Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:06:05 GMT

حق کمیسیون چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۶۹۱۴

حق کمیسیون چیست؟

مشاوران املاک و خودرو به عنوان واسط و راهنما خدماتی را به دو طرف معامله ارائه می دهد. مبلغی که به ازای خدمات ارائه شده از دو طرف معامله دریافت می شود را حق کمیسیون می گویند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وب سایت ملک هفت، میزان حق کمیسیون مشاوران به ارزش ملک و یا خودروی معامله شده، متفاوت است و بر اساس قوانین مشخصی محاسبه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اطلاع از نحوه محاسبه حق کمیسیون مشاوران و قوانین مربوط به آن تا حدودی می توان از بروز مشکلات در معامله جلوگیری کرد.

نوع عملکرد بنگاه های معاملات ملکی

مشاوران املاک مستقر در دفاتر املاک به عنوان واسطه ای میان دو طرف قرارداد هستند. این دو طرف می تواند یا فروشنده و خریدار باشد یا مالک و مستاجر.

مشاور ملکی به دلیل ارائه خدماتی به دو طرف قرارداد، از حقوق مشخصی برخوردار است که میزان آن توسط اتحادیه صنف املاک تعیین می شود.

از جمله خدماتی که مشاوران املاک به افراد ارائه می دهند، می توان به خرید و فروش، رهن و اجاره، مشارکت در ساخت و پیش فروش واحدهای مسکونی یا تجاری اشاره کرد که با معرفی دو طرف به هم و انجام معامله، مبلغی را با عنوان حق کمیسیون از دو طرف معامله دریافت می کند.

انواع حق کمیسیون مشاوران املاک

میزان حق کمیسیون مشاوران املاک در بنگاه های معاملات ملکی، باتوجه به نوع معامله و ارزش ملک معامله شده متفاوت است. همچنین شهری که ملک و بنگاه ملکی در آن واقع شده است نیز در میزان محاسبه حق الزحمه مشاوران املاک تاثیر گذار می گذارد.

هرچه تعداد معاملات و ارزش ملک معامله شده بیشتر باشد، حق کمیسیون بیشتری برای مشاور ملکی درنظر گرفته خواهد شد.

میزان مبلغ حق الزحمه مشاوران املاک و نحوه محاسبه آن باتوجه به نوع معامله متفاوت می باشد.

به طور کلی شش نوع حق کمیسیون در معاملات ملکی وجود دارد که نوع محاسبه آن ها متفاوت است.

· حق کمیسیون خرید و فروش ملک

· حق کمیسیون رهن کامل ملک

· حق کمیسیون رهن و اجاره املاک

· حق کمیسیون مشارکت در ساخت

· حق کمیسیون معاوضه ملک

· حق کمیسیون در صورت فسخ قرارداد

· حق کمیسیون با قرارداد جعاله ملکی

فرمول محاسبه کمیسیون در فروش ملک

حق کمیسیون مشاوران املاک در معاملات خرید و فروش ملکی، به اینگونه است که اگر معامله تا سقف 500 میلیون تومان باشد، 0.5 درصد از قیمت ملک به عنوان حق کمیسیون از دو طرف دریافت می شود. هنگامی که ارزش ملک از 500 میلیون تومان بیشتر باشد، 0.25 درصد از مازاد قیمت ملک به حق کمیسیون اضافه می شود. همچنین 9 درصد در تمام معاملات به عنوان مالیات دریافت می شود.

0.5 درصد ارزش ملک، هم از خریدار دریافت می شود و هم از فروشنده. یعنی اگر ارزش ملک 600 میلیون تومان باشد، برای 500 میلیون آن 0.5 درصد حق کمیسیون درنظر گرفته می شود و برای 100 میلیون باقی مانده 0.25 درصد محاسبه می شود. مبلغ به دست آمده با 9 درصد مالیات به عنوان حق کمیسیون در پایان معامله از خریدار و فروشنده اخذ می شود.

(500 میلیون × 0.5 درصد) + (100 میلیون باقی مانده × 0.25 درصد) = حق کمیسیون

 ۲,۷۵۰,۰۰۰  = (۰٫۰۰۵ × ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) + (۰٫۰۰۲۵ ×  ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰) = حق کمیسیون

حق کمیسیون × ۹ درصد مالیات = مبلغ مالیات

۲۴۷,۵۰۰ =  ۲,۷۵۰,۰۰۰ × ۰٫۰۹  = مبلغ مالیات

مبلغ مالیات + حق کمیسیون = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله

تومان  ۲,۹۹۷,۵۰۰  =  ۲۴۷,۵۰۰  +   ۲,۷۵۰,۰۰۰ = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله

نحوه محاسبه حق کمیسیون رهن کامل ملک

مبلغ کمیسیون در معاملات رهن کامل براساس مبلغ بدست آمده از تبدیل رهن به اجاره محاسبه می شود بطوری که به ازای هر یک میلیون تومان رهن 30هزار تومان اجاره در نظر گرفته می شود و بر اساس مبلغ بدست آمده 25 درصد به عنوان حق کمیسیون از طرفین دریافت می شود. علاوه بر این مبلغ 9 درصد مالیات نیز برای معامله مربوطه در نظر گرفته می شود.

به عنوان مثال اگر ملکی 7۰ میلیون تومان رهن کامل شده باشد حق کمیسیون آن برابر با ۵۷۲,۲۵۰ می باشد که باید توسط هر یک از طرفین معامله بصورت جداگانه پرداخت شود.

۳۰,۰۰۰ × مبلغ رهن = تبدیل رهن به اجاره

  ۲,۱۰۰,۰۰۰ = ۳۰,۰۰۰ × ۷۰ = تبدیل رهن به اجاره

مبلغ اجاره × ۲۵ درصد = حق کمیسیون

۵۲۵,۰۰۰ = ۰٫۲۵ × ۲,۱۰۰,۰۰۰ = حق کمیسیون

0.09 × حق کمیسیون = مبلغ مالیات

  ۴۷,۲۵۰ = ۰٫۰۹ × ۵۲۵,۰۰۰ = مبلغ مالیات

مبلغ مالیات + حق کمیسیون = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله

۵۷۲,۲۵۰ = ۴۷,۲۵۰ + ۵۲۵,۰۰۰ = مبلغ قابل پرداخت توسط هر یک از طرفین معامله

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بنگاه های معاملات ملکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۶۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی

ایسنا/سمنان مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تبیین اثرات پرداخت مالیات را بهترین عامل مشارکت مردم در پرداخت مالیات برشمرد و گفت: بیان اثرات پرداخت مالیات از زبان ائمه جمعه و جماعات موجب تأثیرگذاری بیشتر خواهد بود.

حسین پور ۶ اردیبهشت در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه شاهرود با اشاره به بروز اتفاقات بسیار خوب در حوزه قانون گذاری و اجرا از حیث برگشت مستقیم مالیات و عوارض به مردم اظهار کرد: ارائه خدمات ملموس‌تر ، مردم و مودیان را به پرداخت مالیات و عوارض ترغیب خواهد کرد. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با اشاره به لزوم قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی عنوان کرد: نظر به اینکه به دلیل  تحریم های ظالمانه دشمن و از طرفی وابستگی به درآمدهای نفتی، اقتصاد کشور دچار آسیب شده بود ولی خوشبختانه در چند سال اخیر  درآمد کشور بر اساس مالیات پایه گذاری گردیده است. 

حسین پور تصریح کرد: در سال جاری ۵۳ درصد منابع عمومی دولت از مالیات تأمین می شود.اگر دارای منابع و سرمایه نفتی هستیم آن را باید برای آیندگان سرمایه گذاری کنیم. 

وی با اشاره به سهمیه بودجه ای تعیین شده در استان گفت: به لطف خدا، مشارکت مردم و با همراهی مودیان مالیاتی و تلاش کلیه همکاران اداره کل امور مالیاتی استان، ضمن اجرای عدالت مالیاتی و تکریم مودیان مالیاتی، توانستیم درآمدهای مالیاتی را در استان تحقق بخشیم. 

حسین پور ادامه داد: بیش از ۹۸ درصد درآمدهای استان از طریق درآمدهای مالیاتی تأمین می گردد که در دو سال اخیر تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی و بعضاً بیشتر از آن را در این استان شاهد بودیم. 

وی به توزیع مالیات برارزش افزوده اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سال گذشته از محل پرداخت عوارض مالیات بر ارزش افزوده شاهد عمران و آبادانی شهرها و روستاهای استان بودیم. 

این مدیر مسوول  از پرداخت ۲۸۸ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها و دهیاری های استان در سال ۱۴۰۰خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به ۸۷۸ میلیارد تومان افزایش یافت و در سال ۱۴۰۲ مبلغ یک هزار و ۳۶۸ میلیارد تومان از این محل به شهرداری ها و دهیاری های استان پرداخت شد که با توجه به جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان و با توجه به سرانه جمعیت جزء چند استان اول کشور بودیم. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با اشاره به برپایی مستمر میزخدمت توسط این اداره کل گفت: یکی از اولویت های مهم اداره کل امور مالیاتی استان روابط بدون واسطه و مستقیم با مردم است که برگزاری میز خدمت و همچنین ملاقات های حضوری با مردم در طول هفته از اولویت های  اداره کل امور مالیاتی بوده است. 

دکتر حسین پور ضمن تأکید بر مبارزه با فرار مالیاتی خاطرنشان کرد: مبارزه با فرار مالیاتی یک مطالبه عمومی از سوی مردم است که در این راستا نیز اقدامات خوبی در اداره کل امور مالیاتی استان صورت گرفته است. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تصریح کرد: در شمار مودیان در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۳ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافتند و این افزایش در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰نیز ۲۸ درصد بوده است.

وی تصریح کرد: در طول دو سال، میزان تسلیم اظهارنامه در استان سمنان از ۳۶ هزار فقره به ۶۱ هزار فقره افزایش یافته است. 

حسین پور فرهنگ سازی و آموزش را یکی از مهمترین عوامل مشارکت مردم در پرداخت مالیات ها برشمرد و افزود: در حوزه آموزش در سال گذشته ۴۶ دوره آموزش کاملاً رایگان برای مودیان برگزار شده است. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با بیان اینکه در حوزه فرهنگ سازی و روابط عمومی، فعالیت های زیادی در سال گذشته انجام شد گفت: شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و توزیع عادلانه ثروت و سرمایه به واسطه پرداخت مالیات مستلزم اطلاع رسانی صحیح است که با ترویج روح جمعی و بهره گیری از ابزارهای تبلیغی نوین، گسترش فرهنگ مالیاتی در سطح جامعه به یک اصل تبدیل شده و بسترهایی فراهم شده که پرداخت مالیات جزء وظایف و تکالیف مهم آحاد جامعه تلقی شود. 

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه شاهرود ضمن ابراز خرسندی از عملکرد اداره کل امور مالیاتی در سطح استان گفت: بر این باورم نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) یک بخشنامه نانوشته ولایی است و همه ما مکلفیم جهش تولید را با مشارکت مردم گفتمان سازی کنیم. 

وی تسهیل گری و پشتیبانی سازمان امور مالیاتی از واحدهای تولیدی با حفظ حقوق حقه دولت را موجب تحقق شعار سال ارزیابی کرد و گفت: عملکرد سازمان امور مالیاتی و برقراری عدالت توسط این سازمان می تواند نقش بسزایی را درسال جدید ایفا کند. 

حجت الاسلام و المسلمین امینی وابستگی به درآمدهای نفتی را یکی از معضلات اصلی اقتصادی توصیف کرد و گفت: مالیات جایگزین بسیار مناسبی برای درآمدهای نفتی است. 

امام جمعه شاهرود توزیع عوارض بر اساس ضریب جمعیت را یک الگوی خوب و مناسب برای برقراری عدالت مالیاتی برشمرد و بیان کرد: اگر بخواهیم به استقلال برسیم و درگیر بازی های دشمن نشویم نباید سرنوشت کشور به درآمدهای نفتی گره بخورد. 

وی آگاهی مردم از نحوه هزینه کرد مالیات را موجب رضایتمندی آنها توصیف کرد و برلزوم فرهنگ سازی مالیاتی تأکید کرد. 

حجت الاسلام و المسلمین امینی مشارکت مردم در پرداخت مالیاتی را یکی از موفقیت های بزرگ سازمان امور مالیاتی برشمرد و بیان کرد:  مردم باید از چگونگی هزینه کرد مالیات آگاه شوند. 

وی ضمن تشکر از اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مالیاتی در سطح استان به بیان نقش ائمه جماعات در ترویج فرهنگ مالیاتی پرداخت و بر لزوم همکاری شورای سیاسگذاری ائمه جمعه با اداره کل امور مالیاتی استان تأکید کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • آخرین خبر‌ها از ۲ ایستگاه پمپاژ آب پلدختر
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • شش الزامی که خریداران سرخابی‌ها باید رعایت کنند
  • قرمز پوشی یک دست بانک‌ها پس از خرید سهام باشگاه پرسپولیس!
  • ۶ الزامی که خریداران سرخابی‌ها باید رعایت کند