Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بسته سیاسی دولت با هدف تنظیم‌گری بازار اجاره و جلوگیری از جابجایی مستاجران تابستان سال گذشته به ستاد مبارز با کرونا تقدیم شد که با تصویب پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی در این ستاد، تاثیر مثبتی در افت قیمت‌ها در بازار اجاره و جلوگیری از جابجایی مستاجران داشت.

تابستان سال گذشته برای «موجران» و «مستاجران» با سال‌های قبل تفاوت چشمگیری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه این تغییر بزرگ و کارساز هم انتشار ویروس کرونا بود که منجر به تدبیر دولت برای بخش اجاره با هدف کاهش زنجیره انتقال ویروس ناشی از جابجایی‌ها و اسباب کشی مستاجران است که اتفاقا روی وضعیت قیمت‌ها هم تاثیر گذاشته است.

بر اساس مصوبه دولت که با هدف تنظیم‌گری بازار اجاره در ستاد مقابله با کرونا تصویب و در سراسر کشور لازم‌الاجرا شد، سال گذشته (۹۹) موجران نمی‌توانستند مستاجران خود را «جواب» کنند و به جای آن باید قرارداد اجاره با نرخ‌های مصوب را تمدید می کردند. وام ودیعه مسکن نیز به ارزش ۵۰ میلیون تومان برای تهرانی ها تصویب شد تا قدرت موجران را برای پرداخت سقف تعیین شده اجاره افزایش دهد.

امسال نیز بسته حمایتی مستاجران با افزایش ارزش وام ودیعه مسکن در ستاد مبارزه با کرونا تصویب شد و سقف تعیین اجاره بها نیز به همان میزان سال گذشته تعیین شده است.

«محمود محمودزاده» امروز در خصوص مصوبات روز گذشته ستاد ملی کرونا در خصوص بسته حمایتی از مستاجران به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا برای امسال با پرداخت وام ودیعه مسکن موافقت کرده است. بر همین اساس برای مستاجران واجد شرایط در تهران ۷۰ میلیون تومان، برای کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت ۴۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن پرداخت می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مستاجران واجد شرایط تا پایان شهریورماه امسال فرصت دارند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و نظام بانکی نیز تا پایان آذرماه مکلف شده است تا تسهیلات ودیعه مسکن را به متقاضیان پرداخت کند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی توضیح داد: مالکان امسال نیز نمی‌توانند موجران خود را جواب کنند و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، قراردادهای اجاره به مدت یکسال دیگر تمدید خواهد شد.

به گزارش ایرنا سال گذشته ستاد ملی کرونا با توجه به اپیدمی ویروس کووید ۱۹ در مصوبه‌ای سقف مجاز افزایش اجاره بها در تهران را ۲۵ درصد، سایر کلانشهرها ۲۰ درصد و دیگر شهرها ۱۵ درصد اعلام کرد. روز گذشته ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰ نیز در هفتاد و دومین جلسه ستاد ملی کرونا حداکثر سقف افزایش نرخ اجاره که صاحبخانه باید افزایش دهند دقیقا به همین میزان تعیین شد.

مرداد ماه سال گذشته آغاز اعطای وام اجاره به مستاجرانی بود که واجد شرایط بودند و تا دی ماه سال گذشته نظام بانکی وام اجاره را پرداخت کرد.

برچسب‌ها ستاد ملی مبارزه با کرونا نرخ اجاره بها وزارت راه و شهرسازی رهن و اجاره مسکن دولت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد ملی مبارزه با کرونا نرخ اجاره بها وزارت راه و شهرسازی ستاد ملی مبارزه با کرونا نرخ اجاره بها وزارت راه و شهرسازی رهن و اجاره مسکن دولت وام ودیعه مسکن ستاد ملی کرونا راه و شهرسازی میلیون تومان سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازار مسکن در سال های گذشته شرایط پر فراز و نشیبی را سپری کرده است. در این راستا، به طور خاص وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران، همه و همه نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. 

در این راستا، بانک مرکزی کشورمان در آخرین گزارش خود از وضعیت قیمتی بازار مسکن در تهران، میانگین قمیت هر متر مربع مسکن در پایتخت را چیزی بیش از 81 میلیون تومان اعلام کرد که این عدد در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال گذشته از افزایش 24 درصدی و در مقایسه با ماه گذشته، از افزایش بیش از 3 درصدی حکایت دارد. با این همه، هنوز بسیاری از افکار عمومی این سوال را مطرح می کنند که عمده محرک های افزایش قیمت مسکن در ایران چیست؟ 

اگر مولفه تحریم و فشارهای خارجی که کلیت اقتصادی ایران و بخش های مختلف آن نظیر بازار مسکن را نیز متاثر می کند کنار بگذاریم، اینطور به نظر می رسد که بازار مسکن با 2 چالش مهم و محوری دست به گریبان است که برای حل آن ها بایستی تدابیری جدی اندیشیده شود. 

اول اینکه معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن ایران به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران، حالتی متوازن ندارد. اکنون بخش تقاضا از عرضه پیشه گرفته و همین مساله خود سبب شده تا افزایش قیمت مسکن در پایتخت و متعاقبا دیگر شهرها و مناطق کشورمان(به عنوان مناطقی که از قیمت مسکن در تهران تاثیر می گیرند) را شاهد باشیم. به طور خاص در شهر تهران شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از مسکن در حال ساخت نیز عمدتا مربوط به مناطقی است که نیازهای عمده و محوری پایتخت را تامین نمی کند. 

مثلا به جای اینکه در پایتخت شاهد ساخت مسکن باشیم، در مناطق پیرامونی آن این موضوع به نحو ملموس‌تری قابل مشاهده است. از این رو، همین عدم توازن در معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن، سبب شده تا افزایش قیمت ها در بازار مسکن به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران سرعت بگیرد. 

دوم اینکه دولت نیز همچنان از منظر قواعد دستوری به بازار مسکن می نگرد. معادله ای که ناکارآمدی آن در طی دولت های مختلف کشورمان در سال های گذشته به وضوح اثبات شده و اصرار بر تداوم آن، صرفا مشکلات را بیشتر می کند. در کنار این نوعِ نگاه نادرست، شاهد تشدید فعالیت های دلالی در بازار مسکن و در عین حال، تشدید رویکردهای هیجانی افکار عمومی به بازار مسکن و البته تقویت نگاه سرمایه ای به این بازار نیز هستیم. 

معادلاتی که همه و همه خود در ایجاد عدم توازن در بازار مسکن نقشی محوری بازی می کنند. البته که همانطور که پیشتر نیز گفته شد، مسائلی که در بازار مسکن و افزایش قیمت ها در این بازار ایفای نقش می کنند، بیشتر و گسترده تر از این حرف ها هستند با این حال، مولفه هایی که در این گزارش به آن ها اشاره شد نیز به طور خاص از منظر داخلی، اثرگذاری منفی را بر بازار مسکن داشته و دارند. 

منبع: الف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • خرداد ماه امسال اولین قرارداد خریدو فروش در سامانه خودنویس رونمایی می‌شود
  • سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم
  • سخنگوی دولت: دهک های پایین را صاحب مسکن می کنیم
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران