Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@10:34:14 GMT

رسم کُشنده!

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۰۰۲۹

رسم کُشنده!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته ویدئوی تلخی از تیراندازی در یک عروسی منتشر شد که در آن می‌بینیم اسلحه‌ای که در حال شلیک رگباری است، ناگهان از دست شلیک کننده در می‌رود و مهمانان را به رگبار می‌بندد. هرچند مشخص نیست این ویدئو متعلق به کجاست، اما گفته شده در این مراسم حداقل هشت نفر کشته و بسیاری هم زخمی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه تیراندازی در این گونه مراسم با توجه به اتفاقات تلخی که در سالیان اخیر رخ داده، باعث شده است امنیت روانی مردم به مخاطره بیفتد. امروز در کنار آمار کشته‌هایی که به خاطر تیراندازی‌ها در مراسم مختلف کشته شده اند، از ریشه‌های این سنت نوشته ایم و امیدواریم هر چه زودتر این سنت غلط با کمک مردم از کشور رخت بربندد.

بیشتر بخوانید: 

تیر‌هایی که چراغ‌های عمر را می‌شکنند

۵۰ کشته در تیراندازی عروسی و عزا

مردم کشور ما در استان‌های مختلف، آداب و رسوم قدیمی و دوست داشتنی زیادی دارند که نماد مردم آن منطقه به حساب می‌آید و موجب شده بسیاری از گردشگران به خاطر همین آداب و رسوم به آن مناطق سری بزنند تا با این فرهنگ‌ها بیشتر آشنا شوند، اما در میان صد‌ها رسم و رسوم زیبا، یک رسم نامیمون در برخی استان‌های کشور وجود دارد که سبب بروز مشکلات بسیاری برای مردمان خونگرم و مهمان نواز نقاط مختلف جغرافیایی کشورمان شده است که آن هم رسم استفاده از سلاح و تیراندازی در مراسم شادی و عزاداری است که منجر به بروز اتفاقات تلخی در این گونه مراسم شده است. شاید باورتان نشود، ولی در چند سال اخیر بیش از ۵۰ نفر جان خود را به دلیل همین تیراندازی در مراسم مختلف از دست داده اند که متاسفانه تعدادی از آن‌ها کودکان ۵ تا ۱۰ ساله بوده اند.

ریشه این رسم کجاست؟

اما این پدیده نامبارک تیراندازی در مراسم عزا و عروسی از کجا به وجود آمده است؟ گفته شده در گذشته تیراندازی در مراسم عروسی و عزا جنبه اطلاع رسانی داشته و برای این که مردم متوجه عزا یا عروسی شوند و خودشان را به مراسم برسانند تیر هوایی زده می‌شده، اما این روز‌ها با توجه به این همه وسایل ارتباطی، به نظر نمی‌رسد دیگر این جنبه کاربردی داشته باشد و باید گفت هم اکنون تیراندازی‌ها برای خودنمایی است. متاسفانه همان طور که پیش از این نوشتیم بار‌ها با همین حرکت افراد سهل‌انگار و بی‌توجه، شادی‌ها و عروسی‌ها به عزا تبدیل شده یا غم یک عزیز ازدست‌رفته با کشته و مصدوم شدن تعدادی دیگر سنگین‌تر شده است.

ممنوعیت تیراندازی در مراسم

برابر قانون، تیراندازی تحت هر عنوانی جرم تلقی و در صورت استفاده از سلاح ضمن تشکیل پرونده قضایی با عامل یا عاملان آن برخورد و برای صاحبان مراسم پرونده قضایی تشکیل می‌شود. حتی قانون به صراحت اعلام کرده است که اگر سلاح به کار رفته در مراسم عروسی یا عزا دارای مجوز باشد هم مجوز آن باطل می‌شود. با این حال داریوش شاهون‌وند دادستان عمومی و انقلاب خرم‌آباد به تازگی در این باره گفته است: «تیراندازی در مراسم عزا و عروسی دارای عناوین مجرمانه تحت عنوان تظاهر قدرت با سلاح و اختلال در نظم و آرامش عمومی است.»

منبع: روزنامه خراسان 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تیراندازی تیراندازی در عروسی تیراندازی در مراسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است

مجید ناصحی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز شوراها اظهار کرد: قانون شوراها با ۲۰ سال تأخیر اجرا شده و به همین دلیل جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است.

وی با بیان اینکه شوراها سهل‌الوصول‌ترین راه ارتباطی با لایه‌های مختلف مردم است، ابراز کرد: شورا زبان گفت‌وگو و انتقال پیام‌های مردم در گروه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اقشار و صنوف مختلف است.

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان تصریح کرد: اگر بخواهیم اتصال مردم با حاکمیت را داشته باشیم باید جایگاه شورا را جدی بگیریم و ارتباط سازمانی با اجزای مختلف جامعه و حاکمیت برقرار شود.

وی با اشاره به اینکه شورا جزو هیچیک از قوای مجریه، مقننه یا قضائیه نیست، عنوان کرد: مردم امور مختلفی را در حوزه قضائی، ضعف‌های قوه مجریه یا مسائل حقوقی را مطرح می‌کنند که این ارتباط و جایگاه را باید به شورا بدهیم که پیام مردم را به قوای مختلف برساند و پیگیری کند.

ناصحی‌مقدم در مورد شورای شهر ششم یادآور شد: یک وجه قالب تفاوت این شورا با دوره‌های قبلی این است که اعضا به شکل تیمی وارد شورا شدند و تاکنون هماهنگ و منسجم عمل کردند و در سه سال گذشته تعامل در شورا به حداکثر رسید تا به مشکلات غلبه کنند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات دوره‌های قبل که دستیابی به برنامه عملی منسجم را دشوار می‌کرد، اختلافات داخلی بود اما اکنون سعی بر این است تا با پیش‌بینی اهداف کارشناسی شده و تعامل باشهرداری، مسائل شهری تبدیل به گفتمان پایدار شود.

رئیس شورای شهر زنجان با اشاره به اینکه شورای ششم توانسته در این مسیر موفق عمل کند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت ساختارها به نحوه بهینه استفاده کنیم و با توجه به اینکه ۹ فکر مختلف در شورا هست، ابتدا باید به نحوه تصمیم‌سازی با تعامل و همفکری توجه کرد و اگر هر فرد بخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند موفقیت حاصل نمی‌شود.

وی افزود: شورا دارای کمیسیون‌های تخصصی است و موضوعات در این کمسیون‌ها بررسی می‌شود تا در صحن شورا طرح و یا شهرداری مورد تبادل نظر قرار گیرد.

کد خبر 6090994

دیگر خبرها

  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • تیراندازی هنگام اجرای حکم جلب/ ۴ پلیس کشته شدند
  • پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس