Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@07:26:35 GMT

احتمال وجود حیات در مکانی که هرگز تصور نمی‌کنیم!

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۵۲۰۳

احتمال وجود حیات در مکانی که هرگز تصور نمی‌کنیم!

در حالی که بیشتر محققان بر روی سیاراتی شبیه به زمین حیات را جستجو می‌کنند، اما ممکن است روزی حیات را در مکانی که تصور نمی‌کردیم بیابیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از یونیورس تودی، جستجوی حیات در سیارات فراخورشیدی رویکرد محافظه‌کارانه‌ای دارد و در این جستجو‌ها تمرکز بر روی سیاراتی شبیه به زمین است. این احتمال وجود دارد که حیات شکل‌های گوناگونی داشته باشد، اما حقیقت این است که تنها گونه‌ای از حیات که ما می‌شناسیم حیاتی است که در زمین وجود دارد؛ بنابراین بیشتر محققان بر روی گونه‌ای از حیات زمینی که بر پایه‌ی کربن و نیازمند آب هستند تمرکز می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این احتمال وجود دارد که حیات در مکان‌هایی شکل بگیرد که تصورش را نمی‌کنیم.

از آنجا که حیات زمینی به آب نیازمند است جستجو برای حیات در سیارات فراخورشیدی بر آن دسته از سیاراتی تمرکز دارد که در کمربند حیات قرار دارند. کمربند حیات منطقه‌ی قابل سکونت در کهکشان است. این سیارات در فاصله‌ای نه چندان دور و نه چندان نزدیک به ستاره‌ها قرار دارند، بنابراین این امکان وجود دارد که روی سطح آن‌ها آب پیدا شود. این منطقه در منظومه‌ی شمسی ما مکانی بین مریخ و زهره است. اکثر سیارات فراخورشیدی واقع در این منطقه ابر زمین‌هایی هستند که به دور ستاره‌های کوتوله‌ی قرمز می‌چرخند. ستاره‌های کوتوله قرمز ۷۵ درصد ستاره‌های کهکشان ما را شامل می‌شوند.

یکی از کشفیات شگفت‌انگیز در مورد سیاره‌های فراخورشیدی این است که سیاراتی که اندازه‌ای شبیه به سیاره‌ی مشتری دارند، معمولا در مداری نزدیک به ستاره‌ی خود می‌چرخند. این سیارات داغ قابل سکونت نیستند، اما ممکن است قمر‌هایی داشته باشند که به اندازه‌ی زمین گرم و مرطوب هستند.

همچنین مشخص شد نیازی نیست که سیارات گازی نزدیک به ستاره خود قرار بگیرند تا بتوان در قمر‌های آن‌ها آب مایع پیدا کرد. برای مثال قمر گانیمد (Ganymede) مشتری در زیر سطح یخی خود آب دارد و تصور می‌شود قمر اروپای مشتری بیشتر از زمین آب داشته باشد و حتی قمر کوچک زحل به نام انسلادوس (Enceledus) نیز آب مایع دارد. نکته‌ی جالب توجه این است که وجود آب مایع در این قمر‌ها ناشی از حرارت خورشید نیست بلکه ناشی از گرمای کشش گرانشی سیاره‌ای است که به دور آن می‌چرخند.

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر قمر‌های سیاراتی مثل زحل و مشتری دارای آب هستند آیا قمر سیارات مشابه که به دور هیچ ستاره‌ای نمی‌چرخند نیز آب دارد؟

این سوال در مقاله‌ای جدید در مجله‌ی بین‌المللی نجوم مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله به نحوه‌ی تشکیل قمر‌های فراخورشیدی قابل سکونت پرداخته شده است و اینکه آیا این قمر‌ها می‌توانند برای مدتی طولانی آب کافی برای تشکیل حیات داشته باشند یا خیر.

برای مثال محرک یک قمر که در یک منظومه‌ی شمسی قرار دارد برای تکامل شیمیایی نور و حرارت ستاره است. اما محرک قمر سیاره‌های سرگردان که به دور هیچ ستاره‌ای نمی‌چرخند می‌تواند تشعشعات کیهانی باشد. این‌ها باعث تشکیل جو قمر در طول زمان می‌شود.

محققان برای بررسی این تفاوت‌ها یک قمر به اندازه‌ی زمین شبیه‌سازی کردند که به دور سیاره‌ای سرگردان به اندازه‌ی مشتری می‌چرخد. آن‌ها دریافتند که این قمر می‌تواند در سطح خود آب داشته باشد. البته به میزان کمتری نسبت به زمین، اما به اندازه‌ای که امکان تشکیل حیات در آن وجود داشته باشد.

اگر این قمر‌های فراخورشیدی وجود داشته باشند ممکن است بتوانیم جو آن‌ها را مطالعه کنیم و ممکن است اولین سیاره‌ای که در آن شواهدی از حیات پیدا می‌شود یک سیاره‌ی سرگردان باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خورشید زمین ستاره ها قمر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است

«علی‌اکبر علیزاده» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084386 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • چگونه شریف در محله تاریخی طرشت ستاره خاورمیانه شد؟
  • عصبانیت ستاره یونایتد: دست از آزارم بردارید
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • بارسلونا به ستاره پی اس جی ساخت!
  • روزی به نام تلفن!/الو... صدا میاد؟
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • روزی به نام تلفن!
  • اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!