Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام موسوی هشترودی با بیان اینکه مشارکت عمومی مردم در مساجد، کارگشا و در رسیدگی به مشکلات مردم موثر است، گفت: بحران کرونا ثابت کرد با بهره‌گیری از ظرفیت مساجد می‌توان از بحران‌ها عبور به سلامت کرد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، دهه کرامت از اول ذی القعده همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز و تا یازدهم این ماه سالروز ولادت امام رضا(ع) ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت با حجت الاسلام«سید طاها موسوی هشترودی»، استاد دانشگاه  حوزه و دانشگاه و عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مورد عنوان روز چهارم این دهه با نام «مسجد تراز اسلامی و انقلابی، محور گره گشایی و همدلی» گفت و گویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

 

حجت الاسلام «سیدطاها موسوی هشترودی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به شعار روز چهار دهه کرامت با عنوان «مسجد ترازاسلامی و انقلابی،محور گره گشایی و همدلی»،اظهار کرد: مسجد تراز اسلامی و انقلابی باید همان کارکرد مساجد صدر اسلام و دوران نبی مکرم اسلام(ص) داشته باشد و پناهگاه و مامن مردم باشد و علاوه بر اینکه حضور مسلمانان را برای برپایی فرائض الهی، احکام دینی و مجالس مذهبی در مساجد تقویت می کند، موجب شود که این پایگاه مقدس الهی حلال مشکلات مردم شود.

 

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: مسجد تراز اسلامی در عصر امروز باید عهده‌دار نقش هاي مهمي در زمينه عبادي، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و نظامي باشد و بازگشتي به صدر اسلام داشته باشد و با فراهم کردن حضور مسلمانان و تجلی‌گاه پرشکوه انسجام و یک پارچگی ملت مسلمان، نماد همدلی و گره گشایی از مشکلات افراد جامعه باشد.

 

حجت الاسلام موسوی هشترودی خاطرنشان کرد: در صدر اسلام، مساجد گره گشای تهیدستان و محرومان بوده اند، امروز نیز مساجد ما، باید با الگوبرداری از مساجد صدر اسلام جایگاهی برای کمک به مستمندان نیز به شمار می‌آیند. در صدر اسلام، اهل صفّه گروهی از مهاجرین و انصار بودند که منزل و سرپناه نداشتند، پیامبر(ص) در صفّه مسجدالنبی(ص) به آنها مکانی برای استقرارشان اختصاص داد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود:با نگاه به دوران دفاع مقدس می بینیم که مساجد پایگاهی برای پشتیبانی از جبهه های حق علیه باطل به شمار می آمدند، در حال حاضر نیز باید مساجد مرکزی برای حل مشکلات اجتماعی و چاره‌اندیشی برای رفع آنها، باشد، بنابراین باید تلاش کنیم که مساجد، جایگاه مناسبی برای تعاون اجتماعی مسلمانان و مشاركت آنان در راستای رفع نارسایی‌های و آسیب های اجتماعی باشند.

 

وی با اشاره به کارکردها و فعالیت های مساجد در دوران کرونا گفت: در گذشته بیشترین کارکرد مساجد کارکرد عبادی بود، اما در این دوران مساجد تغییر ماهیت دادند و در شرایطی که نمازهای جماعت مساجد تعطیل شد، کمک های مومنانه و رزمایش مواسات و همدلی در مساجد رونق یافت و در قالب پویش های مختلف، جمع آوری و توزیع کمک های مردمی مورد توجه قرار گرفت و در این بحران بخشی از جایگاه واقعی مسجد و توانمندی جوانان به معنای واقعی در این روزها بیش از گذشته تبیین و شناخته شده است.

 

حجت الاسلام موسوی هشترودی با اشاره به اینکه جلوه مردمی و مشارکت عمومی مردم در مساجد، کارگشا و اثر بخش برای رسیدگی به مشکلات مردم است، خاطرنشان کرد: بحران کرونا نشان داد که با بهره گیری بیش از پیش از ظرفیت مساجد می توان از مشکلات جامعه و مردم با کمک خیرین و همت جوانان کاست و در این بحران در کنار تمام تهدیدها و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و روحی‌ که برای ما داشت، سبب ایجاد فرصت‌های تربیتی نیز شد که از جمله آنها می‌توان به ورود جهادگران مسجدی به میدان مقابله با این ویروس و نیز رزمایش کمک مؤمنانه اشاره کرد.

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت ۱۴۰۰ مسجد حجت الاسلام صدر اسلام مسجد تراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است

ایسنا/خوزستان امام جمعه اهواز با اشاره به عملیات وعده صادق و اقتدار و قدرت ایران اسلامی در عرصه بین‌الملل گفت: در بحث قدرت نیروهای مسلح و اثبات ظهور قدرت ایران و نیروهای مسلح، تعداد موشک‌های به هدف خورده یا پرتاب شده مطرح نیست بلکه شهامت و قوت قلبی است که در دل ملت‌ها ایجاد شد و هیمنه پوشالی اسرائیل اشغالگر را از بین برد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدنبی موسوی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه اهواز بر ضرورت وجود برنامه‌ریزی منسجم به منظور تقویت رسانه‌ها تاکید و اظهار کرد: باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم. در دنیای امروز هر کسی رسانه قوی‌تر داشته باشد موفق‌تر است از این رو توجه به رسانه بسیار مهم است.

وی اراده امت اسلامی و نیروهای مسلح را عامل عزت جامعه و ملت مسلمان عنوان کرد و با اشاره به سالروز فتح سرزمین اندلس به دست مسلمانان گفت: قبل از ورود رزمندگان اسلام به اندلس این شبه جزیره مهد بی‌فرهنگی و بی‌هویتی بود و اختلاف و تفرقه و مسائل اخلاقی موجب شکست اندلس شد.

موسوی فرد به نارضایتی مردم از وجود سرقت‌های مسلحانه اشاره کرد و از نیروی انتظامی درخواست کرد که نسبت به این مسئله توجه ویژه داشته باشد و تعداد گشت‌های خود را افزایش دهد تا مردم امنیت خاطر بیشتری داشته باشند.

وی از مسئولان خواست نسبت به مطالبات مردم در زمینه معیشت، مسکن و اشتغال توجه جدی داشته باشند و در این زمینه برنامه‌ریزی کنند.

موسوی‌فرد گفت: مسئولان بدانند تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارند چراکه پس از آن وارد فرایند انتخابات سال آینده می‌شوند.

وی از مسئولان به ویژه مسئولان شرکت‌های بزرگ همچون فولاد، نیشکر و... خواست نسبت به مطالبات جوانان در زمینه‌های مختلف به ویژه اشتغال توجه داشته باشند.

امام‌جمعه اهواز به اقدامات انجام شده دولت در زمینه‌های مختلف راه‌سازی، اشتغال و ... اشاره و اظهار کرد: همه اقدامات و کارهای خوبی که انجام شده باید پیوست رسانه‌ای داشته باشند و از طریق صدا و سیما و فضای مجازی به سمع و نظر مردم رسانده شوند.

وی اظهار کرد: در بخش شعار سال به معنای واقعی کلمه باید بتوانیم نظام را در قله و اوج قرار دهیم چراکه بنا است مشارکت مردم محقق شود.

موسوی‌فرد مانع زدایی از تولید، توجه به زنجیره‌های نرم حکمرانی و نقش تسهیل‌گری دولت را بخشی از عوامل مهم در جهت مشارکت مردم در جهش تولید خواند.

وی به روز معلم اشاره کرد و افزود: معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول ‌است و اگر تحول بنیادین را بخواهیم شاهد باشیم باید معلم تراز انقلاب تربیت کنیم.

امام جمعه اهواز همچنین به روز کارگر نیز اشاره و اظهار کرد: اگر حال ایران بخواهد خوب شود حال کارگر باید خوب باشد از این رو ضرورت دارد زمینه این امر فراهم شود.

وی در پایان به سالگرد تاسیس سپاه پاسداران نیز اشاره و از تلاش‌ها و اقدامات پاسداران‌ قدردانی کرد.

به گزارش ایسنا، در پایان نمار جمعه، نمازگزاران با شعار "نیروی انتظامی حمایت حمایت" از تلاش‌های نیروی انتظامی در عرصه‌های مختلف تقدیر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • ۲ شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • معلم تراز در جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود