Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:52:43 GMT

اوضاع معکوس اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۷۴۲۰

اوضاع معکوس اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

روز ۲۸ خردادماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. تکاپوهای انتخاباتی از مدت‌ها قبل آغاز شده و نهادهای مجری و ناظر انتخابات، احزاب، چهره‌های شاخص جریان‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی کارزار انتخابات را پیش می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش آخرین رخدادها در خصوص انتخابات پیش رو طی شبانه‌روز گذشته را به صورت جمع‌بندی ارائه می‌کند. تازه‌ترین اخبار در مورد تحولات و رویدادهای مرتبط با برگزاری انتخابات و آخرین مواضع نهادهای مسئول در این امر، تشکل‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی انتخابات را در این گزارش می‌خوانیم.

آخرین مواضع نهادها در ارتباط با انتخابات

*رییس ستاد انتخابات کشور: در نظرسنجی ها میزان مشارکت با فاصله ده درصدی بین ۳۷ تا ۴۷ درصد است

«جمال عرف» در نشست خبری خود با بیان اینکه در حوزه ریاست جمهوری بیش از ۶۷ هزار و در شوراها ۷۵ هزار صندوق رای استفاده خواهیم کرد، اظهار کرد: ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط رای هستند. رای اولی ها ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار  و ۱۴۸ نفر هستند.

عرف درباره میزان مشارکت در انتخابات تصریح کرد: بخشی از نظرسنجی ها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله ده درصدی در نظرسنجی ها وجود دارد و اختلافی بین ۳۷ تا۴۷ درصدی وجود دارد. از دستگاه های نظرسنجی دعوت کرده و درباره این اختلاف سوال کرده ایم. باز هم با آنها جلسه داریم تا ستاد انتخابات به عدد دقیق تری از میزان مشارکت و احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم برسد.

رییس ستاد انتخابات کشور درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در روز اخذ رای گفت: زمان اخذ رای را افزایش داده ایم و یک ساعت زودتر انتخابات آغاز می شود و دو ساعت پس از ساعت ۲۴ اگر لازم شد انتخابات ادامه می یابد. شعب افزایش یافته است. نرم افزار شعبه در اختیار همه مردم قرار دارد. شعب ضدعفونی می شود. همه از ماسک استفاده خواهند کرد. فاصله اجتماعی رعایت می شود. اگر در شعبی پروتکل ها رعایت نشد، رییس شعبه باید تذکر دهد.

آخرین اخبار از احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب

*سخنگوی حزب کارگزاران: اگر در نظرسنجی‌ها همتی یا مهرعلیزاده با اقبال نسبی روبرو شوند، فضا اینطور نیست که اصلاح طلبان نامزد نداشته باشند

«حسین مرعشی»در کلاب هاوس تصریح کرد: در نظرسنجی‌ها تا الان رای آقای همتی صعودی است و رای آقای رئیسی نزولی است. در تهران آقای رئیسی ۳۱ درصد و آقای همتی ۸ درصد رأی دارد و ۵۵ درصد هنوز تصمیم نگرفتند. در همین رای پایین هم نباید بگذاریم درب سیاست بسته شود. اگر در نظرسنجی آقای همتی یا مهرعلیزاده با اقبال نسبی مردم روبرو شوند، فضا اینطور نیست که اصلاح طلبان نامزد نداشته باشند.

سخنگوی حزب کارگزاران گفت: انشاالله با یک سری حرکات دوستان در جبهه اصلاحات و برگ‌های جدیدی که رو می‌شوند با همین میزان مشارکت انتخابات را ببریم. دولتی می‌خواهیم که در عرصه بین‌الملل سیاست آقای روحانی را پی بگیرد اما در عرصه داخلی چابک باشد و مشکلات مردم را حل کند.

*عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی: شرکت نکردن در انتخابات به نفع هیچ کسی نیست

«سیدافضل موسوی» در مصاحبه‌ای با اشاره به اهمیت مشارکت در انتخابات اظهار کرد: حضرت علی (ع) می فرمایند اگر کسی نتوانست همه چیز را به دست آورد، از به دست آوردن جزئی از کل نباید صرف نظر کند. من این را خطاب به کسانی می گویم که در انتخابات نمی خواهند شرکت کنند و معتقدند چون کاندیدای مورد نظر آن ها وجود ندارد پس کل انتخابات را ترک می کنند.

وی ادامه داد: من هم تأیید می کنم که کاندیداهای ایده آل ما در انتخابات حضور ندارند اما با شرکت نکردن در انتخابات هیچ اتفاقی نمی افتد و کسی هم که انتخاب می شود نمی گوید حالا که شما در انتخابات شرکت نکردید من از شما تشکر می کنم به هر حال رئیس جمهور با هر میزانی از مشارکت، انتخاب می شود. بنابراین من معتقدم کسی که توانایی مدیریت داشته و بهتر می تواند مشکلات را حل کند، رأی دهیم.

آخرین اخبار از جناح اصولگرا

*رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب: شورا دخالتی در داوطلبی دختر سردار شهید سلیمانی نداشته است

«غلامعلی حداد عادل» روز یکشنبه در نشست خبری به همراه ۲۱ نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف برای شورای شهر تهران، با اشاره به کاندیداتوری دختر سردار شهید سلیمانی اظهار کرد: بعد از اینکه اعلام شد خانم نرجس سلیمانی دختر شهید سلیمانی در فهرست پیشنهادی ما هست انتقاداتی شنیده شد. حقیقت این است که خانم نرجس سلیمانی مستقل برای نامزدی شورای شهر تهران تصمیم گرفته بودند و ما نه از تصمیم ایشان اطلاع داشتیم و نه درخواستی کرده بودیم و ما هم چند روز پیش از ثبت نام ایشان مطلع شدیم.

رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اضافه کرد: درک او از وصیت نامه پدرشان این بود که خانواده سلیمانی از حضور در امور اجتماعی منع نشده‌اند و این مطلب به خود او مربوط است و شورای ائتلاف دخالتی نداشته است. 

حداد عادل ادامه داد: سرکار خانم سلیمانی تصمیم داشته به صورت منفرد در انتخابات شرکت کند و احتمال دادیم اگر اطلاع رسانی مناسب صورت نگیرد وایشان رای نیاورد، دشمنان کشور در خارج و داخل کشور  این موضوع را دستاویز کنند و بگویند مردم ایران از آرمان‌های شهید سلیمانی فاصله گرفتند و ما برای جلوگیری از چنین اتفاقی امکانات را در اختیارشان گذاشتیم و خواستیم در فهرست ما باشند و ایشان هم پذیرفتند.

*اعلام فهرست «ائتلاف بزرگ برای مردم» برای شورای شهر تهران

جبهه پایداری انقلاب اسلامی، جریان گام دوم انقلاب اسلامی، کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، حزب عدالت‌طلبان ایران اسلامی، حزب زنان جمهوری اسلامی، حزب نیک اندیشان ایران اسلامی، جریان مردمی جماران، جمعیت تعالی ایران اسلامی، مرکز بررسی‌های راهبردی جنبش دانشجویی، رزمندگان حزب‌الله و ستاد مردمی برای مردم (ستاد مردمی سید ابراهیم رئیسی) فهرست شورای شهر مورد حمایت خود را اعلام کرد. در این فهرست نام افرادی چون سیدمحمدرضا حسینی، محمد خزاعی، جعفر فرجی، مجید حسینی، علی عبدی، حسین قرایی، امیرجاویدپور، هاشم داداش‌پور، زهرا حیرانی شبانی‌پور، سمیه السادات حسنی‌حلم، سیدمهدی زریباف، حامد عطاری، سیدمرتضی محمودی، اسماعیل احمدی، رضا پوریافر، نعمت‌اله حکیم، سیدمرتضی حسینی، حامد علامتی، عرفان خسرویان چم‌پیری، عبداله دارایی و سیدمحمد موسوی گزافرودی به چشم می خورد.

همچنین گزینه‌های مورد حمایت جبهه پایداری انقلاب اسلامی برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری تهران آیت الله اعرافی، آیت‌الله مصلحی و آیت‌الله دانش‌زاده مومن خواهند بود.

*رییس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی: نگرانی برای کناره‌گیری نکردن سایر کاندیداهای اصولگرا وجود ندارد

«سید مصطفی میرسلیم» در نشست خبری خود اظهار داشت: بنا بر این بود که جریان اصولگرایی و انقلابی به صورت متحد و با یک کاندیدا حضور پیدا کند و برهمین اساس همه گروه‌ها از آقای رئیسی حمایت کردند. اکنون اگر نامزدی احساس می‌کند که نیاز است در صحنه بماند و تبلیغ و حرف‌های خود را به جامعه برساند، در این زمینه منعی ندارد و نگرانی هم وجود ندارد. کاندیداهای دیگر می‌توانند کناره‌گیری نکنند.

برچسب‌ها اصولگرایان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ستاد انتخابات کشور سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصولگرایان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ستاد انتخابات کشور اصولگرایان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ستاد انتخابات کشور سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان ستاد انتخابات نظرسنجی ها شورای ائتلاف ایران اسلامی میزان مشارکت شهید سلیمانی اصلاح طلبان شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

بنابر گزارش مهر، وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901989

دیگر خبرها

  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است