Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@02:20:52 GMT

دولت آینده باید مشکلات را از طریق دانشگاه حل کند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۶۳۵۶

دولت آینده باید مشکلات را از طریق دانشگاه حل کند

ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با بیان اینکه دولت آینده باید مشکلات خود را از طریق دانشگاه حل کند، گفت: اگر واقعاً دولتی سرکار بیاید که بخواهد مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور را در ابعاد مختلف به صورت اساسی حل کند، باید به دانشگاه‌ به عنوان متخصص در حوزه‌های مختلف نگاه داشته باشد و به بودجه دانشگاه به شکل سرمایه‌گذاری برای حل مشکلات کشور نگاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور زراءنژاد در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص مطالبه جامعه دانشگاهی از دولت آینده، اظهار کرد: کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری معمولاً در زمان انتخابات، دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار می‌دهند و از مخاطبین اصلی آن‌ها دانشگاهیان هستند. اما عموماً بعد از انتخابات و آغاز به کار دولت‌های جدید، به دلیل وجود مسائل و مشکلات زیاد، دانشگاه‌ها از آموزش و پژوهش و مسائل مربوط به نخبگان و نقش دانشگاه در توسعه کشور مغفول باقی می‌مانند.

دانشگاه‌ها مورد غفلت قرار گرفته‌اند

وی گفت: تا وقتی توجه اساسی به دانشگاه‌ها نشود، امکان توسعه‌ کشور و حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، اگر نگویم محال است تقریباً بسیار دشوار است. اگر دولتی ایجاد اشتغال را سرلوحه کار خود قرار دهد یا بخواهد نرخ تورم را کاهش دهد، باید توسط متخصصان و با بررسی‌ها و پژوهش‌های تخصصی، اقدام به این کار کند اما متأسفانه دانشگاه‌ها هم از نظر بودجه و هم توجه به نخبگان دانشگاهی معمولاً مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با اشاره به دلیل خروج نخبگان از کشور، ادامه داد: بخشی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به دلیل بی‌توجهی از کشور خارج می‌شوند و بخشی از آن‌هایی که می‌مانند در حالی که متخصص هستند و باید در صنعت مورد استفاده قرار گیرند؛ به کار گرفته نمی‌شوند زیرا اعتقاد واقعی به خروجی دانشگاه وجود ندارد و یا اگر این اعتقاد وجود داشته باشد، به اندازه‌ کافی نیست.

دولت آینده باید مشکلات خود را از طریق دانشگاه حل کند

زراءنژاد با اشاره به انتظارات دانشگاهیان از دولت آینده، بیان کرد: اگر واقعاً دولتی سرکار بیاید که بخواهد مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور را در ابعاد مختلف به صورت اساسی حل کند، باید به دانشگاه‌ به عنوان متخصص در حوزه‌های مختلف نگاه داشته باشد و به بودجه دانشگاه به شکل سرمایه‌گذاری برای حل مشکلات کشور نگاه کند. دولت آینده باید مشکلات خود را از طریق دانشگاه حل کند.

به کار نگرفتن دانشگاه‌ها، از دلایل وجود مشکلات ریشه‌ای در کشور

وی با اشاره به تبعات بی‌توجهی به دانشگاه‌ها، گفت: از تبعات بی‌توجهی به دانشگاه می‌توان به ناامید شدن نخبگان دانشگاهی اشاره کرد که باعث کاهش ارتباط آن‌ها با صنعت و جامعه می‌شود و ممکن است احساس کنند تلاش و هزینه‌ای که برای فراگیری دانش و فناوری کرده‌اند، عملاً خریدار ندارد. وقتی در علوم اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بانکداری و ... مشکلی پیش می‌آید مدعیان حل این مسائل، دانشگاهیان نیستند و این مسئله باعث بی‌انگیزگی نخبگان دانشگاهی می‌شود. دانشگاه‌های ما به جای حل مشکلات جامعه و صنعت عملاً جزیره‌ای شده‌اند و این مسئله به دلیل عدم توجه کافی دولت‌ها به دانشگاه‌ها است. این بی‌توجهی باعث گسست دانشگاه از صنعت و جامعه شده است. در صورتی که باید نیاز صنعت و جامعه در دانشگاه رفع شود. بی‌توجهی دولت‌ها تاکنون باعث بی‌انگیزگی نخبگان و مهاجرت شده و بیکاری فارغ‌التحصیلان به طور بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده است و این ناشی از همان بی‌توجهی است. یکی از دلایل وجود مشکلات ریشه‌ای در کشور به کار نگرفتن دانشگاه‌ها است.

ضرر وارده به کشور به دلیل بی‌توجهی به دانشگاه است

رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر عنوان کرد: دانشگاه‌ها، پژوهش، علم و فناوری در اولویت جدی دولت‌ها نبوده‌اند و ضرر عمده‌ای که تاکنون متوجه کشور شده به دلیل همین بی‌اعتنایی است. دولت باید به دانشگاه باور داشته باشد. باور کند که علی‌رغم هزینه‌های فراوانی که برای تربیت نیروی انسانی و نخبگان در دانشگاه پرداخت می‌شود، پس از فارغ‌التحصیلی بخشی از آن‌ها مجبور هستند از کشور خارج شوند و این همان خروج سرمایه است.

دولت فرآیند خروج نخبگان را رصد و رفع کند

وی در پایان گفت: دولت باید فرآیند خروج نخبگان را رصد و در جهت رفع آن تلاش کند. دولت‌ها باید کاری کنند که فرآیند مهاجرت کاهش و یا متوقف شود. راهکار جلوگیری از خروج نخبگان را نباید به نهادهای دیگر سپرد، بلکه دانشگاه می‌تواند این مشکل را حل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان انتخابات ۱۴۰۰ دانشگاه ها طریق دانشگاه حل دولت آینده باید مشکلات خروج نخبگان دانشگاه ها حل مشکلات بی توجهی دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۶۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سهمیه‌ کشورها در فصل آینده؛ ایران با ۱+۲ سهمیه در آسیا

نتایج ضعیف تیم‌های فوتبال ایران در سال‌های اخیر لیگ قهرمانان آسیا به کاهش سهمیه کشورمان در رقابت‌های باشگاهی آسیا منجر خواهد شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسابقات فوتبال باشگاهی آسیا در فصل 24-2023 به خط پایان رسیده و تنها بازی‌های فینال دو تورنمنت قاره کهن باقی مانده است. تیم‌های العین امارات و یوکوهاما مارینوس ژاپن به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافتند و تیم‌های الاحد لبنان و سنترال کوست مراینرز استرالیا راهی فینال AFC CUP شدند.

سایت «فوتی رنکینگز» نوشت؛ با توجه به اینکه به پایان رقابت‌های باشگاهی آسیا نزدیک شده‌ایم، دیگر هیچ تغییری در جایگاه تیم‌ها در رده‌بندی باشگاهی فوتبال آسیا به وجود نمی‌آید. ژاپن به لطف نتایج یوکوهاما مارینوس، بالاتر از کره جنوبی در جایگاه نخست رده‌بندی شرق آسیا قرار گرفته و سه سهمیه مستقیم در فصل آینده لیگ نخبگان آسیا خواهد داشت.

کاهش سهمیه‌های ایران برای مسابقات فصل آینده باشگاهی AFC

طبق اعلام این سایت، عربستان و ژاپن سه سهمیه در فصل 26-2025 لیگ نخبگان آسیا (سطح اول رقابت‌های باشگاهی آسیا) به دست آوردند. کره جنوبی، امارات، قطر و چین نیز دو سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان آسیا کسب خواهند کرد.

ایران و تایلند نیز هر کدام یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان خواهند داشت. همچنین یک نماینده از هر کدام از کشورهای ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی در سطح نخست رقابت‌های باشگاهی قاره آسیا شرکت می‌کنند.

تصویب ساز و کار انتخاب نمایندگان فوتبال ایران برای مسابقات باشگاهی آسیا

در سطح دوم مسابقات باشگاهی آسیا (لیگ قهرمانان آسیای 2) نیز 12 کشور سهمیه مستقیم به دست آورده‌اند. ایران در کنار ژاپن، عربستان، کره جنوبی، امارات، قطر، چین، تایلند، ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی یک سهمیه مستقیم در این رقابت‌ها خواهد داشت.

پیش‌تر مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال (بر مبنای تخصیص 1+2 سهمیه لیگ نخبگان و یک سهمیه لیگ قهرمانان آسیای 2) گفته بود قهرمان و نایب قهرمان لیگ برتر به‌عنوان سهمیه‌های مستقیم و قهرمان جام حذفی، به‌عنوان سهمیه پلی‌آف برای شرکت در لیگ نخبگان آسیا معرفی می‌شوند. تیم سوم لیگ نیز در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا تعیین شده است.

شکست یاران رونالدو به ضرر ایران

در صورت تأیید رسمی گزارش «فوتی رنکینگز» درباره سهمیه‌های ایران در رقابت‌های باشگاهی آسیا، می‌توان گفت قهرمان لیگ برتر در مرحله گروهی و نایب قهرمان لیگ در دور پلی‌آف لیگ نخبگان آسیا به میدان می‌رود. همچنین قهرمان جام حذفی نیز مجوز شرکت در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا را کسب می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • دولت برنامه‌ریزی مناسبی برای حمایت از نخبگان دارد
  • برگزاری گردهمایی استانی مجموعه‌های نخبه‌پرور یزد و اصفهان
  • سهمیه‌ کشورها در فصل آینده باشگاه‌های آسیا تعیین شد
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • تعیین سهمیه‌ کشورها در فصل آینده؛ ایران با ۱+۲ سهمیه در آسیا
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان