Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:55:12 GMT

حمایت ٨٢٠٠ یورویی از طرح پژوهشی مشترک با هلند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۰۸۵۶

حمایت ٨٢٠٠ یورویی از طرح پژوهشی مشترک با هلند

طرح پژوهشی بین المللی مشترک عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری و پژوهشگران دانشگاه آمستردام هلند با حمایت هشت هزار و ۲۰۰ یورویی NWO (سازمان تحقیقات علمی هلند) انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سمیه دولت آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواریگفت: این طرح پژوهشی با عنوان “Comparing genome organization and adaptive regions in Rhizopus spp.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

” به بررسی مقایسه ای ژنوم گونه های قارچ ریزوپوس می پردازد.

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: مقایسه ژنوم این گونه‌ها، اطلاعات وسیعی در جهت درک بهتر اکولوژی، بیماریزایی، توانایی آنزیمی، و روند تکاملی این گونه ها در اختیار ما قرار خواهد داد و حامی مالی طرح سازمانNWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه قارچ ریزوپوس جزو قدیمی ترین قارچ هایی هستند که زندگی در محیط‌های خشکی را آغاز کرده‌اند و حضور آنها به ۸۰۰-۱۴۰۰ میلیون سال پیش در عصر پریکامبرین بر میگردد، اظهار کرد: این قارچ ها در محیط های مختلفی مانند خاک، آب، و مواد در حال فساد دیده می شوند و باعث فساد، تغییر طعم و مزه در محصولات کشاورزی می شوند و قادر به تولید طیف وسیعی از متابولیت های ثانویه مانند اسیدهای آلی، کاروتن، آنزیم های مختلف، الکل، سوخت های زیستی، و مواد دارویی هستند، این قارچ ها همچنین قادر به ایجاد عفونت موکورمایکوزیس هستند که درصد مرگ و میر و سرعت پیشرفت آن بسته به نوع بیماری زمینه ای افراد و موضع عفونت، بین ۲۰-۱۰۰ درصد گزارش شده است.

بنابر اعلام  روابط عمومی وزارت علوم، عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری خاطرنشان کرد: در مطالعه مروری انجام شده در ایران توسط این پژوهشگر، دیابت نوع ۲ اصلی ترین بیماری زمینه ای شناخته شده و گونه Rhizopus arrhizus، گونه رایج در ایجاد موکورمایکوزیس در ایران شناخته شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح پژوهشی مشترک دانشگاه حکیم سبزواری ایران و هلند عضو هیات علمی دانشگاه حکیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه پیام نور، نشست مشاوران زنان و خانواده دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه یک، با حضور دکتر فخرالسادات نصیری، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به‌ صورت مجازی و حضوری برگزار شد.

نصیری مشاور امور زنان و خانواده وزیر عتف در این نشست ضمن قدردانی از فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده در دانشگاه پیام نور، اظهار داشت: بیش از ۸ هزار عضو علمی خانم در کشور داریم که سامانه ای برای شبکه سازی در این حوزه در حال انجام است.

همچنین دکتر فرهادی، مشاور زنان و خانواده دانشگاه پیام نور نیز در این نشست گزارشی از فعالیت‌های امور زنان و خانواده این دانشگاه را ارائه داد.

گفتنی است در این نشست مسائل و دغدغه‌های حوزه‌ی زنان و خانواده مطرح شد. در پایان نشست نیز از مهدکودک سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور بازدید کردند.

کد خبر 6087387

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • تقویت حمایت از تولیدکنندگان با توسعه ارتباطات مجموعه‌های علمی
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد