Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:53:01 GMT

ابلاغ حکم دبیرخانه شهر ملی مینای صبی به شهرداری اهواز

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۰۶۰۶

ابلاغ حکم دبیرخانه شهر ملی مینای صبی به شهرداری اهواز

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری اهواز، حکم دبیرخانه شهر ملی مینای صبی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ شده، همزمان با آغاز هفته صنایع دستی، در دیدار نوشادی شهردار اهواز و موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان به این شهرداری ابلاغ و سند ثبتی شهر ملی مینای صبی تحویل داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار اهواز یکی از اولویت‌های اساسی شهرداری را بر اساس برنامه پنج ساله توسعه صنعت گردشگری شهری بیان کرد که مبنای آن میراث فرهنگی و اجتماعی و کالبدی شهر است.

ابراهیم نوشادی افزود: رونق یک شهر تاریخی که صاحب میراثی باستانی و فرهنگی است جزو وظایف ذاتی شهرداری است که متاسفانه ما در گذشته عملکرد مناسبی در این خصوص نداشتیم.

وی اضافه کرد: امیدواریم با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی فضای مناسبی در زمینه توسعه صنعت گردشگری و حفظ میراث فرهنگی ایجاد کرده تا گذشته را جبران ، و به حفظ و احیای بافت فرسوده و تاریخی شهر کمک کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و توسعه صنایع دستی خوزستان نیز گفت: در این دیدار علاوه بر سند شهر ملی مینای صبی، حکم دبیر شهر ملی مینای صبی نیز به شهردار اهواز ابلاغ شد.

سید حکمت‌اله موسوی اظهار امیدواری کرد که این اقدام سبب راه اندازی دبیرخانه شهر ملی مینای صبی در کلانشهر اهواز و ترویج صنایع دستی از جمله صنعت میناکاری که خاص شهر اهواز است، شود.

وی افزود: امیدوارم این اتفاقات و همگرایی‌ها منجر به ایجاد اشتغال بیشتر در این حوزه و ارزآوری و صادرات این هنر اصیل مردم خوزستان و به ویژه کلانشهر اهواز شود.

بر اساس این گزارش، مرداد ۱۳۹۸ اهواز به عنوان شهر مینای صبی، و دزفول به عنوان شهر کپوبافی از استان خوزستان در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

فرآیند ملی ‎شدن شهرها و روستاها حرکتی است که در راستای برندسازی، معرفی و ارتقای جایگاه صنایع دستی شهرها و روستاهای مختلف و نیز هنرمندان رشته‌‎های گوناگون است.

نخستین نشست مشترک بین اداره میراث‌ فرهنگی اهواز و شهرداری برای ایجاد و راه‌اندازی دبیرخانه شهر ملی مینای صُبی نیز اسفند ۱۳۹۹ برگزار شد.

مینای صبی از رشته‌های هنری خاص خوزستان بوده که توسط هنرمندان صنایع دستی صابئین مندایی تولید می‌شود. در گذشته میناکاری بر روی احجام نیز صورت می‌گرفته اما اکنون بیشتر بر روی زیورآلات انجام می‌شود. مینای صبی در سال ۱۳۹۱ با شماره ثبت ۵۱۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

صابئین مندایی پیروان حضرت یحیی (ع) از پیامبران بزرگ الهی هستند و عقیده دینی آنها برگرفته از عقیده حضرت آدم (ع) است که تا آخرین پیامبر آنها حضرت یحیی(ع) ادامه یافته است.
دین صابئین مندایی از قدیمی ترین آیین های الهی است و اصلی ترین رکن دینی آنها غسل تعمید است. اهواز، سوسنگرد، شوشتر و ماهشهر بیشترین محل سکونت آنها در خوزستان است.

برچسب‌ها گردشگری میراث فرهنگی خوزستان اهواز شهرداری اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی خوزستان گردشگری میراث فرهنگی خوزستان اهواز شهرداری اهواز میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد جامع بیان کرد: ساخت این دیوار حائل از آبان ماه سال گذشته با هدف رفاه حال شهروندان و جلوگیری از بروز حوادث احتمالی به ویژه ریزش سنگ هنگام باران آغاز و در آینده نزدیک به پایان خواهد رسید.

وی با بیان اینکه ساخت دیوار حائل خیابان چهار شهید خالدی به روش سنگچین به ارتفاع ۲ متر انجام خواهد شد ابراز امیدواری کرد: با ساخت پارک محله‌ای توسط شهرداری در امتداد دیوار حائل، این طرح هر چه سریع‌تر تکمیل شود.

معاون بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خوزستان در خصوص جابه جایی ساکنین این منطقه (منبع آب اهواز) برای جلوگیری از خطرات احتمالی گفت: ساخت واحد مسکونی برای بخشی از ساکنین این منطقه بر عهده راه و شهرسازی است.

وی افزود: در این راستا کار ساخت حدود ۲۳۰ واحد برای جابه جایی ساکنین منطقه منبع آب در دست اجرا قرار گرفت و اکنون پیشرفت فیزیکی این واحد‌ها بیش از ۷۰ درصد است.

محله "منبع آب" یکی از مناطق حاشیه نشین در شهر اهواز است؛ این منطقه هرچند در حاشیه شهر قرار ندارد، اما با توجه به ساختار منازل مسکونی و معضلات آن به عنوان یکی از مناطق حاشیه‌نشین اهواز به شمار می‌آید.

 

دیگر خبرها

  • کشف انبار کالای قاچاق در اهواز
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • دور جدید اجراهای پاپ در استان خوزستان آغاز شد
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • ماجرا‌های کنسرت «سیروان خسروی» در اهواز تکرار نمی‌شود
  • وعده یک تهیه‌کننده برای از سرگیری کنسرت‌ها در خوزستان
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود