Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس شاخص قیمت فائو، روغن‌های گیاهی با استمرار یازده ماهه در افزایش قیمت، به بالاترین سطح قیمتی خود در ۱۰ سال اخیر رسید. دولت مصر تواسنت اقداماتی را برای کم‌اثرتر کردن این افزایش قیمت جهانی انجام دهد.

گروه بین الملل بازارنیوز- مهناز میرزاده؛ در ماه آوریل 2021، شاخص قیمت فائو (FAO) برای دانه های روغنی برای یازدهمین ماه متوالی به مسیر صعودی خود ادامه داد به گونه ای که با افزایش 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 واحدی (یا 3.5 درصدی) به بالاترین سطح از اکتبر 2012 رسید. شاخص روغن های گیاهی نیز با افزایش 2.9 واحد (1.8 درصدی) در بالاترین سطح 10 ساله خود قرار گرفته است. در مقابل، شاخص پودرهای روغن برای سومین ماه متوالی منقبض شد و 6.6 واحد (یا 5.6 ​​درصد) افت کرد و پایین ترین سطح شش ماه منتهی به آوریل 2021 را ثبت کرد. این در حالی است که در مقایسه با مقادیر سال قبل، هر سه شاخص بالاتر از ماه متناظر سال گذشته قرار گرفتند (نمودار (1)).

دلایل متعددی از سوی فائو (FAO) برای افزایش قیمت انواع محصولات روغن خوراکی بیان شده است که مهم‌­ترین این عوامل عبارتند از:  1) کاشت کمتر از انتظار دانه­ های روغنی (سویا) در ایالات متحده آمریکا؛ 2) برداشت کمتر از حد انتظار محصولات روغنی در آرژانتین؛ 3) شرایط نامساعد جوی در اتحادیه اروپا و کانادا؛ 4) شیوع تب خوکی آفریقایی در چین و 5) افزایش تقاضا در نتیجه تداوم نگرانی­های ناشی از شیوع کوید 19؛

 

افزایش قیمت جهانی مواد اولیه تهیه روغن­های خوراکی بسیاری از کشورهای واردکننده را تحت تأثیر قرار می ­دهد، مصر با بیش از 100 میلیون نفر جمعیت از جمله این کشورهاست که به گفته رئیس اتحادیه روغن این کشور (المصیلحی) 95 درصد از نیاز شهروندان خود را به صورت روغن خام و دانه‌­های روغنی از خارج از کشور وارد می­‌کند. نمودار (2) نشان دهنده روند واردات دانه های روغنی توسط کشور مصر است. همان گونه که ملاحظه می‌­گردد در طول سال‌های اخیر روند واردات مصر افزایشی بوده است.

 

 

با توجه به افزایش قیمت جهانی و وابستگی بالای این کشور به واردات انواع دانه­‌های روغنی، وزارت تأمین و تجارت داخلی مصر تصمیم گرفته است در ماه ژوئن 2021 و پس از افزایش قیمت محصولات جهانی از دسامبر 2020، قیمت روغن یارانه‌­ای را از 17 پوند در هر لیتر به 21 پوند، یعنی 23.5 درصد افزایش دهد.

براساس گزارش روزنامه محلی الشروق چاپ مصر، دولت مصر علاوه بر افزایش قیمت داخلی برای جلوگیری از ایجاد فساد و توزیع رانت در نتیجه شکل گیری قیمت های چندگانه در بازار، اقدامات متعددی به منظور مدیریت بازار داخلی به شرح زیر انجام داده است.

هماهنگی وزارت تأمین و تجارت داخلی با فعالان بخش خصوصی: به گونه ­ای اخیراً و در نتیجه افزایش قیمت­ های جهانی وزیر تأمین و تجارت داخلی علی المصیلحی با نمایندگان بخش خصوصی(تولیدکنندگان و تأمین کنندگان) در خصوص وضعیت ذخایر آن­ها، و اطمینان از موجودیت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید روغن خوراکی مورد نیاز شهروندان؛ حفظ ذخایر استراتژیک به مدت 5 ماه نیاز داخلی کشور: با توجه به اینکه روغن­ ها به عنوان یکی از مهمترین کالاهای اساسی و استراتژیک است و وجود ذخایر کافی کالای روغن اعم از مواد خام و روغن های بسته بندی شده نهایی یک ضرورت است، دولت مصر همواره در صدد حفظ ذخایر استراتژیک برای پاسخ به نیاز مصرفی مردم است. اخیراً داده های اداره کل تأمین کالاهای استراتژیک مصر، موجودی ذخیره استراتژیک ایمن روغن برای مدت 5 ماه را تأیید کرده است. کنترل و رصد فرآیند توزیع روغن در سطح خرده‌فروشی: از دیگر اقدامات وزارت تأمین مصر برای اطمینان از دسترسی تمامی شهروندان به روغن خوراکی به قیمت مناسب است. درج قیمت تمام شده بر روی محصولات بسته‌­بندی شده: به منظور کسب اطمینان از جلوگیری از هر گونه انحراف قیمت از قیمت مصوب یارانه ای تخصیص روغن خوراکی به مصرف کنندگان مصری از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده است. تشکیل کمیته تخصصی برای رصد وضعیت بازار: توسط وزارت تأمین و تجارت داخلی مصر از دیگر اقدامات انجام شده برای مدیریت بازار داخلی روغن است. این وزارتخانه یک کمیته عالی برای مدیریت بازار روغن ها با عضویت مقامات مربوط به این کالای استراتژیک تشکیل داده است که هر 3 ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد و هر زمان نیاز به بررسی وضعیت موجودی مانده ها، قراردادها و مقادیر خام موجود باشد به مسئله ورود کرده و اقدام لازم را انجام می دهد.

پایان پیام//

برچسب ها: روغن خوراکی ، مصر ، قیمت روغن لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OPh

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روغن خوراکی مصر قیمت روغن تأمین و تجارت داخلی روغن خوراکی وزارت تأمین افزایش قیمت روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳ با حضور، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی پور جانشین و معاونین قرارگاه سایبری کشور، سعید رحیمی معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات این سازمان و معاونین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل حوزه وزارتی، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های تابعه و اپراتور‌های تلفن همراه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار جلالی به تحلیل جامعی از عملیات افتخارآمیز نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تحرکات ددمنشانه رژیم صهیونیستی و نتایج و آثار راهبردی این عملیات در تغییر معادلات نظامی منطقه پرداخت.

وی در ادامه با توجه به ماهیت کارکردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تبیین تهدیدات متصور در این حوزه و ضرورت انجام اقدامات برای افرایش پایداری و تاب آوری زیرساخت‌های این حوزه پرداخت.

در ادامه گزارشی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی مسئولان وزارت ارتباطات ارائه شد.

بررسی آخرین وضعیت و پیش‌بینی تهدیدات و اجرای اقدامات فوری برای امن‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی و ارتباطات حداقلی در زمان بحران، اتخاذ تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و صیانت از مراکز، حوضچه‌ها و خطوط ارتباطی مهم، اجرای طرح نظارت هوشمند و تصویری و ضرورت انجام اقدامات فوری و اولویت‌دار برای ارتقا امنیت سکوها، خدمات‌رسان‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و برگزاری مستمر رزمایش‌ها به ویژه رزمایش‌های شبکه ملی اطلاعات از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳