Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نهضت بزرگ خانه سازی ایرانیان را راه می‌اندازیم، مردم با پرداخت ۱۰ درصد آورده صاحب خانه می‌شوند و ۹۰ درصد دیگر را بانک‌ها وام می‌دهند.

به گزارش ایسنا؛ محسن رضایی میرقائد عصر دو شنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم استان بوشهر اظهار کرد: سرزمین ایران بهترین قطعه عالم است، از چشم اندازهای بدیع و اقلیم‌های متنوع و پوشش گیاهی و چهار فصل همیشه پر بازده آن طبیعتی را به وجود آورده است که گاهی جهان کوچکی در ایران ما شکل گرفته که از همه قاره‌های عالم قطعه‌ای در ایران ما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران سرزمین اقوام، قبیله‌های سرشار از غرور و راواهای مالامال از پاکی و شور و مردمی پاک نهاد به زلالی چشمه‌های جوشان عالم است. هر صدفی را از گوهرش می‌توان شناخت، ایران را با ایران باید شناخت. طبیعتش، هنرش، ادبیاتش، نوابغش، مردم مهمانوازش و بناهای باشکوه و سابقه تاریخی و تمدنی چند هزار ساله ایران اسلامی حکایت از این گوهر پاک و کمیاب در عالم می‌کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هنر امام انقلاب اسلامی این بود که با کمک عشق به وطن و اسلام همه ایرانی‎ها را دور هم جمع کرد، انسجام بزرگی به وجود آورد و ما دوباره یکی شدیم، واحد شدیم و بلند شدیم روی قامت خود ایستادیم.

حرکتی از نو با دولتی نو

رضایی اضافه کرد: اما متاسفانه سیاست‌های نادرست دولت‌ها در این دو- سه دهه اخیر باعث شد که این توانایی عظیم و این قامت بلند ایران خم شود و در مقابل مشکلات احساس ناتوانی و بعضا ناامیدی به آن دست دهد. ما دوباره می‌خواهیم قیام کنیم بر روی پای خود بایستیم و حرکتی از نو را با دولتی نو آغاز کنیم.

وی تصریح کرد: امام بزرگوار ما در انقلاب اسلامی اقوام و همه استان‌ها را دور هم جمع کرد، یک اتفاق بزرگ صورت گرفت و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و نه غرب و نه شرق هیچ‌کدام نتوانستند در مقابل ملت ایران بایستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: برای بار دوم امام در جنگ تحمیلی همه استان‌ها و همه اقوام را دور هم جمع کرد و در حالی که پنج استان ایران اشغال شده بود و بیش از چهل، پنجاه کشور پشت سر صدام حسین بود همه آن‌ها را به زباله دان تاریخ فرستاد.

محسن رضایی بیان کرد: آیا نمی‌توانیم بار دیگر همه استان‌ها و همه اقوام دور هم جمع شویم و دوباره حرکت سومی را آغاز کنیم، حتما امکان‌پذیر است با وجود رهبری فرزانه و جوانان غیرتمند چرا نتوانیم برای بار سوم قیام کنیم.

او یادآور شد: قیام فرهنگی اقتصادی، قیام شکستن محاصره اقتصادی، قیام پیشرفت‌های بزرگ، قیام برای زندگی‌های بهتر و قیام برای تشکیل دولت وحدت ملی و قیام برای اینکه همه ایرانی‌ها ایرانی هستند و شهروند درجه یک و درجه ۲ در قاموس نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این طور نیست که از قبل انتخابات مهندسی شده باشد و فردی بیرون بیاید، این شما هموطنان هستید که سرنوشت صندوق‌ها را تعیین می‌کنید و خواهید گفت که اراده اصلی و انتخاب اصلی در دست شماست، آری ما دوباره می‌خواهیم آغاز کنیم.

رضایی تصریح کرد: قیام سوم، قیام زندگی بهتر برای بهزیستی، برای سربلندی کشاورزان و کارگران و معلمان و بازنشستگان، برای زدودن غم و غضه از چهره بهترین مردمان روی زمین یعنی ایرانی ها، برای پیشرفت ایران، برای دستیابی به قله‌های بلند است.

قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند

وی خاطرنشان کرد: همان طوری که در انقلاب و دفاع مقدس ما چنین کاری را کردیم، اما شرطی که دارد این است که همه با هم حرکت کنیم. ایران برای همه، دولت برای همه، زندگی برای همه، ثروت برای همه، قدرت برای همه و ما این کار را با تکیه بر حمایت‌های شما انجام خواهیم داد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما دوباره استان‌ها و اقوام ایرانی را به میدان می‌آوریم. ما مناطق اقتصادی درست می‌کنیم، اختیارات و مسئولیت به استان‌ها می‌دهیم.

رضایی گفت: یعنی اگر در یک استانی مردم سپرده‌هایشان را در بانک گذاشتند این سپرده‌ها در همان جا باید سرمایه گذاری شود. نه اینکه از هر استانی ۴۰ درصد سپرده‌های مردم به تهران بیاید و از تهران تبدیل به ارز شود و خارج شود. ما این را بالعکس خواهیم کرد، قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند و خارج از ایران تهران را استثمار کند.

وی عنوان کرد: ما با استثمار نویی که نیروهای انسانی و ثروت مردم از استان‌ها به تهران می‌آید و از تهران می‌رود به خارج، را پایان می‌دهیم و اختیارات و قدرت می‌دهیم و قطب‌های اقتصادی درست می‌کنیم و این طور نخواهد بود که از تهران یک نسخه واحد برای همه استان‌ها صادر شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در دولت ما دولت اقدام و تحول است، دولت پایان دادن به وعده‌های بی پشتوانه است، زمان شعار تمام شده و زمان اقدام است و برای هر استانی برنامه خاص آن استان با کمک مردمان خود استان تنظیم شده است و هبچ استانی نیست که برایش نسخه مخصوص خود استان نوشته نشده باشد.

رضایی اظهار کرد: هر استانی اقلیم، طبیعت و مردم خاص خودش را دارد و هر استانی نسخه خاص خودش را می‌خواهد، نسخه واحد نوشتن از تهران برای همه استان‌ها به معنای نادیده گرفتن ظرفیت‌ها، مزیت ها، قابلیت‌ها و استعدادهای مردم هر استانی است، دولت ما متناسب با ظرفیت‌ها، استعدادها و قابلیت‌ها و توانایی‌های هر استان نسخه پیشرفت و بهبود زندگی را در آن استان تهیه کرده ایم و اجرا خواهیم کرد.

هر استانی نسخه خودش را می‌خواهد

وی گفت: البته برخی از مسایل عمومی است، مثل یارانه ۴۵۰ هزار تومانی که برای همه استان‌ها است، اما برخی از فعالیت‌های هر استان که خاص آن استان است باید تهیه و اجرا شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هر استانی نسخه خودش را می‌خواهد و دولت ما براساس آن اقدام خواهد کرد، اما این کافی نیست ما اختیارات تصمیم سازی و تصمیم گیری را هم به همان استان می‌دهیم که مناطق اقتصادی و قطب‌های اقتصادی به وجود بیاید.

محسن رضایی تصریح کرد: مثلا استان آذربایجان می‌تواند به شمال عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان و ارمنستان تجارت عظیمی داشته باشد، یا سیستان و بلوچستان می‌تواند هم به افغانستان هم به پاکستان و هم در یای عمان و هندوستان مبادلات عظیمی داشته باشد.

وی افزود: خراسان با آسیای مرکزی، خوزستان با شمال خلیج فارس و کویت و عراق، کرمانشاه و ایلام و سایر استان‌های ما خراسان شمالی و جنوبی و اصفهان و اراک هرکدام به اندازه یک کشور می‌توانند تولید کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر از استان‌های ما هستند، ۲۵ کشور اروپایی سرزمینشان در سرزمین ما جا می‌گیرد، ایران خیلی بزرگ است. مشروط به اینکه همه اقوام و همه استان‌ها همان طوری که همه در انقلاب و دفاع مقدس به صحنه آمدند در دولت اقدام و تحول همه مردم را به صحنه می‌آوریم و تمام ایران تبدیل به کارگاه‌های اقتصادی خواهد شد.

رضایی بیان کرد:، اما مشروط به اینکه جوانان ما نشاط داشته باشند و از ظرفیت‌های همه زنان استفاده کنیم، شور و نشاط را در کشور ایجاد کنیم و آزادی‌های اجتماعی را در چارچوب قانون رعایت کنیم، مرتب به جوانان گیر ندهیم و آن‌ها را آموزش بدهیم و مهارت‌ها و توانایی را بالا ببریم و اگر این کار را انجام بدهیم چرا نتوانیم زندگی مردم را بهبود دهیم و ایران را به قله‌های بزرگ برسانیم.

وی تاکید کرد: من این تجربه را دارم، دولت ما این تجربه را دارد که چگونه از جوانان و همه اقوام می‌توان همه را دور هم جمع کرد و کارهای بزرگ مثل آزادسازی خرمشهر را انجام داد. افرادی ازمناطقی با ۴۰ درجه سرما در خوزستان با ۵۰ درجه حرارت آمده بودند حتی کسانی که فارسی بلد نبودند، اما چطور دست‌ها گره خورد و پشت به پشت هم دادند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یک بار دیگر دولت ما می‌خواهد چنین وحدت ملی همچون دوران دفاع مقدس را به وجود بیاورد و چپ و راست کردن و این قوم و آن قوم کردن، پارتی بازی‌ها و بی عدالتی‌ها همه باید کنار برود و ما این کار را خواهیم کرد.

رضایی تصریح کرد: آیا بیرون کردن فقر و گرانی و بیکاری و تبعیض، اهمیت و ارزش آن کمتر از بیرون کردن سربازان صدام حسین از خرمشهر است. به فضل خدا دولت ما یک بار دیگر با کمک شما مردم و اذن پروردگار و حمایت‌های بیکران حضرت، ولی عصر و سیاست‌های داهیانه رهبرانقلاب ما این کار را خواهیم کرد.

استانداران از مردم همان منطقه انتخاب می‌شوند

وی افزود: اما برای رسیدن به این ایده بزرگ، ما چند خط مشی داریم یکی اینکه استانداران دولت اقدام و تحول را از مردم همان استان انتخاب کنیم، سرزمین ایران در هر استان و قومش دارای مردان بزرگی است که مورد غفلت قرار گرفته اند و ما پارتی بازی نمی‌کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: برای استانداری برای مثال ۱۰ نفر نامزد می‌شوند و مجمعی از نخبگان تشکیل می‌شود و با نمره بندی دو یا سه نفر از میان آن نخبگان به دولت ما پیشنهاد می‌شود و یک بار دیگر ارزیابی می‌کنیم، لذا یک تیم سه نفره از فرزندان همان استان را که تخصصص و توانمندی مشخصی دارند و خارج از هر باند و جناحی هستند انتخاب می‌کنیم و اختیارات می‌دهیم و ما در بعد اقتصاد این اختیار را به استان‌ها می‌دهیم.

رضایی بیان کرد: مساله دوم این است که کمک می‌کنیم از طریق امکانات پژوهشی و اطلاعاتی که در اختیار داریم به مدیران می‌دهیم و همفکری می‌کنیم و کارهای پژوهشی انجام می‌دهیم.

وی عنوان کرد: مساله دیگر این است که ما با همه توان دولت اقدام و تحول پشت سر استاندارها و مناطق می‌آید اطلاعات و همفکری می‌کنیم، اما اجازه می‌دهیم خودشان تصمیم بگیرند و حمایت می‌شوند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اولین توجه ما به اقشار آسیب پذیر همچون معلمان، کارگران، کشاورزان و حتی کارکنان دولت خواهد بود و علاوه بر یارانه ۴۵۰ هزار تومانی، مساله اشتغال و تولید را در استان‌ها با حمایت دولت مرکزی انجام می‌دهیم.

نهضت بزرگ خانه سازی ایرانیان

رضایی بیان کرد: کار بزرگ دیگر این است که نهضت بزرگ خانه سازی ایرانیان را راه می‌اندازیم، ساخت خانه ۸۰ متری ۳۲۰ میلیون هزینه می‌خواهد، ما می‌خواهیم مردم با ۱۰ درصد آورده یعنی ۳۰ میلیون تومان صاحب خانه شوند و ۹۰ درصد دیگر را بانک‌ها وام می‌دهند و سود بانکی را دولت پرداخت می‌کند. خانه در وثیقه بانک می‌ماند. مالکیت مربوط به مردم است.

وی تصریح کرد: حالا شاید برخی‌ها بگویند این شدنی نیست، اما من تعجب می‌کنم از کسانی که در اروپا و آمریکا درس خواندند افکار غربی را می‌آورند، اما تجارت خود را نمی‌آورند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: خود خانه سازان را هم در بازار سرمایه می‌بریم و از طریق بازار سرمایه نقدینگی جذب می‌شود و خانه می‌سازند و به مردم می‌فروشند. اگر مسکن را راه بیندازیم ۳۰۰ صنعت پشت سر آن راه می‌افتد در و پنجره سازی، سیمان و موزاییک و چقدر شغل درست می‌شود و مردم به کار گرفته می‌شوند.

رضایی بیان کرد: اسفا از این گروه‌های سیاسی که سرگرم دعوا با خودشان هستند، نمایشنامه درست می‌کنند، شعبده بازی می‌کنند، باید به فکر مردم باشید و مردم، ولی نعمت ما هستند. صاحب این انقلاب و مملکت مردم هستند. آن هم بهترین مردم عالم.

وی تصریح کرد: ما و دوستان مثل دوران جنگ که زیر شیمیایی و بمیاران رفتیم یک بار دیگر خودمان را سپر ملت ایران می‌کنیم مشکلات را حل می‌کنیم، نمی‌گذاریم غم و غصه‌ای که بر چهره مردم نشسته تدوام پیدا کند و اجازه نمی‌دهیم که نان قرضی، زباله گردی و کولبری بر قامت بلند مردم ایران بنشیند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: من معتقدم حفظ کرامت انسانی مهمترین هدفی است که دولت من باید در قبال شما مردم عزیز انجام دهد. اینکه آبرو ،حیثیت، نشاط و شادابی در زندگی شما موج بزند مهمترین آرزوی دولت من است و من تلاش می‌کنم که با همراهی شما و با دست جوانان و حمایت‌های مداوم ما این اتفاق صورت بگیرد.

مادران آموزش دیده حقوق می‌گیرند

رضایی گفت: مسئله ازدواج جوانان، مسئله بسیار مهمی برای من است. مساله حقوق خانه داری را رعایت می‌کنم. در هر خانه دو نفر کار می‌کنند. مرد کار می‌کند، اما اگر زحمات زن در داخل خانه کار حساب نشود و حقوق پرداخت نشود هزینه مردی که بیرون رفته است را خانم و بچه‌ها می‌پردازند. آیا تربیت فرزندان آینده شغل نیست؟ ما همه خانم‌های خانه داری را که شش ماه آموزش ببینند؛ سه ماه آموزش تربیت فرزند و سه ماه آموزش حفظ سلامت و بهداشت، در دو نوبت برای گروه اول که ۲ تا فرزند بیشتر داشته باشند من به آن‌ها حقوق می‌پردازم و مساله ارتقاء کرامت انسانی را از داخل خانه آغاز می‌کنیم تا به شهر و کل کشور برسد.

وی بیان کرد: علاوه بر مسئله ازدواج و خانه داری، کسب و کارهای خانگی را توسعه می‌دهیم. شهرها را اقتصادی خواهیم کرد و سعی می‌کنیم که رونق اقتصادی از پایین به بالا بجوشد. وگرنه دولت‌هایی که می‌آیند توده برفی به نام درآمد نفت دستشان است از بالا که دست به دست می‌شود همان وسط‌های راه برف تمام می‌شود و به زندگی مردم چیزی نمی‌رسد، ولی اگر اقتصاد از پایین به بالا بجوشد آن بالا انبوهی از برف جمع می‌شود. دولت هم می‌تواند با درآمدهای مالیاتی خودش را اداره کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: چون مساله من حفظ کرامت خانواده‍‌های ایرانی است برنامه ریزی اقتصادی کشور را عوض خواهیم کرد.

به‌دنبال کار موثری برای استان‌های جنوبی هستم

رضایی سپس خطاب به مردم استان بوشهر گفت: من به طور کامل شما را می‌شناسم خودم را از جنس شما می‌دانم از ابتدای انقلاب تاکنون حتی قبل از انقلاب که من با شما در ارتباط بودم، سال‌های ۵۲ و ۵۲ در استان بوشهر رفت و آمد داشتم تا امروز همیشه به فکر بودم یک امکانی و توانی به دست بیاید که استان‌های جنوبی ایران از خوزستان بوشهر و هرمزگان بتوانم کار موثری برای شما انجام دهم.

وی ادامه داد: بوشهر عزیز ما کانون انرژی ایران است، چه پارس جنوبی و پارس شمالی و چه در بعد ساحل، ۶۲۷ کیلومتر ساحل بسیار مهم و استراتژیکی در بوشهر وجود دارد امکان ترانزیت، بنادر، مناطق آزاد و ویژه که آن‌جا وجود دارد و مهم‌تر از این‌ها جوانان بااستعداد و نخبه و مردم پرتلاش فداکار استان و منطقه کشاورزی، موقعیت‌های گرشگری وقتی کسی بشنود فکر می‌کند نباید یک بیکار و فقیر در بوشهر باشد، اما وقتی این‌ها را مطالعه می‌کنند و در دهستان و شهر می‌روند می‌بینند فقر هست، بیکاری هست، یعنی درکنار ثروت بسیار بزرگ این استان محرومیت وجود دارد. چرا باید این طور باشد؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت ما برای تمام این موارد در استان شما برنامه ریزی کرده است برای گردشگری فناوری اینکه فناوری‌های جدیدآنجا بیاید، برای اینکه زیرساخت‌های آنجا حل و فصل شود، برای اینکه قطار اصفهان- شیراز- بوشهر و قطار اصفهان –پاتاوه- کهگیلویه و بویراحمد به بوشهر وصل شود، تمام این‌ها را در برنامه‌ریزی آورده‌ایم. به بخش گردشگری، کشاورزی، بسته بندی و صنایع تبدیلی را در نظر گرفته‌ایم، داده‌ایم مساله معلمان، کارگران، کشاروزان بازنشستگان را در برنامه در نظر گرفته‌ایم.

رضایی عنوان کرد: وقتی دولت را تشکیل دادیم خودم خدمتتان می‌آیم و سند پبیشرفت اقدام وتحول استان بوشهر را در آنجا امضا می‌کنم با شما عهد می‌بندم هم برنامه‌ها را قرائت می‌کنم و هم به شما قول می‌دهم که برنامه را عملیاتی کنیم.

وی تصریح کرد: دعا کنید و شما هم به صحنه بیایید و در ۱۴۰۰ باز رویداد بزرگی را به وجود بیاورید که از این مشکلات عبور کنیم و به سمت آینده حرکت کنیم.

تجارت بوشهر با بحرین و قطر

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: استان بوشهر به دلیل موقعیت تجاری که دارد می‌تواند به طور کامل در ارتباط با قطر و بحرین تجارت بزرگی را رقم برزند فاصله بیش از ۳۰۰ کیلومتر نیست یعنی کمتر از فاصله بوشهر تا شیراز و اهواز؛ منطقه لجستیکی برای تجارت ایران با این دو کشور می‌تواند باشد و میلیاردها دلار می‌توانیم اینجا تجارت داشته باشیم.

رضایی بیان کرد: دوم، ۱۰ جزیره در استان بوشهر وجود دارد که کمترین استفاده از این‌ها می‌شود اگر یکی از این‌ها کنار سنگاپور بود سالی ۲۰۰-۳۰۰ میلیارد دلار از آن به دست می‌آوردند. حالا چطور این همه منابع در استان داریم، اما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؟ ما در سند پیشرفت اقدام و تحول استان بوشهر مسئله تجارت و استفاده درست از جزایر را آورده‌ایم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دولت اقدام و تحول دور هم جمع همه استان ها استان بوشهر یک بار دیگر محسن رضایی ما دوباره همه اقوام برای همه دولت ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۰۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند

محسن هاشمی در مطلبی با عنوان «فخر فروشی به سبک زاکانی» نوشت: خود را از همه برتر می‌داند و متکبرانه جمله «قوی‌ترین دوره مدیریت شهری» را به راحتی به زبان می‌راند.

به گزارش سازندگی، وی در مطلبی نوشت: آنچه هم اکنون در شهر تهران به عنوان حمل و نقل عمومی هر چند ناقص مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد. سابقه‌ای حداقل صدو سی‌ساله داشته، چرا که مبنای مثل تعارف شاه عبدالعظیمی از خرید بلیط دو طرفه واگن دودی می‌آید. این سامانه حمل و نقل عمومی توسط ناصرالدین شاه قاجار با قراردادی به سبک BOT در سال ۱۲۶۶ در یک صفحه با شرکتی بلژیکی به اجرا در آمد و سال‌ها فاصله تهران تا شاه عبدالعظیم را خدمت‌رسانی می‌کرد.

اولین خودروی حمل و نقل عمومی مربوط به اواخر دوره قاجار است. در دوران پهلوی در سال ۱۳۳۱ شرکت واحد اتوبوسرانی تشکیل و در سال ۱۳۵۴ نیز شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) تأسیس و کلنگ مترو نیز برای ۴ خط مترو به طول ۶۰ کیلومتر در اوج انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۶ زده شد.

از پیروزی انقلاب تا امروز علی‌رغم مخالفت دلواپسان وقت با ادامه ساخت مترو، با همت و پیگیری مجمع نمایندگان تهران در مجلس به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، کارگران، کارمندان و مدیران زحمات زیادی کشیده شد تا هم اکنون با ۷ خط مترو، ۱۵۹ ایستگاه و ۱۵۰۷ واگن، توانایی جابجایی حداقل ۳ میلیون سفر در روز به دست آمده و تهران مقام بیستم را در سامانه‌های حمل و نقل ریلی درون شهری جهان به خود اختصاص داده است.

این نتیجه با استفاده از اعتبارات بانکی، فاینانس یا یوزانس حداقل ۳ میلیارد دلاری و قراردادهای بین‌المللی انجام شده است؛ لذا تأمین سامانه حمل و نقل عمومی کارآمد از وظایف ذاتی مدیریت شهری بوده و احتیاج به این همه سروصدا و فخرفروشی ندارد.

شایان ذکر است براساس همین وظیفه در هر دوره خدماتی به سرانجام می‌رسد. از جمله در دوره پنجم شورا نیز ۴۰ کیلومتر از مترو و ۳۰ ایستگاه ۱۰۵ واگن اضافه شد. البته نتیجه ادامه فعالیت‌ها از دوره چهارم بود؛ و قرارداد ۱۰۵ واگن هم از ۲۵٪ قرارداد دوره‌های قبل بود؛ لذا این طور نیست که همه فعالیت‌ها منجر به نتیجه، مصادره به شخص شود.

برقی‌سازی حمل و نقل عمومی هم از دهه ۷۰ حداقل با ۱۰۰ اتوبوس برقی با کابل بالاسری به سرانجام رسید که بیش از سی سال و هم اکنون با ۶۴ اتوبوس مشغول به کار است؛ لذا مشخص است که پیشینیان که زاکانی خود را از همه برتر می‌داند و خدمات خود را بهترین عنوان می‌کند؛ و مبتکرانه جمله قوی‌ترین دوره مدیریت شهری را به راحتی به زبان می‌راند، مجدانه بیشتر از آنچه او با این همه سروصدا به صورتی قول آن را می‌دهد، به سامان رسانده‌اند. بدون پشتوانه قدرت در چهارچوب قانون کارنامه قابل عرضه‌ای دارند.

نگاهی به ایستگاه‌هایی که در طول ۲ سال گذشته افتتاح شد، این امر را به خوبی نشان می‌دهد. طراحی و مناقصه و کلنگ خط ۶ و ۷ مترو در سال ۱۳۸۶ به زمین زده شده. چهار دستگاه TBM برای اجرای آن تأمین و ساخت آن در بخش سیویل به حدود ۹۵٪ رسید. میوه رسیده آن از درخت تناور خطوط ۶ و ۷ چیده و با فخرفروشی و بدون یادی از پیشنییان به رخ مردم کشیده شد.

قرارداد ۶۳۰ واگن که با تبلیغات کاذب آن را هزار و اندی مطرح می‌کنند، مصوبه‌ای از سال ۱۳۹۵ دارد. مراحل قانونی مناقصه در اوج تحریم‌های ترامپی و با مخالفت‌های بازرسی کل کشور برای تعیین برنده مناقصه به سختی به امضای قرار داد رسیده. تخصیص سهمیه فاینانس و تصویب در بانک مرکزی ایران و بیمه خلقی چین و ابلاغ به دست اندرکاران دو طرف تا مرحله پیش پرداخت را پشت سر گذاشته، خوشبختانه در طول ۲ سال و نیم بخشی از پیش پرداخت داده شد. زحمات این حرکت کاملاً بدوش وزارت کشور، معاونت عمرانی و سازمان شهرداری‌ها بوده و اصولاً ربطی به شهرداری تهران ندارد؛ و باز پرداخت هم به عهده دولت است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردرای تهران از جشن تکمیل خطوط ۷گانه مترو خبر داده که سهم شهرداری فعلی نیم درصد هم نیست. البته خبری هم از شروع احداث ساخت خطوط ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ داده شد که جای تبریک دارد و اگر بودجه تأمین شود می‌تواند در ۱۵ سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

به نظر آنچه هم اکنون بخشی از اعضای شورای شهر را عصبانی نموده. تبلیغات بی‌حد و بعضاً بی‌پشتوانه و بدون نتیجه برای این دوره شورا با قول‌های پی در پی و بی‌خبر گذاشتن اعضا از واقعیت‌ها می‌باشد. برای مثال پیش پرداخت ۶۳۰ واگن از ابتدای سال ۱۴۰۲ چند بار پرداخت شده اعلام شد؛ و از سهمیه فاینانس ۲۵٪ و ۵۰٪ تا ۱۰۰۰ واگن هم خبری نیست؟!

همیشه فخر فروشی مورد نکوهش بوده است. البته ذهن به سمت مال و جاه و مقام می‌رود. ولی این مقال فخر فروشی مدیران به پشتوانه قدرت حکومتی را مد نظر قرار داده است. سال‌ها پیش در بازدیدی، فردی گفت شهید نداده‌ایم تا مدیران فخر فروشی کنند و آن هم نه برپایه تخصص و تعهد و یا عملکرد قابل تقدیر، بلکه بر پایه اتصال به قدرت و خود را عاری از هرگونه پاسخگویی دیدن.

دیگر خبرها

  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • تلاش محسن رضایی برای وحدت در جبهه انقلاب
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • انتقاد محسن هاشمی از زاکانی