Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- اعلام اسامی وزنه‌برداران المپیکی، پایانی بر اما و اگرهای حضور دو قهرمان ملی ایران در المپیک توکیو بود؛ قهرمانانی که برابر رقیبی به نام خودسری بازنده شدند.

 حذف نام «کیانوش رستمی» و «سهراب مرادی» از جرگه وزنه‌برداران المپیکی هر چند از چند ماه گذشته قابل پیش‌بینی بود اما برخی از گمانه‌زنی‌ها حکایت از حضور یکی از این دو قهرمان در المپیک توکیو داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهرمانانی که در ریو ۲۰۱۶ توانستند دو مدال طلا را به نام ایران ضرب و نام خود را در تاریخ ورزش کشور ماندگار کنند.

سهراب مرادی با کسب ۳۰۹۸ امتیاز از مسابقات گزینشی در جدول ابتدایی در جایگاه ۲۵ قرار گرفت و کیانوش رستمی نیز با ۳۰۱۴ امتیاز در رده ۳۱ قرار گرفته بود.

رستمی در المپیک لندن مدال نقره و در ریو مدال طلا کسب کرد. همچنین مرادی که رکورددار دسته ۹۶ کیلوگرم در جهان به شمار می‌رود در ریو توانست مدال طلا کسب کند. این پیش زمینه موجب شده بود تا کارشناسان از این ۲ به عنوان شانس نخست کسب مدال طلا در توکیو یاد کنند. اما این حدسیات با تصمیم کیانوش رستمی به یک مدال تقلیل پیدا کرد.

کیانوش رستمی بعد از المپیک ریو و تغییر اوزان المپیکی از دسته ۸۵ کیلوگرم به دسته ۹۶ کوچ کرد تا رقیب مرادی در این دسته باشد اما این تغییر به گواه کارشناسان خودسرانه و بدون مشورت بود و وی را در باتلاقی گرفتار کرد که اوت‌های متوالی مهمترین ثمره آن بود. اما این پایان یک تراژدی برای وزنه‌برداری ایران نبود بلکه آغاز راهی بود که بسیاری آن را مسبب ناکامی امروز می دانند.

رقابت مرادی و رستمی در دسته ۹۶ کیلوگرم زمانی به اوج رسید که سهراب توانست رکوردهای جهانی این دسته را یکی پس از دیگری به نام خود ثبت کند و رستمی نیز با تلاش و تمرین انفرادی به دنبال گذر از او بود اما این رقابت رفاقتی نبود. سهراب مرادی که با مهار وزنه ۱۸۶ کیلوگرم در یک‌ضرب و ۲۳۰ کیلوگرم در دوضرب تمام رقیبان را مات خود کرده بود با مجموع ۴۱۶ کیلوگرم مدعی شماره یک کسب مدال بود. در سوی دیگر نیز کیانوش رستمی در این دسته وزنه‌های زیادی را اوت کرد و بهترین رکورد وی مجموع ۴۰۳ کیلوگرم بود که در مسابقات قطر کاپ ثبت کرد.

همنشینی و رقابت رستمی و مرادی در دسته ۹۶ کیلوگرم موجب شده بود تا از قهرمان آرام شیرازی‌ها نیز حرکاتی سربزند که در برخی از مواقع خسارت محض بود. وی خردادماه سال ۱۳۹۸ پس از پایان تمرینات گروهی بدون اطلاع مربیان ۲۰۰ کیلوگرم را در یک‌ضرب مهار کرد و این موجب شد تا از ناحیه کتف مصدوم شود. مصدومیتی که شاید در روزهای نخست کسی آن را جدی نگرفت اما واقعیتی تلخ بود که سرنوشت این قهرمان را تغییر داد و او را از مدال طلا دوم المپیک دور کرد.

با مصدومیت وی کیانوش رستمی دوباره به اردو تیم ملی بازگشت و امید بود که در مسابقات قهرمانی ۲۰۱۹ تایلند خودی نشان دهد اما آنچه را بیش از قهرمانی در اذهان ماندگار شد دست و پا زدن او زیر وزنه و جدال لفظی با برادرش بود که به عنوان مربی حضور داشت. رستمی در جام فجر هم اوت کرد تا عملا از جمع رقیبان خارج شود.

اکنون که نام این دو قهرمان ملی در فهرست اعزام به توکیو دیده نمی‌شود؛ آنچه بیش از پیش موجب حسرت علاقه‌مندان شده جدول خالی دسته ۹۶ کیلوگرم است. در این جدول نامی از مرادی، رستمی، تیان‌تائو دیده نخواهد شد و تنها کسی که از این اتفاق خوشحال است وزنه‌بردار اجاره‌ای قطر می‌باشد. فارس الباخ که اصالتی مصری دارد می‌تواند در لوای پرچم قطر نام خود را در زمره مدال‌آوران ثبت کند.

سهراب مرادی در جدول دسته ۹۶ با مهار مجموع ۴۱۶ کیلوگرم رکورددار به شمار می‌رود و بعد از وی تیان‌تائو چینی قرار گرفته که مهار مجموع ۴۱۰ کیلوگرم را در کارنامه دارد. بعد از این ورزشکار فارس الباخ قطری است که ۴۰۴ کیلوگرم را مهار کرده و کیانوش رستمی با مجموع ۴۰۳ کیلوگرم از جمله برترین‌های این دسته به شمار می‌رود.

اختلاف ۱۲ امتیازی سهراب مرادی با فارس الباخ در حالی است که قهرمان ایرانی به خاطر برخی از اتفاقات و خودسری‌ها باید تابستان امسال رقابت های این دسته را از تلویزیون نگاه کرده و نظاره گر حریفانی باشد که وی را الگوی خود در وزنه زدن معرفی می کنند. این حسرت برای رستمی کمتر از مرادی نیست؛ حسرتی که وی نه به خاطر مصدومیت بلکه به خاطر اوت‌های متوالی و تصمیم جنجالی به دل وزنه‌برداری کرمانشاهی ایران نشست.

کیانوش رستمی در صورت حضور در این المپیک و کسب مدال طلا به پرافتخارترین المپین ایران تبدیل می‌شد.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دسته ۹۶ کیلوگرم کیانوش رستمی سهراب مرادی مدال طلا نام خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین شانس کشتی آزاد به المپیک می‌رسد/ جدال سخت سرلک با مدعیان

به گزارش خبرنگار مهر، کمتر از دو ماه دیگر به مهم‌ترین آوردگاه ورزش دنیا زمان باقی مانده و ورزشکاران رشته‌های مختلف که تاکنون موفق به کسب سهمیه المپیک نشدند، این روزها در تلاشند تا بتوانند جواز حضور در المپیک را از آن خود کنند. تیم ملی کشتی آزاد پیش از این ۵ سهمیه حضور در المپیک را توسط رحمان عموزاد، یونس امامی، حسن یزدانی، امیرعلی آذرپیرا و امیرحسین زارع به ترتیب در اوزان ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم کسب کرده و تنها در وزن ۵۷ کیلوگرم به سهمیه المپیک نرسیده است.

در مسابقات گزینشی المپیک در قاره آسیا کشتی آزاد با سه نماینده یونس امامی، امیرعلی آذرپیرا و احمد محمدنژاد جوان راهی قرقیزستان شد که از بین آن‌ها جوان نتوانست کار ناتمام را تمام کند و به سهمیه ۵۷ کیلوگرم برسد، او در این مسابقات برابر حریف مغولی خود تن به شکست داد و نتوانست خیال کادر فنی را برای رسیدن به سهمیه کامل این تیم راحت کند. حالا علیرضا سرلک آخرین نماینده ایران در آخرین مرحله گزینشی المپیک که از ۲۰ تا ۲۴ اردیبهشت ماه به میزبانی شهر استانبول ترکیه برگزار می‌شود حضور پیدا می‌کند تا بتواند آخرین سهمیه را از آن خود کند هر چند که کار سخت و دشواری خواهد بود.

سرلک به آخرین سهمیه المپیک پاریس می‌رسد؟

علیرضا سرلک یکی از کشتی‌گیران باتجربه ایران در وزن ۵۷ کیلوگرم است، او عناوین مختلفی از جمله نایب قهرمانی جهان و آسیا را و همچنین برنز جوانان جهان را در کارنامه خود دارد. او اکنون آخرین امید کشتی آزاد ایران برای کسب ششمین سهمیه المپیک به شمار می‌رود. البته سرلک در استامنبول کار راحتی پیش رو ندارد و باید با حریفان مطرحی همچون «گئورگی وانگلوف» بلغارستانی، «ژی‌پنگ جیانگ» چینی، «روبرتی دینگاشویلی» گرجستانی، «هورست لِهر» آلمانی، «امان امان» هندی، «سانگ‌وون کیم» کره‌ای، «زانابازار زاندانبود» مغولی، «سلیمان آتلی» ترک و همچنین «اسپنسر لی آمریکایی» رقابت کند.

گره کور کشتی آزاد در وزن ۵۷ کیلوگرم

تیم ملی کشتی آزاد در وزن ۵۷ کیلوگرم هنوز موفق به کسب سهمیه نشده و این نشان از ضعف کشتی ایران در این وزن است. موضوعی که اهالی کشتی هم بارها به آن اشاره کردند و حتی محسن کاوه سرمربی تیم ملی کشتی آزاد این واقعیت را انکار نکرد.

در مسابقات قهرمانی کشور احمد محمدنژاد جوان و علیرضا سرلک به فینال وزن ۵۷ کیلوگرم رسیدند و جوان با اختلاف امتیاز کم به عنوان قهرمانی رسید و طبق چرخه انتخابی تیم ملی گزینه اول کادر فنی برای حضور در مسابقات گزینشی المپیک بود که پس از ناکامی در این مسابقات شایعه تغییر وزن او مطرح شد.

آخرین شانس ایران در ترکیه

علیرضا سرلک در صورت کسب سهمیه در این وزن به صورت مستقیم جواز حضور در المپیک پاریس را به دست خواهد آورد و کشتی آزاد ایران با ۶ سهمیه راهی پاریس می‌شود، اما اگر این اتفاق رخ ندهد کشتی آزاد با ۵ آزادکار راهی پاریس می‌شود. در حال حاضر روسیه و جمهوری آذربایجان تاکنون ۶ سهمیه المپیک را در کشتی آزاد کسب کرده‌اند. در کشتی فرنگی نیز ایران تنها کشوری است که ۶ سهمیه کامل المپیک را بدست آورده است.

کد خبر 6093995 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!
  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • دیوید تیلور از کشتی خداحافظی می‌کند؟
  • صعود ناهید کیانی به جایگاه دوم جدیدترین رنکینگ المپیک
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند
  • پایان کار امیدهای بوکس با کسب 3 مدال برنز
  • بویری: بی‌حاشیه بودن و قلب پاک مُهمدی او را رو به جلو می‌برد
  • اسماعیلی فینالیست شد/ سلطانی و ملک‌خطابی به مدال برنز رسیدند
  • روایت رستمی از مبارزه با فرنگی‌کار ژاپنی با وجود مصدومیت
  • آخرین شانس کشتی آزاد به المپیک می‌رسد/ جدال سخت سرلک با مدعیان