بسیاری از اقلام  کالاها را در اختیار دارند.
 
اقتصاد مقاومتی و مدیریت معتقد؛ راهکار حل مشکلات

 
شیخی گفت: راه حل این است که توقف خلق اعتبار در نظام بانکی با معرفی پول اسلامی پایه طلا مبتی بر ارزش طلا، تزریق حجم نقدینگی به بخش حقیقی با حذف بازار ثانویه در بورس به خصوص در مواقع بی ثباتی بازار، تشویق و حمایت از تولید داخلی با تمام ابزار های حمایتی، تنبیه واردات و کالاهای خارجی که حتی امکان تولید فکر آنها در داخل وجود دارد، حذف سود تعیینی شبه ربا و پیاده سازی نرخ سود تحققی در نظام بانکی، کنترل و نظارت کامل بر شبکه بانکی، لغو مجوز بانک های خصوص و تعاونی کردن بانکهای خصوصی کنونی صورت بگیرد.
 
وی اضافه کرد: مقید کردن بانک های خصوصی به تبعیت از سیاست های کلان و تعقیب قضائی متخلفان، خلق تشکل های دانش بنیان تولید فکر و کالا در قالب تشکل های تعاونی،برطرف کردن انحصار و تعاونی سازی بنگاه های انحصاری دولتی و خصوصی، لغو دلار و یورو از مبادلات و استفاده از نظام مبادلات تهاتری و عقد قراردادهای پولی دو و چند جانبه با کشورهای طرف تجاری، تکمیل حلقه های مفقوده زنجیره تولید و جلوگیری کامل از صادرات مواد خام، جلو گیری از فرار مالیاتی با طراحی یک نظام یکپارچه رصد تراکنش های مالی و پولی، اصلاح و گسترش پایه های مالیاتی، اصلاح ضرایب مالیاتی، اصلاح روش های اخذ مالیاتی و.... در یک کلام پیاده سازی اقتصاد مقاومتی راهکار حل این ماجراست.
 
شیخی تصریح کرد: حقیقت این است که این راه حل ها نیاز به یک مدیریت مصمم و مصلح و معتقد به اقتصاد اسلامی و اهل مبارزه با فساد دارد، این شخص اصلح به اعتقاد بنده و بنا به دلایل مثبته حضرت آیت الله رئیسی است که می تواند اقتصاد را جراحی کند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بخش حقیقی شبکه بانکی خلق اعتبار بخش مجازی نرخ سود بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

به گزارش صدای ایران از ایرنا، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران است و فضای رقابتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود، امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.


ایران تحریم ناپذیر است

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران تحریم ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید؛ طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران به نتیجه نرسیده و بعد از این هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید.

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی را داشته باشد و به جهان عرضه کند.

تحریم نوعی جنگ است

رئیس جمهور بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز‌ها را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متاسفانه جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌هاست.

رئیس جمهور گفت: جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌هاست.

رئیس جمهور تحریم را نوعی جنگ دانست و گفت:، اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‎تواند به آن دست یابد، محروم کند. در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با ابتنا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشار‌های حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

وی بیان کرد: غرب تلاش می‌کند که ما و منطقه به فناوری‌های نوین دست پیدا نکنیم و اگر به این فناوری دست یافتیم، نقطه اصلی در دست خودشان باشد که بتوانند به سلطه‌گری ادامه دهند، اما به لطف خداوند متعال و به برکت نیرو‌های جوان و دانشمند ما بسیاری از دانش‌ها در کشور ما بومی شده است. امکان اینکه بتوانند دانش بومی را از کشور ما حتی با ترور دانشمندان، از کشور خارج کنند امکانپذیر نیست.




رئیس جمهور تاکید کرد: تصور نکنند اگر چند دانشمند و متخصص را تحت فشار قرار دهند می‌توانند ما را از نوآوری و دستیابی به فناوری نوین بازدارند هرگز این طور نخواهد شد. آنجا که دشمن بیشترین فشار را برای عدم دستیابی ما به دانش اعمال می‌کند ما بیشترین موفقیت را کسب کرده‌ایم به عنوان مثال در صنایع هسته‌ای و نظامی فشار آوردند که ما به فناوری نوین دست پیدا نکنیم، اما بیشترین موفقیت ما در صنایع نظامی و هسته‌ای اتفاق افتاده است.

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

آیت الله رئیسی در ادامه قدرت نظامی را بسیار مهم دانست و گفت: توانایی به همراه دارد، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند کشوری را در کنار تولید قدرت نظامی، قدرتمند کند قدرت تولید و اقتصاد و توانایی برای صادرات است. به تولیدکنندگان تاکید می‌کنم که امروز شما در جایگاه تولید قدرت قرار دارید و صادرکنندگان ما نیز با صادرات برتر خود برای کشور تولید قدرت می‌کنند.

رونمایی از توانمندی ها، ارتباط دولت‌ها و ملت‌ها و مردم با یکدیگر را رقم می‌زند

وی این نمایشگاه را موجب امیدآفرینی برای ملت ما و مردم منطقه برشمرد و عنوان کرد: این امید ایجاد می‌شود که ما حتما توانایی انجام کار‌های بزرگ را داریم. من در پایان به این نکته اشاره می‌کنم که ایران اسلامی با توجه به جایگاهی که در آن واقع شده، خط ترانزیتی است؛ ما دریای خزر در شمال و خلیج فارس و دریای عمان را در جنوب داریم و به اقیانوس هند متصلیم؛ خط ترانزیتی به صرفه، مطمئن و با زمان عبور بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای برای حمل و نقل و جابجایی کالا باشد.

رئیس جمهور کارفرمایان، تولیدکنندگان، مهندسان و کارگران را افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله باتحریم‌های آمریکا و دیگر دشمنان ایران و انقلاب اسلامی معرفی و خاطرنشان کرد: این افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله با تحریم‌ها توانسته‌اند در عرصه تولید، اقتصاد و فناوری به گونه‌ای عمل کنند که امروز به جرأت می‌توان ایران را کشوری فناور و پیشرفته نامید.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه برای رونق فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از خام‌فروشی به ایجاد زنجیره کامل تولید نیاز داریم، گفت: ایجاد زنجیره کامل تولید، علاوه بر ایجاد اشتغال، و ارزش افزوده بالاتر می‌تواند به خود تولید نیز رونق و تنوع بیشتر ببخشد و امکانات و ظرفیت‌های محقق کردن این هدف از مواد اولیه مورد نیاز تا دانش و علم و نیروی انسانی متخصص و کارآمد کاملا در کشور وجود دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در نمایشگاهی که امروز افتتاح می‌شود تولیدات متنوع و دستاورد‌ها و توانمندی‌های متعددی ارائه شده است، این محصولات را بخشی از توانایی‌های امروز جمهوری اسلامی ایران دانست و از همه کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند خواست که موضوع مذاکره، تنظیم و انعقاد قرارداد و دیگر اقدامات لازم برای تجارت و تولید را با جدیت پیگیری کنند تا در زمان برگزاری نمایشگاه هفتم توانمندی‌های صادراتی ایران، ببینیم که گام‌های بلندی در این مسیر برداشته شده است.





رئیس جمهور همچنین بر ضرورت نگاه ویژه نسبت به تجارت با ارز‌های ملی تاکید کرد و گفت: امروز در مجامع و پیمان‌های اقتصادی بزرگ نظیر شانگهای، بریکس و اوراسیا موضوع تجارت با ارز‌های ملی از سوی سران کشور‌های عضو مطرح است که تحقق آن باید با جدیت پیگیری شود.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اهمیت نقش دفاتر بازرگانی در معرفی ظرفیت‌های کشور به بازرگانان و فعالین اقتصادی ضمن تقدیر از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه برای افزایش این دفاتر در ۶۰ نقطه از دنیا افزود: از جمله مشکلات ما در جهت توسعه مبادلات اقتصادی آشنا نبودن بازرگانان و فعالان اقتصادی دیگر کشور‌ها با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران و از طرفی عدم آشنایی بازرگانان و فعالان اقتصادی ما با ظرفیت‌های دیگر کشورهاست که در این زمینه ایجاد دفاتر بازرگانی در راستای آشنایی بین این دو بخش می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

رئیس جمهور در ادامه ابراز امیدواری کرد برگزاری این نشست در هم‌افزایی بین کشور‌ها و همچنین بازرگانان و فعالان اقتصادی برای رشد تولید و اقتصاد ایران و کشور‌های منطقه راهگشا باشد.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و توسط شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد برگزار می‌شود.

این نمایشگاه قرار است در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و رونق تجارت خارجی و استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نمایشگاهی کشورمان، تحت عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ برگزار شود.

تاکنون حضور ۱۷۳ شرکت داخلی در این نمایشگاه قطعی شده و قرار است این شرکت‌ها از شنبه تا چهارشنبه به مدت چهار روز از ساعت ۸ تا ۱۵ فعال باشند.

این شرکت‌ها در ۷۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و فضای باز در سالن‌های ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۸، ۲۵، ۳۱، ۳۵، ۳۸، A ۳۸، B ۳۸، ۴۰، ۴۱ و ۴۴ حضور خواهند داشت و محصولاتی در حوزه پتروشیمی، صنعت، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع دستی و گردشگری را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • بارها گفته‌ام مخالف هرگونه رابطه ناسالم و پارتی‌بازی در همه ادارات هستیم
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند