Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معاون امور گردشگری و زیارتی استاندار فارس گفت: در طرح توسعه حرم به این امر د قت شده که هم بافت و ارزش تاریخی حفظ شود و هم توسعه موزون داشته باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، سید علی نقی طبیب لقمانی بعد از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت دهه کرامت با اشاره به برگزاری 2 گردهمایی بزرگ در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در حرم مطهر شاهچراغ (ع) به عنوان شاخص‌ترین برنامه این دهه اظهار داشت: همه برنامه‌هایی که برای دهه کرامت در نظر گرفته شده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی همچنین از اقدام برای فضاسازی سطح شهر و چراغانی آن توسط شهرداری به ویژه در اطراف حرم خبر داد و گفت: یک برنامه نیز آموزش و پرورش پیش‌بینی کرده که امیدواریم با بازگشایی مدارس عملیاتی شود به این شکل که اردوهایی برای زیارت حرم مطهر از شهرستان‌های مختلف استان فارس طراحی شده است. 

معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس با بیان اینکه شیراز با قرار گرفتن حرم مطهر شاهچراغ (ع) یکی از 3 قطب مذهبی ایران است، افزود: این موضوع به ظرفیت‌های گسترده و غنی گردشگری استان فارس کمک می‌کند تا گردشگری مذهبی تکمیل شود. 

لقمانی با بیان اینکه مراسم‌هایی برنامه‌ریزی شده تا شاهچراغ را بیشتر از گذشته به صورت فراملی معرفی شود و انعکاس گسترده‌ای داشته باشد، بیان کرد: جشنواره چهلچراغ یکی از این برنامه‌ها است که بیش از هزار مقاله در معرفی و تبیین شخصیتی حضرت احمدبن‌ موسی داشته و در نهایت 40  اثر برگزیده شد که قابل نشر در سطح بین‌المللی است. 

وی با بیان اینکه در این ایام که با بحث انتخابات همراه است بنرها و پوسترهای انتخاباتی فضای شهر را به خود اختصاص داده اما تلاش شده که دهه بزرگداشت احمدبن‌ موسی(ع) به فراموشی سپرده نشود عنوان کرد:  امید است زمانی برسد که جایگاه احمدبن‌ موسی (ع) به عنوان ظرفیت گردشگری مذهبی این استان به جای اصلی خود برسد و برنامه‌های گسترده‌ای برای این منظور طراحی شده است. 

معاون گردشگری استانداری فارس با بیان اینکه گردشگری در استان فارس به دلیل کرونا رکورد داشته است، تصریح کرد: با این وجود تدابیری اتخاذ شده که با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی مقاماتی که به استان می‌آیند به زیارت بروند و هر مقامی می‌آید بازتاب ملی دارد و باید بیش از گذشته از این ظرفیت استفاده کنیم. 

لقمانی در پاسخ به تسنیم درباره اینکه نقش امور زیارتی در معاونت گردشگری چندان که باید مورد توجه نبوده است، گفت: این موضوع در این ایام نمود کمتری داشته که دلیل اصلی‌اش بیماری کرونا است. 

معرفی حرم شاهچراغ(ع) به عنوان سومین قطب معنوی کشور مورد توجه دستگاه‌های استان فارس باشد توجه ویژه به ساحت احمدبن موسی(ع) در دهه کرامت / ویژه برنامه‌های حرم شاهچراغ(ع) اعلام شد

وی با بیان اینکه در 4 استانی خراسان رضوی تهران و قم و فارس معاونت امور زیارتی تشکیل شده است، افزود: کارگروه ملی زیارت تشکیل شده و مصوبه‌ای از هیئت دولت  برای تقویت مبحث گردشگری زیارتی گرفته‌ایم که نتیجه آن تعیین ردیف بودجه در بودجه 1400 برای حرم‌های مطهر بوده است. 

معاون گردشگری و امور زیارتی استان فارس تصریح کرد: اینکه شیراز 13 سال است به نام سومین حرم اهل بیت مزین شده و قابل مقایسه با شهری مثل مشهد که به واسطه وجود امام رضا (ع) قرن‌ها است مورد تکریم است؛ نیست و باید توجه داشت که مباحث فرهنگی درازمدت است و نمی‌توان در زمان کم آثارش را دید. 

لقمانی با بیان اینکه با این حال اقداماتی برای حفظ جنبه زیارتی شهر و وجود مقدس احمدبن‌ موسی (ع) شده است، گفت: ایجاد المان‌های مذهبی در سطح شهر و تسهیل مسیرهای دسترسی به این مجموعه از جمله اقداماتی است که انجام شده به صورت مثال طرح توسعه حرم و اتصال به مسجد جامع شهدا که بعد از نامگذاری سومین حرم انجام گرفت کاری بود که برای توسعه حرم مطهر نقش به سزایی داشت. 

وی همچنین با اشاره به اتمام طرح جامع گردشگری استان در شهریور 99 افزود: در این طرح جایگاه بسیاز ارزشمندی به گردشگری زیارتی اختصاص داده شده است. 

معاون استاندار فارس درباره طرح توسعه 57 هکتاری حرم مطهر نیز گفت: 57 هکتار اراضی اطراف حرم است که طرح دارد و مشخص است اما چون بافت تاریخی است و ضوابطی دارد برخی از توسعه‌های فیزیکی با اصطکاک مواجه است که با کار کارشناسی قابل حل است. 

لقمانی  با بیان اینکه در طرح توسعه حرم به این امر د قت شده که هم بافت و ارزش تاریخی حفظ شود و هم توسعه موزون داشته باشیم، بیان کرد: برای احیای بافت تاریخی باید سرزندگی را به بافت برگردانیم و این موضوعی است که همراهی همه دستگاه‌ها را می‌طلبد. 

وی با بیان اینکه نفت برای کشور هم یک فرصت ارزشمند و هم تهدید است، عنوان کرد: در سند چشم‌انداز 20 ساله مبحث گردشگری را به شیوه طراحی کردند که جایگزین نفت شود و در استان فارس که ویترین آثار تاریخی کشور است به مراتب بیشتر قابل تحقق است. 

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امور زیارتی استان فارس توسعه حرم طرح توسعه برنامه ها حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان