Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- فاطمه کاظمی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان این‌که قبل از اجرای هر پروژه باید آن را با طرح آمایش سرزمین مطابقت دهیم، توضیح داد: در سال‌های گذشته پروژه‌هایی اجرا شده که کشور را با بحران مواجه کرده است و حالا باید کلی هزینه شود تا این بحران‌ها رفع شود. پروژه‌های مدیریت منابع آب از جمله این پروژه‌هاست که تالاب‌های کشور از جمله تالاب آق‌گل را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن جعفری‌نژاد با اشاره به این‌که تالاب‌ها به عنوان یکی از منابع مهم زیستگاهی دچار مشکلات اساسی هستند، افزود: آق‌گل به عنوان یک تالاب مهم برای استان همدان از نظر موقعیت جغرافیایی، که ظرفیت‌های گردشگری زیادی دارد، مورد بی‌توجهی و غفلت قرار گرفته و باید به صورت جدی‌تر مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: الگوهای کشاورزی در اطراف این تالاب باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و چاه‌های غیرمجازی که در محوطه آن حفر شده‌اند، مسدود شود. در حال از دست دادن یک اکوسیستم پایدار که می‌تواند اثرات مثبت زیادی بر زندگی مردم، متروکلیما و آب و هوای مردم داشته باشد، هستیم و برای حل این مشکل دستگاه‌های مدیریت آب باید به صورت جدی وارد شوند.

جعفری نژاد ادامه داد: تلاش ما این بوده که یک کانال آب‌رسانی در این تالاب ایجاد کنیم تا در صورت جاری شدن آب در آن به محض اولین بارندگی، انتقال آب راحت‌تر اتفاق بیفتد. مطالعه تالاب نهایی و به وزارت نیرو ارسال شده و این وزارتخانه باید هرچه سریعتر برای آب‌رسانی به آن تصمیم‌گیری کند. طرح مدیریت زیست‌بومی هم با کمک جوامع محلی و مشارکت مردم نهایی شده و ما امیدوارم این سند در شورای برنامه‌ریزی دو استان مرکزی و همدان مصوب شود، چراکه این سند تکلیف دو استان مذکور را برای احیای تالاب آق‌گل مشخص کرده است.

وی افزود: امسال هم یک دریچه کنترل تالاب فصلی احداث خواهد شد که این دریچه‌ها به ورود سیلاب‌ها به تالاب کمک شایانی می‌کنند تا دچارل بحران‌های بعدی نشویم.

گفتنی است این تالاب از سال‌ها قبل به علت اختلافات دو استان مرکزی و همدان در تأمین آب آن، کاملا خشک شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان همچنین از ابلاغ سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست که 3 دی 98  در شورای فرهنگ عمومی کشور مصوب شد، خبر داد و گفت: هدف اصلی این سند حفاظت از محیط زیست کشور و حفظ شرایط طبیعی آن از طریق ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست جامعه است.

جعفری‌نژاد ادامه داد: افزایش آگاهی عمومی  برای آشنا شدن تمامی افراد جامعه با نقش خود در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست و مشارکت در حفاظت از محیط زیست کشور، تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و مشارکت آحاد جامعه برای حفظ مطلوب محیط زیست و منابع طبیعی و ارتقای نقش دستگاه‌های مختلف و سمن‌ها و مجموعه‌های مردمی برای فرهنگسازی در جهت حفاظت آگاهانه و داوطلبانه از محیط زیست اهداف کلی تنظیم این سند را تشکیل می‌دهند.

وی تأکید کرد: بر این اساس کارگروه استانی ذیل شورای فرهنگ عمومی کشور در سطح استان همدان نیز تشکیل می‌شود و نیاز است در شورای فرهنگی استان این سند تبیین و وظایف دستگاه‌ها ابلاغ شود.

کد خبر 607307

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حفاظت از محیط زیست استان همدان دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان