Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@00:10:26 GMT

سوءبرداشت‌ درباره لغو ویزای ایران و عراق

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۹۰۵۵

سوءبرداشت‌ درباره لغو ویزای ایران و عراق

هیأت وزیران مجوز برقراری مقررات لغو ویزا بین ایران و عراق را صادر کرد. اما این مصوبه سوءبرداشت‌هایی را از این نظر که ویزای بین دو کشور آنی و بلافاصله لغو شده است و یا این‌که فقط شامل دوران اربعین می‌شود، ایجاد کرده است.   به گزارش ایسنا، لغو ویزا بین ایران و عراق مطالبه‌ای بود که سال‌ها بین دو کشور پیگیری می‌شد، اما ناپایداری در بدنه دولت عراق مانع از توافق طرفین و اجرای آن تا کنون شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با این حال، عراق چندباری به مناسبت اربعین، با توجه به جمعیت زائران مشتاق از سمت ایران، ویزا را مقطعی لغو کرده بود.   اینک به پیشنهاد وزارت امور خارجه ایران، هیأت وزیران مقررات لغو روادید ۴۵ روزه را برای دارندگان گذرنامه عادی بین ایران و عراق به شرط «عمل متقابل» تصویب کرده است. به این معنی که در صورت توافق و اقدام مشترک و متقابل دولت عراق، این ویزا بین دو کشور لغو خواهد شد.   سعید خطیب‌زاده ـ سخنگوی وزارت امور خارجه ـ در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در این‌باره متذکر شده که براساس مصوبه هیأت دولت، این لغو روادید تا سقف ۴۵ روز است و این عمل به شرط اقدام متقابل از سوی دولت عراق صورت می‌گیرد.   عراق تا کنون نسبت به این اعلام آمادگی ایران واکنشی نشان نداده است. یک منبع مسؤول در دولت عراق پس از اعلام مصوبه ایران، با اشاره به این‌که تا کنون موضع رسمی در رابطه با لغو روادید میان ایران و عراق نداشته‌اند، تاکید کرده که لغو روادید از اختیارات نخست‌وزیر است. با این وجود، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌هایی که در سفر اخیر به بغداد با مقامات عراقی داشته، گفته است: آن‌ها (دولت عراق) متمایل به این موضوع بوده و گویی برای انجام آن مصوبه پارلمان را لازم دارند. بنابراین اگر طرفین درباره لغو روادید به صورت «عمل متقابل» به توافق برسند، دولت ایران نیز آمادگی دارد به شهروندان عراقی اجازه دهد بدون روادید تا ۴۵ روز در ایران سفر کنند.   خطیب‌زاده همچنین تاکید کرده که براساس مصوبه هیأت دولت، ایران حاضر به لغو روادید تا سقف ۴۵ روز است و این موضوع فقط محدود به ایام اربعین نخواهد بود. این درحالی است که مقامات، متولیان و فعالان گردشگری که عراق از جمله اولویت‌ها و بازار اصلی‌شان در جذب گردشگر به شمار می‌آید، بر این تصورند که مصوبه دولت تنها مقطع اربعین را در برمی‌گیرد.   وزارت امور خارجه که پیشنهاددهنده لغو روادید بین ایران و عراق بوده، بر این باور است که اجرایی شدن لغو روادید باعث تسریع روابط دو کشور خواهد شد. سخنگوی این وزارتخانه یادآور شده که تجربه این کار را در ایام اربعین داشته‌ایم.   در سال‌های اخیر عراقی‌ها بالاترین تعداد ورودی را به ایران داشته‌اند. آمارهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز مؤید این موضوع است؛ در سال ۹۷ دو میلیون و ۵۹۸ هزار  و ۲۳۰ نفر عراقی به ایران سفر کردند که این عدد در سال ۹۸ به سه میلیون و ۱۶۵ هزار و ۸۳۹ نفر رسید.   مطالعات نشان می‌دهد، عراقی‌ها بیشتر برای درمان، زیارت، خرید، گردش و دیدار اقوام به ایران سفر می‌کنند. ولی تیموری، معاون گردشگری در سال ۹۸، همزمان با رشد سفر عراقی‌ها به ایران تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز گفته بود: «هر عراقی متوسط چهار شب در ایران اقامت دارد.» بیشتر عراقی‌ها از مرزهای زمینی به ایران سفر می‌کنند و نرخ ارز در سال‌های گذشته اقامت آن‌ها را از یک شب تا سه و چهار شب افزایش داده است.   ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق نیز سال ۹۸ حداقل هزینه‌کرد هر عراقی در سفر به ایران را یک‌هزار دلار اعلام کرده بود. هرچند برآورد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر این است که عراقی‌ها، مطابق با آمار سازمان جهانی جهانگردی متوسط ۱۴۹۰ دلار در سفر به ایران هزینه می‌کنند. برخی مطالعات نیز نشان می‌دهد عراقی‌ها در سفر به ایران روزانه از صد تا هزار دلار هزینه می‌کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وزارت امور خارجه بین ایران و عراق لغو روادید ایران سفر دولت عراق عراقی ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان در ادامه دیدارها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور ، با « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد .

در این دیدار  طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران علیه پایگاه های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده ای وفادار نیستند. 

امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشورهای منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشورهای منطقه است.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می شود.

وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دوکشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک های انسانی به غزه می دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد: چنین حمله ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد