Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزیر دفاع گفت: با الحاق ناوشکن دنا، توانمندی ناوگان دریایی در چابکی و مقابله با انواع اهداف آفندی و پدافندی، افزایش پیدا می‌کند و امکان بهره گیری از سامانه‌های جنگ الکترونیک فراهم می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا، امیرسرلشکر امیرحاتمی در مراسم رونمایی و الحاق ناوشکن دنا و ناومین شکار به نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه یکم دریایی استان هرمزگان که به صورت ویدیو کنفرانس با رئیس جمهور ارتباط داشت، افزود: بیش از 2 هزار و 500 کیلومتر مرز‌های آبی کشورمان به ویژه در جنوب کشور، فرصت‌های فراوانی را برای توسعه دریا محور ایجاد کرده و این فرصت‌ها شامل همه حوزه‌ها به ویژه حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و دفاعی است و از عوامل مهم عمق راهبردی کشور است که قابلیت دفاع راهبردی را برای ما فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: تردیدی نیست که در سده‌های گذشته از این نعمت بزرگ الهی در کشور غفلت شده است و به حمد خدا در دوره پرافتخار جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دو دهه اخیر، سیاست‌ها و برنامه‌های خوب و ارزشمندی برای دستیابی به اهداف بزرگ و الهی ملت ایران از طریق دریا، تدوین شده و یک محیط راهبردی نوین برای کشور در حال شکل گیری است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح افزود: دستیابی به این اهداف علاوه بر اراده سیاسی و برخورداری از سیاست‌های راهبردی، مستلزم قدرت دریایی فزاینده‌ای است که دو مؤلفه و الزام اصلی آن، برخورداری از صنعت دریایی پیش رفته و مشارکت فعال در تأمین امنیت خطوط دریایی و کشتیرانی است.
امیرحاتمی گفت: وزارت دفاع و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی در هر دو حوزه ورود قدرتمندی را انجام داده اند.
وی افزود: امروز به حول و قوه الهی و در نتیجه برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های جهادی، جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به قدرت دریایی در شأن ملت بزرگ ایران گام‌های مؤثری برداشته است و ناوگان‌های تجاری و نظامی ما در اقصی نقاط جهان حضور گسترده و مؤثری را دارد.
وزیر دفاع گفت: زمان زیادی از ورود ناوگروه نیروی دریایی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه نگذشته است که مورد توجه وسیع در سطح جهان قرار گرفت در حالی که امروز در آب‌های دوردست و در اقیانوس‌ها حضور مقتدرانه‌ای دارند بدون این که نیاز به پهلوگیری در این مسیر‌های طولانی داشته باشند و این افتخار بزرگی است که نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است.
امیرحاتمی افزود: ملت شریف ایران و جناب رئیس جمهور به استحضارتان می‌رسانم که وزارت دفاع با سازماندهی یک صنعت بزرگ مستقل در حوزه دریا به موفقیت‌های قابل توجهی در این صنعت همانند سایر حوزه‌های صنایع دفاعی دست یافته و موفق شده است نیاز‌های نیرو‌های مسلح از جمله ارتش، سپاه و ناجا در حوزه‌های شناوری، تجهیز و تسلیح آن‌ها به سلاح و تجهیزات پیشرفته و به روز را تأمین کند.
وی گفت: در مجموع در چهار سال گذشته بیش از 110 فروند شناور تندرو، سطحی و زیرسطحی تحویل نیرو‌ها شده است و تجهیز نیروی انتظامی به عنوان حافظ مرز‌های کشور به انواع شناور‌ها از اولویت‌های این دوره بوده است به طوری که در طول دوره فقط 12 فروند شناور 60 فوتی حیدر به نیروی انتظامی تحویل شد که بیش از دو برابر تعداد تحویلی در دوره مشابه قبلی است.
وزیر دفاع افزود: در حوزه تسلیح و تجهیز هم، شناور‌ها به تسلیحات و تجهیزات پیشرفته در حوزه موشک‌های کروز، اژدر و پدافند هوایی به ویژه سونار‌های پیشرفته گام‌های بلندی برداشته شده است و در برد موشک‌های کروز دریایی به برد بیش از هزار کیلومتر دست یافته ایم.
امیرحاتمی گفت: آن چه امروز با دستور جنابعالی به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ملحق می‌شود ناوشکن دنا از کلاس موج و همچنین اولین ناومین شکار جمهوری اسلامی ایران به نام شاهین است.
وی افزود: ساخت ناوشکن دنا مبتنی بر بازطراحی ناوشکن‌های کلاس موج از جمله جماران و ارتقاء آن‌ها به طور کامل در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و با همکاری نزدیک نیروی دریایی ارتش انجام شده است.
وزیر دفاع گفت: با الحاق این ناوشکن توانمندی ناوگان دریایی در چابکی با سرعت عمل و واکنش سریع بودن و مقابله با انواع اهداف آفندی و پدافندی، عمق دادن به دفاع و توان درگیری با انواع شناور‌های سطحی و زیرسطحی افزایش پیدا می‌کند و امکان بهره گیری از سامانه‌های جنگ الکترونیک و نهایتاً توان همراهی و حفاظت از انواع یگان‌های شناور در مسافت‌های طولانی، بیشتر و بیشتر فراهم می‌شود.
امیرحاتمی افزود: تهدید امنیت آب‌های مجاور و منطقه‌ای به وسیله مین‌های دریایی که می‌تواند توسط نیرو‌های فرامنطقه‌ای و حتی گروه‌های تروریستی مورد اشتباه قرار گیرد ضرورت آمادگی برای مقابله با آنها، انگیزه‌ای برای نیرو‌های دریایی و صنایع دریایی شد و به سمت طراحی و ساخت ناومین شکار حرکت کنند و با برخورداری از این ناو، نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد امنیت آب‌های منطقه و خطوط کشتیرانی، بیش از گذشته فراهم خواهد شد.
وی گفت: ایمان داریم این رویداد هنوز آغاز مسیر تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به قدرت بزرگ دریایی در حد شأن ملت بزرگ ایران و در مسیر دستیابی به تمدن نوین اسلامی است.
وزیر دفاع افزود: دانشمندان، متخصصان، تکنسین‌ها و کارکنان خدوم حوزه صنعت دریایی این عهد را با ملت عزیزمان می‌بندند که در این مسیر پرتلاطم، اما شیرین از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود و به عهد خود برای دفاع از ملت ایران و ارزش‌های الهی آن و ایفای نقش فعال در مسیر رشد و بالندگی کشور، پرهمت و پرتلاش خواهیم ماند.
امیرحاتمی گفت: پیام ما به هم دوستان و همسایگان پیام صلح و دوستی و امنیت است و جمهوری اسلامی ایران خود را شریکی مطمئن و دوستی شفیق برای همسایگان می‌داند و آمادگی خود را برای تقویت پیوند‌های دوستی و همسایگی و اقدامات مشترک برای بهره گیری بیشتر از خدمات متقابل را اعلام می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حفاظت ناوشکن دنا جمهوری اسلامی ایران وزیر دفاع نیروی دریایی ناوشکن دنا حوزه ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | شناور سپاه از خط استوا عبور کرد | اولین ماموریت در نیمکره جنوبی

به گزارش جام جم آنلاین، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲ هزار کیلومتری با نام «قدر ۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است، اما در سال‌های اخیر، مامور به حضور در آب‌های اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناور‌های مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آب‌های دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود.

دیگر خبرها

  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • ببینید | شناور سپاه از خط استوا عبور کرد | اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • دستگیری باند سارقان کابل‌های مترو
  • نجات ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان نجات یافتند
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان