Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان، این کفش‌های نوک‌تیز در روزگار خود همچون برند جیمی چو (برند مشهور انگلیسی در زمینه کیف و کفش) در این زمان بود.

امروزه هم به‌خصوص زنان درد زیادی به خاطر پوشیدن کفش‌های نوک‌تیز و پاشنه‌بلند تحمل می‌کنند. جنا دیتمار، متخصص مطالعه بیماری‌ها در بدن‌های باقیمانده از زمان باستان، در حالی که مشغول کار بر روی پروژه گسترده‌ای در مورد تجربیات زندگی مردم در قرون وسطا بود، از یافتن شواهدی از هالوکس والگوس (انحراف شست پا) در میان بقایای اسکلتی از قرون وسطا، متعجب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: شکل استخوان‌های پا تغییرات بدی پیدا کرده است و علائم کاملاً واضحی وجود دارد که نشان می‌دهد انگشتان پا تحت فشار قرار گرفته‌اند. در اصل سوراخ‌هایی در استخوان وجود دارد که نشان می‌دهد رباط‌ها از هم دور می‌شوند. حتی با نگاه کردن به استخوان این اسکلت می‌توان فهمید که چه دردی تحمل کرده است.

انحراف شست زمانی به وجود می‌آید که انگشت شست کج می‌شود و یک برآمدگی استخوانی روی پا ایجاد می‌شود. این تغییر شکل استخوان اغلب به دلیل پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند و تنگ است، اگرچه عوامل دیگری مانند ژنتیک نیز در این امر نقش دارند. برجستگی استخوان پا می‌تواند دردناک باشد و داشتن تعادل را دشوارتر کند.

نمونه‌ای از استخوان کشف‌شده قرون وسطایی که انحراف شست پا را نشان می‌دهد

دیتمار و همکارانش که در مورد علت شیوع عجیب این مشکل کنجکاو شده بودند، ۱۷۷ اسکلت را از قرن ۱۱ تا ۱۵ که در کمبریج انگلستان و اطراف آن مدفون شده بودند بررسی کردند. این تیم تحقیقاتی دریافتند که ۲۷٪ از اسکلت‌های مربوط به قرون ۱۴ و ۱۵ از انحراف شست رنج می‌بردند، در حالی که این رقم در قرون ۱۱ و ۱۳ فقط ۶٪ است.

محققان در مورد علت آن گفتند که در قرن ۱۴ سبک‌های جدیدی از لباس و کفش با پارچه‌ها و رنگ‌های بسیار زیاد ظهور پیدا کرد و بقایای کفش‌هایی که از اواخر قرن ۱۴ در لندن و کمبریج پیدا شد، نشان می‌دهد که تقریباً هر نوع کفش چه برای بزرگسالان چه کودکان، کمی تیز بود.

تعداد کمی از کفش‌های آن دوران سالم مانده‌اند. در موزه لندن یک نمونه از آنها در گالری قرون وسطای لندن به نمایش گذاشته شده که طول آن ۳۱.۵ سانتیمتر است.

دیتمار گفت مشخص نیست که آیا آن کفش‌ها پاشنه داشتند یا نه. موادی مانند چوب که می‌توانستند از آن پاشنه بسازند، در اسناد باستان‌شناسی به‌خوبی نگه داشته نمی‌شوند.

مطالعه اسکلت‌هایی که از چهار قبرستان مختلف در اطراف کمبریج به دست آمده است، این نظریه را به ذهن متبادر می‌کند که افراد ثروتمند و در موقعیت اجتماعی بالاتر که در مناطق شهری زندگی می‌کردند، بیشتر دچار انحراف شست پا می‌شدند.

فقط ۳٪ از اسکلت‌های موجود در قبرستان روستایی در ۶ کیلومتری جنوب شهر و ۱۰٪ اسکلت‌های قبرستان کلیسا در حومه شهر، جایی که بسیاری از کارگران فقیر در آنجا دفن شده بودند، علائم این مشکل استخوانی را داشتند.

در مقابل، شواهدی از انحراف شست در ۴۳٪ از کسانی که عمدتا روحانیون و ثروتمندان خیر بودند دیده شد.

در حالی که راهبان باید لباس‌هایی می‌پوشیدند که سبک زندگی عابدانه آنها را نشان دهد، پوشیدن جامه‌های فاخر برای روحانیون امری عادی بود، اما آنها در سال ۱۲۱۵ اجازه پوشیدن کفش‌های نوک‌تیز را نداشتند. 

در این مطالعه تعداد اسکلت‌های مرد که این مشکل را داشتند بیشتر از اسکلت‌های زن بود، اما دیتمار گفت که نمونه اسکلت‌های زن مورد مطالعه کمتر از اسکلت‌های مردان بود، بنابراین تیم تحقیقاتی نمی‌تواند از نظر جنسیتی نتیجه‌ای بگیرد.

این مطالعه همچنین نشان داد که اسکلت کسانی که بیش از ۴۵ سال عمر کردند و هالوکس والگوس داشتند، علائم شکستگی بیشتری را نشان می‌دهد که معمولاً بر اثر زمین خوردن بوده است. 

دیتمار گفت: تحقیقات بالینی مدرن بر روی بیماران مبتلا به هالوکس والگوس نشان داده است که تغییر شکل پا تعادل را دشوارتر می‌کند و خطر افتادن در افراد مسن را افزایش می‌دهد. این یافته‌ها می‌تواند علت بسیاری از شکستگی‌ استخوان‌ها را که در اسکلت‌های قرون وسطا وجود داشت، توضیح دهد.

این مطالعه در International Journal of Paleopathology منتشر شده است.

کد خبر 607736 برچسب‌ها مد - مدل کفش تاریخ - آثار باستانی بريتانيا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مد مدل کفش تاریخ آثار باستانی بريتانيا نشان می دهد انحراف شست قرون وسطا کفش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی در افراد می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به پوکی استخوان باشد و در چنین شرایطی انجام سنجش تراکم استخوان جهت بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار، امری ضروری خواهد بود.

سیده زهرا میرفیضی ضمن بیان این مقدمه که علم روماتولوژی دانشی جدید و مربوط به طبقه‌بندی بیماری‌های روماتیسمی است افزود: این بیماری، با امراض مربوط به تخصص ارتوپد، متفاوت است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان یا استتوپروز که از آن به عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود معمولاً در خانم‌ها و بعد از سنین یائسگی شایع می‌شود و از آنجا که علائم بالینی واضحی نداشته، بیمار با عوارض پوکی استخوان که به شکل شکستگی ستون فقرات کمری و یا شکستگی گردن و استخوان ران است به پزشک مراجعه می‌کند. همچنین باید به بیماران در زمینه کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی آگاهی‌های لازم داده شود تا در صورت بروز این علائم برای انجام تراکم استخوان به پزشک روماتولوژیست، مراجعه نمایند.

دکتر میرفیضی همچنین با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، افزود: خانم‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، پس از انجام ارزیابی تراکم استخوان باید با توجه به سن و میزان پوکی استخوان، رژیم‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را دریافت و مصرف شیر و یا درمان‌های دارویی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این فوق تخصص روماتولوژی ضمن تاکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در آگاه‌سازی مردم نسبت به بیماری فوق افزود: برخی بیماران مبتلا به پوکی استخوان، در مرحله شکستگی استخوان، ستون فقرات، گردن و استخوان ران قرار دارند که در این شرایط برای بیماران درمان‌های سنگین مورد نیاز است، پس بهتر است که اقدامات درمانی زودتر برای فرد آغاز شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اتفاق عجیب درباره ترانه علیدوستی، مردم را گیج کرد
  • اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • (ویدئو) ویدئوی عجیبی که ۳.۵ میلیون نفر را سرکار گذاشت!
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟