Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین وضعیت تولید داخلی واکسن‌های کرونا با تاکید بر اینکه در حال حاضر واکسن برکت به فاز تولید انبوه رسیده و آمادگی دارد در واکسیناسیون کشوری قرار گیرد، افزود: این واکسن تا مهرماه امسال به تدریج در برنامه واکسیناسیون کشوری قرار خواهد گرفت و تا آبان‌ماه گروه دوم واکسن‌های داخلی عرضه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال جاری ۸ واکسن در دستور کار تولید قرار می‌گیرند، یادآور شد: واکسن دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در هفته جاری مجوز کمیته اخلاق را دریافت خواهد کرد و این واکسن نیز به لیست واکسن‌های ایرانی کرونا اضافه خواهد شد.

قانعی ادامه داد: علاوه بر اینها، تا ۲ هفته آینده واکسن شرکت اسوه مجوز دریافت خواهد کرد و وارد مطالعات بالینی می‌شود.

به گفته وی، واکسن‌هایی که وارد مطالعات بالینی می‌شوند، ۵ ماه زمان نیاز دارند که وارد فاز تولید شوند.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری با اشاره به تدابیر اندیشیده‌شده برای رفع کمبود دوز دوم واکسن کرونا، گفت: کمبود دوز دوم واکسن کرونا به دلیل بدعهدی‌ها و عمل نکردن طرف مقابل به تعهدات خود بوده است و در این زمینه در کمیته ملی واکسن مذاکرات مفصلی صورت گرفت. در این مورد چند نکته وجود دارد.

وی ادامه داد: مشاهدات نشان می‌دهد که تزریقِ تنها یک دوز واکسن کرونا موجب کاهش احتمال مرگ می‌شود. به این معنا که افرادی که یک دوز را دریافت کنند، در صورت ابتلا به کرونا جان خود را از دست نخواهند داد و این برای کشور مهم است. 

قانعی اضافه کرد: از سوی دیگر، زمانی که در واکسن دوز اول از پلتفرمی استفاده شده، می‌توان دوز دوم را از مشابه پلتفرم دوز اول که در داخل تولید شده است، تزریق کرد. به عنوان مثال، اگر در دوز اول واکسن سینوفارم تزریق شده که مبتنی بر پلتفرم ویروس غیرفعال است، برای دوز دوم می‌توان واکسن شرکت برکت را که مبتنی بر همین پلتفرم است و کیفیت آن بهتر از نوع چینی است، تزریق کرد.

عضو پیوسته و رئیس گروه آینده‌نگری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه تزریق دوز دوم از واکسن برکت هیچ اشکالی از نظر علمی ایجاد نخواهد کرد، ادامه داد: برای دوز دوم و یادآوری واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک نیز می‌توان واکسن تولیدشده در انستیتو پاستور ایران را تزریق کرد و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

قانعی با اشاره به بدعهدی کشورهای سفارش‌گیرنده واکسن گفت: کشورهایی که درخصوص تحویل واکسن به ایران تعهد داشتند، پول واکسن را دریافت کردند، ولی آن را تحویل ندادند و در این زمینه بدقولی شده است. البته با مذاکرات صورت‌گرفته قول دادند که واکسن درخواستی ما را تامین کنند و در صورتی که این واکسن‌ها تامین شود، از همان نوع تزریق شده به افراد زده می‌شود، در غیر این صورت دوز یادآوری از نوع دیگری تزریق می‌شود و این امر مشکلی از نظر علمی ایجاد نخواهد کرد.

وی ادامه داد: استفاده از دو نوع واکسن در تزریق اول و دوم به آزمون نیاز ندارد، چراکه هر دو نوع واکسن بر اساس یک پلتفرم تولید شده‌اند و هر دو شکل تولید آن یکی است و به آزمون علمی نیاز نیست.

قانعی با تاکید بر اینکه بر اساس مصوبات افرادی که دوز اول را دریافت کنند، تا ۳ ماه فرصت دارند دوز بعدی را دریافت کنند، بیان کرد: از سوی دیگر، باید یادآوری شود که در مهر ماه امسال به اندازه کافی واکسن داریم.

کد خبر 607716 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران واکسن کرونا واکسن کرونا دوم واکسن دوز دوم دوز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۷۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور