Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@05:09:33 GMT

عجیب‌ترین چالش این روزهای آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۰۳۵۸

عجیب‌ترین چالش این روزهای آمریکا

ایسنا: پایگاه پولتیکو نوشته است: «بر اساس اعلام وزارت خارجه چین، وانگ یی، وزیر خارجه این کشور در پیامی ویدیویی به اجلاس یک اندیشکده گفت، 20 سال بعد از امضای معاهده همکاری، دوستی و همسایگی خوب، روابط چین-روسیه به درجه بالای جدیدی رسیده و در آستانه رسیدن به یک "سطح عمیقتر، ابعاد بزرگتر و یک زمینه وسیعتر" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنرانی ویدیویی خود به این اجلاس گفت که "مسکو و پکن از حامیان مداوم شکل گیری یک سیستم نظم جهانی عادلانه‌تر، دموکراتیک‌تر و به این ترتیب چند مرکزی و با ثبات هستند".

آیا این صحبتها اغراق هستند؟ تا حدی بله. آیا ریاکارانه هستند؟ در برخی جبهه‌ها مطمئنا هستند. اما برای دولت بایدن یک چنین لفاظی‌های عاشقانه‌ای بین مسکو و پکن را نمی‌توان نادیده گرفت.

در حقیقت نگرانی آمریکا در قبال روابط روسیه-چین به حدی افزایش یافته که برخی استراتژیستهای سطح بالای آمریکایی اکنون در حال بررسی لحاظ کردنش در ضمن تلاششان برای هدایت سیاست خارجی آمریکا به منظور تمرکز بیشتر بر یک چین در حال خیزش هستند.

انتظار می‌رود جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در دیدار فردا چهارشنبه خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که به گفته شی جینپینگ، رئیس جمهور چین "بهترین دوست" او است، مساله روابط مسکو با پکن را مورد بحث قرار دهد.

یک مقام ارشد دولت بایدن در مصاحبه‌ای به پولتیکو گفت، برای سالهای زیادی روابط میان چین و روسیه به نظر می‌رسید که محدود به همکاری تاکتیکی یا شراکتهای موقت مصلحتی است. اخیرا به نظر میرسد که این روابط در حال تغییر شکل و تبدیل به یک چیز پایدارتر و راهبردی‌تر است.

این مقام ارشد تصریح کرد: چیزی که ما در طی مسیر یک دهه گذشته دیده‌ایم چیزی عمیق‌تر و صادقانه نگران کننده‌تر است. من فکر می‌کنم شما باید از یک سطح بگویید که این روابط تقریبا به عنوان یک شبه ائتلاف عمل می‌کند.

این مقام ارشد گفت، به بایدن درباره موضوع روابط چین-روسیه گزارش داده شده و او به اطلاعات درباره آن پرداخته است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا تایید کرد، این مساله همچنین موضوع یک گزارش مشخصا درخواست شده از سوی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بوده است.

مقام ارشد اظهار کرد، اما در این مرحله اولیه از ریاست جمهوری بایدن، در حالی که بسیاری از مناصب کلیدی خالی هستند، دولت همچنان نیاز به تدارک بهترین مکانیزمها برای رصد دینامیک پکن-مسکو دارد.

مقام ارشد ادامه داد: این برای ما ضروری است که به نوعی در کلیت راهبردمان تجدیدنظر کنیم. آیا شما هر دوی آنها را مهار کرده و با هر دوی آنها به شکل منفی و عمیق درگیر می‌شوید؟ آیا شما تلاش می‌کنید با تفاوت قائل شدن در رویکردتان برای بهبود روابط با مسکو اقدام کنید؟ همه اینها مسائلی به طرز باورنکردی دشوار هستند.

تجارت دوجانبه بین دو کشور رو به افزایش است و از سطح 100 میلیارد دلار عبور کرده است. مسکو و پکن می‌خواهند آن را تا سال 2024 دوبرابر کنند.

شاید نگران کننده‌ترین و عجیب‌ترین مساله برای آمریکا ظاهرا روند همکاری فزاینده نظامی و تکنولوژیکی میان روسیه و چین است.

مقام دولت بایدن در پاسخ به درخواست برای ذکر مثال به این موارد اشاره کرد: "جنگنده‌های پیشرفته، تکنولوژی‌های مافوق صوت، رادارهای بسیار موثر ... سیستمهای یکپارچه سازی نبرد که خدمات متفاوت را به شکلی موثرتر مرتبط می‌سازد، پیشران هسته‌ای در ارتباط با زیردریایی‌ها، دید در شب- من می‌توانم همین طور ادامه دهم. همه اینها حوزه‌هایی هستند که روسیه و چین با یکدیگر بر سرشان همکاری داشته‌اند."

کندال تیلور و دیوید شولمان، تحلیلگرانی هستند که اخیرا در فارن افرز نوشتند که روسیه و چین مشغول اجرای رزمایش‌های نظامی مشترکی "با تکرر و پیچیدگی فزاینده" بوده‌اند. آنها نوشتند، همکاری تکنولوژیکی این دو کشور  "ممکن است به آنها اجازه دهد تا سریعتر از آمریکای متکی به خود، با یکدیگر نو آوری ایجاد کنند".

برخی مقامهای آمریکایی سابق هشدار نسبت به غلو کردن در روابط چین-روسیه هشدار میدهند. آنها به عنوان مثال متذکر می‌شوند، این دو کشور همچنان همکاری پیوسته نداشته و بین آنها بی اعتمادی فراوان وجود دارد.

در ارتباط با روابط اقتصادی روسیه و چین، چین خیلی مسلط‌تر و پویاتر است. چین شریک تجاری ارشد روسیه است اما روسیه حتی جزو 10 شریک تجاری ارشد پکن هم نیست. چین همچنین در کلیت تجارت جهانی یک بازیگر خیلی بزرگتر است: ارزش صادراتش به آمریکا به تنهایی بزرگتر از ارزش صادرات روسیه به کل جهان است.

دیوید استیلول که به عنوان دستیار امور شرق آسیای وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت دونالد ترامپ خدمت کرده، اظهار می‌کند: من فکر نمی‌کنم که ما باید زمان زیادی صرف تلاش برای تحلیل بردن این روابط کنیم. او گفت: چنین اتفاقی با هجوم پکن به حوزه‌های نفوذ مسکو خود به خود خواهد افتاد.

پوتین به خوبی از عدم توازن قدرتی که روسیه در قبال چین با آن مواجه است مطلع است. برخی تحلیلگران حتی به این فکر می کنند که اقدامات اخیر روسیه همچون افزایش دادن حضور سربازانش در طول مرز با اوکراین هدفش این بوده که به آمریکا یادآوری کند که روسیه را نمی‌توان نادیده گرفت با وجود این که بایدن تصریح کرده که نگرانی ژئوپلتیکی اصلی‌اش چین است.

مقام ارشد دولت بایدن اظهار کرد: واقعا هیچ کشوری موثرتر از روسیه پوتین آنقدر خوب با داشته‌هایش به طور کلی خوب بازی نمیکند.

این مقام ارشد اضافه کرد، هر گونه تلاش آمریکا برای سرمایه گذاری روی اختلافات میان مسکو و پکن باید بسیار ظریف و محتاطانه باشد. روابط آمریکا با هر دو کشور تا الان به اندازه کافی پرتنش بوده است.

این مقام ارشد گفت: هر دو طرف به شدت توجهشان معطوف به تلاشها برای ایجاد تنش یا اختلاف میانشان بوده و من فکر می‌کنم که هر دوی آنها بسیار متمرکز بر مشکلی که به عنوان مشکل تهدید کننده بزرگترشان تلقی می‌کنند یعنی آمریکا هستند.

وی افزود: نشست پوتین-بایدن یک گام کلیدی به سمت تبادل دیدگاه در قبال چین است، هر چند که این یکی از موضوعات فراوان دستور کار این نشست است. بایدن توجه نزدیکی به این مساله در جلساتش با دستیارانش داشته و "درکی بسیار متفاوت" از رابطه مسکو-پکن دارد.

با همه این گفته‌ها این معضلی است که نمی‌توان با سرعت حل کرد و نیازمند اولویت دهی جدی است.

مقام ارشد بیان کرد: ما همچنین با وضعیتی مواجه هستیم که در کوتاه مدت، مسائل واقعا نگران کنندها و دارای فوریت اغلب برآمده از روسیه هستند اما این چالشهای بلند مدت چین است که از همه نگران کننده‌تر است.»

انتهای پیام

منبع: فردا

کلیدواژه: آمریکا مسکو و پکن مقام ارشد نگران کننده روسیه و چین دولت بایدن مسکو و پکن دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای عجیب اسنایپر برتر آمریکایی: سلاح‌های زمان شوروی بهتر هستند!

جاناتان پوکت آمریکایی که در حال حاضر به عنوان یک تک تیرانداز در اوکراین فعالیت می‌کند، گفته که واحد او تفنگ‌های کلاشینکف AK-74 شوروی را با گلوله‌های 5.45×39 میلی متری را نسبت به سلاح‌های مدرن امروزی ترجیح می‌دهد.

به گزارش گجت نیوز، در واقع علت گفته این اسنایپر آمریکایی در این است که گلوله سلاح‌های روسی راحت تر یافت می‌شود و می‌توانند آنها را حتی از روس‌ها نیز بگیرند. با وقوع حمله روسیه به اوکراین، کشورهای غربی کمک رسانی خود را به اوکراین شروع کردند اما به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهند رساندن مهمات و پشتیبانی نظامی از اوکراین تا حدی کاهش یافته است.

گفته این اسنایپر آمریکایی توانسته جنجال رسانه‌ای شدیدی در اخبار نظامی ایجاد کند و در همین راستا ما در تیم گجت نیوز به بررسی این ادعا و مطالب مرتبط با آن در این مطلب می‌پردازیم.

ادعا اسنایپر آمریکای در مورد برتری سلاح‌های شوروری قدیمی

جاناتان پوکت می‌گوید که وقتی به مناطق مختلف اوکراین می‌رویم، به احتمال زیاد آن نوع گلوله را می‌توانید بیابید؛ چراکه اکثر اوکراینی‌ها با این سلاح و گلوله به مبارزه می‌پردازند. به عبارتی دیگر اوکراین که زمانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، با بسیاری از تسلیحات قدیمی همان دوران که مدت‌هاست در این کشور وجود داشته، می‌جنگد.

این اسنایپر آمریکا در ادامه اشاره کرد که در صورت نیاز به سلاح و مهمات، سریعا به یک پایگاه نظامی روسیه حمله کرده و از آنجا برمی‌داریم؛ چراکه روس‌ها در اغلب پایگاه‌های خود گلوله سلاح‌های کلاشینکف AK-74 را دارند.

پوکت یکی از اعضای واحد جنگنده در تیپ ۵۹ موتوری ارتش اوکراین است. این گروه در واقع یک واحد شناسایی است اما هم در عملیات تهاجمی خط مقدم و هم در اقدامات دفاعی به انجام ماموریت می‌پردازد. او در ژانویه شد و پس از این حادثه در کیف، پایتخت اوکراین به ریکاوری و تمرین پرداخته است.

اسنایپر آمریکا با سلاح کلاشینکف AK-74

او گفت که در دسترس بودن زیاد تفنگ های قدیمی در میان سربازان اوکراینی نیز تا حدودی یکی از مسائل مربوط به برنامه ریزی نظامی دولت اوکراین است. اوکراین از تانک‌ها و تسلیحات گرفته شده از نیروهای روسی برای مقابله با تهاجم روسیه استفاده می‌کند. این استفاده همچنین شامل مهمات سربازان روسی شکست خورده یا سربازان در حال فرار نیز می‌شود.

کلاشنیکف AK-74 اولین بار در دهه 1970 طراحی شد و نسخه به روز شده آن، AK-74M برای اولین بار توسط ارتش روسیه در سال ۱۹۹۱ مورد استفاده قرار گرفت. طبق اطلاعات شرکت سازنده این سلاح، نسخه دوم هنوز هم به طور گسترده در ارتش روسیه به عنوان یک سلاح استاندارد استفاده می‌شود و حالا هم اسنایپر های آمریکایی به خاطر دسترسی راحت تر به ادوات این سلاح، آن را نسبت به سلاح‌های مدرن ترجیح می‌دهند.

کمبود مهمات در اوکراین

در حال حاضر نیروهای اوکراینی با مشکل کمبود مهمات مواجه هستند و کشورهای غربی و ناتو پشتیبانی نظامی خود را از این کشور کاهش داده‌اند. در همین راستا اخیرا ایالات متحده حدود ۱۰۰۰ سلاح سبک را همراه با دیگر مهمات به این مناطق فرستاد اما این تنها یک اقدام موقت است. سربازان در اوکراین گزارش می‌دهند که مهمات خود را جیره بندی کرده و حتی روزهایی را پشت سر گذاشته‌اند که گلوله‌ای برای زدن اهداف باارزش روسی نداشتند.

در حال حاضر یکی از اصلی ترین کمبودها در اوکراین مربوط به بخش دفاع هوایی و توپخانه‌ای است که باعث شده نبرد خط مقدم سخت تر شده و شهرها نیز تقریبا بی دفاع شده‌اند.

توپخانه راکتی M142 اوکراین

ولودیمیر زکنسکی، رئیس جمهور اوکراین در هفته گذشته اعلام کرد که روسیه حدود ۱۰ برابر بیشتر از اوکراین گلوله‌‎های توپخانه‌ای دارد و تا زمانی که آمریکا مهمات کافی را نرساند، احتمال شکست دادن روسیه تقریبا صفر است. این یک هشدار است و کارشناسان نظامی نیز هشدار می‌دهند که در صورت شکست اوکراین، اوضاع آمریکا و کشورهای غربی ممکن است با مشکل مواجه شود. حتی ممکن است روسیه با ادامه حملات خود ناتو را نیز تهدید کرده و این می‌تواند آغازگر جنگ جهانی سوم باشد.

تامین منابع مورد نیاز اوکراین

پوکت در ادامه گزارشات خود آورده که نیروهای اوکراینی دیگر همانند سابق نمی‌توانند از شلیک‌های توپخانه‌ای برای عقب راندن تانک‌های روسی استفاده کنند؛ چراکه دیگر راکت‌های محدودی برایشان مانده و آنها را نیز برای مواقع ضروری نگه داشته‌اند.

با به وجود آمدن چنین شرایطی، کشورهای اروپایی در حال تلاش برای جمع آوری مهمات و رساندن آنها به اوکراین هستند. اما در این میان شرکت‌های تولید کننده اسلحه نیز اعلام کرده‌اند که به دلیل کمبود منابع، تولیدات آنها نیز کاهش یافته است.

با این وجود رهبر جمهوری چک در تلاش است تا سلاح‌ها و مهمات مورد نیاز اوکراین را خارج از قاره اروپا تامین کند. رئیس جمهور این کشور هم از بسته حمایتی نظامی خبر داده که در هفته‌های آینده با سلاح‌ها و مهمات جدید به اوکراین ارسال خواهد شد.

این اسنایپر آمریکا گفت که اوکراین در حال حاضر به تجهیزات توپخانه‌ای نیاز دارد تا بتواند همانند سابق به راحتی تانک‌ها و ادوات روسی را منهدم کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • چند فرمانده ارشد ارتش اسراییل طی روزهای آتی استعفا می‌دهند
  • مقام ارشد ارتش روسیه بازداشت شد
  • خط و نشان مقام ارشد ارتش برای اسرائیل و آمریکا
  • ادعای عجیب اسنایپر برتر آمریکایی: سلاح‌های زمان شوروی بهتر هستند!
  • هشدار چین به آمریکا: بدنام‌کردن دیگران، راه‌حل بحران اوکراین نیست