Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز دوشنبه در آیین الحاق ناوشکن «دنا» و مین شکار «شاهین» طی سخنانی،گفت: بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر مرزهای آبی ایران به ویژه در جنوب کشور فرصت های فراوانی را برای توسعه دریامحور ایجاد کرده است. این فرصت ها شامل همه حوزه ها به ویژه اقتصادی و فرهنگی است و از عوامل اصلی عمر راهبردی کشور است که قابلیت دفاع راهبردی کشور را برای ما فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به غفلت های صورت گرفته در سال های گذشته در توجه به عرصه دریا،افزود: بحمدالله در دوره پرافتخار جمهوری اسلامی ایران و به ویژه در دو دهه اخیر، سیاست ها و برنامه های خوب و ارزشمندی برای توسعه دریایی و دستیابی به اهداف بزرگ ملت ایران از طریق دریا طراحی شده و یک محیط راهبردی نوین برای کشور در حال شکل گیری است.

وزیر دفاع تاکید کرد: دستیابی به این اهداف علاوه بر سیاست های درست مستلزم قدرت دریایی فزاینده ای است که مولفه اصلی آن برخورداری از صنعت دریایی پیشران و مشارکت فعال در تامین امنیت خطوط دریایی و کشور است.

امیر حاتمی تصریح کرد: وزارت دفاع و نیروهای مسلح در هر دو حوزه اقدامات ارزشمندی را انجام داده اند، امروز به حول و قوه الهی نتیجه برنامه ریزی و تلاش های جهادی جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به قدرت دریایی در شان ملت بزرگ ایران گام های بزرگی برداشته و ناوگان های تجاری و نظامی ایران در اقصی نقاط جهان حضور موثری دارند.

وی گفت: از زمان ورود ناوگروه نیروی دریایی ارتش به دریای مدیترانه که مورد توجه وسیعی در سطح جهانی قرار گرفت، مدت زیادی نمی‌گذرد، در حالی که امروز در آب های دوردست و در اقیانوس ها نیروی دریایی ارتش حضور مقتدرانه ای دارد بدون اینکه نیاز به پهلوگیری در این مسیرهای طولانی داشته باشد.

وزیر دفاع ادامه داد: وزارت دفاع با سازماندهی یک صنعت بزرگ و مستقل در حوزه دریا توانسته به موفقیت های قابل توجهی در این صنعت همانند سایر حوزه های صنایع دفاعی دست یافته و موفق شده نیازهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در حوزه های شناوری و تجهیز آنها به سلاح و تجهیزات پیشرفته و به روز را تأمین کند.

امیر حاتمی گفت: در مجموع در چهار سال گذشته ۱۱۰ فروند شناور تندرو، سطحی و زیرسطحی تحویل نیروها شده است که تجهیز ناجا به شناورهای تندرو یکی از اولویت های ما در این مدت بوده است. تنها در این مدت بیش از ۶۰ شناور حیدر به ناجا تحویل شده که دو برابر شناورهای تحویلی در گذشته هستند.

وی ادامه داد: در حوزه تجهیز شناورها به تسلیحات نیز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و این شناورها به موشک های کروز، اژدرها و سیستم های پدافند هوایی پیشرفته تجهیز شده اند. همچنین در بُرد موشک های کروز دریایی به بُرد بیش از هزار کیلومتر دست یافته ایم.

وزیر دفاع تاکید کرد: امروز ناوشکن دنا از کلاس موج و همچنین اولین ناو مین شکار با نام شاهین با تلاش متخصصان وزارت دفاع در صنایع دفاعی و با همکاری صمیمانه و نزدیک نیروی دریایی، ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است. با الحاق این ناوشکن توانمندی ناوگان دریایی در چابکی، سرعت عمل و واکنش سریع بودن، همچنین مقابله با اهداف آفندی و پدافندی و عمق دادن به دفاع و توان درگیری با انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی افزایش پیدا می کند و امکان بهره برداری از سامانه های جنگ الکترونیک و توان حفاظت و همراهی از انواع یگان های شناور در مسافت های طولانی بیشتر فراهم می شود.

امیرحاتمی تصریح کرد: تهدید آب های مجاور به وسیله مین های دریایی که می تواند توسط نیروهای فرامنطقه ای و گروه های تروریستی مورد استفاده قرار گیرد و ضرورت آمادگی برای مقابله با آنها انگیزه ای برای نیروی دریایی و صنایع دریایی کشور شد تا به سمت طراحی و ساخت اولین ناو میرشکار حرکت کنند و با بهره برداری از این ناو نقش ایران در برقراری امنیت خطوط دریایی بیش از گذشته فراهم خواهد شد.

وی اظهارداشت: این رویداد آغاز تبدیل شدن ایران به یک قدرت دریایی در شأن ملت ایران اسلامی است. دانشمندان، متخصصان و کارکنان خدوم حوزه دریایی این عهد را با ملت ایران می بندند که در این مسیر پرتلاطم اما شیرین از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.

وزیر دفاع گفت: بر عهد خود برای دفاع از ملت ایران و ارزش های والای انقلاب و بازی کردن نقش فعال در مسیر رشد و بالندگی کشور، پرهمت و پرتلاش خواهیم ماند و پیام ما به همه دوستان پیام صلح، دوستی و امنیت است. ایران خود را شریکی مطمئن و دوستی قابل اطمینان برای همسایگان می داند.

کد خبر 5234275 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: امیر سرتیپ حاتمی امیرسرتیپ حاتمی جمهوری اسلامی ایران انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری سیدابراهیم رئیسی علیرضا زاکانی سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی محسن رضایی مناظره انتخاباتی سعید جلیلی عبدالناصر همتی ریاست جمهوری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هیئت دولت مجلس شورای اسلامی برجام جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی ملت ایران وزیر دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است