Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@19:20:25 GMT

لزوم انتخاب فرد اصلح و آگاه به ارزش ها و نیازهای جامعه

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۶۵۱۹

لزوم انتخاب فرد اصلح و آگاه به ارزش ها و نیازهای جامعه

علی شیرخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با دلایل و اهمیت مشارکت در انتخابات گفت: در رابطه با این موضوع باید از دلایل عقلی، عرفی و شرعی مدد بگیریم. از دلایل عرفی و عقلی این هست که انسان‌ها موجودات مدنی الطبعی هستند و در کنار همدیگر زندگی می‌کنند و نیازهای خودشان را به‌صورت باهم‌بودن برطرف می‌کنند ابن خلدون در مقدمه خود اشاره می‌کند که یکی از ویژگی‌هایی که انسان‌ها دارند این است که فرمانروا و حاکم برای خودشان انتخاب می‌کنند و هابز نیز در کتاب لویاتان آن را مطرح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه افزود: انتخاب کردن به این معنی است که انسان‌ها بر مصالح و مفاسدی که در اجتماع می‌بینند به سمت گزینش یک فرد برای انجام مسئولیت می‌روند. که امروز ما در ایران آن را رئیس جمهور می‌نامیم و در دیگر کشورها با عناوینی مانند نخست وزیر و صدراعظم و یا غیره می‌باشد.. بنابراین این یک دلیل عقلی است که کسی را برگزینیم که امورات سیاسی و اجتماعی کشور را اداره کند و انسان بر سرنوشت خود و برای سرنوشت بهتر خود مشارکت کند و تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به اینکه شرع در راستای عقل است و عقل نیز که در راستای شرع است، گفت: شرع ما بیعت را به عنوان یکی از راه‌های انتخاب حاکم و فرمانروا مطرح کرده است که انسان‌ها با بیعت که با حاکم انجام می‌دهد و بیعت عقد است به گونه‌ای که مردم در مقابل آن اختیاراتی که به حاکم می‌دهند خدمات و امتیازاتی از حاکم می‌گیرند، بر این اساس یک بده بستان وجود دارد مسائلی که مردم مطالبه می‌کنند، برآورده کردن آن وظیفه حاکم است. و از سوی دیگر حاکم نیز مسائلی را که از مردم می‌خواهد، مردم نیز در راستای منافع حکومت، همیار حاکم هستند.

کارشناس مسائل سیاسی در مورد ویژگی‌های داوطلب اصلح، به ویژگی‌های عقلی و دینی اشاره کرد و تصریح کرد: ویژگی‌های علم و آگاهی در کنار تعهد و امانت داری بسیار مهم می‌باشند که هم عقل و هم شرع به آنها تاکید کرده‌اند.

علی شیرخانی افزود: اگر در عرصه حکومت داری و حاکمیت کسی را می‌خواهیم انتخاب کنیم حتماً باید علم و آگاهی داشته باشد و در کنار آن نیز تعهد و امانت داری نیز حتماً باید در فرد وجود داشته باشد

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۵ سوره یوسف و ۶۵ سوره کهف گفت: عالم و آگاه بودن، امانتداری و تعهد از ویژگی‌هایی است که داوطلب اصلح حتماً باید داشته باشد.

این استاد دانشگاه قدرت و توانمندی جسمی و فکری را از دیگر ویژگی‌های نامزد اصلح عنوان کرد و تصریح کرد: در آیه ۲۴۷ سوره بقره، توانمندی‌های فکری و جسمی برای طالوت از ویژگی‌هایی است که خداوند برای فرماندهی به او عطا کرده است.

وی گفت: نکته دیگر ویژگی داوطلب اصلح، توجه به ارزش‌ها و نیازهای جامعه است. باید کسی انتخاب شود که بداند ارزش‌ها و نیازهای جامعه چیست و در تمام دوره تصدی مسئولیت در راستای برآوردن نیازها و بسط ارزش‌هایی که جامعه به آن اعتقاد دارد قدم بردارد. باشد.

علی شیرخانی افزود: البته موارد دیگری نیز قرآن به آن اشاره می‌کند به عنوان نمونه خداوند در آیه ۴۱ سوره حج می‌فرماید: کسانی که در زمین قدرت دادیم باید اقامه نماز کنند، زکات پرداخت کنند و امر به معروف و نهی از منکر کنند. اینها مجموعه‌ای از ارزش‌های جامعه است و عمل به امثال اینها مجموعه‌ای از ویژگی‌های فرد اصلح است.

کارشناس مسائل سیاسی در مورد عدم مشارکت سیاسی تصریح کرد: اگر فردی مشارکت نکند و یک سیستم را قبول نداشته باشد، سیستم و افراد دیگری حاکم می‌شوند که رفتار و عملکرد آنان ناشناخته است. بنابراین وقتی بنا بر مشارکت شد این یک حق است یک حق و تکلیف است که باید آن را استیفا کنیم.

این استاد دانشگاه گفت: امروزه در مباحث جامعه شناسی سیاسی عدم مشارکت سیاسی یک اعتراض است اما یک اعتراض خاموش و اگر اعتراضی هست باید اعتراض غیر خاموش باشد و گفته شود.

وی در پایان افزود: در این زمان و در بین گزینه‌هایی که وجود دارد افراد بیایند و یکی را انتخاب کنند نظر خود را بیان کنند. نیامدن و شرکت نکردن در انتخابات توالی مفاسد زیادی خواهد داشت پس ترجیح با آمدن است.

کد خبر 5234360

منبع: مهر

کلیدواژه: قم انتخابات 1400 مشارکت مردم در انتخابات ایران انتخابات 1400 ویروس کرونا مشارکت مردم در انتخابات سیدابراهیم رئیسی کرمانشاه بوشهر گرگان خطبه های نماز جمعه آمار کرونا عکس استانها اردبیل سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری انسان ها ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم

فعال سیاسی اصولگرا بر مشارکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

حسین کنعانی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص میزان مشارکت در دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به تجربه مرحله دوم انتخابات‌های گذشته قاعدتاً با کاهش مشارکت روبرو خواهیم بود چرا که معمولاً در مرحله دوم انتخابات‌ها، انگیزه مردم برای حضور اندکی کمتر می‌شود.

وی با اشاره به حضور فهرست‌های انتخاباتی در این مرحله، افزود: با توجه به وجود فهرست‌های انتخاباتی متعددی که می‌توانند سازمان رأی مناسبی داشته باشند و به واسطه این سازمان رأی افراد بیشتری را وارد انتخابات کنند، انتظار می‌رود حد نرمالی از مشارکت را داشته باشیم.

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: همواره گفته‌اند کار را کسی کرد که تمام کرد؛ بنابراین در انتخاب هم باید کار نیمه تمام را تمام کنیم و مراحل سیاسی را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی مانده تکمیل کنیم تا آرایش سیاسی مجلس کامل شده و مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمدی را داشته باشیم.

وی با اشاره به آرایش سیاسی نمایندگان منتخب فعلی که غالباً از طیف اصولگرایی هستند، یادآور شد: اصولگرایان در اصول اختلاف ندارند و همگی متعهد به آرمان‌های انقلاب و تبعیت از امام و رهبری هستند اما مشی‌های سیاسی مختلفی دارند.

کنعانی مقدم با بیان اینکه سلایق مختلف سیاسی با مشی‌های مختلف به مجلس ورود کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که در بین مشی‌های سیاسی اختلاف نداشته باشند همه چیز خوب است اما اگر اختلافات سیاسی منجر به نزاع‌های سیاسی شود و به تبع آن باعث کارشکنی و اختلاف و یاس و ناامیدی شود، باید جلوی آن را گرفت.

وی تاکید کرد: نباید عده‌ای پس از انتخاب شدن، از جناح سیاسی خود سوءاستفاده کرده و یاس و ناامیدی را در بین مردم تزریق کنند.

کد خبر 750579

دیگر خبرها

  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • بدون در نظر گرفتن شاخص‌هایی دقیق انتخاب نامزد اصلح غیرممکن است
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند