Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@08:50:24 GMT

انتخابات شوراها در محاق

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۲۴۲۵

انتخابات شوراها در محاق

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها-سولماز شهبازی*: در حالی که فقط چهار روز تا انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده بلاتکلیفی و بی اطلاعی بسیاری از رأی دهندگان نسبت به برنامه‌ها و کارآمدی نامردهای شورا نگرانی‌ها را دوچندان کرده است.

در شرایطی که از سویی تورم، گرانی و ده‌ها مشکل لاینحل بدگمانی و بی تفاوتی را رقم زده و از سوی دیگر انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری گره خورده و اندک حوصله باقی مانده مردم درگیر انتخاب رئیس قوه مجریه است انتخابات شوراها به محاق رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات شوراها یعنی آرایی که بیش از چند هزار نفر را در هر استان در مدیریت شهری و روستایی دخیل خواهد کرد که حالا در عنفوان جوانی به پیری مبتلا شده و بیم زایل شدن آن می‌رود.

در استان زنجان حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر به عنوان اعضای شوراهای شهر و روستا در اقصی نقاط انتخاب می‌شوند و از این تعداد ۱۱۳ نفر عضو شورای ۲۱ شهر تابعه استان هستند.

فقط در شهر زنجان مرکز استان دویست و چهار نفر برای ۹ کرسی در رقابت هستند. هر کرسی با بیست و دو رقیب مواجه است، بنابراین نه تنها کار نامزدها دشوار است بلکه کار مردم نیز دشوار است.

در سه روز باقیمانده از تبلیغات انتخابات شوراها که امسال به دلیل تقارن با بیماری کووید ۱۹ غالباً میهمان فضای مجازی هستند متأسفانه کمتر به برنامه‌ها پرداخت شده، آنچه در تبلیغات این روزها عیان است تصویر است و تصویر.

نامردها در پوسترهایشان به نوشتن نام و نام خانوادگی، تحصیلات و کد انتخاباتی بسنده کرده‌اند. استخوان دارها به حکم عقلانیت کمتر وارد عرصه شده‌اند و حالا در ششمین دور شورا فارغ التحصیلان جوان دانشگاه‌ها بیشتر به چشم می‌خورند. بسیاری از جوان‌ترها و افراد جویای کار عضویت در شورا را چراغی در مسیر جستجوی کار می‌دانند و سایر نامردها محملی برای افزایش ضریب نفوذ و قدرت.

خلائی که در تبلیغات شوراها مشهود است بی برنامگی است. بی برنامگی ناشی از عدم اشرافیت، کم تجربگی، بی توجهی به مطالبات مردم و نیاز شهر. کانال‌هایی که در فضای مجازی راه اندازی شده شعارهای همیشگی عدالت خواهی و توسعه طلبی را یدک می کشند انگشت شمارند افرادی که بتوانند وارد مناظره شوند، برنامه‌هایشان را به تفکیک و موردی در همه حوزه‌ها ارائه دهند و توان دفاع تمام قد از برنامه‌هایشان را داشته باشند و گویا قرار است مردم به عکس‌ها و کدهای انتخاباتی رأی بدهند و نه برنامه‌های کارساز.

سخن گفتن از نحوه نظارت و شفافیت در مدیریت شهری، پروژه‌های مهم شهر، برآورد سرمایه و سرمایه گذاری، تعیین تکلیف نیروهای مازاد شهرداری‌ها، بدهی‌ها، پروژه‌های نیمه تمام، نقش شورا در اشتغالزایی و پویایی شهر و تعیین عوارض در حمایت از اقشار آسیب پذیر در سیمای شهر و فرهنگ و هنر به گونه‌ای که توان تحقق آن باشد قطعاً دشوار است بنابراین مردم باید چگونه از بین صدها نامزد؛ انتخابی شایسته داشته باشند؟

تحقیق در رابطه با صدها نامزد تأیید صلاحیت شده در یک شهر بسیار دشوار است و هیچ شهروندی توان بررسی سوابق، تجارب و برنامه‌های افراد را ندارد بنابراین چند ائتلاف شکل می‌گیرد تا رأی به ائتلاف رأی به یک تفکر و چارچوب باشد اما آیا ائتلاف‌ها برنامه‌های مناسبی ارائه داده‌اند؟!

متأسفانه در تبلیغات ائتلاف‌ها هم برنامه مشخص و مدونی وجود ندارد و جریان‌های فکری هستند که غالبند.

در انتخاباتی که قرار است هزاران نفر برای میلیاردها تومان سرمایه مردم تصمیم گیری کنند فضای مناسب و پویایی برای مناظره نامزدها فراهم نشده تا یک به یک و دو به دو از برنامه‌هایشان بگویند. بگویند تکلیف پیاده راهی که سرمایه، انرژی و زمان بسیاری از مردم تلف کرد چه می‌شود؟ نوع لابی گری‌هایشان چگونه خواهد بود؟ اتاق‌های شیشه‌ای را چگونه پیاده سازی می‌کنند؟ شهر الکترونیکی اولویت چندمشان است؟ کجا پارک می‌خواهد و کجا فرهنگسرا؟ کدام مسیر سرویس بهداشتی نیاز دارد کجا بازارچه محلی؟

در گذشته کجا مفید واقع شده‌اند و در آینده چه خواهند کرد؟ آیا حاضرند از حق الجلسه خود به نفع تکمیل یک پروژه بگذرند؟ آیا حاضرند برای پایان دادن به چالش‌های داخلی از صندلی خود دست بکشند؟ و هزاران پرسش دیگر که همواره بی پاسخ می‌ماند.

و هرگز کسی از خسارت‌های این نوع انتخاب و رأی آوری برآوردی انجام نمی‌دهد و این چنین است که یک اشتباه تکرار می‌شود و یک عقب ماندگی تشدید.

بنابراین باید در انتخابات شوراها آنچنان دقت نظری باشد که اگر کفه خدمت به خلق برای عضو شورا سنگین‌تر از کفه خدمت به خود نیست حداقل خدمت به خود و خدمت به خلق به یک اندازه باشد.

*کارشناس ارشد ارتباطات – معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی استان زنجان

کد خبر 5233706

منبع: مهر

کلیدواژه: شوراهای اسلامی شهر انتخابات 1400 شورای شهر انتخابات 1400 ویروس کرونا سیدابراهیم رئیسی مشارکت مردم در انتخابات کرمانشاه بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اردبیل انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر و روستا سعید جلیلی انتخابات شوراها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در خوزستان ۴۰۳۹ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۹۶ نفر وجود دارد که ۲۴.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مرتضی باوی، امروز در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستا بخش مرکزی شهرستان دزفول، که در محل سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور اظهار داشت: خوزستان 71 بخش و 30 شهرستان دارد که تعداد 2167 روستای استان دارای شورا هستند و بالغ بر 6763 عضو دارند.

وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را رنگین‌کمان وحدت اقوام، یکپارچگی، همدلی و همبستگی خواند و گفت: در سیستم مدیریت روستا پیش از انقلاب اسلامی، مردم هیچ نقشی در اداره روستا نداشتند.

باوی در ادامه  افزود: حضرت امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 9 اردیبهشت 1358 فرمان تشکیل شوراها را صادر کردند و تأکید داشتند که اداره روستا باید توسط خود مردم انجام شود.

وی ‌‌گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی و پیشرفت روستاها بودیم و امروز در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم خدمات ارزشمند، قابل‌توجه و شایسته‌ای در شهر و روستاها انجام شده که قابل مقایسه با هیچ دولتی نیست.

باوی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه دولت سیزدهم و دکتر رئیسی در بحث محرومیت‌زدایی به‌ویژه در استان خوزستان منتج به پرداخت اعتبارات آلایندگی شد که 30 درصد آن به روستاها تخصیص پیدا کرد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در هشت مرحله مبلغی بالغ بر 3000 میلیارد تومان به روستاهای دارای دهیاری و فاقد دهیاری استان پرداخت شد.

مرتضی باوی افزود: در دهه فجر 1402 بالغ بر 3101 پروژه در روستاها متشکل از آسفالت، بهسازی و روشنایی معابر، و خرید ماشین‌آلات به نتیجه رسید. فقط در یک دوره خرید 304 ماشین‌آلات مصوب شد که تا الان 170 خودرو به دهیاری‌ها تحویل شده است.

وی ادامه داد: خوزستان در 2 سال پیاپی رتبه اول کشوری در جذب قیر رایگان را به خود اختصاص داد که منجر به آسفالت بالغ بر 5 میلیون مترمربع از معابر بیش از 1600 روستا شد.

باوی گفت: شوراها به‌مانند مجلسی محلی برای اداره یک روستا یا شهر هستند. خوشبختانه در دولت سیزدهم ما از شوراها فراتر از آنچه یک مجلس محلی بود ساختیم و از ظرفیت شوراها در تمام موضوعات روستا از جمله در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، برگزاری انتخابات، برگزاری مراسم اربعین و خدمات ستاد نوروزی استفاده کردیم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان با بیان اینکه نقشی بی‌بدیل و ارزشمند از شوراها در حال شکل گرفتن است؛ اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم تسهیلات تبصره 18 برای شوراها در نظر گرفته شده است که کارآفرینان و کارفرمایان روستایی می‌توانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار روستایی از آن استفاده کرده و تا مبلغ 150 میلیون تومان با بهره 4 درصد، بازپرداخت 5 ساله، تنفس یک ساله با یک ضامن تسهیلات دریافت کنند.

مرتضی باوی با اشاره به تصویب خوشه‌های کسب‌وکار روستایی در حوزه‌های صنایع دستی و گردشگری، افزود: اولین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در روستای آهنگران بهبهان در استان خوزستان افتتاح شد. این ظرفیت وجود دارد شوراها و دهیاری‌هایی که متقاضی احداث اقامتگاه بوم‌گردی در روستا هستند، از طریق میراث‌فرهنگی و بخشداری درخواست خود را ثبت کنند تا مجوز در سریع‌ترین زمان ممکن صادر شود.

وی گفت: در سال گذشته 34 دوره آموزشی برای 1500 دهیار و کارکنان دهیاری تعریف، که در 7 منطقه معین در استان برگزار شدند. اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان آمادگی دارد هرجایی که نیاز باشد دوره‌های آموزشی برگزار کند.

باوی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به آیین‌نامه بیمه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، تصریح کرد: متأسفانه تاکنون بیمه اعضای شورا محقق نشده است و وزیر کشور به‌دنبال حل این موضوع است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: خوشبختانه در شورای روستاها شاهد مشارکت زنان هستیم و 199 عضو شورای روستاهای خوزستان در دوره ششم بانوان هستند.

باوی با اشاره به طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) قرارگاه محرومیت‌زدایی، تصریح کرد: کارهای روستا باید با مشارکت مردم انجام شده و باید برای مردم در اداره روستا نقش تعریف کنیم. تمام شوراهای روستاها موظف هستند کمیته‌های بانوان، نخبگان، و هیئت‌های اندیشه‌ورز را به‌منظور مشارکت دادن مردم تشکیل دهند.

وی افزود: خوزستان در سال 1402 رتبه اول کشوری را در طرح تکام کسب کرد.

مرتضی باوی در بخش پایانی سخنان خود با توصیه به اعضای شوراهای شهر و روستا مبنی بر مطالعه و عمل به قانون، اظهار کرد: اگر اعضای شوراها به قانون عمل کنند قطعا با مشکل مواجه نخواهند شد.

وی گفت: بیشتر آرایی که در هیئت‌های حل اختلاف صادر می‌شود ناشی از جهل به قانون و وظایف ذاتی شوراهاست.

بخشدار مرکزی دزفول در این همایش گفت: در تاریخ جمهوری اسلامی ثابت شده که هرجا مردم وارد صحنه شده‌اند اتفاقات خوبی رقم درجهت پیشبرد اهداف انقلاب رقم خورد است.

ابوذر بیدلی افزود: شوراها نمونه بارز ایفای نقش مردم در حاکمیت درراستای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی هستند.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: شوراها نقش مهمی در تحقق این شعار دارند. این شعار به‌معنی صدور فرمان به مردم انقلابی برای حضور در صحنه و ایفای نقش است.

بیدلی گفت: اعضای شوراها در فرصت باقیمانده با انرژی و پشتکار بیشتر در جهت تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، رفع مشکلات مردم و ایجاد هرچه بیشتر رضایتمندی مردم گام بردارند.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی دزفول نیز گفت: اگر شورایی موفق است قطعا دهیار و شهردار موفقی در کنارشان بوده است. شهرداری و دهیاران بخش مرکزی دزفول همواره کوشا و پُرتلاش در کنار اعضای شوراها حضور داشته‌اند.

نورعلی خیری اظهار کرد: بیمه اعضای شوراها که در قانون آمده، تاکنون عملیاتی نشده است و خسارات بروز حادثه برای برخی اعضای شورا جبران نشده است و انتظار داریم دولت این مسأله را مرتفع کند.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی از سمت اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری، و شوراهای فرادست ضرورت دارد تا باعث ارتقاء سطح دانش اعضا شود.

خیری تصریح کرد: ما وارد عرصه شورا نشده‌ایم که همیشه نظرات و اعتقادات خود را به سایر اعضا و به مردم تحمیل کنیم و باید با همدلی، همیاری و همکاری مشکلات حوزه انتخابیه خود را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه ما اعضای شوراها نمایندگان و امانتداران مردم هستیم و مردم ولی‌نعمت ما هستند؛ افزود: ما اعضا باید از این امانت صیانت و حفاظت کنیم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • ۱۴۶۰ نفر عضو شوراهای شهر و روستای استان بوشهر هستند