Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علوی مهر از تصویب رشته گرایش های جدید دوره دکتری مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث خبر داد و گفت: متاسفانه هنوز وزارت علوم مجوز اجرایی شدن این رشته را صادر نکرده است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حسین علوی مهر» در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص  تصویب رشته گرایش های جدید دوره دکتری جامعه المصطفی گفت: با گذشت بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی و احساس نیازهای جدید در حوزه های مباحث قرآنی، ضرورت تحول در رشته های علوم قرآنی امری اجتناب ناپذیر بود، حتی با تدریس رشته علوم قرآن که بخشی از الهیات معارف را شامل می شود، نمی توان جوابگوی نیازهای امروز جامعه قرآنی شد لذا به همین علت  تحول در رشته ها بر اساس حوزه های دانشی ( حوزه قرآنی و حدیثی) با عنوان تحول رشته های آموزشی در جامعه المصطفی رقم خورد و بازنگری در رشته های موجود بر اساس نیازمند های روز و چشم انداز های آینده به تصویب جامعه المصطفی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دانشیار علوم قرآن و حدیث جامعه المصطفی تصریح کرد: ما برای مباحث تفسیری، دکترای تفسیر موضوعی، دکترای تفسیر تطبیقی، دکترای مترجی  قرآن و دکترای قرآن عهدین را پیشنهاد دادیم ضمن اینکه دکتری تفسیر تطبیقی حدود بیش از  یک دهه است که در دانشگاه های کشور(دانشگاه های جامعه المصطفی، قم وعلوم و حدیث) در حال اجرایی شدن است اما باز هم جوابگوی نیازهای قرآنی دوران معاصر ما نبود به همین دلیل رشته های فوق پیشنهاد داده شد.

 

وی با بیان اینکه رشته دکتری تفسیر موضوعی با سه گرایش تصویب شد افزود: این رشته ها با سه گرایش آیات اعتقادی، آیات اخلاقی و  آیات الاحکام به تصویب نهایی در وزارت علوم و فناوری رسیده است، بر همین اساس عناوین، سر فصل ها و رشته های جدیدی با توجه به پیشترفت های علمی در حوزه های مختلف به تصویب نظام آموزشی جامعه المصطفی رسید.

 

علوی مهر با بیان اینکه هنوز وزارت علوم مجوز اجرایی شدن این رشته را صادر نکرده است تصریح کرد: امیدواریم ترم آینده مجوز اجرایی شدن آن صادر شود و ما بتوانیم در این حوزه پذیرش دانشجو داشته باشیم یا اینکه یک دوره مقدماتی و یا یک دوره آزمایشی برای دانشجویان در نظر بگیریم.

 

وی با بیان اینکه جامعه امروز ما نیاز زیادی به مباحث اخلاقی از آیات قرآنی دارند اظهار کرد: تصویب رشته دکتری تفسیر موضوعی نقش مهمی در تقویت مسایل اعتقادی و اخلاقی جامعه به ویژه مباحث مربوط به حوزه احکام قرآن دارد، امیدواریم دانشجویان بتوانند پس از گذراندن این دوره های تخصصی، گره های زیادی از حوزه اخلاق، اعتقادات و مسایل احکام در قرآن بگشایند.

 

این دانشیار علوم قرآن و حدیث جامعه المصطفی در ادامه افزود: دانشجویان در گذشته در حوزه تفسیر تطبیقی قرآن حدود دو یا چهار واحد در حوزه آیات، احکام و حوزه اعتقادی می گذراندند ولی در حال حاضر حدود 10 واحد باید سپری کنند در واقع با این گراش هایی که مطرح شد دانشجویان می توانند در آینده رساله های خاص و مورد نیاز جامعه را  تدوین کنند.

 

وی با اشاره به ضرورت تقویت باورهای دینی و اخلاقی جامعه خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید وافری بر حوزه های معنوی و تمدن سازی نوین اسلامی دارند لذا امیدواریم تصویب این رشته بابی باشد برای دانشجویان که بتوانند مباحث اعتقادی ، اخلاقی و احکامی را از درون قرآن استخراج کنند.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: رشته قرآنی تصویب جامعه المصطفی قرآن و حدیث اجرایی شدن تصویب رشته علوم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست چهار دستور بررسی شد، در نخستین دستور که به ارائه گزارش نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی از وضعیت برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص یافت، بحث‌های مختلفی در مورد کم و کیف این بخش مطرح شد و در نهایت مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گزارشی درباره ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

همچنین در ادامه بررسی دستور نخست، وزارت علوم به عنوان میزبان بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شد. این نمایشگاه اواخر سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام والملسمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم که میزبان گزارش جشنواره نهج‌البلاغه است، گزارشی از این جشنواره ارائه کرد. در این بخش مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تاثیرگزاران حوزه نهج‌البلاغه نشستی تشکیل شود و در آن تصمیم‌سازی‌هایی درباره فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه اخذ شود.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

در بخش دیگری از این نشست گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و نیز گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت ارائه و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در نشست آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شد.

دیگر خبرها

  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی